Alexandar Cosmetics, NYX, šminkeri na sajmu

by Monday, April 11, 2016

“Zdravo Dijana, kako si :)? Osećaj se kao kod svoje kuće.” Tim rečima dočekana, tako tretirana, sva tri dana. Hajmo sada zajedno da prođemo kroz što više stvari koje su obeležile sajam na nivou B, odnosno nivou koji svake godine zakupi Alexandar Cosmetics.

NYX srbija dijana di golubovic sajam kozmetike 22

NYX šminka i novosti

Do skoro sam bila neko ko je NYX asortiman poznavao do tančina. Međutim, poslednjih nekoliko uvoza, potom sniženja i proširenja polica, malo me je zbunilo pa sada prikupljam utiske, ne bih li se vratila na kolosek. Elem, ko drugi nego Natalija Erdeljan <3 , izvadila mi je neke zanimljivosti iz svog kofera pa sam uzela da isprobam formule, detaljnije pogledam boje i vidim šta mi tu najviše zaokuplja pažnju.

 

NYX Lip Lingerie

Potpuno “neočekivano” ova kolekcija je urađena po mom ukusu. Nijanse su vrlo lepe, dominantno neutralne i prilagodljive različitim tonovima i nijansama tena. Kolekcija broji 12 nijansi, međutim, ispustila sam da uvrstim tu poslednju (12 Exotic), ali sve ostale su tuZajedničko svim tečnim karminima ove kolekcije jeste da su srednje gustine, jednako dobre (zapravo, odlične) pigmentacije i da se zavisno od boje dobro i brzo, ili odlično i brzo raspoređuju. Završnica koju daju je prirodna mat i mogu reći da su postojani, pošto imam nekoliko komada koje koristim. Kako je najbolje nanositi ih? Par načina koristim zavisno od stanja usana. Prvi način jeste nanošenje direktno, dakle bez balzama i tu je pametnije ići veoma tanak sloj, pa potom jedan srednje debljine (“normalan”) – bez preterivanja. Na ovaj način na početku imam neopterećujuću bazu koja zbog minimalne količine deluje možda ne uvek ravnomerno raspoređena, ali zato u drugom prelazu bez problema dopunim i poravnam sve. Druga opcija je da nanesete neki voskastiji balzam na usne, a potom tapkajućim potezima nanesete proizvod. Ukoliko baš uspete pogodite nijansu koja je prilično bliska vašoj boji usana, može izgledati gotovo kao “my lips but better shade”.

Nijanse koje bih baš istakla kao fenomenalne  jesu pod brojevima tri, šest, osam i devet. Karmin broj dva – Embellishment je najprodavanija iz kolekcije i u principu kratko nakon uvoza je imaju.

Takođe, za kraj, što se tiče sušenja, ravnomerno su mi se prilikom swatch dela svi sušili. Znam da kada je reč o Suede kolekciji postoje podeljena mišljenja i iskustva i da se neki jednostavno ne suše već ostavljaju sjajnu završnicu, ali eto, ovde se svih 11 boja sušilo ravnomerno i brzo. Cena im je 890 dinara.

NYX srbija dijana di golubovic sajam kozmetike

NYX srbija dijana di golubovic sajam kozmetike 2

Vivid Brights

Eyelineri u boji. Ovo mi je uvek simpatično da vidim kako izgleda, koliko mu povlačenja treba. Nisam ništa mućkala, već direktno iz bočice tankim aplikatorom probala na ruci. Kolekcija broji devet nijansi, a meni je na raspolaganju bilo ovih sedam. Dakle, nedostaje crvena koja nosi broj 01 Vivid Fire, kao i najnoviji zeleni (ovde).

Pigmentacija im je dobra, svima prilično jednaka, mada su nijanse  “bolje od dobrog” baš teško uhvatljive na prvi pogled i prvu aplikaciju. Pri prvom povlačenju dobija se puna boja, ali kako retko ko uspe iz prve za eyeliner, ne škodi preći još koji put da budete sigurni. Najviše mi se dopalo kako izgledaju plavi i roze, a verujem da je i crveni baš lep. Cena im je 790 dinara.

NYX srbija dijana di golubovic sajam kozmetike nyx

di golubovic sajam

 

Šminkeri i predavanja

Marija Kostić 

Marija je probila led i po rasporedu tačno u 12h nam poželela dobrodošlicu. Njene teme bile su ten i konturisanje lica. Na samom početku, govorila je o podlozi koju voli i koristi prilikom pripremanja lica, a to je Dew Me Up (govorila sam kratko OVDE). Prajmer je nanosila četkicom Blush broj 32 (pisala sam OVDE) koju sam primetila da dosta forsira i u druge svrhe poput nanošneja pudera, ali i blendanja kremastih proizvoda za konturisanje. Nekoliko puta istakla je važnost tapkanja proizvoda, a ne razmazivanja (pokretima levo-desno), skrenula pažnju da se prilikom konturisanja četkica povlači u smeru ka licu a ne od lica i da se uvek blenda na gore. Ovde bih stala, pošto sam se sa njom dogovorila da uradimo u narednih par nedelja intervju u neformalnijoj atmosferi gde možemo odvojiti više vremena i opuštenije pričati na razne teme. Volela bih da joj posvetim kompletan članak, zato što mislim da je devojka stvarno fina, da se mnogo trudi i radi na sebi, a nekoliko puta u njenim radnjama sam imala prilike da se u to uverim dok je imala individualne časove.

Kako je postala profesionalni šminker, koji su njeni lični favoriti, tehnike, saveti i još mnogo toga planiram da pričam sa njom. Imate pitanja za Mariju? Ostavite ih u komentaru, a ja ću se potruditi da je zamolim da mi na njih odgovori prilikom susreta, pribeležim i prenesem vama :).

Marija Kostic profesionalni sminker NYX edukator sajam kozmetike

 

Dragan Vurdelja: Umetnost pokreta 

Prilika da iz prvog reda posmatrate Dragana Vurdelju dok šminka, ne dobija se svakoga dana. U trajanju od okvirno dva sata koliko je trajao čas, govorio je o strobing tehnici, postizanju bronzanog izgleda oka, kao i o tome šta je njemu važno prilikom šminkanja i koliko nijansi obično kombinuje dok radi ten, oči, usne. Počnimo.

Devojka koja je bila model ima izuzetne crte lica, kao i ten bez ne naročito uočljivih nepravilnosti. Ipak, finalni rezultat izgledao je sofisticirano, minimalistički, pedantno i zaista fenomenalno – nismo manje od njega ni očekivali. Korak pripreme je nešto na čemu insistira, što smatra izuzetno važnim i što definitivno doprinosi da ten koji on radi, kako i sam kaže: “Izgleda kao koža.” Odavno potrošena deviza: “Manje je više” ovde ima zaista to značenje u punom kapacitetu. Bez ikakvog napora, nanoseći veoma malo bilo kog proizvoda koji je koristio prethodno na ruku, četkicom je uzimao mrvicu po mrvicu, a onda laganim pokretima, gotovo dirigovao po licu.

Držeći četkicu na poslednjoj trećini njene drške, na distanci od oko pola metra od modela istovremeno je utapkavao prvo bazu, potom puder i iluminator u cilju postizanja savršenog platna. Strobing u njegovom izvođenju je kombinacija tečnog iluminatora i highlighter-a broj četiri u kamenu. Od slepoočnice, preko vrha jagodica, minimalno na vrhu usana i ono što na četkici ostane, a to je skoro ništa, lagano je koristio na regiji ispod obrve.  Iako je model jasnih crta lica, minimalne konture doprinele su još lepšoj definiciji. Za potrebe tog dela look-a, koristio je NYX kontur paletu (pisala sam OVDE), kombinujući dva tona iz donjeg reda. Regiju ispod očiju setovao je “banana” nijansom. Ključna rečenica koju je izgovorio i  mislim da je valja uramiti i stalno ponavljati prepasioniranim ljubiteljima ove tehnike senčenja je: “Konture ne treba da izgledaju kao napolitanke”.

Sto puta ponovljeno, nije na odmet još jednom: Svaki put kada bi sa strane tapkajući uzeo proizvod iz pana, višak bi otresao nekoliko puta, a tek onda prislonio četkicu uz lice modela i onda laganim pokretima setovao/konturisao, šta god da je trenutna radnja. Jednostavno, nema potrebe nanositi više od potrebnog, jer upravo (između ostalog) optimalna količina proizvoda  koji se upotrebljava doprinosi finalnom izgledu koji izgleda pedantno.

Dragan Vurdelja na sajmu kozmetike dijana golubovic 1

Kada je prešao na oči i usne kasnije, kompletna priča otišla je u korist olovaka. Za sve što je dalje radio, koristio je isključivo proizvode u toj formi. Na očima je kombinovao nekoliko bronzanih nijansi – jedna tamnija, za spoljašnji ugao i jedna malo svetlija ali baš bogata, za pokretni kapak. Prilikom senčenja i blendanja, više puta je ponovio da je ljubitelj mešanja više boja u cilju postizanja izgleda za koji se vidi da je sve celina, ali da postoje meki i lepo izblendani prelazi. Kada su obrve došle na red, nije imao puno da radi jer devojka ima zaista odičan i pun oblik, ali je svakako uradio minimalnu korekciju i “spustio” joj obrvu. Kako? S obzirom da njen oblik lica i oka dozvoljavaju obrvu koja je za nijansu punija i “niža”, on je prateći liniju obrve (od početka) samo dopunio olovokom nastavak obrve (središnji deo) minimalno, kako bi ujednačio i dao joj na volumenu. Uživo je to neprimetno, što je i ideja.

Veštačke trepavice stupile su na scenu, a tom prilikom koristio je tri vrste individualnih – short, medium i long, a pošto sam dan pre bila dok je birao trepavice, znam da su u igri bile između ostalih i:

 • Ardel Double Up  Knot Free Double Flaires Long Black
 • Ardel Double Individuals Short Black
 • Ardel Double Individuals Medium Black
 • Ardel Individual Short Black
 • Ardel Individual Medium Black

Naravno, svaki ovaj podatak je od koristi onda kada znate kako da lepo postavite trepavice, a to je ono što se vežba. Suština je da počinjete od najkraćih krećući se ka najdužim, praveći “gužvu” na kapku. Malo lepka na ruku, pincetu u ruke i deo po deo do kompletne slagalice. Kombinatorika je vaša, zavisno od toga šta je cilj.

Isticanje usana

Negde na prošlom sajmu uvezli su Slide On olovke, za koje mislim da su im najbolje u asortimanu zato što su veoma postojane (vodootporne, šta reći) a koje se baš lepo i lako nanose. Pisala sam na svojoj FB strani – OVDE. Verujem da sam dobro videla da je baš njih koristio, dve neutralne nijanse od kojih cenim da je jedna bila Sugar Glass. Kako on popunjava usne? U principu ne kreće  sredine, već iz uglova – formirajući definiciju, koju kasnije popunjava. Uz malo svetlije olovke na sredini usana i mrvicu (u bukvalnom smislu) mrvicu pomenutog highlightera u broju četiri, istakao je sredinu usana.

1 Dijana Di Golubovic alexandar cosmetics na sajmu

Na kraju, pomenuo je nekoliko proizvoda (prajmer i olovku sa fotografije iznad) kao veoma dobre i preporučio ih. O olovci sam pisala davno (OVDE) i delim mišljenje da je treba imati.

Zaključak, sve i da nisam čula ni reč njegovog predavanja, meni je više nego dovoljno što sam imala mogućnost da to sve vidim. Kako šminka, koje pokrete pravi, na kojoj udaljenosti radi i koliko precizno i sa posvećenošću pristupa. Verujte mi, meni je to dovoljno, jer osnovnu terminologiju, kao i neke bazične savete znam i često vam i pišem o tome, pošto sam u toj industriji na neki način. Zaista mi je bilo zadovoljstvo što sam imala priliku da ga upoznam dan pre, porazgovaram kratko i među malom, ali odabranom grupom prisustvujem njegovom času. Jednako verujem da je lepo i raditi sa njim. To je čovek koji je na neki način stvorio i generacije šminkera, te ovakve prilike stvarno treba ceniti.

Dragan Vurdelja na sajmu kozmetike

 

China Glaze

Hajmo malo o lakovima. Elegantno sam se kod dragih devojaka uselila na štand da vidim koja je to nova kolekcija, koliko su majušni lakovi u mini varijanti, a i da vidim šta to devojke masovno traže kada biraju lakove. Novo kod CG brenda je Lite Brites i ima ih 12 u kolekciji, a kod mene na fotografiji ih je naravno jedan manje. Kako, ne znam, ali eto uspelo mi je još jednom da nešto nedostaje. Sve boje imate OVDE.

China Glaze srbija dijana di golubovic sajam kozmetike

Minijaturica primerci su baš simpatični i lepo su stali na stalak. Cena im je 213 dinara.

7 Dijana Di Golubovic alexandar cosmetics na sajmu

A evo i štanda koji nije mogao da stane u kadar objektiva:

2Dijana Di Golubovic alexandar cosmetics na sajmu

I divnog rama za Gelaze:

4 Dijana Di Golubovic alexandar cosmetics na sajmu

Top 5 najprodavanijih CG lakova?

Redom:

 • Lip Smackin`
 • Under The Boardwalk
 • Flip Flop Fantasy
 • Tod`s Shore Bright
 • Thistle Do Nicely

Neverovatno, ali žene ne kupuju neutralce koliko sam očekivala. Mi klasičari smo neka čudna vrsta izgleda :).  Ali, samo želim da podelim sreću koja se odnosi na lak koji ja obožavam godinama, a kog dugo nije bilo u prodaji. China Glaze Oxygen, najlepša mlečna nijansa i formula koju mogu poželeti. Kupila sam primerak, jer znam koliko ga sada sporo, ali s ljubavlju trošim.

digolubovic blog china glaze

 

+ još malo stvari koje su mi se posebno dopale

Macadamia kolekcija za predstojeće tople dane. Imaju novu četku, liniju u potpuno novoj kombinaciji boja, ali svakako nešto što ne odudara od njihovog stila. Ovaj sprej namenjen zaštiti kose mi deluje dosta lepo, videću da malo istražim detaljnije ovaj deo asortimana.

88Dijana Di Golubovic alexandar cosmetics na sajmu

MoYou London pločice za pečatiranje su tu. Činjenica, nisam zaljubljenik u tu tehniku, jer je ni ne praktikujem, ali baš volim da vidim kada neko ima izrazito neutralnu, ili pak dobro uklopljenu kontrast kombinaciju. Ne znam, možda se odvažim da to probam, za sada sam videla nekoliko baš divnih pločica sa motivima koji me asociraju na strane zemlje i potpuno drugu kulturu.

3 Dijana Di Golubovic alexandar cosmetics na sajmu

Evo jedne od favorita, druge dve je devojka izvlačila sa police mušteriji, 🙂 pa nije bio momenat, ali verujem da će biti na sajtu.

19 Dijana Di Golubovic alexandar cosmetics na sajmu

Ovo su turpije koje dosta dugo već koristim, a kojima sam zadvoljna. Koštaju oko 200 dinara, nisam sigurna da li 20 dinara više/manje, ali stvarno su odlične i po pitanju trajnja, oblika i kvaliteta. Nisam pisala o pedikir rutini, ali eto, to je moja preporuka za odlične i povoljne turpije.

2dddDijana Di Golubovic alexandar cosmetics na sajmu

Blush četkice imaju tri nove, jedna je za rumenilo – 7E, druga ako se ne varam za nanošenje tečnog pudera, a treće najiskrenije ne mogu da se setim. Četkica za rumenilo je fina, bele dlake ne previše mekana ali ni gruba. Mislim da lepo može da kupi i nanosi proizvod, a da je pogodna kao multifunkcija, zavisno od oblika lica. Imam trenutno samo ovu fotografiju telefonom, ali suština se vidi.

blush cetkica

Za kraj, jedan pogled na policu, sa druge strane pulta, jer naravno, tu sam takođe ušla :).

digolubovic sajam

 

Iskreno se nadam da vam je kratak serijal o sajmu bio interesantan. Osim što sam bila sunđer i upijala sve, pola od ovoga ne bi bilo da nije divnih ljudi koji su tu da priskoče, pomognu, preporuče, dopuste da stvari vidim okom blogera iz prvog reda ili pak njihovim očima, iz ugla posmatranja i  pozicije njih i njihovih kolega.

 

Do narednog sajma i novih izveštaja,

Di 🙂

3 Responses
 • Sonja
  April 12, 2016

  Sjajan tekst! Kao i fotografije!

 • Tamara
  April 13, 2016

  Nijanseeee karmina su malo reci SAVRSENE! Fotografije su odlicne kao i uvek, ja se divim tebi i tvojoj kreativnosti 🙂 <3

 • Vesna
  April 14, 2016

  Sva sreća pa nisam bila na sajmu, bankrotirala bih 😂. Blush 7 E ( A ? ) mi deluje divno, jedva čekam da je vidim uživo . Embellishment je savršen 😀.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *