Vredan alat za šminkanje – Sephora 35

by Friday, May 20, 2016

Sephora je poslednjih godina znatno unapredila izgled i kvalitet pribora koji ima u ponudi svog brenda. Multifunkcionalni primerci uvek su poželjni, a broj 35 (PRO Pointed brow) je jedan takav. Na prvi pogled, potcenila sam mogućnosti ove četkice, jer sam za obrve navikla da koristim (i često vidim), isključivo koso sečene tanke, tanje, najtanje verzije.

Dužina dlake je tačno centimetar, pri čemu je osnova okrugla, a ka vrhu se gustina smanjuje i oblik sužava što omogućava precizan rad. Sama (p)okretnost četkice je izuzetna a u zavisnosti od ugla i intenziteta pritiska, možete lepo i sa uživanjem dirigovati i manevrisati. To se upravo pokazalo kao jako pozitivna karakteristika, kada obrve popunjavam senkama, jer je mogućnost prilaza i blend baš odličan. Za šta je još sve koristim, a i vama preporučujem:

Sephora Srbija pro cetkica broj 35 ss

  • Za prekrivanje nepravilnosti na licu. Ukoliko imate fleke, akne ili neku drugu pojavu koju želite da prikrijete, gušći korektori i lokacijska aplikacija ovom četkicom sigurno će koliko je moguće prikriti to što vam se ne dopada. Činjenično, reljef koji nepravilnsti prave ne možete ukloniti, ali boju (uglavnom crvenilo) svakako da.
  • Za definisanje linije donjeg kapka. Čini mi se da je poslednjih godinu dana intenzivirano nanošenje veće količine senke na ovaj deo oka (ako izuzmem smokey kult) u bronzanim, bakarnim i tirkiznim tonovima. Pokupite  malo proizvoda, uklonite višak i precizno i lakom rukom pređite preko željenog dela. Zavisno od ugla pod kojim prilazite (okvirno 45,60 stepeni), možete napraviti ili veoma tanku, ili liniju srednje debljine i lepo definisati oko, tako da izgleda uredno i bez rasipanja senke.
  • Prilikom definisanja na gornjem kapku u samom korenu trepavica. Ako ne volite eyeliner, ali vam se dopada kada oko deluje punije i koren trepavica tamniji (uz dodatak iluzije volumena), onda je samo malo braonkaste senke i par položenih, kratkih  pokreta četkicom rešenje. Za ono jutarnje, brzinsko šminkanje, odlično rešenje. U ovoj primeni, da tako kažem, baš se vidi koliko je četkica fluidna, prilagodljiva i prijatna. Moje oči, naročito desno, imaju dosta neravnina i ožiljaka od jedne nezgode na samom kapku, te je zaista izazov naći nešto što će lepo raspoređivati proizvod, pri čemu neće biti neugodno i grubo.
  • Za izvlačenje eyeliner-a. Ako volite eyeliner od kremastih senki, kompaktnih, ili da mešate teksture, ovo je dobar alat kojim možete iscrtati liniju koja je puna od početka do kraja, ali i liniju koja može delovati kao da fino bledi i stapa se sa ostatkom vaše šminke. Što blaži pokreti četkicom, to nežniji rezultat na kraju.

 

Rad različitim formulama i teksturama, pokrivanje više zahteva, a uz sve lagana i precizna. Preporuka.

Cena: 1910 din.

 

Dijana Golubovic Maybelline make it ee

 

Jedan članak, jedna četkica. Zaslužen prostor, vredi je imati.

Do narednog naslova, Di

 

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *