Balans je važan

by Thursday, June 16, 2016

Stvarno jeste.

Izgleda da mi radni doručak kao forma okupljanja najviše prija.  Krema od matičnjaka bila je današnji krivac i razlog što smo uz osveženje i neke vedre teme razmenjivali iskustva na temu Dr. Hauschka brenda, ali i drugih filozofija života koje prate često pomenut – balans. Ispričaću vam svoja iskustva kada je reč o kombinovanju proizvoda, koje su mi opcije odgovarajuće za koje godišnje doba, uz prateće utiske o efektima.

Za mene ova krema nije nepoznanica. Štaviše, kupila sam i potrošila sam dve tube. Do sada se iz “odlažem za sutra” razloga nije našla na blogu, ali o njoj ima toliko toga da se kaže. Evo prilike (i dobrih pratećih vizuelnih elemenata).

Retke su dobre, kvalitetne formule za mešovitu kožu. Deluje nezgodno, zbunjujuće i prilično neprijateljski prema novčaniku kupovati dva preparata za tretiranje onih suvih, često pečatiranih delova, kao i onih koji nam služe za regije koje deluju kao da su premazane nadlakom. Uklopiti sa čistačem, ispratiti ritam i osetljivost kože, udovoljiti po pitanju teksture, mirisa i samog tipa kozmetike ako kombinujete brendove (prirodne, medicinske..) i na kraju biti istinski zadovoljan, nije najjednostavniji i najuspešniji poduhvat iz prvog pokušaja.

Dr Hauschka Srbija Di Golubovic 2

Melissa Day Cream  je jedan od retko dobrih primera koji kožu vraća u ravnotežno stanje. Pruža dovoljno vlažnosti i života suvim i zategnutim delovima lica, dok umiruje i balansira onaj izražen, prirodan, prenaglašen “highlight”. Dužom upotrebom radi intenzivno na ujednačavanju tena, meni znatno umanjuje crvenilo oko nosa, a usput uspešno redukuje višak jedrosti i blistavnosti, da ne kažem masti.

Formula joj je fina, prilično vazdušasta pod prstima, kremasta, brzoupijajuća. Količinski ne zahteva mnogo, pravo je zadovoljstvo i mirisno citrusno osveženje za um i kožu, a dovoljno je par masažnih prelaza i ona će se apsorbovati. Zbog toga je dosta dobra kao barijera između kože i pudera, odnosno kao podloga za šminku. Takođe, zbog svoje veoma lagane i neopterećujuće formule, odlično funkcioniše u toplijim sezonama kada je koža sklona dozi “gušenja” usled veće konzumacije krema sa zaštitnim faktorom. Ono zbog čega je posebno volim jeste kako se kombinuje sa drugim proizvodima i to što mi u većini situacija može biti kao prva pomoć, jer je tretiram kao povratak u zonu sigurnosti.

Dr Hauschka Srbija Di Golubovic 7

Brend je kao i mnogi (logično) koncipiran tako da proizvode možete međusobno da mešate, pravite svoje ili po instrukcijama kombinacije i na taj način kreirate svoju rutinu. Od poslednjeg kvartala 2013. godine pa do sada, kupila sam, dobila i probala baš dosta njihovih preparata i istraživala na osnovu potreba šta mi u kom periodu odgovara. Imam svoj zimski i režim za ostala godišnja doba, pa bih taksativno navela kombinatoriku.

Zimska postava: Mleko za čišćenje,  hidratantna krema + krema od dunje (ili neka samostalno)noćni serum, regenerativna maska

Postava za toplije dane: Krema za čišćenje ili mleko za čišćenje, tonik (“običan”, ne specijal), krema od matičnjaka, maska od gline

 

Što se tiče prvog koraka nege – čišćenja, o jedinstvenoj formuli i proceduri nege lica kremom za čišćenje sam govorila ranije, a sada koja reč o mleku. Ako je Darphin (Intral) mleko jedan topli zagrljaj ćebenceta kada je koži hladno, kada je pod stresom i reakcijom, onda je Dr. Hauschka mleko jedan vid hladnog tuša, rastećenja i opuštanja kože od hroničnog umora, uz potpuno prirodan i okrepljujući miris. Ređe je konzistencije, ali se lepo dozira uz pomoć pumpice, maksimalno rashlađuje i relaksira. Segment čišćenja, uklanjanja šminke sa lica je besprekoran. Možete lepo raspoređivati po licu, raditi manuelnu masažu, uz pomoć vatice čistiti, ili pak u kombinaciji sa soničnim uređajima. To onda zaista deluje kao da ste sebi priuštili profesionalni tretman kod kuće. Ako želite nešto maksimalno pogodno za osetljivu kožu, a da razbuđuje i pruža jedan mir i izmeštanje iz jutarnje brzine, evo preporuke.

Dr Hauschka Srbija Di Golubovic 3a

Kombinacija krema je uvek izazov i pomalo problem, pošto iziskuje (ako se za to odlučite) dodatno viši izvor sredstava. Slikovito ću i kratko objasniti svoj doživljaj i posmatranje ovog dela. Ako se kreme po jačini (uslovna Di podela) dele na tanke bluze, džempere i kapute, onda bi matičnjak bio bluza, hidratantna krema džemper, a dunja kaput. 

Matičnjak je lagan, osvežava, balansira i predstavlja povratak na pozitivnu nulu. Ako je koža u određenom stanju i raspoloženju, ovo joj može biti dovoljno i ona je srećna. Kod mene, leti, ona je dovoljna.

Hidratantna krema je već stepenik više u smislu jače barijere i zaštite od spoljašnjih uticaja, a dužom i redovnijom primenom – kada govorim o dehidriranoj koži, ona koži baš pruža blistavost koju šminka jednostavno ne daje. Ovo je onaj momenat preduslova – imaj negovanu kožu i svaki dekorativni dodatak će ti dobro pristajati. Kada neko (ne ja kao korisnik) primeti da koža sija, blista, izgleda zdravo. Količina od 100 ml mi je trajala oko pola godine, što je fenomenalno. Još uvek stojim iza izjave da je ovo najbolja hidratantna krema koju sam ikada probala, iz bilo koje kategorije kozmetike.

Dunja je u međuvremenu hidratantnoj polako prišla i skoro pa dele prvo mesto. Mnogo mi je bilo teško da nađem dobru kremu za zimu, a da ne bude kantica masti već da me štiti, hrani i prija. Ovo je jedan od omiljenih mi zimskih kaputića. Odlično ide preko bilo koje od prethodne dve u kombinaciji, u slučaju da baš baš ne znam šta se dešava sa licem i treba mi dodatak. Nravno, samostalno je odlična. Miris je svakako biljni i predivan, a intenzitet i zadržavanje na koži mi posebno gode, posebno uveče.

Osim što ne umem da objasnim mirisne kompozicije, ove Hauschka-ine treba doživeti. Ako vam izvorni miris biljaka prija, ili želite da zakoračite u taj svet, verujem da su šanse veoma velike da u ovoj ponudi pronađete nešto za sebe. To je moć, okrepljenje, raspoloženje i osveženje u svakom smislu. Sastojci su pažljivo birani, u skladu sa filozofijom koju sada ne bih potencirala, već bih se fokusirala na sam učinak i lepotu preparata.

Matičnjak kao današnja tema je biljka zvezda na toliko nivoa. Kao začin, kao ukras, kao lek. Često u perodima napetosti pijem čaj koji mi umiruje organizam, stomak najviše.

Imala bih još prostora za posvetu, ali ako neko ima pitanje neka ga ostavi u komentaru.

Dr Hauschka Srbija Di Golubovic 4

Pored Melissa-e, isprobavali smo i druge proizvode poput dezodoransa, krema za telo, ali i ulja. Ne uklapa se sve u moj krug interesovanja, pa sam izdvojila dva favorita. U pitanju su mleko za telo i ulje za telo od limuna i limunove trave.

Mirisi su intenzivni, prodorni, energični, moćni i baš prigodni za ovo doba, u kontekstu osveženja. Lepo se razmazuju, dovoljno brzo upijaju a površinski sloj kože uživa i izgled i jeste baršunast. Baš dva jako lepa proizvoda, koja opet kažem, odličan su citrusni izbor za one koji vole pokretanje od strane kozmetike.

Dr Hauschka Srbija Di Golubovic 10

Dr Hauschka Srbija Di Golubovic 11

Ponovo, za mene neizostavan osvrt mora biti i atmosfera, lepota i kreativnost. Lepeza od papira veće gramaže prožeta pastelima, uvijen reciklažni papir sa zanimljivostima i činjenicama o zvezdi dana – matičnjaku, kao i saksije sa njim koje isprva nisam shvatila da ćemo zapravo nositi sa sobom kao deo poklona. Danas je jedan od onih dana kada ljude prekristim i oslovljavam ih po nekom slučajno odabranom nazivu, ali ni predmete i ne izostavim pa je tako saksija danas bila isključivo tegla. “Ona tegla mi se najviše dopada, nemojte mi nju dirati” – i tako je moja tegla, naizgled sama i zapostavljena u ćošku, ipak postala rezervisana i pošla sa mnom kući. Dobila je i ime i posebno mesto u mojoj sobi.

Dr Hauschka Srbija Di Golubovic 18

Dr Hauschka Srbija Di Golubovic 17

Dr Hauschka Srbija Di Golubovic 16

U globalu ovo je bio jedan lep i emotivan dan, proveden delom u restoranu Đorđe gde je ovaj događaj održan, potom na prijatnoj kafi i na kraju samostalnoj šetnji do pozorišta Boško Buha. Svaki dan je vredan i treba ga iskoristiti, radeći ono što volite i uz ljude koji su vam značajni.

Balans je (stvarno) važan.

 

Do narednog naslova, Di

4 Responses
 • Ljiljana Grujic
  June 16, 2016

  Lepo si izbalansirala ovu priču sa bluzom, džemperom i kaputićem:)

  • digolubović
   June 16, 2016

   Hvala Ljiljo :)).

 • Јована Д.
  June 16, 2016

  Уља су им савршена за избалансирану међусобну масажу 🙂

  • digolubović
   June 16, 2016

   Koja si probala, za telo? Ili normalizirajuće za lice? 🙂
   Oni su stvarno jedan poseban nivo nege.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *