NYX novitet – AVANT POP paleta

by Thursday, November 12, 2015

Očigledno je da NYX tim ne staje kada su noviteti u pitanju. AVANT POP palete dolaze u tri varijante, dve sa više kolorita i jednom neutralnijom – o kojoj danas govorim.  Svaka ima 10 nijansi, od kojih je nekoliko mat, a nekoliko sa sitnim svetlucavim česticama u sastavu. Radi se o dosta kvalitetno urađenoj plastici, gde je sve, osim dela poklopca koji je providan, crno. Pitala me je jedna devojka da li je plastika ista kao kod PALETE ZA HIGHLIGHT & KONTUR, pa da odgovorim i ovde, nije – čvršća je.

Već prvim susretom (na sajmu kada sam i videla sve palete), primetila sam da su drugačije teksture nego sve druge NYX koje imam.  Dosta su bogatije, gušće, a pigmenti jaki – usudila bih se reći najintenzivniji u asortimanu pored Prismatic linije. Svaka senka, bez obzira na boju i završnicu, pod prstima prosto klizi, a četkicom se lako skuplja. To je dobra vest, jer se sve lepo blendaju, a i međusobno stapaju. Ne mogu da kažem da su praškaste, a opet ni kreme (daleko od toga), ali imaju tu finoću i dozu svile u sebi što u kombinaciji sa NErasipanjem/trusenjem zaista može da se meri sa HE brendovima.

NYX Avant Pop novitet paleta 3Ab

Dakle, u pitanju je NOUVEAU CHIC, a od 10 boja, imamo tri mat i ostalo sa manje ili više reflektujućih momenata u sebi.

NYX Avant Pop novitet paleta 2a

 

Prvi red:

 1. Šampanjac – da obradujem i sebe i vas – dupe (jeftinija zamena) za boju koja je sastavni deo OVE Guerlain palete. Dakle, u pitanju je gotovo identična nijansa, pigmenta jednakog intenziteta koja je sjajna za unutrašnji ugao oka, ispod obrve, ili ako radite glamurozniju šminku za središnji deo na pokretnom kapku. Iako vam možda neće delovati isto pogledom na palete ili swatcheve, uživo su toliko slične, da u momentu nisam znala koja je koja, pa sam ponovo nanosila. Ovo sam odmah primetila, zato što tu Guerlain jako često koristim i tražim joj već duže zamenu, jer tu nijansu ne prodaju u mono varijanti, a izuzetno je volim. Ushićenje vezano za uštedu, kasnije.
 2. Mat breskvadobra nijansa za pregib, podloga za topliji “smokey eyes” i generalno fina komplementarna boja za plave i zelene oči. Ako samo četkicom dodirnete, vama je to izvesno dovoljno za blag prirodan izgled i senčenje pregiba. Ipak, nadogradnjom definitivno intenzivirate priču i to može biti pogodno za fotografisanje.
 3. Purpurno/mauve sa zlatnim – prva u nizu specifičnijih u paleti. Na trenutak samo obična “isprana verzija” neke dobro zamišljene ljubičaste, onda trenutak vina, pa zlatnog sjaja. Zapravo, jako interesantna boja puna potencijala za kombinovanje koja krije neverovatnu lepotu, koja možda (osim ljubiteljima ove boje u globalu) u prvi mah ne deluje toliko lepo.
 4. Duet srebro i lila – druga zanimljiva. Dovoljno svetla da ide na pokretni kapak večernje šminke, ali ne toliko da budete disko kugla. Suptilnost mu daje lila ton, a glamur šimer u minimalnoj količini.
 5. Na prvi pogled siva – zaređaše se lepote. Ona je tamna, malo siva, na svetlu  delom zelena i plava, a srebrnog odsjaja. Ima izraženije čestice od prethodne.

Realnost swatcheva za opisani red je na nivou. Ništa nije kao ljudskim okom, ali ovo je prirodno svetlo, bez baze, svega jednom pređeno prstom preko senki i direktno na kožu. Nadogradnjom se i pigment intenzivira, ali ovo je ono što dobijete odmah. Veoma su lepe.

digolubovic.com NYX AVANT POP NOUVEAU CHIC 1

Drugi red:

6. Banana – ovoga puta u paleti za šminkanje očiju, a ne u okviru “korektivnih” setova. Zavisno od vašeg tena, ovo može biti dobro za “prelaz” preko celog kapka, ili pak kao meni, za pokretni. Imam izražene nepravilnosti i crvenilo na kapcima, pa mi ovakve nijanse koje stavim nakon baze odgovaraju.

7.  Bakar – svetlija verzija. Leti može čak da bude dobar preko rumenila, za malko sjaja. To znači, četkicom jedva pipnuti senku, a onda otresti višak i lagano preći.

8. Čokolada – pažljivo rukujte, ali ne zbog kalorija. Komentar na stranu, ako radite sa intenzivnom braon nijansom, možete zbog nepažnje da upropastite šminku. Recimo, može lepo da se kombinuje kada uradite potpuno nežan nude izgled, a onda samo blago u spoljašnjem uglu definišete i date dubinu oku.

9.  Taupe – ali tamnija od onoga što sam ja navikla da podrazumevam pod bojom koja inače recimo nosi taj naziv. Zanimljvo izgleda uz svetlo roze rumenila i neutralne usne. Može da “ugasi” dosta look, ako je baš učinite fokus nijansom, ali zato uz rumenilo i karmin veoma jednostavno to može da se preokrene da vam odgovara. Nosila sam je pre neko veče na Fashion week kada sam kreirala smokey eyes, a uz ružiaste usne imalo je i senzualnu notu, ali i nežnu. Dosta dobra i interesantna boja.

10. Sjajna maslina – baš to. Zlato se prožima, lepa nijansa zelene takođe. Liči mi na nešto iz jedne MAC kolekcije, koja je bila aktuelna letos.

NYX Avant Pop novitet paleta 33a

Sve u svemu, paleta koja košta 1800-1900 dinara (Alexandar Cosmetics), ima odličnu pigmentaciju, dosta nosive, a opet interesantne nijanse. Povoljnija zamena za Guerlain (prva nijnasa) mi je otkriće ne samo zbog boje već i zbog uštede (od par hiljada dinara) i činjenice koliko tu još boja ima za eksperimentisanje. Prevazišli su sebe ovim lansiranjem. Paletu bih preporučila onima koji vole intenzitet, koji znaju da “cene i rukuju” ovakvim teksturama. Daleko od toga da nije za početnike – koristite ono što vam se dopada, ali znam kako moje prijateljice vole da krenu od nečega što je srednje pigmentisanosti pa da nadgograđuju, nego da popravljaju ili počinju iznova jer nisu navikle na ovako nešto. Iz iskustva, priče i sa čitateljkama, to je moj iskren zaključak. Što se tiče četkica, lepo rade Blush 65C, 14B/C, 65E, 16C, kao i Cala za blend – ako nabavljate kod ovog distributera. Dobro kupe proizvod, nanose i stapaju. Za drogerijski rang, više nego fer cenovna prilika, odlična opcija za ovakvu ambalažu i kvalitet samih senki.

Kako vam se čini?

Do narednog naslova,

Di

4 Responses
 • Oboji život
  November 13, 2015

  Paleta izgleda savršeno, a opis boja je kao da je držim u rukama <3

  • digolubović
   November 13, 2015

   Drago mi je da ti se dopada paleta :).

 • Iva
  November 13, 2015

  Pro post! Sviđa mi se a i paleta je fina. 🙂

  • digolubović
   November 13, 2015

   Hvala ti <3.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *