Preporuke #avgust

by Friday, August 15, 2014

Nove preporuke su tu. Ovoga puta, odlučila sam da bude nekoliko stvari “dostupnih na klik”, jedna dobra knjiga,  kao i sitnice u kojima uživam.

Internet je sjajan izvor informisanja, inspiracije, samo je potrebno da znate gde da tražite to što vas interesuje. Imam nekoliko kvalitetnih predloga, verujem da će vas zainteresovati.
Online magazin, koji je skoro godinu dana prisutan na “internet nebu”. Zahvaljući interesantnom i obrazovanom sastavu uredničkog tima, finalni proizvod vredan je svake hvale. Kvalitet, rečitost, raznovrsnost tema. Fotografija, kultura, dizajn, moda, ekologija i još dosta toga.
Bombastični/senzacionalistički naslovi i tekstovi ne spadaju u politiku rada ovih ljudi, što se primeti već pri prvom prelistavanju i zbog toga ih veoma cenim. Prelom je vrlo odmereno i sa ukusom odrađen.
Naziv potpuno opravdava sadržaj – zadovoljstvo je čitati PLEZIR.
 
More hronike svakodnevno.
Ta činjenica, duže vreme me navodi na pitanje/konstataciju: Zašto je više takvih vesti i da li je moguće da sve ono dobro i vredno, ne može u toj meri da izbije u prvi plan, kao sadržaji koji svojim  potresnim (nekada i predetaljnim i bez imalo morala iznetim) informacijama “krase” naslovnice. Onda sam otkrila dobre vesti. Samo dobre vesti.
Želim da u svakoj sferi  vidim šta ima novo, vredno moje pažnje i nadasve – pozitivno. Eto dnevne doze hormona sreće i dobre energije.
Uglavnom, boravak u sobi volim da začinim nekom dobrom mirišljavom svećom u pozadini, a izbog ovoga puta pada na Relax primerkeSoft Vanilla kao predvidiv izbor i miris, koji je upravo takav – soft. Prija, ne guši i dugo traje. Herb Garden je otkriće. Vedro prolećno jutro u bašti, po mogućstvu uz sladak doručak i odabrano društvo. Tako doživljavam miris i atmosferu.
UP!
 
Jedan (crtani) film. Pinterest je pun kućiće sa balonima, a ne znam koliko je ljudi koji postavljaju slike, zapravo gledalo tu priču. Koliko god da ima nerealnih momenata (dobro, većinski), poruka koja se prožima, kao i ključna emocija koja je pokretač, daju jedan lep ton i težinu.
Ne odustajati od svojih želja, ideja, snova. Uvek misliti na one koji iako fizički nisu tu, prisutni su u našim srcima. Prelepa priča. Crtani, ali sa inteligentnim šalama i ozbiljnim motivacionim porukama. 
Dobar cappuccino, preukusni keks, orašasto voće, dobar izbor za pauzu, ili eventualno dodatak dok radite nešto, ili gledate na TV-u.
SUSRET
 
Zapisi, odabrane najkraće Andrićeve priče. Vrlo često se postavlja pitanje da li je čitanje najpoznatijih i priznatih pisaca “trend” ili “sigurnost” onima koji za druge nisu čuli, ili jednostavno zaista cenite nečiji kvalitet i stil.
Kada je Andrić u pitanju, naišla sam na dosta istomišljenika  u brojim diskusijama u kojima sam učestvovala. On je umeo da se izražava kranje optimalno i potpuno.
Rečenične konstrukcije kojima se iznova divim. Jačina, težina, preciznost njegovih reči, deskripcije iz kojih možete stvoriti fantastične slike i taj miran, samouveren, a dovoljno skroman stil koji odiše svakim njegovim izlaganjem.
 
On je prosto prodirao i na interesantan način analizirao ljude, njihova razmišljanja, ponašanja, posmatrao predele i davao najlepše opise.
 
Sve to, pažljivo odabrano i ukomponovano u ovaj Susret. Knjiga koju vredi imati i često prelistavati.
Jedan je Andrić.
Da li vam se dopadaju predlozi?
18 Responses
  • Ana
    August 16, 2014

    Andrić ….. <3

  • Malegria
    August 16, 2014

    Допадају ми се књига и пенкало *.*
    Које пенкало користиш? Ако ниси имала искуства са онима што се пуне мастилом, а волиш пенкала, обавезно пробај. Осећај је непроцењив!

    • admin
      August 16, 2014

      Ovo je sasvim obično penkalo.
      Nažalost, nisam koristila to, još uvek. Baš bih volela :).

  • Petite Chérie
    August 16, 2014

    Ja sam uživala u fotkama! Divne su, kao iz nekog časopisa :)!

  • Kati
    August 16, 2014

    Tvoj blog je zaista nešto posebno. Potpuno je drugačiji od svega što postoji. Odusevljena sam svakim postom. 🙂

    • admin
      August 16, 2014

      Kati, mnogo ti hvala ovom komentaru, zaista se ne dobija svaki dan :).

  • Ljiljana Maricic Grujic
    August 16, 2014

    UP mi je omiljeni.
    Lep post, a tek fotke.

    • admin
      August 17, 2014

      Stvarno poseban.
      Hvala Ljiljo puno :*

  • Azra Art
    August 16, 2014

    Odlicne preporuke Di 🙂 i moram i ja opet pohvaliti fotke… A ovi cookies-i su me namamili, umrecu koliko mi se jede slatko sad 😀

    • admin
      August 17, 2014

      Hvala draga moja ♥♥♥.
      Kolačići su preukusni.
      Imaš baš ove u Tempu, grčki proizvođač je :))

  • Tanja Matejic
    August 17, 2014

    Slažem se za Plezir magazin, otkrila sam ga pre par meseci i baš se prijatno izmenadila.
    I ja mnogo volim Andrića, posebno njegove romane. Videla sam da se skoro pojavilo izdanje svih Andrićevih romana u jednoj knjizi i košta samo 1000 dinara (mislim da je Vulkan ili Laguna u pitanju).

    • admin
      August 17, 2014

      Drago mi je da se i tebi dopao Plezir. Osveženje su.
      Videh i ja to, super je prilika, da nemam već ovako pojedinačno, izvesno bih to nabavila. Ali, možda neko ne zna za ovo, tako da super informacija :)!

  • Anonymous
    August 22, 2014

    Jako interesantan post i divne fotografije. Interesuje me gde mogu da se kupe svece? 🙂

    • admin
      August 22, 2014

      Hvala :).
      Sveće se mogu nabaviti u Kiki (na Bežanijskoj kosi) po ceni od 449 dinara.

  • Teky Frost
    September 6, 2014

    fotografije su odlične ^_^

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *