Komadić inspiracije

by Saturday, August 20, 2016

Dok se mnogi spremaju ili već sede na pučini plavog mora, ja sam iznad i ispod površine kao ceđena narandža.  Pored toga, slikovito, izgledam relativno zabrinuto kao Anđelika, mada ne proizvodim tako lepe emocije kao ona na mene dok je gledam.

Elem, tu sam da malo osvežim blog koji mi nebeski nedostaje svih ovih dana. Bila sam kratko u Češkoj i Nemačkoj, rehabilitovala se stvaranjem i upijanjem sadržaja, a sada sam već u mašini druge vrste, no izvor moje energije mora da nastavi da živi, zato ću ovu nepravednu pauzu prekinuti uz par linkova koji su vezani za ono što beskrajno volim, a to je fotografija.

di golubovic andja

 

PetaPixel – ako vas makar malo interesuje oblast, onda je ova adresa buket dobrih vibracija za vas. Kategorizacija je lepo urađena, sve je pregledno i u stilu portala što i jeste, tako da se jednostavno možete snaći.

Richard Avendon Darkness & Light priča. O Irvingu sam pisala početkom godine, a sada je trenutak za Ričarda, još jednog velikana fotografije. Čovek je bio uticajna magija, znalac i genije. Sadržaj će vas osvežiti, opet kažem, ako ste u ovoj priči tim lepše :).

Tu je i Novi Polis, sajt koji sam nedavno otkrila. Grupa prijatelja piše na razne teme, pokrivajući razna polja života. Prvi tekst na koji sam “naletela” bio je okidač da nastavim sa boravkom još neko vreme, a sada i preporučim sajt. Da li ste gledali film “So zemlje”? Znate li ko je Sebastijan Salgado? Tema se uklapa po tipu u prethodne, pa ako vas to “golica” i želite neke lepe stvari da se oplemenite, onda preporuka za članak: Fotografije sa svrhom. Lep uvod u dalje istraživanje.

Ukoliko vam je ovo sve poznato, imam još jedan raniji članak: Preporuke za ljubitelje fotografije, pa se podsetite.

Tu je i jedna “pozadinska”, lagana pesmica kao predlog, mada sam iskreno više u Iron Maiden (Waisted years) raspoloženju ali ne uklapa se u ovaj mir.

Budite mi dobro, preporučite nešto lepo ako imate.

Do narednog naslova, Di

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *