Svet oblikovanja obrva – Benefit

by Friday, July 1, 2016

Benefit je ove godine napravio iskorak na polju proizvoda za obrve. Nešto je dopunjeno, nešto novo, a ima i proizvoda koji su dobili redizajn.  Dosledno stilu, uz retro prizvuk, i dalje razigrano i (naravno) girly, ali ipak za stepenik ozbiljnije. Ispratila sam Las  Vegas priču u kojoj je učestvovalo mnogo beauty predstavnika, a mi smo u utorak imali prvu Benefit promociju u Srbiji. Jeej! Camelia Ristea i Mirela Dumitru, odevene u čarobnice,  potrudile su se da nam predstave novitete i  izađu u susret za svako naše pitanje.

Meni je tema obrva uvek interesantna, a jedan ovakav rang imala sam želju da istražim podrobnije, pa sam na ličnu inicijativu od svoje sobokancelarije napravila igraonicu na određeno vreme, ne bih li stvorila ovu priču. Doslovno sam sve pregledala, uporedila, probala. Ovo će biti vid vodiča/pregleda, zbir prvih utisaka i preporuka na osnovu utiska koji sam stekla.

Abra Cada BROW, počnimo.

Kompletna kolekcija presvučena je u srebro sa roze natpisima, uz oblike tela i poklopaca proizvoda koji bude razne asocijacije. Od nekih sitnih elemenata koji asociraju na kraljevske detalje, preko toga da zaliče na instrumente, možda alat i vrste pisaćih sredstava. Svakako je kombinacija stilova, a artikli nisu neprimetni u neseseru, na stolu, ili polici.

di golubovic benefit

BROW ZINGS

Prvi deo postave, dolazi u duo varijanti koja sadrži vosak (levo) i senku (desno). Kutija je čvrsta, kompaktna, a osim proizvoda tu su i (ra)sklopiva dvostrana četkica sa zakošenim i ravnim vrhom, kao i beba pinceta za hitne slučajeve. Ogledalo je tu i veličine je poklopca praktično.

1 Brow Zings Benefit Di golubovic blog 2

Ovo je, donekle, “2 u 1” tip proizvoda. Možete koristiti samo senku i na taj način dobiti maksimalno prirodan rezultat (prirodan ako ne stavite kilogram po oku), a opet uz vosak i senku kao miks napraviti ukroćen i nešto uredniji (začešljaniji) efekat. Četkice koje idu u setu su maksimalno upotrebljive, eto za promenu. Dovoljno su tanke, ali ipak dovoljnog volumena i snage da ne grebu, ali se ni ne rastežu da ne mogu da “vuku”.  Ravno sečenu možete da koristite za vosak, koso sečenu za iscrtavanje, ali po želji i navici naravno. Što se tiče senki, dosta je zanimljiva formula. Prilično su puteraste, nežne, ali dobro pigmentovane i nadogradive po želji. U kombinaciji sa voskom, a u zavisnosti od količine koju uzmete od oba, možete iz ovog jednog seta (da kažem jedne nijanse) da izvučete suptilniji ili intenzivniji rezultat. Kad otkrijete “vašu nijansu” onda su eksperimenti već zadovoljstvo.

1 Brow Zings Benefit Di golubovic blog 2aa

(Rotirala sam petu i šestu poziciju, dakle ova  tamna pepeljasta je broj šest)

1 Brow Zings Benefit Di golubovic blog

Brow Zings – swatchevi

brow zing kolekcija po brojevima benefit di golubovic

Nijanse

Kolekcija je stvarana tako da bi nijanse međusobno trebale da korespondiraju. To znači, ako ste recimo broj četiri u Zing liniji, onda je to vaš broj i u GOOF, Precisely i KA BROW slučaju. Iskreno, na eventu nismo imali baš sve nijanse svih linija, svetlo je u lokalu bilo malko neprijateljski nastrojeno pa sam tada stekla utisak da to nije baš tako. Međutim, kada sam kod kuće swatch-ovala i gledala dok me oči nisu zabolele, uvidela sam da nijanse jesu iste, ali da se intenzitet i efekat u mikro momentima razlikuju – jer ipak su to i različite formule (olovka, gel, senka) . Takođe, to mnogo zavisi od količine koju aplicirate i snagu koju upotrebljavate. Ako senku stavite maznim potezom, a olovku pritisnete poput sivonje, pa naravno da će efekat i boja delovati tamnije u slučaju olovke iako je možda isti broj u pitanju.

Zaključak, iste jesu u svom nivou nijanse, ali ih treba lepo aplicirati, izblendati, a onda i ravnomerno na oba oka rasporediti da ne izgleda da ste koristili dve različite stvari. Ovo je zapravo opšti komentar/savet, ali i odgovor na moju prvobitnu nedoumicu.

Opis boja

Na prvi pogled, paleta deluje pretežno toplo. Donekle i jeste i cela priča je možda mogla biti malo više podeljena na pepeljastije i one koje to nisu, ali uživo ipak neki nivoi nijansi dolaze do izražaja. Kamera nije isto što i ljudsko oko pa neka vam ovo samo bude okviran vodič, kao i uvek.

 • 1 – Svetla balansirana braon koja ima dozu topline u sebi. Nije narandžasta, ali ima elemente koji su u zavisnosti od osnove (obrva) manje ili više izraženi. Za plavokose sa svetlim obrvama, divno, ova mi se najviše sviđa, ali nije za mene, tj. moj ton obrva.
 • 2 – Boja koja bi se u većem broju rangova  brendova mogla karakterisati kao “univerzalna”. Na Zing swatchu ona deluje toplo, ali na olovkama je ona hladnija i suštinski je hladnija. Nijanse senki s obzirom na to da nisu pomešane sa voskom, mogu dati ne najverniji utisak.
 • 3 – Klasika, braon hladna.
 • 4 – Još jedna klasika braon, koja je zapravo neutralna ka hladnoj. Iako, opet kažem na Zing deluje toplije.
 • 5 – Tamna braon, sa elementima topline.
 • 6 – Najtamnija pepeljasto siva sa elementima hladne braon.

GOOF PROOF

Prva od dve vrste, jeste ova olovka koja je koncipirana tako na pod određenim uglom lepo klizi niz dlaku praveći finu definiciju, možda na pogled veštačku vlas, ali i olovka koja može ako je naslonite na najveću površinu popuniti praznine koje su iz bilo kog razloga nastale. Ima dva poklopca, jedan je tamo gde je opisan proizvod, a drugi ima četkicu. Ona je spiralnog oblika, optimalno čvrsta i fino češlja, ne grebe kožu. Ono što je većini “zapelo” (nisam izuzetak)  jeste da se poklopac ne odvrće, nego samo povuče ili u slučaju vraćanja, prisloni i pritisne. Proizvod dozirate tako što rotirate olovku. Ne brinite ako odvrnete previše, ovaj sistem radi i vraća bez trokiranja proizvod tako da nema problema kao kod nekih ruževa koji imaju sličan koncept.

2 GOOF PROOF Benefit Di golubovic blog

GOOF PROOF dolazi u šest nijansi, a kako sam govorila  iznad o tome, neću se ponavljati.

2 GOOF PROOF Benefit Di golubovic blog

Pogled na obe strane olovke. Deo koji ima manji poklopac je ovaj gde je četkica, što možete i da vidite kad uporedite veličinu aplikatora na fotografiji.

1 GOOF PROOF Benefit Di golubovic blog

goof proof benefit di golubovic

 

PRECISELY, MY BROW PENCIL

Za one koji baš ništa ne prepuštaju slučaju, vide svaki milimetar definicije i jednostavno su perfekcionisti, ovo je odlično urađeno. Ovom olovkom baš možete veoma realno i verno iscrtati dodatne vlasi koje možda nemate (ili želite da dodate), segment “uokviravanja”  – naročito odozgo je baš odličan. Bez obzira da li samo hoćete da dopunite ili baš iscrtavate, radi jako lepo, a i zbog oštrine je rezultat izuzetno pedantan. Iako sam se jednako lako snašla sa obe olovke, ova mi je ipak za nijansu bolja. Malo suptilnije linije, više mi se dopadaju i odgovaraju onome čemu težim kada popunjavam obrve. Takođe, ako tako želite, bez obzira na njenu oštrinu i moć, rezultat može biti neverovatno prirodan, a to ćete i videti u prilogu. U drugom jednom tekstu gde će biti nude look videćete oštriji vid popunjavanja sa High Glow olovkom.

Kada je reč o  postojanosti i konzicstenciji, GOOF isto kao i Precisely spadaju u grupu tvrđih olovaka koje se ne tope na koži već precizno rade i ostaju u tom stanju. Bez obzira na tu formulu, lepo prijanjaju na kožu i ne zapinjuNe brišu se, a i prilikom uklanjanja šminke treba par snažnijih poteza da bi počele da se brišu. Ovo mi je jedan od favorita kolekcije.

precisely my brow pencil 2 di golubovic benefit

Ova olovka, takođe dolazi u šest tonova.

precisely my brow pencil 1 di golubovic benefit

oci pre i posle

Kratka komparacija: GOOF & PRECISELY

 • Formula je ista
 • Pakovanje (poklopac jedino) se razlikuje sa strane na kojoj se nalazi proizvod za oblikovanje (kod precisely je upravo i slikovito dočarano)
 • Srce olovke – Goof je četvorougao, dok je Precisely valjkastog oblika i dosta tanji
 • Gramaža je ista

poredjenje goof proof i precisely

poredjenje goof proof i precisely 2

 

KA – BROW

Stižemo do gela, inače pored olovaka moje jako drage formule. Tu nema brige o postojanosti, glava ne boli, ali su brzina i malo više spretnosti (preciznosti) na ceni. Zbog toga, ovako nešto volim da preporučim devojkama (momcima) koji žele da pređu sa olovke na drugu formulu, a da budu sigurni u rezultat i koji već imaju neki šminkerski staž iza sebe. Da su im potezi sigurniji i osećaj za količinu formirani. Treba li da priznam da sam bila jedna od onih koja je bila nedovoljno spretna ali tako uporna da koristi gel. Da, obrve su mi bile krem bananice jedno vreme, sve ok – been there, done that. Lession learned.

Gelovi za obrve iz mog iskustva ili su veoma suvi, pregusti, a ima i dobro balansiranih formula. Ova mi se dopala pošto je veoma fina i kremasta, a znam ovo će zvučati taaako dosadno, ali stvarno malo je proizvoda potrebno za jednu obrvu. Probala sam uz dve četkice – Benefit koja ide uz proizvod, kao i moju kosu, obe jednako kupe proizvod. Gel se ne suši dok sam trepnula, ali svakako zahteva da budete posvećeni i precizni. Takođe, najbolje se blenda upravo posle tog prvog/drugog prelaza, a onda se lagano suši dajući mat završnicu. Ka Brow je pokupio simpatije blogera, ali i šminkera na eventu.

KA brow di golubovic benefit srbija

Komentar na pakovanje je da me podseća na mastilo :). Teglica je životna minijatura, ima poklopac u koji je instalirana četkica. Kada povučete ovaj vrh, izvadićete četkicu, a ubacivanjem nje u poklopac (dakle samo rotirate poziciju) imate produženu dršku. Izgleda lepo, a jeste praktičnije i bolje za nanošenje.

KA brow di golubovic benefit srbija 4rw

KA brow di golubovic benefit srbija 4

ka brow benefit dg

Kako izgleda i koliki je aplikator kada se postavi u radni mod:

KA brow di golubovic benefit srbija 3

GIMME BROW

Ako je nešto pomenuto XYZ puta na YT-u  i blogovima onda je Gimme Brow. Ranije je bio dostupan u dve varijante – Light/Medium, Medium/Dark, a sada dolazi u tri opcije koje nose oznake 1 (Light), 3 (Medium) i 5 (Dark). Takođe, ovde je pakovanje dobilo lepši dizajn i oblik koji su sada već u skladu sa onim što Benefit kao brend jeste. Prošla priča mi je baš bila nimalo diferencirana (estetski) od drogerije. Tako da, dobro je što su unapredili.

gimme brow

Ovo je proizvod čiji je zadatak da svojom malom, ali moćnom četkicom, uz sitne niti koje su sastavni deo formule tečne gustine doprinese volumenu obrva i da potporu tamo gde je to neophodno.  Aplikator je spiralnog oblika, a za precizne radove možete da se oslonite na sam vrh koji lepo prilazi ivicama, kraju obrve. Kada sam ja u pitanju, meni ovako nešto nije sastavni deo rutine popunjavanja jer ja imam relativno guste obrve  (u tom obliku koji mi je “dat”) pa nekako nikada nisam osećala potrebu da imam ovakav dodatak. Takođe, prilično su već intenzivne boje, a nisam ih nijansirala.

Ovo vidim kao lepu šansu za devojke koje imaju retke ili obrve kojima nedostaje upravo te punoće, forme. Ponovo, osobama koje žele brzu i jednostavnu transformaciju. Znači, ušteda vremena, a uz par poteza ovom “maskarom za obrve” može da se dobije rezultat i transformacija. Pigment je dobar, izbora nijansi ima i idu naravno uz kolekciju.

gimme brow di golubovic 3

gimme brow di golubovic 2

 • Broj 1 – taupe
 • Broj 3 – toplija braon
 • Broj 5 – tamna pepeljasto siva

gimme brow swatches

 

3D BROWTONES

E ovo je jedan od razloga zbog kog sam želela da se pozabavim detaljnije ovom pričom. Ideja proizvoda je da tonira obrve pružajući im…hm… svežinu, dozu vlažnosti, života? Recimo da mi je asocijacija na ovo neki pro shooting na kom manekenke imaju lice sveže okićeno highlighterima, neutralnim tonovima koji daju “wet look”. Oči koje sijaju, ali počevši od istanutih delova kapka, preko maskare, ali  i obrva čija se završnica uklapa u tu dewy priču. Prevedeno na život obične devojke, malo dimenzije i svežine, ne moraju obrve nužno biti mat. Ovo je nešto što slika (makar moja prosečna) ne može dočarati. To nije sjaj u tečnoj formuli, već reflektujuće čestice koje se sporadično ali ravnomerno primete i pogled koji odbija nešto više svežine. Veoma je specifično, na prvi pogled i pomisao odbojno, ali opet, zašto da ne. Veoma je suptilno i zanimljivo, pa preporučujem da ovo makar pogledate radi doživljaja, drugačije je od proizvoda koje sam do sada gledala.

Dolazi u dve nijanse, a aplikator je poput maskare sa malo drugačijim vrhom koji omogućava precizniji prilaz.

3d brows benefit di golubovic

 • Broj 2 – hladnija osnova sa toplim “premazom” koji daje dodatak toplote koja se vidi
 • Broj 4 – toplija tamna braon, u nivou čokoladne grupe boja

3d brow benefit swatches

HIGH BROW GLOW & HIGH BROW PENCIL

Tu su i olovke. High Brow Glow kao posvetljivanje regije ispod obrve, dok je High Brow neka “lift” vrsta.

HBG je senzualna, suptilna nijansa koja pleni svežinom i koja ima elemente zlatkastog. Završnica jeste svetlucava, ali daje taj okupani, meki sjaj koži – nema estradni (onaj agresivni) pristup. Divno klizi po koži i baš je odličan primerak. Recimo da po nivou podseća na jedan ABH highligter i S&G od MAC-a. Takođe, Sephora je imala jednu paletu (pomenuh je ovde – kao blokče izgleda) koja ima nešto što liči donekle na ovu ideju. Kremasta je, prijatna i nelepljiva.

HB je ružičasta olovka koja pruža iluziju podignutog oka, odnosno kapka. Ovo je takođe jedan od primeraka koje ne praktikujem, ali ću svakako prokomentarisati. Nijansa je školski primer “baby pink” boje, dosta je meka, kremasta. Savetujem da prvo isprobate na ruci kako vam se čini, potom na “golom oku”, jer je ovo jedna od formula koju ne valja pritiskati i stavljati više u par slojeva (dok je za sjaj to nekad i ok :))) ) jer može da se pretvori u pastu i da se malo umrlja ako već imate slojeve šminke koja nije dobro ujednačena. Čisto da izbegnete torta izgled, a i dok ne upoznate proizvod.

high brow komada 2

high brow benefit swatches

 

READY, SET, BROW

Završni dodir, kod mene jeste gel. Ne volim one koji fiksiraju tako da i tornado izdržavaju pa da mi obrve izgledaju kao da ih je udarila promaja, ali opet mi odgovara da sve bude na svom mestu. Ovo je srednja ka jačoj  varijanta gela, koja dobro usmeri, učvrsti i začešlja. Ima četkicu čija je jedna strana vlakana kraća, a druga duža. To omogućava dobar manevar i to je sve na mestu. Ono što bih napomenula/savetovala/preporučila: Napravite takvu kombinatoriku proizvoda da nemate previše gelastih proizvoda, previše voska i slično, da bi vam efekat bio balansiran (ako je to ideja kojoj težite, meni da). Kombinovanje formula, tesktura i efekata može lepo da izgleda, ali opet, može i da ispadne kao salata, ako svih začina stavite previše. Mislim da je dobro napraviti selekciju koja će zajedničkim delovanjem dati jedan pristojan, pedantan rezultat.

ready set brow

BROW CONDITIONING PRIMER

Sve ima svoj prajmer, pa da ni obrve ne ostanu bez njega. Ovo je neka vrsta pripreme koju je brend osmislio, a koji bi osim dekorativnog momenta trebalo da ima i negujući. Na ovo drugo se ne bih osvrtala, pošto ne znam baš da li bih to mogla da pratim i primetim da li se nešto dešava. Funkcioniše po sistemu twista, daje gel/vodenkastu teksturu, a zahvaljujući silikonskim završecima fino se raspoređuje po obrvama ali i kroz njih. Da odem malo u off, dobra je masaža.

Što se tiče učinka, zahvaljujući keratinu ima taj momenat čvrstine kao efekta, ali opet, vlasi nisu ukočene. Moje obrve minimalno usmerava i drži u toj poziciji, nakon čega olovka fino prione i popuni šta treba. Ako obrve rastu tako da nisu baš priljubljenje uz kožu već više igraju ulogu krova/nastrešnice onda ne očekujte da vam ovaj prajmer njih posloži uz kožu. Za to možete koristiti gel.

brow conditioning primer benefit 23

brow conditioning primer benefit 2

Dodaci

Tu je i par aksesoara:

 • Pinceta koja na zadnjem delu ima četku gusto raspoređenih vlakana koja nisu mnogo gruba, ali su dovoljno čvrsta da dobro začešljaju.
 • Dvostrani alat – četka i aplikator, jednako dobar kvalitet i materijal kao i kod olovaka
 • Zarezač – divan pinky-peachy primerak sa prostorom za tri veličine olovaka

dodaci benefit

Pogled na ambalaže:

Di golubovic benefit brows kolekcija

Komentari, favoriti, zaključak, cene

Sve u svemu, mislim da su pokrili od pripreme do završnog efekta proizvode. Nijansi ima dosta, opet kažem, volela bih da ima možda još jedna između 3 i 4 da je skroz pepeljasta i bar jedna za crvenokose. Iz Benefita devojke objašnjavaju da su išli na prirodne tonove te da iz tog razloga nema tako toplih nijansi. Formule mi se dopadaju, dobro su ih napravili, da ne budu flekave i da se lepo ponašaju na koži u kontaktu sa obrvama.

Moj top 3:

 • Precisely, My Brow pencil – jednostavno i precizna i prirodna, samo lagano rukovati
 • Ka-Brow – volim gel formule, ovaj je odlično urađen i to je tekstura koja izdržava tornado ako treba
 • High Brow Glow  – divno, suptilno, senzualno, može i samostalno na preplanulu kožu (a može i ovako na nas papir bele ljude)

Cene

Benefit drži svoje cene (jeste, boli), koje definitivno nisu male, ali to je prosto sada već nešto u šta ne zalazim. Ime, kvalitet, pakovanja, marketing i sve što ide uz to. Iz ekonomskog ugla mi je sve jasno, a da time ne davim, ostavljam iznose u prilogu:

Brow Zings – 4.900 dinara

Goof Proof – 3.700 dinara

Precisely, My Brow Pencil – 3.700 dinara

Ka-Brow – 3.700 dinara

High Brow Glow & High Brow – 3.360 dinara

3D Browtones – 3. 700 dinara

Gimme Brow –  3.700 dinara

Conditioning Primer – 4.300 dinara

Ready, Set, Brow – 3.700 dinara

Rezač – 810 dinara

Četkica/Češalj – 3.100 dinara

Pinceta (i češalj) – 3.100 dinara

Huuuh, bio je ovo zanimljiv i malo naporan, brz proces. Ne može se svaki dan ni videti nova kolekcija koja ima dosta nijansi i varijacija na temu, a opet i kada se to dogodi, neko treba da podrži ideju i izađe u susret, pomogne realizaciji ovakve priče. Nadam se da vam je bilo zanimljivo, korisno, pa da sa nekim informacijama idete u Sephoru, ili prosto raspolažete nekim podacima za vlastita poređenja koja su uvek predmet diskusije kada se srećemo sa novim stvarima.

Kraj referata, imate li vi top 3 iz ove moje priče? 🙂

Do narednog naslova, Di

 

13 Responses
 • Marijana
  July 1, 2016

  Ja se nadam da se za ovakav post i slike dobija plata. 🙂 Uživala sam u tekstu, u slikama… Komotno bi mogli da naprave katalog od svega ovoga. Na stranu što nemam pare za ovo xD bar uživam u tekstu i slikama. Hvala Di 🙂

 • digolubović
  July 1, 2016

  Hvala Marijana, mnogo mi je drago da ti se dopalo :), potrudila sam se.

  Konkretno ovaj članak nije sponzorisan, već je produkt mog velikog intersovanja za obrve i podrške osobe kojoj sam izložila ideju za ovu priču koju mi je bilo stalo da napravim.

 • Milica
  July 1, 2016

  Oduševljena sam načinom na koji si predstavila kolekciju. Mogu samo da zamislim koliko je truda uloženo u ovakav članak. Svaka čast!
  Što se kolekcije tiče mogu samo da prokomentarišem izgled proizvoda kojim sam oduševljena. Gimme Brow mi je sada mnogo lepši. S obzirom na cenu ne verujem da ću uskoro probati neki od proizvoda, ostajem pri onim pristupačnijim, ali sam svakako uživala u čitanju. Verujem da ce tekst mnogima biti od pomoći. :))

  • digolubović
   July 1, 2016

   Mico, hvala ti. <3

   Jedan ventil od obaveza, malo vremena na raspolaganju (kad kažem malo, mislim baš malo) i super tema, eto priče.
   Jeste, ovo im je u pogledu dizajna mnogo bolje. Dosledni su sebi, ali je mnogo bolje, nema šta.
   Ako ništa uvek je dobro pročitati nešto novo, zarad informisanja.

   Nadam se da hoće biti, ako nikome drugom onda meni, jer sam sve sumirala u jedan tekst i ne moram da mislim i držim u glavi :)). Već sam poredila i sa par proizvoda, pa mi je sve tako baš zabavno.

 • Jovana D.
  July 1, 2016

  Brow zings 6 deluje sjajno, kao i gel za učvršćivanje. Ali nisu mislili na one koji stavljaju crni kreon na obrve, za njih nema nijansa 🙁

  • digolubović
   July 2, 2016

   Tamno bi tebi bilo 6, veruj mi :).
   Hahahha ova ti je dobra :).

   • Jovana D.
    July 2, 2016

    Pa altruista sam, šta ću 🙂
    Hmm, pa meni su skroz crne obrve, a ova petica je previše topla, a ostalo previše svetlo. No, nije kao da imam pare, a oni nemaju nijansu :).

 • digolubović
  July 2, 2016

  Imaju nijansu, ali nije ni pet ni sest za tebe :).

 • Slatka Moja
  July 3, 2016

  Sjajan post kao i uvek! Odlično!

  • digolubović
   July 5, 2016

   Hvala ti puno :))!

 • The Glam Monster
  July 18, 2016

  Ne znam kakav bi komentar bio prikladan posle ovoga, osim jednog naklona ne bih znala šta drugo da napišem. Ti si maestro za prikazivanje kolekcija, i da imam finansijsku potporu, istog momenta bih kupila sve. Tačka.

 • bamby
  July 28, 2016

  bravo 🙂 ovakve recenzije češće da praviš. Jedna si od retkih RS blogerki koje redovno pratim 🙂 jer imam šta da vidim i pročitam. Lako se odlučim šta da kupim zahvaljujući tebi.

 • Charming Coco
  July 31, 2016

  Prelijepe slike 🙂 Stvarno si se potrudila , ne znam za koje bi se vise odlucila .. sve mi nekako savrseno izgleda.

  http://www.charmingcoco.blogspot.ba

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *