Basic mood

by Sunday, January 22, 2017

Bazično, udobno i prilagodljivo. U skladu sa vremenom? Znam, ne. Danas je retko slobodan dan koji mi nije zagrlila neka padavina ili začinila obaveza koja iziskuje da obučem sve stvari koje imam i zbog kojih ću se kretati brzinom teretnog vozila u koloni. Obilazila sam parfimerije, butike, gledala “šta se spasiti može” na sniženjima. Dok ne pripremim “Best of beauty” (red je), ukratko o garderobi koju nosim uz koju reč o “stanju zaliha” u high street radnjama.

Rolka sa 3/4 rukavima mekana kao moj četvoronožni drugar još uvek je aktuelna u Stradivariusu (1990 rsd).  U ponudi su pasteli  koji zavisno od tena, preferencija i stila stvarno fino mogu da se uklope uz farmerke ili pantalone. Prilično je udobna, zahvalna za održavanje i jedna od pristupačnijih stvari koja ne izgleda loše nakon par meseci nošenja i održavanja. Takođe pre koji mesec nabavljene, crne pantalone dubokog struka. Radnja – Bershka. Odavno tamo ne nalazim nešto što mi se jako dopada – nije to više moj stil, ali za sezonsku, prelazinu i “hitno mi treba”  varijantu OK ulovim nešto. Baš tako, ok, jer posle više od pet pranja crna više nije crna i nema te reklame i proizvoda koji će ih spasiti. Koliko para (2590 rsd) toliko muzike, ali lepo stoje pa opraštam uz opravdanje: “Da, baš mi se sviđa što su ovako izbledele”. Osetite dašak sarkazma kroz poslednji citat. Stvari kojima sam zadovoljna i na koje se ne žalim su mantil (Zara), prošlogodišnji ulov torbe (Benetton) i omiljene naočare (Massimo Dutti). Cipele sam nabavila u radnji čije ime ne znam, a koja se nalazi u Makedonskoj ulici na samom ćošku i pre nekoliko meseci. Platila sam ih 3300 dinara. Udobne i prijatne, vrlo pristojne i meni srcu drage.

Što se tiče sniženja i ponude, imam već godinama veoma slične komentare i zaključke. Dominacija jeftinog, potrošenog, loše krojenog. Bazični primerci poput dobrog crnog sakoa, torbe veće od pismo opcije ili farmerki kroja koji nije za novorođenče na odeljenju za odrasle, zaista deluju kao nemoguća misija.  Ono što mogu da pohvalim su Oysho, Intimissimi, Yamamay ali i Woman Secret. Ponuda donjeg veša koji je meni jedna od strasti stvarno je dobra iako su  veličine pomalo diskutabilne sada. Dosta lepih boja, dezena, fino urađenih primeraka koje definitivno vredi imati, ako držite do estetike prilično nevidiljvog segmenta odevanja. Materijali jesu različitog nivoa kvaliteta, ali spram prilike, potreba i mogućnosti – definitivno kategorija koja ove godine nije izneverila. Mogu pisati čitav članak na zadatu temu.

Pošto sam počela ozbiljnije da treniram, red je da pomenem da sam u H&M-u, Oysho-u i sportskim radnjama (Delta, Ušće)  videla dosta sniženih sportskih topova i majica za trčanje po cenama koje se kreću od 1000 do 2500 dinara. Donjih delova takođe ima u tom opsegu, ali uglavnom veličina XS i S, što meni… Reći ćemo da sam prerasla :D.

 

Ovo su neki opšti komentari, okviri cena i tačni iznosi za ono što sam kupila a nosim u ovom članku. Ukoliko imate pitanja, nešto vas konkretno zanima, prilično mi je sveže šta to ima po radnjama i koje su cene, pa možemo zajedno prokomentarisati :).

Da li ste vi nešto kupili na sniženjima i kakav je vaš utisak po pitanju ponude garderobe?

No tags 3 Comments 0
3 Responses
  • Jovana D.
    January 23, 2017

    Ima li šta od košulja dobrog izgleda i prihvatljivog kvaliteta? 🙂

    • digolubović
      January 23, 2017

      Zara ima neke interesantne modele od pamuka i viskoze.
      Orsay takođe, a trenutno im je akcija sa dodatnih 20% na kasi.

      • Jovana D.
        January 24, 2017

        Hvala, idem obavezno što pre 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *