Automatska loknica – Curl Secret

by Sunday, June 12, 2016

Došao je i on na red. Uređaj koji “programirate”  u dva poteza, a potom pustite da radi za vas. Curl Secret. U svetu je izazvao veliko interesovanje kada se pojavio, a ja ću vam danas izneti sva svoja zapažanja, savete, kao i važne informacije i instrukcije. Reč je o prvom automatskom stajleru za kosu. Ideja koja ga prati svakako je olakšavanje i ubrzavanje procesa pravljenja lokni, koje zahtevaju minimum napora, a koje po obećanju sa deklaracije pružaju rezultat koji traje.

Estetika

Tamnosiva nijansa uređaja prožeta je delikatnim i sofisticiranim česticama srebrne boje. Tasteri za podešavanje su u srebrnom tonu, a sam uređaj je vrlo lepo, bez oštrih linija i ivica urađen i osmišljen. Na unutrašnjoj strani koja se usmerava ka licu prilikom upotrebe, stoji ova nalepnica koja upravo slikovito navodi da je ta strana (gde su tasteri) ona koja treba biti do glave kada koristite prozvod – što kada pogledate Curl Secret, jeste i logično, ali ipak…

Kabl je dugačak par metara, a sam deo do stylera se može okretati, što je olakšavajuća okolnost, jer ne zapinje već se prilagođava.

1 BaByliss Srbija Curl Secret Di Golubovic

Podešavanja i saveti za upotrebu

Nastavljam sa “tehničkim” delom :). Prilikom podešavanja imate dva tastera. Desni označava temperaturu, pri čemu je I oznaka za 210 stepeni, a II oznaka za 230. Kod levog se podešava vreme trajanja zadržavanja pramena kose u samom uređaju, a u zavisnosti od brzine za koju se odlučite (8,10,12) možete napraviti lokne koje su loose, one kako ih ja zovem klasične i nešto sitnije. Stvar ukusa. Što se mene tiče, kombinacija najležernije opcije sa srednjom je dobitna, a to je prikazano i na fotografijama.

2 BaByliss Srbija Curl Secret Di Golubovic

Kako funkcioniše?

Obično kada nekome prepričavam, kažem da radi po “sistemu zvučnog efekta” beep. Stavite pramen kose tako da on “legne” između dve strane ploče, potom figaro sam uvuče kosu u svoju komoru, vrti i greje pramen istovremeno a onda kada da znak (3x beep) onda otpustite i praktično vam “izađe” lokna. Ali hajde da krenemo ispočetka.

Kada ste kosu propisno zaštitili, dobro očešljali i počinjete sa uvijanjem, potrebno je uzimati pramenove koji nisu deblji od otprilike dva-tri centimetra. Razlog je jednostavan. Uređaj neće hteti da radi, niti da uvuče pramen jer nije veličine koju će on podržati i uviti. U tom smislu, već u startu nema straha da će kosa da se zaglavi i da nećete moći da je izvučete. Radi testa ubacila sam veći pramen i tri puta je signalizirao, bez ikakvog pritiska i povlačenja. Ako se i to dogodi, ništa, samo odvojite višak za taj deo sesije i rešeno. Dok ne krenete sa radom, već ovako teorijski posmatrate, deluje da za gustu kosu ovo može biti čitava večnost, ali zapravo nije. Po 10-ak sekundi za svaki pramen koji Curl sam napravi je malo, spram klasike gde vi sami navijate, držite, pa otpuštate.

3 BaByliss Srbija Curl Secret Di Golubovic

Kada uključite i podesite željene parametre, potrebno mu je između pola minuta i minut da se zagreje. To iskustvo imam i sa drugim njihovim uređajima (deo predstavljen OVDE) i mislim da je sjajno što ne čekam polovinu večnosti da bude spreman za korišćenje. Dok se zagreva, crvena lampica treperi, kada je dostignuta temperatura, ona sija u kontinuitetu.

Takođe, interesantno je kako usmerava lokne koje pravi. Jedan pramen uvija ka spolja, a drugi ka unutra. Obično na to ne obraćam pažnju dok ne stignem blizu prednjeg dela, pa “štelujem” da za prva dva pramena idem od lica. Još jedna stvar, prisustvo jona omogućava da vlažnost kose ne ode u nepovrat, a usput rezultat nije naelektrisana kosa – taj momenat bez antena sa sopstvenim politčkim programom cenim, baš cenim.

9 BaByliss Srbija Curl Secret Di Golubovic

4 BaByliss Srbija Curl Secret Di Golubovic

Efekat i trajnost

Stižemo do dela koji verujem da najviše zanima. Proces stvaranja lokni traje kratko, ali efekat koji prikazujem na fotografijama, traje i po nekoliko dana. U mom slučaju tri do četiri, a tada je već kosa i spremna za osveženje šamponom i vodom, što je sasvim u redu.  Tip lokni koji se dobija, podseća donekle na “mokre lokne” stil, ali bez ovog mokrog dela epiteta. U zavisnosti od želje, možete napraviti gusto rapoređene, ili nehajne, nešto neobaveznije. Kosa u globalu ima sjaja, vlažnosti, nije naelektrisana – ni najmanje. Obično kada završim uvijanje, lagano prstima prođem kroz kosu, ne bih li malo lokne oslobodila forme i uštogljenosti, a rezultat učinila nešto prirodnijim i ležernijim. Prilikom upotrebe drugih njihovih uređaja za uvijanje uvek na kraju fiksiram lakom, a samo uz ovaj ne. Jednom sam zaboravila, a tada sam i shvatila da mi lak nije potreban, jer frizura stvarno stoji, bez ikakvog problema. Pokušala sam to da povežem sa činjenicom da mi je vlas dosta tanka i svilenkasta, ali sam probala i na drugom tipu kose (opozit) koji ima moja mama i zaista stoji.  Naravno, to ne znači da ne treba da ga stavljate, meni ovo odgovara jer ne nanosim gratis hemiju na kosu koja se već dovoljno brzo masti.

Koliko god da je interesantan izgled Curl Secret-a, sam proces pravljenja frizure, mislim da je trajnost ključna, jer tu kvalitet pokazuje svoje lice. Tu sam istinski impresionirana.

5 BaByliss Srbija Curl Secret Di Golubovic

8 BaByliss Srbija Curl Secret Di Golubovic

6 BaByliss Srbija Curl Secret Di Golubovic

7 BaByliss Srbija Curl Secret Di Golubovic

(Ovako izgleda kada se završi jedna strana uvijanja, nakon čega možete proći prstima da malo razdvojite pramenove – fotografija iznad)

4 BaByliss Srbija Curl Secret Di Golubovic 3q

10a BaByliss Srbija Curl Secret Di Golubovic

Zaključak

Ovo je uređaj koji može da koristi svako. Doslovno svako. Nema te neveštosti koja može stati na put ovoj jednostavnosti. Dva tastera i pramenovi koji nisu debeli kao ruka, ostalo Curl radi za vas. U domenu trajnosti, nemam nikakve zamerke. Temperaturu sami birate. Tip lokne je kakav sam objasnila, a njihov izgled i ležernost je moguće kontrolisati. Jedina “loša” strana ovog proizvoda je ta što je njegova cena 15.999 dinara ili na popustima kada su promocije -15%. Ipak, ako uzmem u obzir izgled, bezbednost prilikom upotrebe, mogućnosti i brzinu.. To košta. Da nisam imala mogućnost da ovaj proizvod dobijem, a da želim da ga kupim, prvo bih otišla da ga probam. Sa proizvodima u koje se investira, treba se prethodno upoznati, a to nije slučaj samo sa ovim, već i sa (recimo soničnim) uređajima za lice.

Original i kopija

Već sam pominjala da ne podržavam neproverene stvari koje ugrožavaju proizvođače. Govorila sam o dekorativnoj kozmetici, a u ovom tekstu imam i primer uređaja koji je kineska kopija. BaByliss Paris je brend namenjen individualnim korisnicima, dok je BaByliss Pro orijentisan ka frizerima. Bilo kako bilo, iako imam kopiju “pro” primerka, razlike postoje, pa bih vam ukazala na te stvari napominjući šta sam primetila, a naravno i usputno reći šta jeste tako, na originalnom primerku. Dakle crna verzija je kineska, čisto ako niste ispratili.

BaByliss Srbija Curl Secret Di Golubovic original vs kopija 2

Sama “glava” odnosno komora i automatski deo se razlikuju – na crnom je veća. Ako se malo bolje zagledate primetićete da je “pro” uređaj za nijansu duži (slika gore).

Takođe, upustvo je kod njega u sastavu plastike, dok je na CS u formi natpisa. Ima i ove neke četiri linije koje na drugom ne postoje. (slika dole)

BaByliss Srbija Curl Secret Di Golubovic original vs kopija 3

Curl Secret ima dva tastera dok drugi ima tri – to svakako postoji kada se porede (original) BB Paris i Pro, ali sada informativno idem po svim stavkama. Razlika u nalepnici, kvalitetu materijala od kojeg je urađen kabl, kao nedostatak natpisa koji objašnjavaju za šta koji taster služi.

Dakle, originalni uređaji brenda BaByliss imaju naznačeno na tasterima u vidu brojeva (i slova kod Pro), kopija to nema. Kvalitet materijala je konzistentan, nije mešana plastika koja ima karakterističan miris. Curl Secret kao njihov najskuplji proizvod u asortimanu drži visoku cenu i  košta 15 999, Pro ne znam koliko je ali skup je isto (razlika u motoru, dužina kabla i slične stvari), ali svakako ne košta 7000-8000 dinara. BaByliss se prodaje u ovlašćenim prodavnicama, ima garanciju i upustvo, ne prodaje se u kineskim centrima.

Na kraju, ne bi bila ja da nisam proverila da li radi i da li ima “beep” sistem. Uzela sam pramenove koji pripadaju zadnjem delu kose i probala. Beep-ovi se čuju, ali ne u jednakim razmacima. Ono što mi je svakako strašnije jeste da uređaj ne signalizira da ste stavili više kose, već je uvija, a posle ne pušta. To se završilo delimično isčupavanjem, delimično sečenjem. Da..

Sve u svemu, ideja je bila da vam pokažem i kako izgledaju stvari koje se prodaju pod imenom koje nisu. Bez obzira što nije u pitanju sasvim isti primerak, razlike postoje pa se nadam da vam je makar informativno od koristi.

BaByliss Srbija Curl Secret Di Golubovic original vs kopija

Da li vas je zaintrigirala automatska loknica? Imate li pitanja?

Do narednog naslova, Di

/Foto: Jovana Dž. & Di Golubović/

2 Responses
  • Jovana D.
    June 13, 2016

    Ovo deluje baš dobro, a i isplativo za ljude koji često uvijaju kosu (oni koji to rade 1-2 puta godišnje, bolje da odu do frizera), a ne žele da kosu tretiraju hemijom (kao što je minival). Zagarantovano dobra frizura bez mnogo muke i u udobnosti svoga doma – divota, baš sam oduševljena :).

    • digolubović
      June 13, 2016

      Da, skroz je isplativo ko ide svake nedelje kod frizera :).
      Minival je meni noćna mora, čak i na sam pomen :D, asocira me na neka vremena.
      Baš mi je drago da ti se dopalo, skroz je interesantan koncept i učinak.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *