MAC Retro Matte

by Saturday, October 28, 2017

Posle previše vremena  vraćam se blogovanju :). Da preskočim gde sam bila i zašto zapravo nisam, uskačem odmah u nove priče i radujem se da ponovo sa vama delim nove sadržaje. Elem, u petak je u MAC radnji u Ušću organizovan događaj posvećen Retro Matte liniji tečnih karmina uz akciju koja kaže: Jedan kupiš, jedan dobiješ gratis, po regularnoj ceni od 3200 dinara koliko košta jedan. Deo atmosfere, podelila sam sa vama na Facebook stranici.

Danas sam bila u radnji da izmiksam svoju nijansu i njoj prilagodim make up look. Da budem lepa i prezentabilna, pobrinula se Tanja Živković (@gdjica_tanja).

Kao i uvek kada me ovde ulepšavaju, apsolutno se prepuštam ideji šminkera. Mislim da je sjajno dati slobodu i videti kako vas neko vidi, bez ograničenja. Ponovo, upoznala sam sebe u potpuno drugom svetlu, sa izrazito istaknutim očima i usnama i sveukupno jednom pristupu koji sadrži dosta boje i intenziteta. Prilikom šminkanja, Tanja je koristila neke proizvode koji su deo moje svakodnevnice (kada je ten u pitanju naročito), a imala sam priliku i da vidim kakve su senke iz jedne od novih paleta i naravno – Retro Matte ruževe.

Puder: Studio Fix Fluid u nijansi NC15, korektor: Pro Longwear u nijansi NC15, kao podlogu za senke: Paint Pot Soft Ochre, rumenilo: Warm Soul, senke i highlighter: Prissy Princess pallete, maskara: Upward Lash, eyeliner: Black Track dok je za usne, kombinacija Lady Be Good + Tailored To Tease.

Retro Matte MIX & SWATCH

Sam proces potrage za novom nijansom je stvarno lep ako volite da se igrate proizvodima a rezultat postojan i bogat. Da sve bude zabavnije i drugačije, tu su i šabloni u raznim oblicima (krugovi, karmin, usne..). Da sam se ja pitala, verovatno bih pomešala dve “neboje” i dobila treću – “neboju” je li. Ovako su primerci vrlo simboličnih naziva (što upravo realizujem sada dok kucam ove redove) dali jednu jarku, ali ipak dosta vedru notu mom licu. U pitanju su Lady Be Good i Talored To Tease. Kolega iz novosadskog MAC tima, Branko Galić (@brankomua) inspirisao je i doprineo je finalnom odabiru.

Tekstura ovih karmina je optimalne gustine uz želju za relativno brzom aplikacijom uz sklonost ka teškom praštanju kada su greške u pitanju. Treba biti uredan i precizan, jer oni traju. I stoje. I trpe – i jelo i piće i poljupce. Dovoljno su udobni za ovaj tip proizvoda, ali kao i svaki dugotrajni mat, “očekuju” da usne budu hidrirane pre same aplikacije. Na Instagram storiju kod mene još uvek možete pogledati proces mazanja i moje umereno kontinentalno skičanje (glupiranje naravno) prilikom uklanjanja šablona.

 

Prissy Princess paleta – plišano i udobno

Ono što je privuklo moju pažnju između ostalog jesu i formulacije senki (i highlightera) u novim paletama. Prissy Princess je nežna, umiljata, mila paleta za sve ljubitelje blagih tonova uz dodir suviše dobro da bi bilo istinito (tako se zove) svetlucave senke koja je kao magični dodatak direktno sa štapića neke vile sleteo u tu kutijicu. Sve senke su plišane, meke, prezahvalne za blend i izvrsne pigmentacije. Takođe, mogućnost nadograđivanja boje je odlična. Za aplikaciju četkicama, ako baš volite i prstima, divne, zahvalne i kao u simbiozi na kapku poslagane. Kod Too good to be truth, preporuka je koristiti u Fix+ jer tada imate tečnu magiju. Mislim da su uradili sjajan posao ovom pričom i da je 7200 dinara za osam senki i jedan highlighter stvarno odlična ponuda.

Na kraju, to sve izgleda ovako:

Prezadovoljna sam.

Još samo deo atmosfere:

 

 

Kako vam se dopada?

Foto: Jovana Džopalić

No tags 1 Comment 3
1 Response
  • Suzana
    October 29, 2017

    Bila, videla, tražila te jer sam znala da to ne bi propustila i kupila 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *