Dr. Hauschka: Body Silk

by Saturday, January 4, 2014
Ovogodišnji prvi post, posvećujem proizvodu brenda čiji su me artikli osvojili u veoma kratkom roku, svojim jednostavnim, a izuzetno efektnim dizajnom, učinkom, ali iznad svega pristupom, načinom poslovanja i kvalitetom. Iz naslova ste zaključili da je u pitanju Dr. Hauschka kozmetika.
Ukoliko vas interesuje uvodna priča o brendu, a propustili ste tekst o iskustvu u Metropoliten beauty centru, detaljnije možete pročitati ovde.
Danas govorim o jednom interesantnom priozvodu višestruke namene, koji možda ne biste odmah primetili u da imaju u asortimanu, možda ne biste ciljano išli da ga nabavite, ali meni se ukazala prilika da ga testiram i želim da vam prenesem utiske i moguće načine korišćenja.
Reč je o luksuznom svilenom puderu koji se može koristiti za lice i telo. Bočica sadrži 50 grama i ima rotirajući poklopac. U svom sastavu ima aktivne sastojke svile, lincure i engleskog hrasta. Rekla bih da je boje slonove kosti, ali da na momente samo malko vuče na nežno ružičasto.
Što se tiče mirisa, asocijacije su razne, a vi svakako uzmite u obzir moj diskutabilni “talentat” za opisivanje. Dakle, na momente me podseća na osušene biljke čiji se mirisi fantastično uklapaju i od kojih se može napraviti neki jako ukusan čaj za relaksaciju. Lepo, osvežavajuće, intenzivno. Opet, u nekom momentu, podseti me na lavandu, onaj pravi, izvorni miris. U svakom slučaju – zaključak je da mi veoma odgovara.
Ovaj puder možete koristiti za: negu beba, nakon depilacije, u borbi protiv gljivica ili bakterija na stopalima, za suvo pranje kose, za lice.
 Puder upija znoj i masnoću, osvežava. Pirinčani prah, ekstrakti hrasta i žalfije održavaju zdrav balans kože. Svilene niti koje se nalaze u sastavu ovog proizvoda, sadrže kompoziciju aminokiselina koje su gotovo identične koži i imaju zaštitno i antimikrobno dejstvo.
*informacije o proizvodu pronašla sam i dominantno preuzela sa sajta Metropoliten parfimerije
Lično ga koristim isključivo za lice, dominantno za T zonu, mada sam par puta stavljala i na kompletno. Količina proizvoda potrebna za nanošenje je izuzetno mala. Kada god sam želela da matiram T zonu, uzmala sam količinu zrna graška i uz pomoć pufnaste četke u par poteza završavala priču. Meni može bez preterivanja da stoji sigurno 7-8h  i da se ništa ne pomeri niti ne prosija – to je bar ono što sam pratila, a i ne nosim ga u torbi da popravljam, tako da…. Ali, to je slučaj sa mnom koja imam normalnu kožu. Takođe, važno je da ne ostavlja brašnjav izgled, već baš lep finish.
Onda sam odlučila da dam drugarici koja ima izuzetno masnu kožu lica da koristi nekoliko dana da vidimo kako će joj se pokazati. Stavljala je na celo lice. Osim osećaja glatkoće i prijatnosti (koji imam i ja), koža njenog lica ostajala je potpuno mat čitavih 5h, nakon čega je sjaj malo po malo izbijao na površinu što je ona sanirala blot papirićima po potrebi. Prilično zadivljujuć rezultat, s obzirom na činjenicu da njenoj veoma masnoj koži retko šta može održati kožu u stanju kojem ona želi, a to je mat.
Tako da eto, dva iskustva ovoga puta.
Iako sam koristila (zapravo, smo) proizvod samo u jednu svrhu, lepo je znati da su mu mogućnosti mnogo veće i da može zadovoljiti potrebe korisnika koji imaju različite preferencije (ili možda probleme)  i koji ne pripadaju istoj starosnoj grupi.
Dr. Hauschka kozmetiku možete nabaviti u ovlašćenim apotekama ili u Metropoliten parfimeriji (konkretan artikal – ovde) odakle je moj primerak došao. Cena: 2.618,00
Kako vam se dopada? Da li vam se čini kao nešto što bi bilo lepo imati u domu za višestruku upotrebu?
Do narednog naslova 🙂
___________________________________________________________________________________________
/Proizvod predstavljen u postu, dobijen je od strane PR-a, što ne utiče na moju objektivnost prilikom pisanja recenzije. Za više informacija, rubrika Kontakt+ (iskustva, recenzije- generalno)/
10 Responses
  • Anibani
    January 4, 2014

    e ovo bih jako volela da probam! ovaj opis mirisa me je privukao, iako ti mislis da ne objasnjavas dobro mirise cinjenica da ga poredis sa nekim umirujucim cajem me je kupila 🙂 i to matiranje 7-8 sati na normalnoj kozi mi se takodje svidja jer bih ga i ja koristila iskljucivo za lice 🙂 divna recenzija proizvoda kozmeticke kuce koja je zaista bez premca!

    • admin
      January 5, 2014

      Pretpostavila sam da će tebi "epizoda čaj" da se svidi :).
      Da, to se tiče lica stvarno je sjajno, pretpostavljam i za ostalo, ali nisam probala.

  • Ivana Split
    January 4, 2014

    lijepo što si uključila dva iskustva:) čini se kao super proizvod. Sve najbolje u 2014!

    • admin
      January 5, 2014

      Hvala Ivana, takođe sve najlepše :)!

  • SuperNova
    January 4, 2014

    Super zvuci i bas si ga lepo opisala. Bas je super i sto toliko matira!

    • admin
      January 5, 2014

      Hvala Aleks. Da da, matira baš.

  • TheGlamMonster
    January 5, 2014

    Uu, ovo mi se svidja. Sve sto ima vise namena, ja sam za.

    Nakon nestasice mog omiljenog Dior kamenog pudera, za hitan slucaj sam upotrebila Bekutanov baby puder i odusevila se! Koristila sam ga od tada (dakle jedno mesec i po dana) i preporucila bih ga definitivno. Ali posto sam ja 'all about matte', ovo je definitivno nesto sto bih probala (iako je cena malo visoka).

    • admin
      January 5, 2014

      Upravo tako, volim proizvode koji su multifunkcionalni.
      Bekutan je super, imam ga ja baš dugo, treba ga imati u kući :).

  • ruzrouge
    January 5, 2014

    Dopada mi se sto radi sve radnje, volela bih da ga probam 🙂

    • admin
      January 5, 2014

      Drago mi je da ti se dopada ovako "na prvi pogled".

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *