Moja priča + Libresse foto konkurs

by Tuesday, November 10, 2015

Današnja priča, može se reći, ličnijeg je karaktera. Govorim vam o svom stavu, stilu života, a na temu jedne kampanje koju je pokrenuo Libresse, posvećene nežnijem polu. Odvažnost u stilu življenja definitivno je relativan pojam. Reč koju najviše vezujem za mogućnost izbora i postavljanja prioriteta. U mom slučaju to je odluka da napravim iskorak, bavim se poslom koji volim i da se za njega borim. Izgovora za ostanak u “kolotečini” u koju svi tiho i često nesvesno ušetamo, uvek ima. Ljubav i angažovanje usmereno ka blogovanju, fotografiji, lektorisanju, kaligrafiji, umetnosti – u mom slučaju pobeđuju.

 

POKRENITE SE

Ne čekajte “bolje dane” i uslove. Jednostavno počnite sa onim što imate u datom momentu.

Na vreme sam shvatila da moram čitati mnogo više, biti informisana, prisutna svuda gde smatram da zavređuje moju pažnju i doprinosi širenju vidika – što i vama preporučujem. To zahteva energiju, vreme, kretanje, istovremeno rad na više frontova – prosto, multifunkcionalnost. Lenjost baš nije opcija. Zato savet, nemojte puštati da prilike prolaze pored vas. Istražujte i ispoljite kreativnost, bez bojazni da li će biti prihvaćena od strane drugih. Upoznajte sebe bolje, budite vredne i strpljive – u praksi, a ne samo u mislima i vreme će raditi za vas.

 

DINAMIKA SVAKODNEVNICE

“Organizacija je ključ uspeha” – kliše, ali istina. Filtirajte i birajte koliko možete u svakom segmentu i sve ćete stići.  Trudite se svim snagama da pružite maksimum, jer tada možete i očekivati rezultat. Nagradite i inspirišite sebe i kada su dani kada niste u najboljem izdanju, jer tada dobijate snagu da nastavite ka onome čemu stremite. Knjiga, izložba, poseta nekom lepom lokalu, razgovor sa nekim ko vam prija, emisija ili YT kanal koje vode kvalitetni ljudi – izbor je vaš. Na kraju, u  svemu, šta god da je u pitanju: uvek budite kulturne i dostojanstvene – tu greška ne postoji. Ovim razmišljanjem i delanjem pre svega, imam eksponencijalnu promenu u životu, poslednjih godina.

I pored želje, potrebe i naboja za uspehom i permanetnom aktivnošću, priroda nam to jednom mesečno na neki način poremeti. Na nama je da se sa time što bolje izborimo i održavamo kontinuitet.

diglubovic.com Libresse Zivi odvazno 4

diglubovic.com Libresse Zivi odvazno 2

 

SAVEZNIK

Sve ovo, kao moj odgovor na temu, a u prilog mesečnim situacijama, gde je novi potez Libresse kompanije sa Roll-Press-Go inovacijom dobio od mene: “Lepo da je neko konačno i to napravio.” Jer, jedna sam od onih kod kojih ciklus ne prolazi brzo, bezbolno i u manjem obimu – baš opozit. A obaveze ne pitaju kada su ti dani i kako se ja osećam. U tom smislu, higijena i praktičnost – u pokretu i na delu. Industrija lepote/zdravlja, u svakom smislu treba da opravdaju taj naziv, a pripadnicama nežnijeg pola olakšaju recimo, baš ovakvim jednostavnim saveznicima te dane.

Lepa vest je da postoji rešenje – kesica sa samolepljivim ivicama, u okviru finalnog proizvoda, koja se može upotrebiti za odlaganje iskorišćenog artikla.  U tri veoma jasna koraka. Bez dodatnih papira, kesa, gumica, dodatnog nesesera, koje lično nosim u torbi već 14 godina, jer nisam uvek u svojoj kući gde mi je sve na dohvat ruke. Ušteda vremena, pojednostavljenje i jedna briga manje.

 

diglubovic.com Libresse Zivi odvazno 6diglubovic.com Libresse Zivi odvazno 5

Ovaj članak, takođe koristim da vas pozovem da učestvujete u  Libresse foto konkursu. Pošaljite mi na mail (digolubovic@gmail.com) fotografiju, ili možda kolaž, kako želite. Kroz osmeh, interesantnu avanturu, pobedu straha, ili nečega drugog. Priča u slici, na temu: Živi odvažno. Nagrada je Libresse paket. Na blogu će blagovremeno biti objavljena  dobitnica. Srećno!

diglubovic.com Libresse Zivi odvazno7

Podelite sa mnom i ostalima na blogu, šta za vas znači živeti odvažno?

 

Do narednog naslova,

Di

7 Responses
  • Željka
    November 10, 2015

    Ovo je lepa i kulturna priča o proizvodu koji je svakog meseca neophodan ženama. Nema agresivne reklame, i zato mi se posebno dopada. Zanimljive su i poruke vezane za svakodnevne želje i angažovanost. Prelepe fotografije pričaju dodatnu priču na istu temu! Bravo!

    • digolubović
      November 10, 2015

      Hvala puno, mnogo mi je drago da ti se dopada <3.

  • Milica
    November 10, 2015

    Već u startu sam znala da će mi se svideti tekst. Slažem se sa tobom u potpunosti. Svaka čast i na tekstu i na slikama :))

    • digolubović
      November 10, 2015

      Mico, mnogo mi je drago da ti se dopadaju i fotografije i tekst <3

  • Јована Д.
    November 11, 2015

    За мене живети одважно значи наћи снаге за ведар поглед на живот и када нам тренутне прилике не иду у прилог, не изгубити себе, остати веран својим иделима и начелима упркос привидном успеху оних који се недолично понашају (трула душа није за мене успех, ма колико спољашњост деловала сјајно) и ићи својим темпом и правим путем, иако некад пречице могу деловати примамљивије.
    Хвала на тексту, а и инспирацији за концепт фотографије, коју ћу свакако поделити с тобом када настане.

    • digolubović
      November 11, 2015

      Čast je kada neko ostavi ovakav komentar, mada ti uvek imaš šta lepo i konkretno da kažeš.
      Radujem se fotografiji koja će inspirisati, <3.

  • Marina
    November 16, 2015

    Veoma lepa, toplo napisana inspirativno/informativna prica, propracena odgovarajucim fotografijama. Uzivala sam, hvala ti na tome.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *