Iskustvo: Foreo Luna Pro

by Wednesday, June 22, 2016

Pojava pametnih uređaja za čišćenje lica izazvala je interesovanje javnosti proteklih godina, a ni sama nisam ostala ravnodušna na pomoć prvom preduslovu negovane kože. Šminkanje prstima ne može se porediti sa upotrebom kvalitetnog (često pro orijentisanog) alata, pa tako smatram da ni manuelno čišćenje lica nije za komparaciju sa pažljivo osmišljenim uređajima te namene. Današnja tema je FOREO LUNA Pro, beauty gadget, alat, ili jednostavno “četka” specifičnog dizajna. U opis zadataka koje po navodima sa deklaracije uspešno obavlja, spadaju istovremeno temeljno i nežno čišćenje, efikasna eksfolijacija i masaža, stimulisanje prokrvljenosti kao i prevencija (na duže staze korigovanje) finih linija.

Nešto malo manje od tri meseca intenzivno koristim LUNU, pa vam sada prenosim svoje utiske, od prvog susreta do danas – uz sve važne informacije, napomene i preporuke.

digolubovic blog foreo luna post

Ideja, koncept, način korišćenja

 

Tehnički segment

Tehnologija na osnovu koje je koncipiran uređaj je Dual T-sonic, odnosno princip dvostrukog transdermalnog ultrazvučnog pulsiranja. Verzija Pro može se pohvaliti drugačijom “šemom” emitovanja talasa zahvaljujući duplim motorima. Prethodne verzije imale su jedan motor koji je pružao aktivnost jednakog intenziteta, dok kod ovog primerka idu korak dalje. U tom pogledu, zaista imate utisak da se nešto prijatno i u naletima – poput masaže dešava licu. Postoje dva moda – jedan za čišćenje (prednja strana), jedan za tretiranje i ublažavanje prvih znakova starenja (druga strana). Osam hiljada pulsacija koliko se može dostići tokom jednog minuta (na režimu čišćenja) duguje se pojačanoj snazi izraženoj kroz motor više. Jednom napunjen, uređaj se može koristiti 450 puta, taman toliko da zaboravite da i njemu povremeno treba energetski boost. Sam čin dopune baterije traje okvirno sat vremena.

Estetika

Uređaj izgleda dosta interesantno, moderno i drugačije. Subjektivno je prilično lagan, lepo leže u ruku i jednostavan je za manevar. Oblikovan je tako da u zavisnosti od ugla prilaza možete lepo da stignete do svih regija na licu, uključujući i one koje su često zapostavljene (ili samo uz nedovoljno pažnje tretirane) poput uglova oko nosa, regije između obrva. Meni najzanimljiviji deo svakako su zaobljeni silikonski završeci na strani čišćenja koji su gradacijski inteligentno raspoređeni tako da su pri samom vrhu uređaja puniji, krupniji, a kako se redovi nižu, oni se smanjuju bez vidne i osetne granice prelaza. To je prilikom korišćenja dragoceno, jer svakako prija osećaj glatkoće i odsustva zapinjanja dok ujutru/uveče pokušavate da se posvetite sebi.

15 DIgolubovic blog Foreo Srbija vodic

 

Osvrt na higijenu

Medicinski hipoalergijski silikon je materijal od kojeg je uređaj sačinjen. Osim prijatnosti pod rukom, mnogo važnije mi je to što se ispostavio kao jednostavan za održavanje, kao i činjenica da ne predstavlja pogodnu bazu za taloženje bakterija, čime se klasične četke baš i ne mogu pohvaliti. Ovaj gadget je celovit i nije moguće a ni potrebno menjati/kupovati novu silikonsku četku pa tu dodatnih troškova nema. Ono što ima, to je nekoliko smernica koje se odnose na formule koje su poželjne za korišćenje sa LUNOM (o tome u nastavku).

 

Upotreba

Način korišćenja je krajnje simplifikovan i to zaista može svako. Suština je na vlažno lice naneti željeni proizvod za čišćenje/sredstvo za negu, površinu četke pokvasiti i uključiti pritiskom na srednji taster. Uređaj je programiran da radi tri minuta. Na svakih 15 sekundi, svetlosnim i efektom nedostatka pulsacije, upućuje podsećanje da možemo preći na narednu regiju lica. Intenzitetom pulsacija možete upravljati jednostavnim pritiskom na + ili – na prednjoj strani. Nakon čišćenja, a po želji za upotrebom anti-age strane, pritiskom na srednji taster prelazi se na taj mod gde ujednačenom brzinom i prenosom talasa, uređaj prislonjen uz lice i blagim pokretima radi na masaži i prijatnijem apsorbovanju proizvoda.

digolubovic blog foreo luna post 3ađ

Zapažanja

Trudila sam se da stojim obema nogama na zemlji i da bez placebo momenata marljivo beležim utiske i što realnije zaključim da li se i šta dešava. Prvo korišćenje bio je pozitivan i primetan šok za kožu. Nivo mekoće je bio izuzetan čemu je doprinela blaga i kranje potrebna eksfolijacija, dok je i vizeuelno bilo primetno da se dogodilo nešto drugačije od uobičajenog. Lep start.

Nedelju dana kasnije, redovnom upotrebom (dva puta dnevno) primećuje se, možda meni ključna stvar – jedrost, prirodna svežina i blistavost kože. Ne radi se o kremi, niti sredstvu čišćenja, to koristim već mesecima isto. Podstaknuta cirkulacija, kranje neabrazivan piling zaista na dnevnoj bazi prijaju i to se primeti. Osetite da koža diše i brže prihvata to što aplicirate.  Automatski i podloga, a potom šminka lepše prionu, a ukupan efekat nije infinitezimalan, već opozit.

Nakon 20-ak dana, došli su kritično osetljivi “oni dani”, kada neizbežno brada izgleda kao početak puberteta. Malo je tu čišćenja, više je hormona. Nisam znala kako da se isprva ponašam jer do tada nisam koristila LUNU u tim momentima, ali sam odlučila da uređajem obilazim oko tih pojava na svom licu, ne bih li postigla dve stvari:

 1. Izbegla direktan prelaz i masažu preko same nepravilnosti
 2. Upravo indirektno, okolnim putevima doprinela nešto bržem prolasku bubuljica koje me i bez pitiska već same bole

Efekat? Prijalo mi je, ali pri najmanjoj brzini rada. Važno je kroz ovaj proces testiranja upoznati sebe i prilagođavati kao mirise, formule, tako i opcije rada – kada već postoje.

Dva meseca nakon korišćenja, ostajem pri izajavama blistavosti i mekoće, uz nešto primetnu pojačanu elastičnost i čistije pore. Osim u iznad pomenutom slučaju, LUNA je uvek uključena na najjači mod i koristim je dominantno dva puta dnevno. Naravno, desi se i da preskočim ponekad.

Što se tiče samog načina korišćenja, ne prislanjam samo proizvod uz lice već pravim kružne pokrete, što mi posebno odgovara. Kada je u pitanju čelo, to su potezi gore-dole kao i pod uglom od 90 stepeni. To mi se pokazalo kao najefikasnije.

Ovo je zaista veoma korisna stvar. Redovnom upotrebom uređaja, a praveći paralelu sa tradicionalnim načinom čišćenja, potvrđujem (i podvlačim) sebi da ova dva pristupa razdvajaju kilometri. Kvalitet čišćenja uređajem je za nekoliko puta bolji, prirodna blistavost primetna, a pore vidno finije očišćene i za nijansu smanjene. Mitisere ne gajim u značajnom broju (ili bar u to želim da verujem) pa ne mogu govoriti na tu temu. Dobronameran savet ide u pravcu učestalosti korišćenja u zavisnosti od tipa i osetlijvosti kože, što svako meri prema sebi.

digolubovic blog foreo luna post 1

 

Susret: LUNA Pro i preparati za čišćenje

 

Priroda materijala od kog je izrađena LUNA (mekši silikon) uslovno rečeno zahteva malo naše pažnje kod odabira proizvoda koji koristimo uz uređaj. U tom smislu, kako gadget ne bi bio oštećen, treba izbegavati proizvode čiji su članovi sastava silikoni, glina ili čestice odnosno granule, prisutne u pilinzima. Probala sam uz nekoliko proizvoda koje volim i koji su sastavni deo moje rutine, pa evo i kratkih komentara.

Povratak mleku

Mojoj, na visokom stupnju osetljivoj koži, odgovaraju tako tradicionalna, a pomalo zapostavljena – mleka. Iako su micelarne vode “ukrale show”, meni su mleka nežna, mila i blagonaklona prema koži i poželjna u upotrebi. Uz Lunu sam probala dva: Dr. Hauschka Cleansing Milk i Darphin Intral Milk. Prvi i glavni utisak je da proizvod sa mlekom sarađuje odlično – što me razumljivo mnogo raduje, samo je pitanje vrste gustine proizvoda koje koristite, što donekle formira pozitivan ili više pozitivan utisak.

Dr. Hauschka mleko je ređe formulacije, osvežavajućeg divnog biljnog mirisa i maksimalno zahvalno za duže i temeljnije uživanje i čišćenje. U kontaktu sa silikonskim završecima, lepo raspoređuje teksturu po koži, ne zapinjujući niti opterećujući površinski sloj. Nakon upotrebe dobija se miks mekoće, svežine i cirkulacije i za mene je ovo ubedljivo dobitna kombinacija. Jednostano najbolji osećaj posle ovog odabira.

Darphin Intral je (ponovo) mleko, ali nešto gušće i “toplije” naravi. Ono je idealno za predmenstrualni ciklus, maksimalno osetljive periode kada je površinski sloj vidno “uznemiren”, pod presijom crvenila ili hormonske reakcije koja je jedva dočekala svoje premijerno pojavljivanje na površini (sceni). Onda je odabir nižeg stepena pulsacija u kombinaciji sa ovim beskrajno blagim tretmanom relaksa baš dobar izbor. Nakon upotrebe ostaje zaštitni film koji je svakako rezultat upotrebe Intral nege. Ovde je došao zaključak da i u trenucima povišene osetljivosti mogu da koristim uređaj i da nemam probleme, ali iz predostrožnosti ipak smanjujem jačinu rada.

di golubovic darphin cleansing balm 3

Balzamasto iskustvo

Iako su balzami usamljeni u svojoj ponudi na našem tržištu (a tako su dobri!), podeliću sa vama jedno balzam-tranzicija-mleko iskustvo. Naime, reč je o zanimljivom Darphin proizvodu koji se nanosi na vlažnu kožu, a koji u kontaktu sa vodom i masažnim pokretima iz balzam-žele-kolač varijante, prelazi u mlečno stanje. Iako je ovaj proizvod inicijalno namenjen za specifične tehnike ručnog masiranja, nisam odolela a da ga ne probam uz Foreo Lunu. Iznenađenje.

Koža mi je bila minimalno pokvašena, uređaj takođe. Prvih pola minuta, provedeno je u intenzivnoj masaži (pod uglom sa najširim završecima – dakle sam vrh uređaja), dok je kasnijim dodavanjem vode tekstura prešla u mleko a smenjivanje talasa dobilo potpuno drugačiji prizvuk, osećaj i doživljaj. Veoma je interesantan momenat  mogućnosti upravljanja formulom, kao i načinom i jačinom tretiranja. Suština je, dva iskustva – jedan ritual. Prvo je bila intenzivna masaža uz bogatu teksturu, potom lagano mleko uz nešto niži intenzitet.

Pene i gelove odavno ne koristim, ali utisci o mlečnim i bogatim opcijama su više nego položili test.

18 DIgolubovic blog Foreo Srbija vodic

digolubovic blog foreo luna post 5a

Anti-age strana lepote i nega

Usmerenje i naglašeni fokus na proces starenja (borbe sa njim) prostire se od teorije, preko kozmetičkih proizvoda najrazličitijih formi, a prožima se i kroz ovo sonično iskustvo. Druga strana uređaja – takozvana anti-age, posvećena je prevenciji, korekciji, ali i bržoj apsorpciji preparata za negu kao i relaksirajućoj masaži. Niz faktora u kombinaciji sa genetikom usporavaju ili pak stimulišu starenje. U tom smislu, nije zahvalno, još manje iskreno govoriti o vidljivosti rezultata nakon nekoliko meseci upotrebe – istina i na znatno duži rok, ali ono što jeste svakako je doživljaj kozmetičkog iskustva kod kuće, kao i zadovoljstva zbog jednog drugačijeg pristupa nezi u samostalnoj režiji.

Baza voda, baza ulje

Nije “otkriće tople vode”  da se proizvodi na bazi vode brže i uz manje napora apsorbuju na tek očišćenu kožu, dok oni na temu ulja “zahtevaju” trenutak posvećenosti više. Lakši, vodeni i osvežavajući serumi kao što su Vichy Aqualia Thermal, Lierac Mesolift već dovoljno brzo grle kožu, pa je za jutarnju žurbu  meni  nešto od toga dobar izbor. Možete probati uz LUNU, na mojoj koži to radi, ali važi deviza: Sve što je dobro kratkog je daha. Priroda sastava proizvoda daje svoje mogućnosti što je normalno i to negde treba imati u svesti.

Kod večernjih rituala, gde obično praktikujem bogatije konzistencije koje potrazumevaju ulja, stvari izgledaju dosta drugačije. Možete na navlaženu kožu naneti par kapi uživanja omiljenog ulja/balzama/tretmana, a potom blagom rotacijom, ili jednostavno samo pomeranjem sa regije na regiju uživati u čarima masaže, mirisa i upijanju proizvoda. Za ove prilike, za svaku pohvalu su Dr. Hauschka regenerativna maska, Weleda kapsule od ruže (nema ih kod nas), a probala sam i Lierac ulje za uklanjanje šminke, ali ne u svrhe uklanjanja, već masaže zbog predivnog mirisa.

digolubovic blog foreo luna post 6

P r e p o r u k e

 

 • Prilikom tretiranja predela oko očiju, ne bi bilo loše smanjiti brzinu i intenzitet rada. Ova regija je dosta osetljivija (i znatno tanja) od ostatka kože, te makar u startu treba početi od nižih pulsacija. Kada sam ja u pitanju, meni jednako odgovara i niži i viši intenzitet – prija mi i koža se ne buni, ali za nesigurne i one koji se ne upuštaju u eksperiment, to je savet.
 • Pokušajte da uređaj testirate sa više tekstura, uz akcenat na onu koja vam najviše prija da vidite “saradnju” uređaja sa proizvodima kao i subjektivni osećaj. Kod mene su to bila (dva različite gustine) mleka.  Dobro je isprobati šta sa čime bolje ili manje dobro ide, da biste uživali u najboljem izboru.
 • Upoznajte proizvod i istražujte u početku. Kada govorim o Luni Pro, silikonski završeci se gradacijski pametno nižu, te je baš dobro istraživati pod kojim uglom (i jačinom talasa dva motora) vam odgovara da je koristite. To će možda zahtevati i prilaz proizvodom odozgo – vizuelno deluje naopako (kada čistite regiju čela), ili promenu ugla za nežniji ili malo manje nežan pristup čišćenju.
 • Kada je uređaj aktivan možete samo prisloniti uz lice i lagano pomerati po površini kože gore-dole, levo-desno. Ono što se meni više dopada jeste da kružnim pokretima prelazim preko određene regije lica, pošto sam primetila da je efekat (u smislu dodatne mekoće i prokrvljenosti) bolji.

 

17 DIgolubovic blog Foreo Srbija vodic

Gde možete isprobati, kupiti?

Firma HILIFE, koja je generalni zastupnik za FOREO u našoj zemlji na Banovom brdu ima svoj showroom. Tamo ih možete posetiti a i kupiti proizvod. Ukoliko želite da testirate proizvod, nude pogodnost zakazivanja (putem telefona ili mail-a) mini tretmana, kako biste probali i stekli utisak.

LUNA Pro primerak o kojem sam govorila danas, do početka devetog meseca držaće promotivnu cenu koja iznosi 25 600 dinara. Ako se pitate koja je redovna cena proizvoda, onda ću vam preneti ono što piše na internetu, a to je etiketa od oko 300$ (američkih). Uz to da za kraj dodam da se uz uređaj dobija vrećića za njega – radi lakšeg transporta, punjač, kao i sva relevantna dokumentacija koja prati jednu ovakvu priču.

U narednom članku (već sutra) videćete vodič kroz Foreo uređaje koji sam napravila u želji da svima koji su zainteresovani za ovaj tip podške nege, malo približim ovu priču, prenesem utiske i zanimljive podatke.

Da li ste imali kontakt sa pametnim uređajima za čišćenje? FOREO možda?

 

Do narednog naslova, Di

8 Responses
 • Nesi
  June 22, 2016

  Divne fotografije! Jedva čekam da probam! :*

  • digolubović
   June 22, 2016

   Hvala Nesi :)!
   Nadam se da će ti se dopasti. :**

 • Nina
  June 22, 2016

  Fotkice su stravaa!!! Mint mi je najlepsa zbog boje od tih novih.Koristim mini i bas je volim, kontam da je ova savršena….
  Natasa je isto zadovoljna a vas dve najvise pratim i verujem i znace ovako duge recenzije proizvoda.
  Pozz i poljubac DI!
  Nina

  • digolubović
   June 23, 2016

   Hvala Nina 🙂 <3.

   Meni su Pro boje baš fine. Doduše ja sam žena pastel ali nema veze.
   Vidi, razlike postoje. Možda bih mogla više da kažem da sam išla od mini pa preko ovih drugih verzija, ali bilo je obrnuto, a i vrlo kratko jer sam uzela da probam, slikam i samo da ispipam te razlike da bih i sama shvatila.

   Jeste i Nate je isto. Nas dve smo slično vremenski koristile pa smo u međuvremenu razmenjivale utiske. Ne može to kraće, ako je ideja argumentovati svaku tvrdnju, zapažanje i dati neki iscrpniji komentar. Nije isto kao lak za nokte baš.

   Ljubim te i hvala ti na javljanju 🙂 :**

 • Vanja L.
  June 23, 2016

  Evo, nisam pametna, ali mene je prostorija OČARALA više i od uređaja, koji je divne boje 🙂 U svakom slučaju, odličan i veoma iscrpan post, divne fotografije i tako draga i stroga ti (u najpozitivnijem smislu stroga). Pravi hedonizam <3

  • digolubović
   June 23, 2016

   Vanja <3, mnogo mi je drago da ti se dopada prostor u kom sam fotografisala. Bio je istinski poduhvat pronaći mesto koje će vizuelno ispratiti priču koju sam htela da dočaram, kako bi ovaj članak bio tačno ono što sam zamislila: kompletan.

   Trudila sam se da ispratim sve važne elemente argumentovano, a to nije moguće sažeti u 10 rečenica.

   Mnogo ti hvala <3.

 • Maja Zdravkovic
  September 14, 2016

  Za potrebe svog poslodavca radim analizu odredjenog broja blogova koji se bave lepotom.
  Kao jedan od boljih je naveden i ovaj blog, ali pored lepih fotografija i prilicno detaljne i korisne analize moram da primetim da i ovde u tekstu stoji MITISER, iako je pravilno MITESER (nemacka rec).

  http://www.vokabular.org/?lang=sr-lat&search=miteser&Submit=Tra%C5%BEi
  Inace, sam tekst je zaista pun korisnih informacija.

  Puno srece u daljem radu i nadam se da ne zamerate. 🙂

 • Masa
  October 23, 2016

  Samo cu se sloziti sa devojkama koje su komentarisale – wow! Imam utisak da si ti komponovala kupatilo, skroz je basic 🙂 Luna mi divno deluje, ali je cena malo previsoka.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *