Blic intervju: Aleksandar Đikić

by Saturday, June 4, 2016

Pre oko nešto više od mesec dana, Maybelline je održao veliku promociju novog slogana: Make It Happen. Mnogo ljudi, dosta noviteta, lepa priča i prateća kampanja u kojoj sam učestvovala. Deo zanimljivog asortimana propraćen je na blogu (OVDE), a danas vam donosim blic intervju sa oficijelnim šminkerom brenda za Srbiju, Aleksandrom Đikićem.

Di Golubovic Maybelline Make It Happen 1

DG: Na nedavno održanoj promociji imali smo prilike da vidimo nekoliko novih proizvoda. Međutim, gotovo sam sigurna da je većini devojaka enigma i „večiti problem“ upravo izvlačenje eyeliner-a. Da li imate savet/trik, kako je najbolje nanositi baš ovaj najnoviji, s obzirom da je dosta specifičnog oblika (kako sam priozvod tako i njegov aplikator)?

: Najnoviji ajlajner je zapravo veoma lak za koriscenje, kako za profesionalce tako i za devojke koje tek pocinju svoj “šminkerski staz”. Samim tim što ima oblik slikarske ćetkice možete, u zavisnosti of afiniteta, da izvucete tanku ili deblju liniju. Najjednostavnija metoda nanošenja ajlajnera je na ovaj način. Ajlajnerom iz jednog ili iz više poteza nanesete jako tanku liniju uz gornje trepavice celom dužinom oka, pridržavajući i blago povlačeći (zatežući) kapak ka spolja. Zatim, vrlo tanko izučete ajlajner na stranu koso tangirajuci donju liniju oka. Potom, spoljnu ivicu spica spojite sa sredinom kapka i popunite eventualne praznine.

DG: Kakva je poslednja poruka njujorških modnih pista za ovu sezonu?

: Na NY Fashion week-u smo videli najrazličitije stilove, ali ono što zaista nikada ne izlazi iz mode je nude stil, sa dosta hajlajtera na obrazima i usnama u najrazlicitijim nijansama od crvene, koralne, fuksije, pa sve do ljubicaste i braon nijanse.

DG: Top 5 proizvoda iz asortimana za proleće/leto 2016. godinu ?

: Master Sculpt, Master Satin, Vivid Matte ruz, Master drama, Master curvy

Di Golubovic Maybelline Make It Happen 4

DG: Pomenuli ste sajt makeup.rs, da li je u pitanju projekat koji vi vodite? Kakav tip sadržaja možemo da očekujemo na toj adresi?

: “Sajt je zapravo namenjen svim radoznalim devojkama kao niz predloga kako da se doteraju za specijalne prilike, da nauče nešto novo, kako o tehnikama tako i o samim proizvodima. Ja se pojavljujem samo kao gost u nekim tutorijalima.”

DG: Vaša škola šminkanja zaintrigirala je predstavnike medija, ljubitelje šminke, blogere ali i sve one koji prate Vaš rad i Maybelline kao brend. Možete li nam reći nešto više o trajanju samog kursa i načinu rada?

: “Škola podrazumeva 12 dvočasa stručne nastave. Naime, od prvog do poslednjeg časa se radi isključivo na modelu, jer je čitav koncept zasnovan na praktičnom radu. Prolazi se kroz najrazličitije stilove raznim tehnikama. Saznanje o make up umetnosti, pokretanju posla i razgovora sa klijentom, devojke dobijaju samo od mene. U Penthausu na Slaviji, dizajniranom u industrijskom stilu NY (arh. Aleksandar Popovic) uz mnogo vezbe, smeha i znanja devojke će naučiti kako da se u svakoj zahtevnoj prilici postave i urade posao kao pravi profesionalni sminkeri.”

No tags 0 Comments 0

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *