BaByliss Paris straightener

by Sunday, January 29, 2017

U duhu nove godine, sniženja i šopinholičarskog raspoloženja, između ostalog desio mi se i jedan styler za kosu, ovoga puta za ispravljanje. Brend sam u više navrata predstavljala na blogu (Styleri na testu, Automatska loknica – Curl Secret), a sada se odmah posvećujem investiciji vrednoj pažnje. Prilika je takva da sam probala jako puno stajlera, ali onaj koji mi se dodatno učinio upečatljivim sam dodala svojoj kolekciji.

Estetika i praktičnost

Formalni naziv ove prese je “Fashion straightner”, dolazi u klasičnoj beloj kutiji i uz nju ide podmetač koji štiti podlogu na koju ste odložili stajler. Uređaj u okviru svog dizajna ima oslonac (fotografija iznad, deo ispod donje ploče) i može stajati na ravnoj površini bez problema. Ono što  cenim kod njihovih uređaja, jeste da imaju rotacioni kabl, što znači da ne moram da brinem na koju stranu odlažem proizvod i da li će nešto pasti. Pomeranjem “tastera” na kojem se nalazi sličica katanca, uređaj se zaključava, dakle ne stoji otvoren i može se lepo spakovati u neku futrolu/neseser radi praktičnijeg čuvanja ili transporta. Boja uređaja je tamnija taupe, prožeta jedva primetnim svetlucavim česticama. Digitalni pokazivač je takođe segment koji poseduje, a interval temperature je 130-230 stepeni.

Upotreba i impresije

Presa se uključuje na okrugli prekidač koji se nalazi sa strane (fotografija dole/desno) i potrebno mu je između pola minuta i minut da se zagreje kada (ako) podesite na najvišu temperaturu, što je u ovom slučaju 230 stepeni. Prvo se ukljčuje zelena lampica na kojoj piše “ION” što ukazuje na jonsku funkciju. Jonska funkcija omogućava zdrav, zaglađen i volim da kažem “lepo poslagan” izgled kose, vlasi deluju sjajnije pri čemu nisu naelekrisane. Crveni segment digitalnog pokazivača je nivo temperature koju ste odabrali i on treperi do momenta dok uređaj nije spreman za upotrebu, a onda nastavlja da kontinualno svetli. Na prekidače “+” i “-” redukujete željeni nivo toplote. Ploče su tanke, što je stavka koju sam tražila kada sam kupovala i naravno, keramičke. Prilikom držanja i korišćenja uređaja, trudim se da ruka uvek bude orijentaciono od ovih tastera sa strane, ka rotacionom kablu. Na taj način bolje kontrolišem pokrete i jednostavnije izvlačim prametove. Takođe, ako imam potrebu da pridržavam sa druge strane uređaj, što se dešava prilikom ispravljanja delova kose iza ušiju, onda držim sam vrh stajlera. Taj deo je hladan jer ploče ne idu do samog kraja, što sve možete videti na priloženom kolažu.

Uređaj je maksimalno jednostavan za upotrebu, meni daje fin, uredan rezultat pri čemu efekat zaista traje i ne moram sedamnaest puta provlačiti pramen da bi se ispravio već doslovno jednom. Kada je reč o kovrdžavoj kosi, izuzetno je lepo ispravlja (mislim na jako sitne i definisane lokne), a prosečan broj provlačenja je, naravno, u zavisnosti od intenziteta lokne dva ili tri.

Pored otvarajuće fotografije gde samo simuliram, u prethodnom postu i na ovoj fotografiji na Instagramu se vidi kakve rezultate imam koristeći je. Primetićete da mi je sam vrh pun nove beba kose i taj deo namenski ne diram, ne predstavlja mi smetnju. Imate moju preporuku, zadovoljna sam.

Gde može da se kupi: BaBylissParis.rs ;  Emmezeta, Win Win, Gigatron, Com Trade…

Cena: 6.999 dinara (ja sam je platila -1000 din. – zato što je na akciji do 31.1.)

Koristite li prese? Da li ste probali nešto od BaByliss-a?

Do narednog naslova, Di

/Foto: Di Golubović, Jovana Dž./

 

 

 

 

3 Responses
  • Sonja
    January 30, 2017

    Ovih dana sam bas u potrazi za presom za kosu.Jos vagam izmedju ove i remington,sa sirim plocama.Videcemo.
    Dosta mi je koristio i ovaj tekst,jos samo da odlucim.
    Pozdrav

    • digolubović
      February 16, 2017

      Drago mi je da je bilo korisno 🙂
      Ako imaš neko pitanje, slobodno kaži.

  • Masa
    March 15, 2017

    Jos uvek se divim boji tvoje kose sa fotografije iznad, perfekcija.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *