THE Mascara

by Tuesday, July 5, 2016

Sephora maskara kao “članak odmora” od pređašnjih referata. Red je.

Ovo je jedna fina, lepo i elegantno upakovana maskara, sa dva prstena oko bočice koja me asociraju na znak beskonačnosti, pa je u žargonu tako i zovem: “Sephora infinity”. Njeno ime je The Mascara, a kratak opis koji na njoj obećava 3 u 1 rezultat: Volumen, dužinu i definiciju.

DiGOlubovic blog Sephora the mascara 2

Četkica je klasična, prirodnijih vlakana koja se sužavaju kako se ide ka vrhu aplikatora. Formula je srednja, možda čak ide i ka suvljoj, što je u redu s obzirom na to da ne želim da svaka maskara koju probam obavezno kvasi moje oči.

Može se nanositi na bilo koji način – iz korena ravno ka vrhu, cik-cak,  kako god, jednako dobar rezultat daje. Trepavice fino razdvaja bez grupisanja u “po tri”, pruža dodatnu dužinu, a suptilno naglašava volumen, naročito u korenu. Rezultat je čist, sofisticiran i naglašen po meri mog ukusa. Traje dugo, ne preslikava se i nema prisutnih grudvica. Nije vodootporna, ali izdržava određeno prisustvo vlage, što je više nego u redu.

DiGOlubovic blog Sephora the mascara 3

Na priloženom kolažu su trepavice bez maskare, potom uz jedan sloj na gornjim (kako inače i nosim), a tu je i treći deo sa aplikacijom na donjim što sam fotografisala (i testirala) isključivo radi potreba recenzije, jer tako ne nosim maskaru.

Na očima pored The Mascara-e, tu je još nekoliko proizvoda:

MUFE Ultra HD korektor kao baza (Y21)

Benefit Precisely My Brow Pencil 4 (ovde)

MAC Wedge kao tranziciona nijansa

Benefit High Brow Glow – ispod obrve (ovde)

sephora the mascara di golubovic blog

Rezultat krupnijeg plana:

sephora the mascara di golubovic one coat

Mislim da su se dosta popravili kao brend i da vidno rade na unapređenju (kako vizuelnom tako kvalitativnom) proizvoda. Ovo je maskara koja me nije naročito privukla kada sam je videla prvi put (jer volim više drugi tip četkice), ali se ispostavila kao rešenje koje odgovara mojim zahtevima. Njena cena iznosi 2300 dinara što je negde malo više nego što sam očekivala u prvi mah, ali meni se mnogo dopada rezultat.

Preporuke za maskaru?

Do narednog naslova, Di

 

2 Responses
 • Uncle Abadash
  July 5, 2016

  Najveće pozitivno iznenađenje iz sekcije šminke mi je upravo ova maskara. Dugo mi je stajala neotvorena jer sam mislila da je još jedna prosečna, kad ono međutim… Pošto ne volim dramaturgiju na trepavicama u vidu cementiranih slojeva i slojeva, ova mi je genijalna. Jedino što bi moji masni kapci voleli i da je vodootporna, ali dobro. Možda bude i toga. Ja prezadovoljna!

  • digolubović
   July 5, 2016

   Jeste, baš jeste.

   Nisam ni ja naročito bila zaintrigirana na početku, a posle mi beše žao što je nisam odmah otvorila da probam. Ne volim ni ja krovove, slojeve, bucmaste i nespretne trepavice, m-m.

   Tu “sjajnu” situaciju nemam, ali bi bila besprekorna da je vodootporna jer bi to onda bilo baš baš.. genijalno. Jeeej za pogodak od proizvoda ::)!!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *