Njegovo veličanstvo – BEAUTY BLENDER

by Sunday, May 29, 2016

Šta je beauty blender?

Prvoklasna savremena umetnost u jednostavnom obliku jajeta koja olakšava šminkanje. Od kako se pojavio na tržištu, napravio je bum, a poslednjih godina kompanije ne tako uspešno prave replike u želji da mu pariraju. Probala sam nekoliko wannabe bb verzija, ali… Original je (ipak) original.

Kako se koristi?

Pokvasite, laganim pritiskom učinite da višak vode ode i alat je spreman za upotrebu. Možete proizvod /puder, kremasto rumenilo, bronzer/, ako je u tečnoj ili kremastoj formi prvo naneti grubo na ruku ili na lice prstima, doziranjem uz pomoć pumpice, a onda tapkajućim potezima razmazivati (blendati) sve dok ne dobijete željeni rezultat.

Korišćenje sunđera za aplikaciju šminke svakako jeste nešto što zahteva koji minut više vašeg vremena, ali učestalom upotrebom stičete rutinu i naravno dobijate na brzini. Mislim da je na samom početku „druženja“ jako bitno da vidite koliko proizvoda nanosite kako ne bi dolazilo do nepotrebnog rasipanja i  viška upijanja. Nadograđujte, rezultat je bolji.

 dijana golubovic beauty blender sephora srbija 2a

Koje vrste postoje?

Osim originalnog koji je u ciklama nijansi, postoje i ograničene serije poput ovog koji sam ja fotografisala a koji nosi naziv Red carpet. Na oficijelnom sajtu, pored niza korisnih infomacija ima i ovaj deo, gde je slikovito objašnjeno za koju namenu je koji bblender. U našim Sephorama dostupne su original, crna, micro, kao i najnovija blush verzija koju trenutno testiram.

di golubovic beauty blender sephora srbija

Mala čuda

Mini verzije su logičan sled. Priznajem da sam prvi put gledajući na YT-u negodovala i komentarisala u stilu: „Pa ja bih to izgubila“; „Morali su nešto da izmisle još“. Međutim, realnost se lepo brinem o njima, a da mi oni pomažu oko preciznih radova. Oko nosa, očiju (za setovanje odlično), za kremaste proizvode, konture i iluminatore.  Naravno, sve ovo možete i vrhom originalne verzije, ali činjenično je ipak preciznije, a i za nijansu slađe raditi sa ovim.

*Fiksiranje korektora ispod očiju

Ako želite da sprečite skupljanje korektora u finim linijama, imam predlog za vas. Pokvasite bblender, potom provucite kroz presovanu verziju recimo HD pudera, Blota ili nečega što imate i onda tapkajućim potezima iz unutrašnjeg ka spoljašnjem uglu lagano nanesite proizvod. Ovo je dosta dobar trik, ali može postati katastrofa ako preterate sa količinom vlažnosti sunđerčica, ili samog pudra. Manje je više – deviza je dosadila, ali je istinita.

dijana golubovic beauty blender sephora srbija 22

 

Kako održavati ovakav proizvod?

Kao i uvek, postoji više načina kako očistiti beauty blender. Od antibakterijskih sapuna, bebi šampona, sredstava za čišćenje koja su baš specijalno formulisani za ovakav alat. Neki ljudi koriste i deterdžent, ali nisam u toj grupi, već više boldovano pobrojano. Brend ima i svoje čistače, a njih možete videti na njihovom sajtu. Nakon što operem bblender, obično ga ostavim na peškiru, ili ako baš moram da ponesem sa sobom iz nekog razloga, u kutijicu od štapića za uši. Prosto, veća je makar dok je u stanju sušenja. Inače ga čuvam u njegovoj valjak kutijici, od milja kantici.

 Zašto mislim da vredi?

Ono najvažnije, govorim na samom kraju. Od svih verzija sunđerčića za šminkanje koje sam probala (Cala, Ebelin, Kiko, Real Tehniques, pa i Aura), ovaj (mislim i na original i mini) ima fenomenalnu i optimalnu mekoću, volumen. Toliko je kompaktan, bogat, moćan i prijatan za rad. Ne moram pritiskati kao sivonja ne bi li se oblik prilagodio mojoj ruci, uglu iz kog želim da pristupim i bio nežan prema koži. Taman je “toliko” mekan, a opet dovoljno stabilan da ne gubi oblik. Takođe, izuzetno mi je važan kvalitet samog proizvoda u pogledu njegove trajnosti, ali i uslovno rečeno”ponašanja” iz pranja u pranje – koje je kod mene posle svake upotrebe. Da, svakako da se nakon izvesnog vremena boja proizvoda malo ispira i on nije tako jarke nijanse, ali suština je da apsolutno jednako odlično aplicira proizvod.

Ako je vaš omiljeni alat za šminkanje sunđer, onda vredi dati 2300 dinara za ovaj. Ne radi se o imenu koje se plaća, ne radi se o ceni, blender je zaista odličan i radije bih uvek uložila u jedan koji valja, nego kupila 10 pristupačnijih koji nisu to to.

Do narednog naslova, Di

/Foto: Di Golubović, print screen sa oficijelnog sajta/

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *