Nove mirisne priče

by Saturday, April 7, 2018

Znate one ljude koji retko izgovaraju šta bi kupili, šta im se dopada – već se samo tako pojave sa kesom nekih samo njima razumljivo potrebnih stvari? Ako ne znate, evo čitate tekst jedne takve osobe. Pobegnem iz makroekonomskih sfera, utrčim, kupim, platim i izletim kao da se ništa nije desilo. A jeste. Rumene mi se obrazi od zadovoljstva, pogled trči ka unutrašnjosti kese i jedva čekam da sednem i sa zadovoljstvom ritualno otvaram i uživam. Ovde se ne radi o nužnoj potrebnosti, koliko o probirljivosti i ređem ali srećnijem kupovanju stvari koje ili idu sa mnom svakoga dana, ili me čekaju da se vratim.

Baies

Za miris kažu da je raskošni buket ruža začinjen listićima ribizle. Ruža nekada zna biti dosta naporna, teška, nekako stara i da guši. Ova je onako…Oslobađajuća, sveža ali karakterno jasna i konkretna.  Doslovno jeste začinjena elementima bobičaste ribizle, što joj umereno ali dovoljno daje na vrcavosti koja ne prelazi granice kulture. Neverovatno je kako već pri otvaranju kutije ona pleni, a nakon svega par minuta aktivnog rada, miris se da osetiti dužinom celog stana.

Kupila sam primerak od 70 grama (link).

Byredo: Blanche & La Tulipe kreme za ruke

Pre izvesnog vremena kada sam imala “izlet” koji oslobađa pritiska moj novčanik, poželela sam kremu za ruke, jer, one su zapravo moj omiljeni artikal kada je celokupna kozmetika u pitanju. I ne, nisam očekivala od parfemskog brenda da zapravo ima dobru kremu već samo da mi ona miriše na Blanche i da mi tako bude lepa i da me podseća na ono što sam nekada volela da radim – da slikam uljanim bojama. Složićete se, pakovanje asocira nekim delom. Međutim, kako svojevremeno Blanche tako i La Tulipe vrlo su lepo formulisane i za mene iznenađujuće delotvorne i fine. Nekako je skup požejlno relativno nespojivih karakteristika na jednom mestu: lagane su – ali su bogate, a opet nisu guste niti teške, već taman dovoljno hranljive i lepo razmazive, prilično brzoupijajuće a opet pored svega ostavljaju nenametljiv film i miris na koži koji ostaje satima nakon što kremu nanesete.

Blanche kao sinonim za čisto, nevino, novo i iskreno.

La Tulipe kao nešto sasvim ženstveno, prolećno, stidljivo, krhko i nežno. 

Obe imaju svoj trenutak, a ako znate kako mirišu parfemi istih ovih naziva, onda znate da je inspiracija samo preneta u drugi format. (link)

Skupo? Da, ali neki užitak vredi priuštiti povremeno.

Dyptique Snuffer

Aksesoar koji je tako elegantan, tako jednostavan i meni nekako poseban.  Zvono za gašenje sveće je svakako nešto što nije neophodno, ali i u svom sadašnjem domu, a i nekom koji bih uređivala po sopstvenom ukusu vidim malo stvari, ali pažljivo biranih. Otuda želja za ovim proizvodom. Sam ritual je nekako lepši, romantičniji i prijatan. Male stvari, nikakva posebna pompa.

Kupila sam tu jednu verziju koja postoji, tj. koju sam našla u Metropolitenu (link).

 

Kako vam se čine moji noviteti? Volite li Diptyque, Byredo?

Do narednog naslova,

Di

/Foto: Di Golubović/

No tags 2 Comments 0
2 Responses
 • Ljilja
  April 7, 2018

  Prekrasan izbor. I sjajne fotke. Kao i obično.

  • digolubović
   April 8, 2018

   Hvala Ljiljo :).

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *