Poželjno, a zaboravljano – edicija torba

by Monday, April 9, 2018

Smatram da je sinonim za žensku torbu – robna kuća. Gomila (ne)potrebnih stvari, od igle do lokomotive i “za svakoga ponešto”. Ipak, bez obzira na  dijapazon (ne)očekivanih artikala koji se nalaze u mojoj torbi, oni ključni (u svakodnevnim situacijama) često nedostaju. Inspiracija za ovaj post je činjenica da sam se nagledala “Šta se nalazi u mojoj torbi” toliko, a da ni u 5% od viđenog jednostavno nisam verovala da neko stvarno to zapravo nosi već montira, razlozi su nevažni. Evo jednog – šta bi trebalo da se nalazi u mojoj torbi. Podsetnik i poneki savet, možda nekome nekada od koristi.

Non beauty stuff

Sveska – kolekcionar svezaka nema ni blokče uz sebe van sopstvene sobe ili kancelarije. Treba nekad nešto zapisati. Večno hvatam sebe kako izgovaram: “Ima li neko papir?”. Interesantni blokčići/mini rokovnici, mogu se naći u na primer Kafeteriji (radi ih Stecca  d` osso), u knjižarama ARS/Vulkan/Delfi. Svuda bila, nešto kupila. Nosiću, obećavam.

Hemijska olovka -“Izvinite, a (imate li i) hemijsku?”

Maramice – višestruko korisne, posebno ukoliko dočekujete prolećne alergije.

Vizit karte – jer je prosto logično nositi ih, ako su inače aktivno u upotrebi.

 

Beauty related

Češalj za kosu – bilo kakav. Idete negde posle posla, žurite na event ili jednostavno samo treba da popravite ono što je “Beyonce – Crazy in love” ali u košava smislu učinjeno sa vašom frizurom. Alexandar Cosmetics, Lilly drogerije, DM. Ovakav kao što ja imam može se naći i na pijaci za 100 dinara.

Mini verzija nekog lepog parfema – lepo je začiniti trenutak.

Uzorak pudera i/ili korektora u mini teglici – jer uvek će neka nepravilnost poželeti da zasija ili se zarumeni, a prva pomoć je uvek dobrodošla. Posudice možete kupiti na primer u DM-u, ili u Sephori, ima ih u raznim veličinama. Ove koje su na fotografiji su mi iz MAC-a kada sam tražila puder koji nije Studio Fix Fluid pa sam radila probu.

Dva karmina – jedan neutralni i jedan vibrantnijeg tona. Brzinsko “da se upriličim” ili instant sredim za nešto u hodu. Preporuke: MAC Patisserie kao čest i siguran izbog mnogih devojaka na venčanju zbog svoje suptilnosti što je super i za svaki dan  i MAC Ruby Woo kao kultni primerak.

Ogledalce – ne kao deo nekog bronzera, rumenila, nego ogledalce kao entitet za sebe. To nemam, ali nabaviću.

Opet, verujem da će biti i onih koji će pitati: A šta ti zapravo nosiš? Telefon, dva para ključeva, račune/slipove i još računa i slipova i kremu za ruke.

Kakvo je stanje kod vas?

Do narednog naslova,

Di

No tags 0 Comments 0

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *