Bočica sreće – Nuxe

by Monday, May 30, 2016

Nuxe zlato pretočeno je u parfem.

Iako je sadržaj bočice zvanično opisan kao miris leta i sunca, meni budi drugačije asocijacije.

Prvi kontakt oslobađa citruse i dok se lepo ne razvije, deluje oštro, rigidno i stegnuto. Onog momenta kada se razbeže i rasprše gornje note, brzo stižemo do glavnog užitka koji ovaj miris čini posebnim. Toplina i suptilnost gardenije, kokosa i vanile me opušta, a minimalno prisustvo ruže na mojoj koži deluje prilično umirujuće. Bez obzira na kompoziciju, ovaj oblak lepote ne vezujem stiktno za toplije godišnje doba već za stanje, pojavu, karakter i ponašanje.

2 Nuxe Srbija Di Golubovic blog Nuxe parfem

To je smirenost, senzulanost –  jedan damski, nenametljiv, prijatan i miris koji prati taj ton priče. Ne doživljavam ga napadno, markantno u agresivnom kontektsu, već baš onako, čedno i ženstveno. Iz tih razloga ovu lepotu ne mogu da zamislim na histeričnim ženama koje stavljaju samo pola bočice pre izlaska napolje.

Parfem je slojevit, u momentima zna biti mrvicu naglašeniji, ali je  dominantno tih, miran, pritajen – ali dugo prisutan. Postojanost na mojoj koži je odlična, tim segmentom sam vrlo zadovoljna. Ako bih komentarisala sličnost sa uljem, ne bih mogla da se složim sa većinom koja tvdi da je miris identičan, jer nije. Sami sastavi ova dva proizvoda jednog oslobađaju i dozvoljavaju ples nota, dok drugog malo ograničavaju. U tom smislu, ulje jeste za nijansu intenzivnije, kompaktnije i donekle…hm… Jednoobrazno, prepoznatljivo i uvek, pa grubo ću reći isto. Parfem ipak ima taj suptilniji momenat kada je intenzitet u pitanju i odnos elemenata koji se smenjuju u glavnoj ulozi, zavisno od tipa kože, a i vaših čula. Svakako, vrlo su slični i predivni na svoj način, ali nisu isti.

3 Nuxe Srbija Di Golubovic blog Nuxe parfem

Na samom izlasku iz ove bajke, biću dosadna tehničkim podacima: Cena Nuxe parfema za 50 ml prozvoda je oko 4500 dinara, a možete ga kupiti u Lilly drogerijama, Srbotrade apoteci po nešto povoljnijoj ceni – OVDE. Ulje ili parfem, pitanje je koje “muči”. Zavisi šta želite, da li proizvod koji ćete moći da nanosite i na telo i na kosu (ne morate baš na lice), ili parfem koji će u jedan i dva pritiska pumpice da vas prati i grli tokom dana.

Preporuka stoji u svakom slučaju.

Da li ste pomirisali NUXE suvo ulje, ili možda ovaj parfem?

Do narednog naslova, Di

 

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *