Best of #hair

by Tuesday, January 2, 2018

Nastavljam sa omiljenim proizovodima, danas na temu kose. Kod nege ću pisati recenzije pa sada neću previše dužiti o svakom proizvodu ponaosob.

FEN I STAJLERI

Pošto BaByliss asortiman poznajem pa, praktično do tančina, odabrala sam fen po svojoj meri. Iz linije koju zovem “66” u šta spadaju fenovi sa AC motorom, izabrala sam 6614E. Fen koji ima 2300W, dva usmerivača – uži i još uži kako volim da kažem, šest nivoa temperature i jonizator. Lagan je u ruci, elegantan, lep estetski i u principu zadovoljava moje kriterijume, a to je da:

  • Može zahvaljujući svojoj snazi brzo da osuši kosu
  • Uz odličan usmerivač da izvuče svaki pramen baš kako želim
  • Doda dašak sjaja i umiri neposlušne vlasi

Dodatne stavke su da ima kukicu za kačenje koju iskreno ne koristim, ali eto ima i da je kabl dugačak 2.8 metara. Za mene ispod 2200W fen ne prolazi test, iako sasvim može da radi posao, ali brzina je na ceni, kod mene. Ako tražite nešto dobro za feniranje, moje preporuke na temu ovog brenda idu proizvodima: 6611E, 6614E, 6616E.

Pored fena, mnogo sam volela i koristila njihovu presu ST286PE o kojoj sam pisala OVDE. Ovaj proizvod može se pronaći u Emmezeti i eventualno nekoj Tehnomaniji, svuda je rasprodat, a za sada neće stizati na naše niti bilo koje tržište jer je iz nekog razloga stopirana proizvodnja i izgleda da se radi update. Mislim da je presa odlična, ako je negde nađete, iskrena preporuka.

ŠAMPON, REGENERATOR, TRETMANI

Šamponi i regeneratori koje sam koristila su u pripremi za članak “Neproslavljeni u 2017.” jer su…bili baš super, osim što nisu. Ali eto, kod stvari koje mi se dopadaju i kojima sam verna primetićete da je brend Phyto bio dominantan. O kremi sa keratinom govorila sam OVDE i  smatram da je zaslužna za osetno viši nivo kvaliteta moje kose. Od poslednjeg kvartala 2015. je koristim i ne planiram da prestanem.

Phytovolume Actif leave in – sprej koji nanosim svaki put prilikom feniranja i izvlačenja profila. Vrlo lagan, prijatan, na kosi nenametljiv i udoban. Nanosim nakon pranja i suptilnog provlačenja kose kroz peškir. Dakle samo koren svega par pritisaka pumpice. Raspršivač je odličan, miris u duhu sastojaka koje koriste i veoma mi se dopada.

Phytologist 15 tretman protiv opadanja kose – posvetiću čitav članak. Interesantno iskustvo, pojava bebeće kose i neko iskreno verovanje da to ima veze sa ovim majušnim bočicama.

MASKE

PhytoELIXIR za suvu kosu, a PhytoMILLESIME za tretiranu kosu sa pramenovima. Trebalo mi je neko vreme da se naviknem na teksturu i ponašanje moje kose nakon prvih susreta sa ovim proizvodima. To je kad kada iz čiste komercijalne nešto, negde, nečega, pređete u fino sređenu botaničku baštu i dišete svež vazduh. Prosto je čudno na početku, ali se naviknete i cenite kvalitet vazduha, u ovom slučaju kvalitet formulacija i efekta. I jedna i druga maska ne zahtevaju enormne količine, držim ih prilično proizvoljno, a kosa ima svoju gipkost, priličan sjaj za plavu vlas, poslušnija je i u globalu kada pogledam značajno kvalitetnija. Njihove proizvode preporučujem onima koji imaju strpljenja, želju za probranim sastojcima a i finansijsku potporu da sebi priušte ovako nešto. Brend je zaista vredan svake pažnje.

Našim ženama su najbitnije kosa i sendvič ukrašeni nokti koliko po svemu što radim i kuda se krećem mogu da primetim. Nije im žao dati nedeljno na frizera, a opet, lično smatram da nega u komforu svog prostora i pažljivo birani proizvodi mogli dati i jedan novi nivo uživanja u nezi ai rezultat kojim vi lično upravljate.

Na kraju, pored svega lepog što na primer Phyto nudi kao na primer i ulja, ja i dalje ne mogu da sahranim i podignem spomenik silikonima. Nee mogu. U tom smislu, za zaglađene krajeve koristim Moroccan oil ili Macadamia ulje, s tim da ovo prvo ima malo sofisticiraniji miris. I šta ću, prija mi.

 

To bi bili moji omiljeni proizvodi za negu kose tokom prethodne godine.

Do narednog naslova,

Di

No tags 2 Comments 1
2 Responses
  • Bojana
    January 2, 2018

    Da li bi pliz mogla da napises recenziju ovog agranovog ulja? Merkam ga vec neko vreme 🙂 Srecna Nova godina! <3

    • digolubović
      January 3, 2018

      Naravno :))).
      Hvala ti puno, takođe, neka je srećna i uspešna. :)<3

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *