Delikatno ulepšane obrve

by Sunday, November 5, 2017

Era “Instagram” i “krem bananica” obrva nije uticala na mene.  Volim prirodan izgled i sve na temu postizanja jedrog i nežnog rezultata koji pleni svežinom, pa danas pričam o tome kako ja sređujem svoje obrve i koje proizvode koristim.

Na kolažu ispod (levo-pre) vidite moje lice i oko bez trunke šminke, a sa desne strane apliciran ten i korigovane obrve. Svetlo je prirodno (tmurno) i nisam koristila blic.

Koraci su sledeći:

  • podloga (ten)
  • začešljavanje
  • popunjavanje praznina gde obrve ne rastu
  • dodatno popunjavanje radi uobličavanja onog dela koji želim da istaknem
  • fiksiranje
  • posvetljivanje ispod obrve

Ten nanosim četkicom na celo lice (Mac SFF NC 15 + MAC Pro lonnvwear NC 15). Ono što ostane a što će blago neutralisati crvenilo nežno utapkam po kapku i oko kompletne regije oka. Platno je spremno. Potom, obrve začešljam nagore uz pomoć četkice kako ne bi svaka vodila svoju politiku već zajedno, srećno i u simbiozi izgledale kao složna grupa. Na taj način ste spremni i za ono što sledi.

Sam čin popunjavanja smatram da treba da bude prvenstveno na mestima gde iz bilo kog razloga one (više) ne rastu ili ih jednostavno nemate. Uz pomoć kose četkice ili pak neke precizne sa uskim vrhom, možete prići svim nezgodnim delovima i dodavati proizvoda po želji. Lično kombinujem senku za unutrašnjost, a olovkom sređujem ivice čime dajem malo na oštrijem, ali i dalje blagom obliku koji prirodno nemam. Potezi su kratki i lagani, bez pritiskanja i prevelikog ponavljanja. Jednostavno čim primetim da se stapa i da bi sledeći potez bio višak, jednostavno tu stajem. Kako bi obrve ostale na željenom mestu, obično ih fiksiram voskom (u slučaju na fotografiji)/gelom ili nekim trećim proizvodom (Benefit primer). Za efekat blago istaknutog i podignutijeg oka, uvek stavim ili senku boje slonove kosti, ali češće highlighter. Verujem da će mnogi pomisliti – “pa šta se ovde vidi”, ali i ideja je da se što manje vidi, a da je prirodan volumen tu i sitni nedostaci kamuflirani.

Proizvodi, cene i preporuke

Četkice:

  • Sephora PRO Pointed Brow 35, cena 1910 dinara, recenzija OVDE
  • Cala brow liner 504, cena 341 dinar, recenzija OVDE
  • Sephora  brow set, 1910 dinara, recenzija OVDE
  • Sephora PRO Airbrush concealer 57 (platila sam je oko 2000 dinara ako se dobro sećam)

Sve ostalo:

  • Benefit BROWVO! Conditionig Primer, cena 4300 dinara. Inače ga koristim kao finalni korak i tako mi maksimalno odgovara. SVE Benefit proizvode iz kolekcije za obrve, pogledajte OVDE
  • Sephora Sourcilis Structurant Brow Bilder – oko 1500+ dinara. Ovo je proizvod koji meni nije potreban iz prostog razloga što ne radim na gustini obrva jer sam njome zadovoljna. Preporučujem onima koji žele da pojačaju volumen i dodatno istaknu ton, odnosno pojačaju malko boju. Aplikator je dovoljno precizan i lepo skrojen da radi na obrvama a mus tekstura vrlo lagana. Testirala sam, radi posao i vodootporan je, ali  meni nije potreban.
  • Sephora Universal Brow Freeze 01 Clear – ovo je korisna vosak olovčica koja lepo fiksira obrve. Nakon par poteza njom samo prođem češljićem i obrve su na mestu. Nešto više od 1000 dinara košta i vredi je imati.
  • Ben Nye senka za oči u nijansi 36 Smoky Taupe – 1800 dinara u pan verziji. Izuzetne pigmentacije, može se koristiti i na vlažnu četkicu i regularno.
  • MUFE olovka za obrve u broju 40, 4000 dinara
  • Sephora Eyebrow editor – Medium Brown 02 – svetla nijansa, tamna, kao i vosak. Uz nju dolaze i mini pinceta kao i dvostrani aplikator (kosi) i pinceta.  Nisam  najveći fan mešanih tekstura (presovano i vosak ili krem i presovano) u jednom pakovanju, ali dobro. Dobri su pigmenti, kvaliteni su proizvodi zasebno samo bih volela da su drugačije “spakovani”.

Čitav jedan svet proizvoda samo za oblikovanje obrva. Predlozi koje sam dala, slažem se, nisu najpristupačniji na planeti, ali pouzdano izvšavaju zadatak.

Do narednog naslova, Di

 

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *