BaByliss Paris četka

by Sunday, October 29, 2017

Pre otprilike pola godine stigla je na naše tržište. Iako je poslednja stala u red za “stajler test”, vrlo brzo je preko veze došla “na šalter” jer  se moji senzori uključuju alarmno na sve što obećava bolji (ravniji, spokojniji i non frizzy) život mojoj kosi. Utisci, komentari i saveti su tu.

Četka je namenjena ispravljanju kose, a njene tehničke karakteristike čitajte u nastavku:

 • sadrži tri različite vrste zubaca koji su raspoređeni tako da proces ispravljanja kose bude jednostavan, brz i efikasan
 • prvi red su plastični zupci koji služe da dobro raščešljaju kosu, drugi red je od silikona koji kosu praktično usmerava ka središnjem delu gde su pozicionirani zupci od keramike koji se zagrevaju i zapravo ispravljaju kosu
 • takođe i ploča na samoj četki (srebrni segment) je keramička
 • postoje tri nivoa temperature: 180-190-200 stepeni
 • indikator lampica koja pokazuje da li je uređaj u procesu zagrevanja (tada svetlo treperi) ili je spreman za korišćenje (lampica svetli u kontinuitetu)
 • jonska funkcija – zaslužna za “umirenje” kompletnog izgleda kose i dodatnog sjaja
 • rotacioni kabl
 • uz uređaj se dobija podloga za odlaganje uređaja 

Očekivanja, poređenje sa presom i mogućnosti

Negde na početku, važno je razgraničiti očekivanja i mogućnosti proizvoda za ispravljanje kose. Iako pripadaju istoj grupaciji, efekat se od proizvoda do proizvoda razlikuje i to treba imati na umu prilikom pametne kupovine :). Presa za kosu će dati efekat lenjira, dok je ova četka tu da pruži efekat ravne kose, ali uz volumen. U zavisnosti od toga kakve je gustine, strukture vaša kosa, prilikom ispravljanja biće vam potreban jedan prolaz, a možda i koji više. Nije isto tretiranti kovrdžavu, prirodno talasastu ili kosu koju je potrebno samo malo “doraditi” jer je već blizu željenog sama od sebe. Takođe, da li je dlaka slaba, sklona uvijanju, oštra i jaka i tako dalje…

Ova četka može:

 • lepo da ispravi kosu – radi to efikasno i brzo jer ima veoma široku ploču što znači da bez problema možete uzimati šire pramenove
 • da izvuče profil (povlačenjem na gore)
 • da umiri momenat “svaka dlaka vodi svoju poltiku” i da pruži dodatan sjaj kosi i učini da izgleda malo zdravije nego što jeste
 • da bude dobar i pouzdan prijatelj kada hoćete za bukvalno pet minuta da vaša frizura bude uredna, dovoljno uglađena, a opet ne neprirodna i isforsirana. Volumen je prisutan a to je ono što je meni važno – da ne izgledam pokislo i tužno kao sova.

Ova četka ne može:

 •  da ispravi rasvetale istanjene krajeve. Znači ako je kosa em slaba em pretanka, ni presa ni četka nisu lek. Makaze da. Treba biti realan.
 • da se koristi na mokroj kosi. Ovo pominjem pošto mnoge prese mogu da se upotrebljavaju na vlažnoj kosi, a kako je ovo takođe uređaj na struju, važno mi je da znate da ta priča kod njega ne važi

Korišćenje i saveti

Zaista nije nauka kako upotrebljavati ovaj stajler, ali je dobro kao i iz svakog proizvoda izvući maksimum.

Kako se koristi? Obično prvi potez svih kojima sam dala ovu četku da probaju je da krenu da češljaju kosu kao da koriste četku koja nije na struju – znači zupcima okrenuto ka kosi. Nije pogrešno, ali je bolje ka spolja, kao na fotografiji. Takođe:

 • dobro je uzimati šire sekcije kose i slobodno možete ići “po redovima” ako delite kosu na dva dela (gornji i donji). Praktično je, a lepo možete videti i efekat.
 • kada ispravljate pramen, obavezno držite daj pramen pri samom kraju i zategnite – ne toliko zbog prve polovine, koliko zbog druge polovine dužine i krajeva. Mogućnost kontrole je apsolutna.
 • pre korišćenja uređaja očešljajte kosu četkom/češljem koji redovno koristite, kako biste ubrzali kada krenete sa radom. Ovo važi inače za stajlere, posebno ako ih koristite nakon što ste sveže oprali i fenom doživeli Beyonce Crazy in Love efekat.

Uz ovaj uređaj po želji pre rada možete koristiti proizvode za termalnu zaštitu, pakovanja i slično, izbor je vaš. Ukoliko ste vlasnica kovrdžave kose, ako imate penu na kosi i želite da ispravite  – slobodno, probala sam na drugarici, radi čak i bolje.

Preproučujem da četku oslobodite viška dlaka koje su se potencijalno udomile tu i da kada je uređaj suv, prođete krpcom između redova, kako biste je održavali urednom. Usled korišćenja raznih krema i ulja naravno da se dešava da se tragovi mogu naći na uređaju pa to treba redovno čistiti. Nije teško.

Efekat je za mene vrlo lep i uredan, što mi je jako važno. Ono što mogu da istaknem kao stavku koja mi se ne sviđa jeste boja četke. Volela bih da je crna, iako to ne bi uticalo na njenu efikanost, ali je moja preferencija.

Cena i dostupnost

Cena je 7999 dinara, ali zna biti i niža prilično na promocijama koje se povremeno održavaju. Mislim i slažem se da cena jeste uz rangu viših, ako vam je potrebno nešto na šta možete da se oslonite i bez previše koncentracije i  uloženog vremena koristite – to je to. Bila sam prvo veoma zbunjena pojavom ovog proizvoda na tržištu, ali sam našla niz pozitivnih stvari i prilično glasam za ovako nešto. Prvo, ne tretira i ne prži kosu kao presa koja sa dve ploče ne da vlasima da dišu. Drugo, daje mi rezultat koji volim, a to je ravna kosa, a opet imam i volumen. Brzo je, a ne izgleda isforsirano i previše upeglano, nego baš kako treba, uredno i lepo. Da mi je ovo neko ponudio u osnovnoj školi verovatno bih odmahnula rukom, ali da imam ćerku koja hoće da ispravi kosu, pre bih ovo aminovala nego presu.

Proizvod može da se poruči putem sajta, a ima ga i u Emmezeti, Tehnomanijama, u Win Win radnjama…

Ako sam nešto od podataka ili komentara izostavila, a interesuje vas, pitajte 🙂

Kako vam se čini četka? Da li bi ovakav proizvod ubrzao vaše jutarnje spremanje?

 

Do narednog naslova..Di

Foto: Di Golubović & Jovana Džopalić

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *