Best of #makeup

by Monday, January 1, 2018

Sabiram, oduzimam, izdvajam i beskompromisno biram favorite. Status omiljenog za mene mora biti zaslužen i opravdan svim stavkama: kvalitetom, performansama, cenom, samim statusom brenda, estetikom i apsolutnim poverenjem u proizvod. Sigurnost u to da će dati baš “onakav” rezultat kakav očekujem i da neće “izdati” ni u jednom momentu.  Ne rade me impulsivne a još manje usiljene kupovine. Biram pažljivo i promišljeno, verovatno nemam toliko šminke kao mnogi koji kupuju sve što maše sa polica, ali sam zadovoljna da imam dobru postavku koja radi posao. Svaki proizvod pomenut u ovom postu za mene i od mene ima etiketu favorita. Neki mi ovde nedostaju jer potrošene ambalaže ne čuvam ali ću ih svakako pomenuti. Takođe, primetićete da neke proizvode neću ni pomenuti (na primer četka za puder, puder za setovanje …) jer još uvek istražujem i tražim ono što mi se najviše dopada.

ALAT

Sephora PRO Full coverage airbrush  53 (OVDE) – malo lepezasto multifunkcionalno čudo. Nanošenje tečnog pudera, senčenje kremastim proizvodima ili pak setovanje. Sve može. Meka je, gušće nabijena ali ne gruba i izvrsna za rad.

Sephora PRO Airbrush concealer 57 – Četkica kojom nanosim korektor u tečnoj formi. Nežno blenda, iste gustine poput prethodne, a finog oblika da može prići i raditi precizno kako ispod očiju, nosa tako i na drugim delovima lica. Ona je na fotografiji prva odozgo. Slučajno sam je primetila prilikom traženja jedne četkice za oči i sigurno ću nabaviti još jednu bar.

INGLOT 36BJF – Senčenje lica svakodnevno radim njom. Osim što je dugačka, gusta, fenomenalno kupi optimalnu količinu proizvoda i tako ga divno raspoređuje. Dlaka je kvalitetna i fina, održava se jednostavno i ne linja se što mi je izuzetno važno s obzirom na to koliko je često koristim i perem. Njom se može nanositi rumenilo, ali ja sam je krstila za senčenje i za to nema zamenu što se mene tiče. Inglot generalno zaslužuje više pažnje i detaljnije ću njihovu ponudu istraživati u budućnosti.

Sephora PRO pointed brow 35 (recenzija OVDE) – odlična multifunkcionalna četkica koju sam potcenila na prvi pogled a sada je neizostavna u svakom smislu te reči.

MAC 217 blending brush – Savršena disperzija boje na kapku, prelazi koji se mogu uraditi uz lakoću. Ako bih preporučivala “u šta uložiti” kada počinjete a želite nešto dostupno u Srbiji i kvalitetno – to je to.

Češljić za obrve – recenzija seta OVDE

Artdeco uvijač za trepavice – recenzija OVDE 

TEN

Erborian BB Creme Nude – za dane kada lice blista u prvom planu a pomoć kvalitetne kreme sa pigmentom koji daje divan svež i blistav ton. Erborian kao brend koji koristi visokokvalitetne sastojke koji u simbiozi na jedan udoban i nenametljiv način ističu nabolje na koži.  Fina tekstura, lako i brzo razmazivanje, odlična postojanost i gipkost kože na koju se nanese. Nisam tip od BB, CC, DD i sličnih krema, ali ova je bila saputnik dobrog dela godine.

MAC Face & Body – Vodnjikavo i lagano, otporno i tu da ujednači ton kože.  Odličan za svaki dan i želju za finim, prirodnim a urednim izgledom.

MAC Studio Fix Fluid – Apsolutni favorit već godinama. Ne nužno zbog pokrivne moći koliko zbog mogućnosti da se ta pokrivna moć prilagođava, kombinuje i smanjuje po potrebi. Finish koji je prirodno mat bez pucanja i uvlačenja u linije koje ne treba. Nijansa koja je za nas “papir bele” “jesi li dobro” ljude.

*Što se tiče pudera i generalno tena, imam veliku želju da testiram Too Faced, Urban Decay a možda i u novoj postavci MUFE pudera (ok nije baš nova ali dobro) nađem ponovo nijansu za sebe. Ponuda je dobra, posebno kada je reč o nijansama i mislim da svi mi koji tražimo nešto za svetlu put imamo više izbora i rado ću to istražiti.

Mac Prolongwear concealer – OVDE

OČI

Ako nečega na tržištu ima onda su to palete. Ipak, Urban Decay Naked Basics 2 je za mene omiljena i paleta koju od kako sam kupila koristila sam najviše nego bilo koju drugu. Šest nijansi divnih bazičnih boja koje se fino sjedinjuju, raspoređuju, office friendly su, a najvažnije traju i ne blede tokom čitavog dana. Našla sam koja mi postavka četkica za njih radi najbolje kako ih ne bih rasipala jer su nešto nežnije od nekih drugih koje imam i zaista sam prezadovoljna. Pigmentacija, postojanost, izvrsno ponašanje u međusobnom kombinovanju ali i sa drugim brendovima i završnicama. Mogućnost nadograđivanja i divnih prelaza. Sve imaju i za 3500 dinara koliko okvirno košta nisam požalila nijedne sekunde, štaviše kupovaću dokle god budu proizvodili.

Baš su ti lepe trepavice 😉

Jedina kategorija gde imam dva opozit proizvoda koji su favoriti, jer je svaki na svoj način odličan.

Sephora The Mascara – Volume, length & definition – sve što kaže u nazivu tačno je. Pruža i volumen i dužinu i definiciju ali na najprirodniji mogući način. Toliko prirodan da me oduševljava kada dodam neku individualnu trepavicu sve se stopi i izgleda čisto, uredno, a opet perfektno definisano i dobro. Za šminku bez šminke i za decentnost koja pleni. Nema preslikavanja, nema iritacija, postojanost na mestu i formula srednje gustine koja se odlično raspoređuje. Četkica gusta i velika, ali sveobuhvatna.

MAC Upward Lash – ni manje četkice ni većih trepavica a ni češćih komplimenata. Ima jedna meni neizmerno draga muška osoba koja nepogrešivo svaki put kada nanesem ovu maskaru prokomentariše kako su trepavice duge i razdvojene i :”Baš su ti lepe trepavice”. Uzmite u obzir da u toku meseca sigurno 20 različitih maskara isprobam, dakle skoro svaki dan neku drugu i da se nepogrešivo primeti “wow” efekat od nekoga ko usput nema veze sa beauty-jem niti je to ni u jednom momentu predmet interesovanja. Dakle ima nešto.

Van tog utiska, formula je nešto tečnija, intenzivnijeg je mirisa, a kao što vidite na fotografiji četkica je silikonska, veoma mala i mnogima ne obećava da bilo šta radi. Ipak, izuzetno je moćna.  Zbog svog oblika i veličine, prilazi odlično kako unutrašnjem tako i spoljašnjem delu oka, ne preslikava se prilikom aplikacije i vrlo brzo taj tečni momenat na trepavicama se osuši i stoji nepomično dok ne dođe u kontakt sa skidačem šminke. Jedna skupa, ali kvalitetna maskara koju vredi imati. Ne mislim da bilo koja maskara može zameniti efekat veštačkih trepavica, ali najpribližnije njima je za mene ova.

OBRVE

Samu sam sebe iznenadila time da mi je Benefit kao brend uopšte u selekciji  a da mi je ovaj proizvod slobodno mogu reći artikal i otkriće godine još od druge polovine  2016. Ne volim taj “duginih boja svet mašte” i previše girly fazona kod estetike proizvoda, to me iritira iako objektivno nema veze sa odličnim rezultatima koje sami proizvodi daju… Ali eto ja to gledam između ostalog. Elem, nakon što sam olakšala dušu da kažem nešto i ovom Brow Conditioning primer-u :).

Inicijalna namena jeste da to bude prajmer, ali ja ga koristim potpuno van svakog pravila. Popunim olovkom/senkom tamo gde je potrebno i začešljavanje i samo fiksiranje obrva vršim upravo ovim proizvodom. Obrve mi deluju dovoljno sjajno (ne bukvalno, ali sveže bez naznake da je proizvod na njima), čvrsto i mirno na mestu, a usput su poslagane tačno kako želim. Sve izgleda uredno i prirodno što je ono što ja tražim. Da li su obrve postale zbog sastojaka nešto otpornije i kvalitetnije ne znam, ne obraćam pažnju na to, ali je ovo proizvod zbog kojeg je po prvi put počela da me hvata panika kada je stigao pred kraj sa količinom i onda se tu rodio još jedan.

Benefit ima fenomenalnu kolekciju namenjenu obrvama a sada već davne :), 2016. radila sam prikaz KOMPLETNE kolekcije što možete pregledati OVDE.

Zaključak kod ovog proizvoda je da iako sam ga prvi put dobila nakon promocije, a sigurno ga sama ne bih kupila da sam ušla i gledala, da bih mnogo, mnogo propustila. Prezadovoljna sam efektom i iako smatram da je 4300 dinara mnogo, to koliko ga neizostavno koristim i volim verovatno bi opravdalo i višu cenu.

SENČENJE I ISTICANJE DELOVA LICA

Inglot 505 – hladnija priča, pigmentacija izvrsna, boja pogodna za svetliji ten sa mogućnošću nadogradnje. Osim senčenja koje radi fenomenalno, može biti sastavni deo i priče na oku. U simbiozi sa njihovom četkicom koju sam stotinu redova iznad pomenula, čini savršen tandem. Ako tražite boju koja će biti divno balansirana, koja neće izgledati neprirodno, a doprineće što lepšem oblikovanju lica, moj predlog.

Hoola Benefit – Bronzer koji zajedno uz ovaj meni daje dašak topline i kompletira priču. Rastresitiji i pigmentovan, ovaj bronzer funkcioniše na većini jako lepo, a prilično se sporo troši čak i u ovoj putnoj ambalaži.

Benefit Dandelion rumenilo – divan balans roze i breskve uz minimalnu količinu svetlucavih čestica. Vrlo krhko, prijatno, nežno i lepo pigmentovano rumenilo koje pruža onu finu svežinu, razbuđenost i nenametljivu lepotu i sofisticiranost tenu. Može se po želji nadograđivati, može se fino kombinovati i sa drugim rumenilima ako imate potrebu za miksanjem, lepo će sarađivati. Takođe, dugotrajno i postojano, vredno imati u kolekciji.

MAC Soft and Gentle – ne znam koja vrsta hvalospeva da se ovde iskaže a da na “internetima” već godinama ne postoji. Večno omiljen. Takva konzistencija, takav pigment i ton koji apsolutno ide uz sve, toliko fina tekstra i taj bum koji napravi i promeni opis i doda vrednost svakom makeup look-u.

MAC Warm Soul – Warm Soul pored Dainty i još nekih koje imam, spada u sigurnu dnevnu varijantu prijatnih nežnih tonova koji uz moju svetlu put i plavu kosu idu kao poručeni.  Proizvodi su odličnog pigmenta, nanose se besprekorno a isto tako i stoje na licu. Pouzdani su u smislu da su zaista dugotrajni, ne izazivaju mi nikave reakcije kao pojedini proizvodi i pružaju tačno tu nijansu koju želim da postignem. Iako univerzalno dopadljivi, meni su ovi artikli vanvremenski i sjajni.

OLOVKE

Za kraj, iako sam olovaka i proizvoda za usne najviše kupovala i isprobavala, ovde ću izdvojiti samo neke.

Urban Decay 24/ Glide On lip pencil – NAKED – Olovka koja klizi po usnama ostavljajući srednji ton u familiji nude boja sa primesom breskve. Samostalno je sjajna a takođe je i dobra podloga karminima na razne teme, bile one neutralne ili ne. Isušuje u nekoj prihvatljivoj pristojnoj meri i to već prestaje da mi bude zamerka jer ne postoji olovka koja mi bar malo nije isušila usne ma koliko se ja trudila.  Otporna je na piće i određenu vrstu hrane i veoma je udobna na usnama.

MAC Whirl – Mauve/moja boja usana ali bolja. Klasik punog pigmenta. Bez previše filozofije svaki brend ima nešto ovakvo u ponudi, ali meni je ova ostala kao favorit zbog dugotrajnosti i same tvrdoće olovke koja mi odgovara.

Poslednja ali ne manje važna Sephora Kohl eye pencil u nijansi Infinite beige – dugotrajna olovka koju nanosim na vodenu liniju i koja osvežava i budi pogled. Nema previše filozofije, olovka u potezu probudi oko i da mu jednu vedriju notu. Potrošila sam ih nebrojeno i kupovaću i dalje.

To bi bili moji favoriti za 2017. godinu. Ima još mnogo šminke koju sam korstila, koju smatram da je dobra ali ovo su komadi za kojima posežem bez ikakvog razmišljanja i koji meni odlično služe. Koji su vaši favoriti?

Do narednog naslova, Di

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *