Weleda – nega zanoktica

by Thursday, November 5, 2015

Današnja tema, Weleda hvalospev. Crvenog spasioca, kupila sam prilikom nedavne posete kompaniji (post – OVDE) i od tada žalim što nemam još koji na zalihama.

Ovo je period u godini koji najmanje volim. Moji, sasvim dobrog kvaliteta nokti pucaju, zanoktice “sijaju” od suvoće, a meni to veoma smeta. Ruke i nokti su segment na koji najviše obraćam pažnje, kod sebe i kod drugih. Elem, od tri ponuđene opcije koje imaju od prošle godine u ponudi, odlučila sam se za ovu olovku čija hrana izlazi jednostavnim rotiranjem.

Nekoliko je razloga zašto mi se ova naizgled “samo olovčica” (toliko) dopada.

Praktična strana – ne moram da brinem hoće li se nešto prosuti po tašni, jer sama doziram, a uz to imam poklopac koji ne može tek tako da se odvoji. Uz to, nije teglica, pa da moram da se bavim specifičnim izvlačenjem proizvoda nego je život maksimalno jednostavan. Veoma brzo mogu da “obiđem” oko svakog nokta, a četkica prosto mazi kožu i precizno manjim pritiskom nanosi i raspoređuje.  Nakon tog “formalnog dela”, dam sebi oduška nekoliko minuta i kožu oko svakog nokta izmasiram i na taj način lepo priuštim sebi mini tretman. Pokreti su kružni, uz više ili manje intenzivan pritisak – može svako, jednostavno je.

Weleda nar nega za zanoktice di golubovic

Miris i nega – ovo je proizvod koji miriše na ljubav – nar. Pored toga, ovaj sastojak ima jaka antioksidantna svojstva. Hidrira izuzetno, a tu je da pomogne u procesu obnove – to mi treba. U kombinaciji je sa već svetim blagotvornim uljima jojobe, kokosa, slatkog badema i drugim kvalitetnim sastojcima, koji su procentualno u ovoj Weleda olovčici – 94% prirodni.

Stvarno deluje.  Prezadovoljna sam negom, izgledom kože oko noktiju, omekšanim zanokticama. Ne znam da li sam to nekada pomenula, ali.. Nikada u životu nisam otišla kod manikira, niti bila na bilo kakvom tretmanu vezanom za nokte. Počevši od toga što ne volim da bilo ko drugi svojim alatom radi o mojim rukama, preko toga da sam prilično zadovoljna kada sama jednostavnim ritualom održavam nokte. Nemam 100 preparata, već samo nekoliko. Weleda olovka je jedan od njih, a vi procenite po fotografijama ovog posta, a i prethodnih da li ja to radim (po vašem mišljenju i standardima) kako treba. Što se mene tiče, mislim da je skoro sve na svom mestu i srećna sam.

Sada, posle svega što sam napisala, treba izgovoriti da ovaj proizvod nema da se kupi kod nas, ali da verujem da će nekada uzeti u razmatranje da ga uvezu. Za one koji putuju, ili imaju mogućnost da neko donese, cena je oko 10 evra, koji cent dole. Vredi.

Weleda nar nega za zanoktice 3

Da li sami negujete nokte, ili prepuštate tu brigu/zadovoljstvo nekom drugom?

 

Do narednog naslova,

Di

11 Responses
 • Vedrana
  November 5, 2015

  Deluje mi veoma zanimljivo, čak interesantnije od verzije u klasičnoj olovci. Kako se dozira količina proizvoda?

  • digolubović
   November 7, 2015

   Jedno “odvrtanje” daje određenu količinu koja je dovoljna za recimo jednu šaku. U svakom slučaju postoji neka standardna gramaža koja izlazi i to je taman.
   Mislim da bi ti se dopao proizvod.

   • Vedrana
    November 10, 2015

    Pošto sam za iduću godinu planirala odlazak u Nemačku, možda uzmem i ovo.

 • Jelena
  November 5, 2015

  Zvuči zanimljivo. Kao neko ko vodi večitu borbu sa suvom kožom oko noktiju i suvljim zanokticama, ovaj proizvod bih volela da probam. Šteta što nema kod nas u prodaji.

  • digolubović
   November 7, 2015

   I jeste.
   Ne znam, nadam se da će ga nekada uvoziti, mada je pitanje da li smo mi tržište za to.

 • Irena
  November 6, 2015

  Mucim muku sa zanokticama i vrlo dobro znam sta nega znaci 🙂 ovaj proizvod moram da imam jer sve sama, takodje radim 🙂 nije skup a svidja mi se i to sto ima vecinu prirodnih sastojaka 🙂

  • digolubović
   November 7, 2015

   Drago mi je da i ti sama održavaš nokte.
   Nije, nije skup spram kvaliteta. 🙂

 • My beauty notebook
  November 6, 2015

  Jednom sam negu noktiju prepustila drugome, to mi je bilo dovoljno za 10 godina. Sama ih negujem, jednom nedeljno uradim ceo tretman i to su mojih ,,5 minuta” mira 🙂
  Olovčica je vrlo praktična, šteta što je nema kod nas.

  • digolubović
   November 7, 2015

   Znači ne baš bajno iskustvo.
   Da, baš si lepo rekla, mir.
   Jeste, baš je divna, mnogo mi je krivo da nisam kupila više.

 • Tanja
  November 9, 2015

  Baš mi se dopada sve što si napisala o olovčici i žao mi je što je nema kod nas.
  Sama negujem svoje nokte, znam šta im je i kada potrebno, a u poslednje vreme su to baš ulja i pojačana hidratacija.

  • digolubović
   November 10, 2015

   Možda se odluče da je uvezu, nikada se ne zna :).
   Ulja, ulja, nikada mi ih nije dosta :).

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *