Iskustvo sa KYO farbama bez amonijaka

by Tuesday, January 20, 2015

Juče sam potpuno spontano sa mamom odlučila da kupim KYO farbe za kosu i pružim im šansu. Poslednje farbanje i šišanje rezultirali su dosta kraćom kosom (koja je potpuno zdrava sada), kao i promenom boje na lični zahtev, koja je ispala sa više žutog tona nego što ja volim. No, kako sam ovog meseca u zatvorenom uz računar, odučila sam da dam kosi (malo) oduška. Hranim je dobrim maskama, kokosovim uljem i lagano (dobro ne baš lagano) ispiram tu boju kako bih u februaru išla na pramenove.

Kakvu plavu boju ja želim?
Lepu, izuzetno svetlu, izbalansiranu plavu. Dakle, ne žuto, ne sivo, ne potpuno belo (blajhano), nego miks ovih elemenata koji će dati optimum.  Boja koja je puna, koja ima dimenziju i koja ne izgleda “jeftino plavo”. Dobra osnova, na koju ukoliko želim (a to je i ideja) mogu staviti tanke pramenove, da to izgleda tačno kako sam zamislila.
 
Farbe za kosu bez amonijaka
 
Nekoliko stvari ide im u prilog, ali naravno imaju i svojih nedostataka.
Ono što je svakako poželjno i dobro, jeste da manje oštećuju i isušuju kosu od farbi koje sadrže amonijak. Kosa ima visok sjaj, deluje punije i izuzetno je mekana. Pored toga, jasno je da su manje agresivne, a i nemaju intenzivan (meni ne najprijatniji) miris. Naravno, sa druge strane tu je pitanje postojanosti i mogućnosti da se izvuče željena nijansa, pri čemu ovde ciljam na devojke koje žele efekat kao i ja (iznad opisano + akcenat na svetlo) i na crvenokose. Ove dve grupe su prilično specifične rekla bih.
Osim što je izuzetno teško doći do cilja, “u prilog” ide brže ispiranje koje nas na neki načiin primorava da razmak između farbanja – ako već želimo da održavamo to, bude kraći. U ovoj priči treba proceniti i odlučiti spram toga šta nam je važnije, boja, trajnost, (manje/veće) oštećenje ili pravljenje kompromisa.
KYO sistem


Free Limix kreirao je liniju farbi bez amonijaka. kažu da postižu iste rezultate kao tradicionalne Free Limix farbe. Kombinacija prirodnih sastojaka pruža kremastu, bogatu, gel teksturu visokih performansi.Kažu da ova formula garantuje maksimalne rezultate uz minimalno korišćenje alkalnih komponenti,. Poboljšava sjaj i intenzitet boje i garantuje pokrivanje sede kose, bez štetnog delovanja na kožu glave. Kombinacija morskog kolagena, keratinabez amonijaka i p-fenilendiamina, istovremeno hrani, štiti i rekonstruiše vlas. Proizveden kako bi sprečio peckanje, svrab, crvenilo. Pogodan za osobe za osetljivim skalpom.

Cena jedne tube koja sadrži 100 ml iznosi 387 dinara.
Cena hidrogena za 150 ml je 138 dinara.
Kupljeno u Beo Cosmetics-u u Klare Cetkin. Možete ih naći (verujem) u svim distributivnim centrima Alexandar Cosmetics-a.
 
Razmera i iskustvo
 
Vodeći se onim što sam iznad napisala po pitanju boje, za željenu osnovu, kombinovala sam dve nijanse farbe, uz hidrogen od 9%. Dakle, pepeljasto kao baza + malo “svežine” da napravi balans. Napravila sam vam ovaj kolaž i slikovito objasnila čega je i koliko ubačeno.
Na uputstvu piše da se radi 1:1,5 i da se farba drži od 25 do 55 minuta.
Držala sam oko pola sata. Pošto sam se prvi put susrela sa ovim brendom, svaki minut sam zagledala promene. Prilično brzo hvata, farba je izuzetno prijatna, nema neprijatan već baš blag miris i ono najvažnije, zaista ni najmanju nelagodu nisam osetila. Kao da sam nanosila neku masku na kosu.
Ono što nisam mogla da znam jeste u kom pravcu ide finalni rezultat (spram moje osnove koja je bila žuća, ali opet plava) te me je iskreno bilo strah da ne držim previše kako ne bih otišla u neku krajnost. Nakon 20 minuta sam uzela jedan tanak pramen i isprala i osušila, videla da je to ono čemu težim i da je još oko 10 minuta dovoljno da držim i da bi to ovoga puta bilo sasvim kako treba. Tako sam i učinila, isprala kosu i to je bilo to. Oduševila sam se mekoćom i sjajem, koji je ipak kod plave kose vrlo često podvig. Pošto sam farbala celu dužinu, mogla sam da primetim da je odlično ujednačeno i lepo uklopljeno sa pramenovima i osnovom koje imam od ranije.
Verujem da se podrazumeva, ali opet moram napisati: Koliko ćete držati farbu, koju ćete boju dobiti, zavisi od osnove koju imate, razmere koju napravite, toga kako vaša kosa prima boju. Dakle vrlo individualno kao i sve, ovo je samo moje iskustvo kojim, ako ste mi slični, makar donekle možete da se vodite kao idejom. Pratite kako se odvija priča, probajte kao i ja da isperete pramen jedan, ako treba držite kraće/duže, dakle procenite same.
Posebna pohvala za hidrogen*. Na bočici je lepo obeležena mililitraža. To mi se dopada, veoma je praktično i korisno, iako moja mama koja se farba godinama vrlo dobro procenjuje koliko je ostalo, kao i ja. Ipak, lepo je kada je obeleženo, što na tubama od farbe nije slučaj. Ali, sa druge strane, vrlo često je to “sve otprilike” (bar u našem slučaju) pa nije stvar oko koje treba ne znam kako zamerati.
*kremaste formule, sadrži keratin i morski kolagen, garantuje maksimalne rezultate, hidrataciju i omekšavanje kose
Rezultat
 
Nekoliko napomena, kako biste dobili realniju sliku i adekvatno objašnjenje.
Na fotografiji levo je kosa “treći dan”, kao i činjenica da je fotografisana pod veštačkim svetlom (nisam planirala da pišem, ovo je više bilo za moje poređenje). Dakle, jeste izrastak taman, jeste žuto, čemu je doprinelo i to koji je dan za pranje/farbanje, činjenica da sam šamponirala više puta u kontinuitetu skoro mesec dana, ali i osvetljenje. Znači realna boja je bila vrlo malo svetlija od ovoga.
Desna fotografija je dnevno svetlo i naravno nakon farbanja.
Zaključak
 
Ako uzmem u obzir osnovu koju sam imala pre nanošenja, mix dve farbe bez amonijaka, želju za svetlim tonom, kao i ništa manje bitan faktor cenu od oko 900 dinara za 2 tube+ hidrogen, efekat je odličan. Sada, pitanje koje se postavlja jeste koliko će to trajati, da li će se i koliko ravnomerno ispirati i koji je vremenski period do narednog farbanja (mislim na koren). Ovoga puta, kao što sam rekla, farbala sam celu dužinu i rezultat mi se dopada. Ostalo mi je količinski za dva farbanja korena, a hidrogen je potrebno dokupiti.
Verujem da će to vremenom da se “slegne”, a da ću potpuno komotno tokom narednog meseca da radim pramenove uz Matrix blanš koji me ne iritira, ne pruža tipično oštećenje, ali daje maksimalan rezultat.
Ovo su prvi utisci i iskustvo, veoma sam zadovoljna. Paletu boja imate OVDE, pa pogledajte, možda ima nešto za vas.
Takođe, sada sam malo više obratila pažnju na njihovu ponudu koja se tiče nege, pa ću vrlo verovatno kupiti nešto (dobro, OVO) da probam i kombinujem sa onim što već imam.
Da li ste probale KYO farbe za kosu i kakva su vaša iskustva?
Do narednog naslova,
Di

 

43 Responses
  • Bamby
    January 20, 2015

    Ja ih baš volim, čak nosim kod moje frizerke koja koristi samo Matrix boje- jer ne volim da je menjam. Boja drugo traje, a takodje i sjaj u kosi. Što je meni bitno. Jedina farba posle koje mi se ne ljušti teme glave.

    • admin
      January 20, 2015

      Moja ima dve varijante, Matrix i neke povoljnije, mada meni uvek Matrixom. Njihov blanš je sjajan.
      Drago mi je da to čujem za farbe, isplati mi se da radim izrastak kad god mi to odgovara, a vidim da može za dosta korišćenja, ako izuzmem ovo što sam dužinu celu. Super da si našla nešto što ne iritira teme.

  • Sparkly Blonde
    January 20, 2015

    Prošle nedelje sam i ja kupila KYO farbu, nijansu 12.89. I baš me je obradovao ovaj tvoj post, pošto nažalost osim na ana.rs nema nigde da se pročitaju iskustva o ovim farbama. Uskoro se farbam i nadam se da ću biti i ja zadovoljna 🙂

    • admin
      January 20, 2015

      Ee, baš mi javi kako ti se pokazala ta boja, sve je to ta porodica nijansi :)!
      Bilo bi super da ti se svide, nadam se da hoće 🙂

  • Jana Cvijovic
    January 20, 2015

    Post je došao kao poručen, baš sam pre neki dan konačno prelomila da menjam boju kose. Pošto mama farbe kupuje u Alexandru i veoma je zadovoljna na njihovom sajtu naleteh na željenu nijansu KYO… Hvala puno za opise! Sad sam definitivno odlučila 🙂

    • admin
      January 20, 2015

      Jano, drago mi je da je od pomoći, a nadam se da ćeš biti zadovoljna, javi mi ako se setiš kako je ispalo i šta si izabrala :))!

  • Fashiondisease
    January 20, 2015

    definitivno mi se svidja rezultat na slikama :)ž
    posle citanja ovog posta definitivno cu morati probati i ove farbe 🙂
    sve pohvale za ovaj poucni post 🙂

    • admin
      January 20, 2015

      I meni, baš sam zadovoljna :).
      Nadam se da će ti se svideti :).
      Hvala ti puno na komentaru.

  • aleksandra popovic
    January 20, 2015

    Ja sam takodje odusevljena farbom! Doduse, ja se farbam u smedje, koristim 6.1, ali imam isti utisak, kosa mekana, sija se i ni najmanje nije isusena. Bas sam zadovoljna, ne menjam do daljnjeg 🙂

  • admin
    January 20, 2015

    Lepo je čuti da i druge boje dobar rezultat pružaju :).

  • Anonymous
    January 21, 2015

    Odlican post,dugo sam ga ocekivala :).Da li je bolje za ubijanje crvenog pigmenta koristiti samo pepeljastu nijansu?Kakvo je tvoje iskustvo?

  • admin
    January 21, 2015

    Ja imam crvrni pigment :).
    Uvek sam mešala boje, ali mi je osnova bila pepeljasta, kao ovde što sam radila razmeru.

  • The beauty department
    January 21, 2015

    Ej pa bas je super ispalo, taman da nije ni zuto ni previse pepeljasto. Ja sam imala blondie fazu ali sam mogla da je postignem samo pramenovima jer mi svaka farba povuce na narandzasto bez obzira sto im je osnova pepeljasta. Sad odmaram tjeme i imam samo blagi sombre na vrhovima i ovako mi najvise odgovara, nadam se da ce se trend zadrzati :))

    • admin
      January 21, 2015

      Ja sam stvarno zadovoljna :).
      Razumem te za pramenove, imala sam i ja fazu kada je moglo tako samo, tačno znam o čemu govoriš. Sviđja mi se kako nosiš ovo sada, po slikama deluje prelepo. Mada ti imaš kvalitetnu i lepu kosu, pa sve izgleda divno. ♡

  • Klikni da ti kažem
    January 21, 2015

    Baš je dobro ispalo, a cena je baaaaš povoljna. Baš me interesuje kakav će biti efekat nakon nekoliko pranja.

    • admin
      January 21, 2015

      Videćemo :).
      Meni se takođe sviđa.

  • Anonymous
    January 21, 2015

    Isprobane su, skoro odmah kad su se pojavile u Alexandru, a i dalje se kupuju i koriste. E sad, defnitvino je da se moraju mesati dve ili vise nijansi. Samo sa jednom 7.23 je bio promasaj. A sto se tebe tice i dalje sam pod onim misljenjem da je ako uzmem KYO za primer 6.0 tvoja boja, eventualno mozda u kombinaciji sa 9.1 🙂 Pozdrav
    Iva

    • admin
      January 23, 2015

      Drago mi je da odgovaraju. Slažem se za mešanje boja. Do sada zaista nisam nikada našla nešto što je baš jedinstveno i onako kako ja želim.
      Da, fin izbor i to je negde blizu moje prirodne, ali nije ovo kraj, farbaću se ja još, znam sebe, imaću u vidu :). Hvala Iva :*

  • Flawless Beauty blog
    January 21, 2015

    Odlicno je ispalo! Meni je cela donja polovina blajhana Matrixom, i minimalno mi je ostetio kosu, nista sto jake maske nisu mogle da oporave vrlo brzo. Sada cekam da mi se sasvim spusti moj pepeljasti izrastak, pa da mi ombre bude kombinacija moje prirodne pepeljasto smedje i plave, tj. da mi se izgube delovi farbani u smedje 🙂

    • admin
      January 23, 2015

      Matrix je odličan blanš :).
      Biće to super, još malo strpljenja samo :).

  • Jelena Stanojevic
    January 27, 2015

    Jako mi se dopao ovaj vas post i zelim da probam ovu farbu, pogotovo me privlaci jer mi se cini da ne ostavlja sive tragove, jer sam imala lose iskustvo sa drugim farbama, gornji sloj kose mi je bio ceo siv 🙁 ukoliko je ovo bas ono sto trazim, koristicu ga svakako! pozdrav! 🙂

    • admin
      January 27, 2015

      Drago mi je da je bilo od koristi 🙂

    • Zora Savic
      January 27, 2015

      zanima me koliko je postojana farba….Farbam se u plavo pa me zanima i da li ce izvuci moj smedj izrastak a da ne vuce na zuto

    • admin
      January 27, 2015

      Ako kojim slučajem pročitate tekst onda ćete zaključiti da sam i ja farbala kosu pre sedam dana, pa je malo rano da pričam o postojanosti.
      Ne znam koliko je smeđ izrastak, a takođe ne znam da li biste mešali isto kao i ja ili samo jednu boju :).

  • Zora Savic
    January 28, 2015

    kao tvoj odprilike…Ja ne bih mesala,uzela bih samo pepeljastu nijansu,samo se dvoumim izmedju 11.1 i 12.89…

    • admin
      January 30, 2015

      Bojim se da je ipak potrebno mešati. Ne bih se usudila čisto pepeljasto da nanosim, ali stvar izbora.

  • Neda M
    February 24, 2015

    Molim te reci kakva ti je prirodna boja, vidim izrast tamno smedj je l sam u pravu? I crveni pigment? Kakva je boja sad posle nekog vremena? Ova farba izgleda super

    • admin
      February 28, 2015

      Pepeljasto smedja, uz crveni pigment :).
      Dobra je, mesec dana komotno.

  • Milica
    February 27, 2015

    Ja kupih juce ovu farbu da probam. Odradila sam test na preosetljivost (pole onog mog loseg iskustva sa farbom) i sutra se farbam. Sebi sam uzela 10, a mami 11… Tebi je odlicna ova kombinacija… Po meni savrsena boja 🙂 Videcemo sta ce kod mene da napravi 🙂 Ja se nisam usudila ni trunku sive da stavim… Lakse podnosim zuto nego sivo 🙂

    • admin
      February 28, 2015

      Nadam se da će odgovarati :).

    • Milica
      March 1, 2015

      Juce sam se ofarbala i jako sam se razocarala… 🙁 Interesuje me da li si ikada koristila Loreal Casting farbe i kakvo je tvoje iskustvo sa njima, posto mi je ova farba malo isusila kosu… Vidim da si ti napisala da je bila i meka i sjajna, sto kod mene nije slucaj. Niti mekana, niti sjajna. Cak je nekako matirana i kao metla. Moja kosa je ispala kao tvoja pre farbanja i jos malo na zelenkasto vuce kad uporedim sa tvojom… Uzas… od onih lepih pramenov koje sam imala… Nadam se da ce se brzo isprati i da cu promeniti misljenje. Sto se izjednacavanja tice, tu je odlicno odradila posao… Ne znam sta da radim jer sam potrosila jos pola tube, a mami kupila tu svetliju plavu koju si i ti koristila, koju posle mog farbanja ona nece staviti na svoju kosu 😀 Ja sam htela da mi bude tako kao tvoja posle farbanja, a ono ispade ocaj…

    • admin
      March 1, 2015

      Ne bih znala šta da ti kažem. Pre pola sata sam se ponovo farbala, prvi put nakon ovog članka i ispalo mi je još bolje nego ovde što sam pokazala.
      Sjajna je i veoma lepa, a samo sam izrastak radila, uz provlačenje ostatka farbe po kosi.
      Nisam koristila tu farbu, a sasvim je moguće da ti ta nijansa nije legla. Usput, uvek sam za miks, a ne isključivo jednu boju, jer mi to nikada ni od jednog brenda ne pije vodu.

  • Misha
    July 11, 2015

    Trenutno sam u pregovorima sa samom sobom oko kupovine ovih boja (ash blond) i u potrazi za dobrom recenzijom, jedino mogu tvoju akcentovati kao validnu i odličnu. Bravo Di, boja je jako lepa.

    • admin
      July 17, 2015

      Uuuuu me like it :)!!!
      Volela bih da vidim kako će ti ispasti to.
      Hvala ti, potrudila sam se da ispišem sve, za slučaj da se neko farba u slično makar pa da proba :).

  • Anonymous
    August 21, 2015

    Ja sam nedavno izvukla pramenove jer nikako nmg da izjednacim boju…A hocu da budem bela ali ne previse bela…Izrastak mi je zut i nikako da ga se resim..A kada zavezem kosu je isto druga boja nego kad pustim…Dali mogu da izvucem skoro belu boju sa ovom farbom ili sa neke dve kombinacije od ovih farbi.Ako moze neki dobar savet a da ne unistim kosu ?

    • admin
      August 22, 2015

      Nazalost, ova vrsta farbi ne moze bas taj intenzitet da izvuce.
      Napisala sam čime sam se farbala i eto koji je rezultat ispao :), ne znam za drugu kombinaciju, jer ne koristim.
      U principiu bi pramenovi mogli da pokriju većinu, a onda dobrom kombinacijom boja da nadomestiš to što ti nedostaje. Možeš probati ovom.
      Pakovanja, kokosovo ulje, pa u krug :). Nema tu specijalnih metoda.

  • Tamara
    February 22, 2016

    Ja koristim vec 2 godine ovu farbu i ne mislim da je menjam,a probala sam svasta.

    Jedino sam primetila da malo potamnjuju kosu ili ja ne radim nesto kako treba. Da li stavljas vise hidrogena od farbe? Bas sam se danas ofarbala sa 7.00 ali sam stavila 6% hidrogen,razmisljam da li mogu 9% na moju tamnu kosu.

    Inace super pokriva sede.

  • Bojana
    April 22, 2016

    Evo i ja bih da dodam nesto 🙂 za mene su KYO farbe pravo otkrice, posto sam se godinama farbala sa Keune farbama. Ono sto me je odusevilo kod KYO farbi je postojanost i pokrivenost sedih (ja ih imam pozamasan broj), cak i mesec dana nakon farbanja sede se i dalje ne primecuju sto je sjajno, s obzirom da se farba itekako ispira 😀
    Ja sam jedna od crvenokosih, koristim nijansu 6.46 i stvarno sam prezadovoljna i rezultatom bojenja i pokrivenoscu i time kako mi kosa uvek bude svilenkasta i meka i sjajna 🙂
    KYO je moja topla preporuka svima!

    • Milky
      April 27, 2016

      Ja planiram da se farbam za mes dva u crveno, II dvoumim se između ove farbe i freelimix. Kod Kao nisan gledala kakve imaju nijanse crvene, i inače javi mesala boje da bi dobila željenu nijansu. A najbitnije mi.je kod farbe sa se ne ispira previše, znam da je y pitanju crvena kosa ali znači mi svaki savet koji dobijem. Unapred hvala!

  • Lara
    August 30, 2016

    Da podelim i ja svoje iskustvo sa drugim devojkama! 🙂
    Ofarbala sam se sa 4.0 a drugarica sa 4.23 što je kao kakao nijansa i skoro da su isto ispale (njoj je maaalo svetlija). Jako je blaga, nije izazvala svrab i ima blag miris. Najfascinantnije mi je kako pokriva SVE SEDE! Kosa je pospe farbanja meka i sjajna, nimalo isušena. Cena i više nego povoljna s obzirom na količinu… uglavnom, ne planiram da je menjam, zaista je odlična!

  • M
    September 13, 2016

    Istu ovu kombinaciju farbi sam iskoristila za farbanje. Prethodna boja mi je bila slicna kao tvoja, ocekivala sam i isti rezulata.. ali… samo mi je ujednacila korijen i mrvicu je manje narandzasto… ali miljama daleko od zeljene nijanse

    • M
      September 13, 2016

      I dodatno… kosa mi je bila tako isusena… 🙁 cak ni posle blansa mi takva nije bila 🙁

  • Sandra
    September 15, 2016

    Tebi je ispalo prelepo.Ja sam kupila njihovu farbu 12.89….i ispala sam skroz ljubicasta.Na pedlog prodavacice sam uzela tu farbu i totalno razocarenje.Htela sam uzeti jedu od ove dve koju si ti koristila ali sam racunala da prodavacica bolje zna od mene.Inace u katalogu farba kojom sam se ja farbala izgleda prelepo ali na glavi uzas…Cela sam ljubicasta i ne znam kako da”popravim stetu”..Ipak treba slusati svoj predlog…Pozz…💟

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *