MAC Pro Longwear Concealer

by Thursday, March 19, 2015

“Da možete da izvojite tri proizvoda iz nesesera (iz familije dekorative) koja biste do kraja života koristili, šta biste izabrali?” Ako izuzmem činjenicu nedostatka kreativnosti ovog čestog pitanja,  odgovor glasi: Rumenilo, tečni eyeliner i meni najvažnije – korektor.

 

Međutim, ne bilo koji korektor, već upravo ovaj o kojem danas govorim.

 

Nijansa koja meni odgovara je nc15, baš kao i puder o kojem sam već govorila OVDE. U pitanju je (naravno) najsvetlija boja iz asortimana. Moji prijatelji u šali kažu da je aristokratki bela sa minimalno žute, odnosno bež. Ne greše, to joj je adekvatan opis. U svakom slučaju, jedina boja koja odgovara mom svetlom tenu, u potpunosti.

+ nijansa nc 20 je nešto univerzalno i vrlo traženo, odgovarajuće za većinu žena tena našeg podneblja koji nije ekstremno svetao ili pak taman, već nekako optimalan/srednji. Naravno, mislim na one koje vode računa da im se nijansa proizvoda poklapa sa tenom, bez razlike od x nijansi. Meni bi to odgovaralo ukoliko bih pocrnela.

PAKOVANJE i DOZIRANjE – staklena bočica, doziranje uz pumpicu. Jednim pritiskom izbacuje količinu malo manju od zrna graška koji je prosečne, a ne hibridne veličine. To može biti dovoljno za celo lice što je meni i potrebno, ali ako želite manje, onda vežbajte rad sa pumpicom, da bi izlazila količina koja je “mrvica”, a koja će biti i više nego zadovoljavajuća recimo za podočnjake, ili pak za flekice i druge nepravilnosti.

 

TEKSTURA I ZAVRŠNICAiako tečan, proizvod je jake pigmentacije i preporučujem da ne preterujete sa količinom većom od onoga što pritiskom na pumpicu prvo dobijete. Prirodno mat izgleda na licu.Što se tiče “uvlačenja u sitne linije”, savetujem da naučite da radite sa korektorom i vidite kakva podloga vašoj koži (prvenstveno na regiju oko oka mislim) treba pre nanošenja šminke. Samo brzinsko nanošenje bilo kog proizvoda, uzrokuje te neatraktivne tragove, a posebno onih koji su bolje pigmentovani. Trudite se da hidrirate kao i uvek lice, a i predeo oko očiju. Korektor lepo utapkajte, blendajte, kako bi se fino sjedinio. Setujte/fiksirajte po završetku.
Moja rutina je: serum – krema – utapkavanje uz blender – fiksiranje.

 
POKRIVNA MOĆsrednja, ali nadogradiva do jake. Možete nanositi četkom, sunđerčićem (blender), ili pak prstima utapkavati što ne praktikujem – stvar lične preferencije. Postojanost je izuzetna, ceo dan bez ikakvih problema stoji, a ono što je meni jako važno, odlično se fotografiše. 


Zbog tih pozitivnih stavki, vraćajući se na iznad pod navodnicima frazu, odvojite malo vremena za upoznavanje proizvoda sa kožom, samu aplikaciju, jer je prava šteta da kvalitetan korektor ne bude u potpunosti lepo nanet i iskorišćen u svom punom kapacitetu, koji je zavidan.
TRAJANJE  – nabavila sam ga krajem septembra, a sada, oko pet + meseci kasnije, mogu reći da sam obezbeđena još oko mesec dana. Ako uzmem u obzir da je ovo JEDINI korektor koji sam od tada koristila, onda je za mene potpuno isplativo, zato što svakoga dana imam prekrivenost koju želim, a proizvod ne moram prečesto da nabavljam.

CENA I PRODAJNO MESTO – 2550 dinara za 9 ml, TC Ušće – prizemlje kod pokretnih stepenica, gledano sa glavnog ulaza

Na licu imam MAC puder, jedan tanak sloj, a na podočnjacima i u regiji brade, gde se “kriju” moje nepravilnosti, nanet je korektor.

Ono što bez ikakve zadrške mogu reći jeste da je ovo najbolji korektor koji odgovara na sve moje zahteve, po svim stavkama i  nemam potrebe da menjam. Cena je apsolutno opravdana i ovo je kada je u pitanju šminka, za mene obavezna stavka koju od srca preporučujem.

Da li ste probali ovaj korektor, ili je možda u planu? Utisci?

Do narednog naslova,
Di

25 Responses
  • Teodora Mladenovic
    March 19, 2015

    Nisam probala, ali mislim da nije preskupo za kvalitetan korektor. Dopada mi se pokrivna moc, verovatno cu ga uzeti kad potrosim ovaj koji trenutno koristim. 🙂

  • Jas S
    March 19, 2015

    Imam,ali sam mnogo toga probala da se ne bi uvlacio (pa samim tim jos dodatno isticao borice). Skoro sam gledala kako to radi Wayne Goss i to je,priznajem, jedini nacin koji jos nisam probala,a to je setovanje sa beauty blenderom (ja sam to radila prstima +cetkica).

  • admin
    March 19, 2015

    Ima i varijanta vlažan blender u tansparentni pa natapkati u oba pravca. Zavisi od tipa kože/potreba/količine, šta će kome da prija. 🙂

  • Anela
    March 19, 2015

    a ruž??? divno ti stoji 😀

    • admin
      March 19, 2015

      Ko o čemu, Anela o proizvodima za usne :).
      NYX olovka u nijansi Cola. 🙂

    • Anela
      March 20, 2015

      hvala XD

  • Nikoleta Ljuljduraj
    March 19, 2015

    Odlican post! 🙂
    Mnogo mi se svidja ovaj korektor!

    Nikoleta, xoxo.

    • admin
      March 19, 2015

      Hvala ti Nikoleta :).

  • Jelena
    March 19, 2015

    Imam, volim i zaljubljena sam u njega evo već skoro godina prođe <3

    • admin
      March 19, 2015

      Imamo, volimo i trošimo divotu od korektora :).

  • Makeup by Ilona
    March 19, 2015

    Prelepo ti stoji tamniji karmin!
    Inače, ovo je moj HG proizvod i obožavam ga 🙂

    • admin
      March 19, 2015

      Hvala ti :))!
      Gledala sam i kod tebe neke zanimljive varijante na Instagramu, tebi posebno na ten i boju kose i očiju pristaju tamni.
      Baš mi je drago da ima nas koji ga smatramo HG-om :)!

  • Tijana Velimirovic
    March 19, 2015

    Boze slike su predivne. 🙂

    • admin
      March 19, 2015

      Hvala ti Tijana 🙂 :*!

  • Anonymous
    March 19, 2015

    Uvek sam imala problem sa korektorima, svi su uvlacili u linije kod ociju, nisu trajali…i onda sam otkrila ovaj Pro Longwear, i obozavam ga! 🙂
    Preporucujem ga svakom, od kad sam ga probala ni ne razmisljam drugi da kupim 🙂
    Postojanost fenomenalna, ne uvlaci se u linije ("borice"), savrsenstvo, vredi svaki dinar 🙂
    jeeedino mi je ta pumpica maalo problematicna, ali posto ja korektor stavljam cak i na nos zbog crvenila, ipak mi bude ok kolicina. 🙂

    • admin
      March 19, 2015

      Divno, drago mi je što si i ti zadovoljna :).
      Meni takođe bude dovoljna količina, dok prekrijem sve što treba :).

  • Jovana Djordjevic
    March 19, 2015

    Odličan post, kad budem bila u mogućnosti, probaću ovaj korektor. 🙂 Divno ti stoji ova olovka i boja očiju ti je prelepaa 🙂
    Iskoristiću priliku da ti se zahvalim na postu o fiksnoj protezi, slučajno sam našla i baš sam se obradovala, puno mi je pomoglo sve što si napisala u tekstu, i u odgovorima na komentare. Skoro sam je stavila i još se navikavam.. Hvala ti puno! Pozdrav <3

    • admin
      March 20, 2015

      Hvala ti Jovana :).
      Oh, da, taj post ima toliko komentara da ne ja ne znam… Nikad spontanije napisan tekst, sa nikada više komentara. Drago mi je da je korisno.

  • Anonymous
    March 20, 2015

    Divne slike, divna ti! Odlican korektor, ALI…. Toliko me je nervirala pumpica da sam na kraju definitivno odustala od njega i vratila se Loreal true match-u. I najpazljivije kad stisnem pumpicu, izadje mi bukvalno 5 puta vise nego sto mi treba, onda se sva umazem i svako jutro se nerviram oko toga. Pokusavala sam na razne nacine, ali ne vredi… Ne mogu da verujem da su toliko dobar proizvod upropastili uzasnm ambalazom! Pozdrav Ana

    • admin
      March 20, 2015

      Hvala ti Ana :).
      Znam da mnoge ljude frustrira situacija sa pumpicom, ali verujem da ako imaš strpljenja, kao ja što sam imala, možeš uvežbati da izlazi manje proizvoda. Ja to gledam ovako, ako mi je stalo do tog nekog proizvoda i toliko mi odgovara, u stanju sam da učinim šta treba da bih koristila i na kraju bila zadovoljna :).
      Možda nekada porade na tom segmentu.

  • Miss Adeena
    March 21, 2015

    Korektor koji definitivno moram da probam. Naslusala sam se o toliko pozitivnih iskustava o njemu, da ja ne znam da li postoji osoba kojoj on nije odgovarao.

  • Mell
    March 23, 2015

    Di, ja sam čekala tvoju službenu potvrdu u obliku recenzije. 😀 Samo sam ja sad na sto muka jer mi iz glave ne izlazi novi UD korektor a želim i MAC. Nikad nisam mislila da će mi korektori biti toliko zanimljivi a do prije dvije godine, jedva da sam ih i koristila. 😀

    • admin
      March 24, 2015

      😀 mogla sam i požuriti u tom slučaju malo.
      Ma oba ćeš ti imati ne sumnjam :D. Ali Maaaaaac-ić prvoo :))))!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *