Noelle četkice

by Saturday, November 2, 2019

Noelle četkice su hrvatski brend koji se odnedavno može kupiti i kod nas u DM drogerijama ili na sajtu uvoznika MagicBeauty.rs U moru ponude koju imaju, na našem tržištu se za početak može naći pet četkica kao i futrola. Probala sam ih sve u radu više puta, koristila holder, a u nastavku čitajte moje utiske i komentare.

5 četkica, jedan make up look

Rekla bih da je inicijalna ideja bila da se uz pomoć trenutno dostupnih pet, može kreirati kompletan look u komforu svog doma. I u principu može. Sad ćemo zajedno da prođemo kroz svaku, da vidite šta su moje ideje, predlozi i sugestije – jer smatram da bez obzira na zvanični naziv i namenu proizvoda treba da izvučete ono što vama odgovara i eventualno nađete drugačiju namenu ako se niste pronašli u “zvaničnoj”.

Noelle četka za tečni puder, broj 2

Gusta, nabijena ali i dalje rastresita i veoma mekana i fleksibilna. Po sastavu (kao i sve ostale) sintetička sa jako, jako jako mekanim i prijatnim vlaknima za rad. Odlično se slaže sa tečnim i kremastim proizvodima i ne pojede vam pola tube/boce iako naizgled možda ne deluje tako jer je izrazito gusta. Ako ste koristili inače uz neki alat 1,5 pumpicu pudera, toliko vam treba i sa njom.

*Savet: kod ovako gustih četki, uvek vodite računa kada ih perete da se potrudite da ih temeljno očistite jer se usled pritiska i blendanja one uprljaju “dublje” i zahtevaju malo više pažnje.

Sve u svemu, odlična, praktična, ne prevelika, prijatna i udobna – što je mnogo važno kada bez obzira da li nanosite na svoje ili tuđe lice. #samonežno

Njena redovna cena je 1.199 dinara a trenutno na sniženju i u dm drogerijama i na Magic sajtu je 959 dinara. Ako nemate četku za puder, preporučujem.

Noelle četka za konturisanje, broj 21

Sledeća je kosa bucka za konturisanje. Ovo je već negde treći post da recenziram sličan po obliku alat i moje mišljenje se ne menja. Sa ovako velikim četkama ne volim da radim jer nemam tu dozu preciznosti zbog koje u globalu volim manji, tananiji alat – ali zato imam druge namene :).

I ova četka je gusta, nabijena ali ne toliko kao prethodna. Pošto je stepenasta, malo je više fleksibilnija i onda posebno na licima koja su manja, ne nalazim joj svrhu.

Ono za šta ja ovakve proizvode volim da koristim jeste apliciranje proizvoda (često shimmera ili neke kombinacije kreme + strobe/a) na bistu. Ona će to fino da razvuče i distribuira, može lepo da izblenda. Takođe, može bronzer da se njom nanosi lepo i onako “ovlaš”.

Cena ove četke je 1.099 dinara a sada kada je snižena ona je 879 dinara.

Noelle četkica za blendanje senki, broj 10

Meni je ovo četka za konsiler i korektor. Zašto? Zato što mislim da je mnogo prijatnija i bolja za:

  • regiju ispod oka (popularno panično zvani podočnjaci),
  • za regiju oko nosa gde je malo teže prilaziti preciznom četkom za puder i
  • za prilaz delovima na čelu gde kreće da raste kosa a možda biste nešto samo malo tu dodali i korigovali nešto

Može da se koristi i za blendanje senki, ali bih ja, da je ovo moj brend ovo reklamirala kao četku za konsiler jer za ove regije koje sam navela je jako dobra i mekana, a to mi je važno posebno kod očiju gde su mnogi, počevši od mene osetjivi i gde znači da nešto nešto tako blago nanosi i distribuira proizvod, a nije neugodno i neudobno.

Redovna cena četkice je 649 dinara, a na sniženju je 519 dinara. Cena je smešna u obe varijante a četkica je super.

Noelle četka za senčenje, broj 19

Definisanje pregiba, ublažavanje grubih linija i stapanje prelaza. Ovakvih imam dosta i meni to uvek treba. Ovo je ređa, fleksibilna i četkica koja je onako univerzalno rešenje. Može da koristi i za blage korekcije oblika nosa a možete njom i neku svetliju senku da “tapnete” kao finalni dodir na sredini kapka. Bez previše pameti ovo je standardno dobar proizvod dobrog oblika. Da, ona takođe može za concealer-e posebno one blaže i ređe.

Cena joj je 579 dinara redovna, a snižena 463 dinara. Kraaajnje priuštivo, begginer friendly, kako god želite.

Noelle četka za highligter, broj 5

Ovo je jedna poštena lepeza za highlighter. Kažem poštena, pošto obično srećem 4,5 vlakna na ovakvim četkama i imam osećaj kao da su prošle pokolj ili neko čerupanje. Ova je lepa, gusta, može da podrži više proizvoda i da ga lepo nanese. Jednostavno se održava, fino radi i na licu i na bisti, kada dodajete sjaj i svetlost na željene regije.

Redovna cena je 649 dinara, a snižena 519 dinara.

Noelle držač/futrola/kućica za četke

Dolazi u nekoliko boja, ja sam dobila ovu lila. Ovo je pre svega korisna stvar kada:

  • treba negde da idete, a hoćete da bezbedno prenesete svoj alat za šminkanje
  • želim da razdvojim čiste od već korišćenih četki i na taj način ne vraćam u svež i dezinfikovan pribor već odmah odvojim sa strane i bezbedno vratim do prvog pranja

Meni je ovo dosta dobro i korisno, lako se održava, briše i ne zauzima puno prostora. Redovna cena ove futrole je 1.149 dinara, a snižena 919 dinara.

U bojama pastela

Četkice su dobrih oblika, dužina, kvalitetno su urađene i ne linjaju se prilikom održavanja (perem ih svakoga dana). Sve su u bojama nežnosti, vedrine.

Nisam hejter ako kažem da je moj lični izbor večno crna drška. To znaju svi koji me poznaju. Volela bih kada bi postojala i linija koja ima neki crni/sivi ili neki tako tamniji prizvuk i volela bih da na četki piše koji je broj a ne samo naziv brenda. Mada, opet verujem da je ideja i bila (ako pogledate ceo asortiman) da se izađe iz mora, kog mora, okeana crnog pribora. Svakako, to ne menja činjenicu da su urađene kako jesu i da je cena piruštiva, slobodno kažem svačijem džepu.

Ovo bih sigurno kupila mlađoj sebi uz skidač šminke i rekla: “Izvoli, uživaj u magičnom svetu šminke.”

Sve u svemu, pozitivna sam jer imamo nešto lepo, pristupačno i najvažnije nešto što radi na policama naših drogerija, dm drogerija. Nadam se da će uvoziti i više proizvoda pa da izbor bude i bogatiji.

Ako ste ih koristili, ili planirate, pišite 🙂

Do narednog naslova,

Di

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *