BaByliss styleri na testu

by Monday, April 25, 2016

Dodir francuskog šika i hedonizma kroz ulepšavanje uvek radosno pozdravljam. Ovoga puta, reč je o stajlerima za kosu, a brend koji obeležava članak je BaByliss Paris. Kod nas su prisutni nekoliko meseci, a u ponudi imaju mnoštvo uređaja posvećenih ispunjavanju različitih potreba kada je stilizovanje kose u pitanju, a koji su namenjeni individualnim korisnicima. Fen, figaro, presa, vikleri ili pak nešto drugo iz asortimana, varijacije na temu su različite. Prilika je takva da su četiri uređaja po izboru kod mene na testu, a danas vam govorim o tome kakvi su moji utisci nakon izvesnog vremena korišćenja. Curl Secret kao veoma specifičan proizvod dobiće svoj zaseban post, a danas nešto više o “tradicionalnim” verzijama.

 

Easy curl

 

Prvi na menu-ju je konusni figaro. Jednostavna spravica koju zovem “alat za brzu i praktičnu ženu“. Priznajem da je ovakav stajler bez “gornjeg dela” koji drži loknu dok je ona u procesu stvaranja moj omiljeni tip/model. Razlog leži u tome što je sve pojednostavljeno do maksimuma i izuzetno prilagodljivo (vremenu i (ne)spretnosti pojedinca). Držač lokne mi nije potreban a ukoliko želim da menjam stil, debljinu pramena ili širinu lokne, kosu jednostavno mogu usmeriti više na širi ili uži deo grejne ploče. Prečnik ovog primerka je 13 mm – 25 mm što je raspon od dosta uske, do srednje veličine lokne.

di golubovic babyliss paris srbija

Što se tiče tehničkih informacija, mogu reći da grejna ploča ima premaz titanijumskom keramikom, maksimalna temperatura koju možete da postignete je 200 stepeni, a uz proizvod u kutiji dobijete zaštitnu rukavicu, preciznije  – zaštitu za palac i kažiprst kojim se najčešće drži kosa prilikom korišćenja ovakvog uređaja. Takođe, kabl koji prati uređaj može da se rotira i veoma je dugačak (kao i kod ostalih njihovih proizvoda), tako da nije stablo pored kojeg morate da stojite i prilagođavate se, već se alat prilagođava vama.

Postoje dva odvojena tastera za uključivanje (1) i isključivanje (0) uređaja, a temperaturu regulišete jednostavno rotirajući srebrni prsten. Strelica ukazuje na to koju ste jačinu odabrali.

babyliss paris srbija konusni figaro

Nakon uključivanja, uređaj se zagreva za nešto više od pola minuta i sijalica koja ne trepće je znak da je spreman. To važi za sav njihov alat koji sam probala (dakle ova tri u postu i Curl Secret) i smatram da je to izuzetno dobra karakteristika. Jednostavno, u interesu mi je da što pre počnem i napravim frizuru, a ne da čekam 20 minuta samo da mi se zagreje uređaj.

babyliss paris srbija konusni figaro 2

Namerno sam prikazala jednu loknu u krupnijem planu, kako biste bolje uočili prelaz između šireg dela grejne ploče na prvog polovini dužine, ka donjem užem delu (prva fotografija). Nisam išla od najšireg ka najužem delu, već od najšireg ka poslednjoj trećini, preciznije do nje – prosto ne smatram da mi stoje baš veoma sitne lokne. Prelazi su suptilni, kao što volim, kosa lepo klizi i oblikuje se. Zavisno od zamisli, frizure i vremenskih uslova, fiksiram ili ne lakom za kosu da bi još duže trajala.

Mislim da je ovaj uređaj izuzetno praktičan, zato što nema deo koji vas možda nekada stopira ako se u momentu dok je kosa na uređaju predomišljate hoćete li nešto promeniti ili ne. S druge strane, količina kose koja može da se tretira lako se prilagođava i menja, što je opet, meni dobro jer nemam uvek vremena i strpljenja da radim pramen po pramen, već skupim 1/4 i samo blago ulomim da dobijem neobavezan izgled. Na kraju, alat je veoma lagan u ruci što je uvek bonus.

Cena je 5.599 dinara. 

di golubocic easy curl

 

BaByliss Paris: Slim 28 mm protect (wet & dry)

Najduži staž imam kada je upotreba prese za kosu u pitanju. Nije za pohvalu, ali je istina. I da, zaista obožavam ovu vrstu alata iako nisam od početka kao školarac u osnovnoj bila u mogućnosti da imam uređaj visokog kvaliteta.  Elem, vratimo se na kolosek i ponovo tehnički aspekt :).

Ova pegla ima keramičke pločice (premaz dijamanskom keramikom), maksimalna temperatura joj je 235 stepeni, a ima 16 nivoa temperature:

1-4 za tanju, blajhanu i/ili oštećenu kosu –  od 140 do 160 stepeni
5-7 za normalnu, farbanu ili talasastu – od 160 do 180 stepeni
8-10 za veoma gustu i/ili kovrdžavu kosu – od 180 do 235 stepeni

koje postižete rotirajući srebrni deo u levu stranu, a svaki klik je nivo više. Uključuje se i isključuje na dugme pored regulatora temperature. Dimenzije pločica su 28×110 mm, a kabl je, kao i kod prethodnog i narednog moguće lepo rotirati. Na dugme sa strane presa se otvara, a kasnije je možete lepo zatvoriti i spakovati.

di golubovic babyliss 222

Što se tiče samog procesa peglanja, uvek uzimam nešto tanje pramenove, ne postoji pravilo, to radim po osećaju. Vlasi baš fino klize po ovim pločicama, gotovo iz prvog prelaza postižem željeno, a na unutrašnjem delu gde mi je talasastija, neposlušnija i gde postoje zalisci, prelazim dva puta. Na kraju je kosa fino složena, ravna i rastresita, a nije slepljena. Takođe, primetna je dodatna doza sjaja, koju ne pripisujem nikakvom proizvodu za zaštitu, već baš presi, s obzirom da imam nekoliko brendova i da sam pravila poređenje. Efekat traje do narednog pranja i krajevi se ne uvijaju, a ukoliko vezujete kosu, što je moj slučaj uvek, preporučujem gumice koje ne lome da bi vam frizura ostala u željenom obliku ako poželite da nosite pušteno.

 

03k

Ovoga puta nisam prikazivala, ali uz presu možete i kovrdžati kosu, pa na taj način imati proizvod koji nije instant kafa, ali jeste 2 u 1. To je veoma jednostavno postići – uzmete tanji pramen, postavite presu od nivoa od kog želite da valovitost počinje, a potom okrenete alat za 360 stepeni i “vučete” poput mile gravitacije. Naravno, to sve može kada su pločice dobre, inače ćete zapinjati, a na taj način imati duplo nezadovoljstvo – estetsko i po kvalitet kose. Uz ove sam probala i lepo je ispalo – zato i pominjem i preporučujem, a i Magdalena je pokazivala na svom kanalu pa i tu možete pogledati (LINK).

 

 

di golubovic babyliss paris 4

Evo još i kolaža gde možete videti kada je deo kose pozadi, vezano, a i kompletno prebačeno.

Cena ove prese je 4. 199 dinara.

 

 

Di golubovic

Pro 18 medium (25 mm)

Stižemo i do tradicionalnog figara, u estetski predivnom izdanju. Kada kažem “tradicionalnog” mislim na alat koji ima ovaj “držač lokne” koji se može podizati (fotografija dva), ili pak ignorisati i preko njega raditi ukoliko je želja za nešto neformalnijim izgledom prisutna. To je i tip modela sa kojim sam se susrela kada sam počinjala da uvijam kosu, van viklera.

di golubovic babyliss 43

Ovo je uvijač čiji je prečnik grejne cevi 25 mm što spada u srednu veličinu. U ponudi kod nas imaju prečnici od 19 mm, 38 mm, a i ovaj koji pominjem. Najmanji je za uže lokne (procenite otrprilike na gornjem delu konusnog figara), najširi je idealan za loose talase koji su klasika koja nikada ne izlazi iz mode, a ovo je neka srednja varijanta koja može da pravi jednu vrlo finu priču, bilo da ste zainteresovani da uvijate celu kosu, nekoliko pramenova, ili pak lokne koje će kasnije biti deo neke zanimljive punđe. Stvar kreativnosti i mogućnosti manevra  zavisno od dužine i gustine kose.

di golubovic bb paris srbija

di golubovic bb sublim

Što se tiče uključivanja, postoje posebni tasteri za uključivanje (1) i isključivanje (0). Rotacijom prstena birate temperaturu, a što se tiče maksimalne temperature (osećam kao da kucam vremensku prognozu), kako za ovu veličinu, tako i za ostale iz ove “Sublim` touch” linije premaza grejne cevi, maksimalna temperatura iznosi 180 stepeni.

 

di golubovic babyliss paris srbija 333

Što se lične preferencije tiče, retko ćete me videti da nosim puštenu kovrdžavu kosu, pošto preferiram ravnu, eventualno blago talasastu ili detalj kao deo neke elegantne podignute varijante. Ovde sam uvila gotovo celu kosu, na prve dve slike vidite kako je puštena i koja je tu veličina lokni prisutna uz ovaj prečnik, a posle nehajno vezana u rep od kojeg je kasnije pravljena punđa u nekom boho stilu. Da li će lokne biti “opuštenije” ili jače definisane, zavisi i od toga na koji način postavljate pramen na grejnu cev. Ukoilko razvučete duž, imaćete više talasastu varijantu, a ako uvijate tako da popunite grejač, onda je jasno da imate definiciju. Naravno, ovo je može više ili manje prilagođavati, zavisno od dužine kose. Što se tiče “držača” koji pominjem već 10. put u tekstu, on je dobar za momente kada ne želite da vi držite kosu, kao što mora kod konusnog, ili kada prosto niste vešti dovoljno u tome i želite da nešto fiksira to što ste namotali. Meni je lakše da sama formiram, na primer. Dobra stvar koju sam primetila jeste da držač ne utiče na oblik u smislu da lomi loknu i da se očigledno vidi da je nešto fiksiralo dok je ona bila u procesu stvaranja. Dobro su uradili taj prelaz pa čak i ako stavite deblji pramen, nećete imati presek koji kada pustite kosu izgleda kao greška. Sve u svemu, lepo je urađeno, dobro greje i brzo radi, što je važno.

Cena ovog figara je 4. 199 dinara.

 

 

 

 

di golubovic babyliss

Kada se podvuče crta, proizvodi su zaista kvalitetni, prijatni u ruci u smislu težine i daju brz rezultat – brzo se zagrevaju i ne treba im dugo da isprave ili uviju. Same finese da li je konusni figaro nili  “običan”, presa sa dve različite strane (za lokne i ravnanje) ili ovakva, to je individualna preferencija i treba dobro pogledati. U ponudi imaju baš dosta različitih prozvoda koji mogu da odgovore na zahteve korisnika sa drugačijim željama, potrebama, ali i mogućnostima i kupovnoj moći. Prateći cene ovakvih artikala godinama – imam ceo magacin uređaja u sobi, mislim da su zaista korektni i da je to spram onoga što se dobije više nego fer. Takođe, održavaju promocije na kojima daju popust od 15% što na ove iznose ispada dobar deal, pa ko voli sebi da priušti nešto za stilizovanje kose, preporučujem da prati i čak i proba, kada već postoji mogućnost.

P.S.ssst Pre upotrebe alata za stilizovanje, uvek pripremite kosu preparatom za zaštitu od toplote, biće vam zahvalna :).

Na njihovoj FB stranici OVDE možete pratiti aktuelnosti, videti spisak prodajnih mesta za teritoriju Srbije OVDE a i postaviti pitanja, ukoliko ih imate.

Da li koristite stajlere za kosu?

Do narednog naslova, Di

/Foto: Di Golubović, Jovana Džopalić/

3 Responses
 • Gordana Bogdanovic
  April 26, 2016

  Klasični figaro samo u nekim specijalnim prlikama, a presu za šiške jer mi je nezgodno sama da isfeniram ravno šiške pa mi lakše na presu. a naravno pre toga je obavezna zaštita.

 • Slavica Milovanovic
  April 26, 2016

  Imam prirodno pravu kosu,a volim lokne…pa volim da je uvijem…imam ovaj tradicionalni s tim sto ja ne otvaram ovaj hvatac,jer mi je lakse bez otvaranja,a volim i presom da uvijem…tada mi budu bas onako lepo uvijeno..

 • Coka
  April 27, 2016

  Ja sam svoju Braunovu peglu zamenila ovom koju i ti imas,i odusevljena sam. Ja sam je u Win Winu kupila za 3700,eto cene cisto radi informisanosti. 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *