IKEA Srbija

by Tuesday, August 8, 2017

Pre svega par sati predstavnici medija privilegovano dva dana ranije zakoračiše u toliko očekivanu IKEA robnu kuću. Lepa, prostrana, čista i nova. U prijatnoj atmosferi restorana na spratu doručkovali smo, prelistavali katalog (300 lepo prelomljenih i temeljno urađenih strana) i na kraju šopingovali.

Kako stvari stoje? Volim da budem jasna i koncizna:

  • dva nivoa, od čega je prizemlje prodajni segment, a sprat izložbeni prostor + restoran
  • sve je lepo obeleženo mapama na svakom koraku, oznakom gde se tačno nalazite uz usmerenja kuda se uputiti ako biste prečicom, a kuda ako idete redom
  • osoblja ima dosta, ljubazni su da vam pomognu i objasne kako stvari stoje, posebno kada kupujete neke krupnije komade zbog kojih treba da posetite odaje uslužnog magacina*
  • paleta proizvoda je bogata, cene su tipične za ovaj lanac (..to su te cene..) i u principu je sve sortirano u nekoliko suptilno razvijenih kategorija. U tom smislu, imate stvari za  59  dinara (na primer super transparentna čaša), ali i lepih polica za par desetina hiljada dinara.

 

Uslužni magacin

Ono što je novo ljudima koji do sada nisu posećivali ovaj lanac verovatno jeste ovaj pojam i princip funkcionisanja. Ukoliko se odlučite za određeni artikal koji svojim gabaritom premašuje stvari poput tepiha, ramova i drugih sitnica i ne možete ga uzeti sa police i ubaciti u korpu, onda radite sledeće:

Na Ikein prospekt (ja ga tako zovem to je sa jedne strane mapa a sa druge lista za beleženje artikala) koji možete naći na svakom ćošku upišete šifru artikla i pored toga brojeve koji označavaju u kom delu magacina vam se nalazi taj artikal spakovan u kutiju – na primer, 02 06. Tu je i mala drvena olovčica koju možete poneti sa sobom. Topla preporuka: Ne ponašati se kao da su olovke slamčice u Meku,… Elem, na samom putu ka kasama, videćete prostranstvo uredno spakovanih kutija u nebrojeno mnogo redova i veličina… Brojevi koje sam iznad pomenula lako ćete uočiti jer su jasno vidljivi, a kada dođete do svog proizvoda, samo obratite pažnju da li je upakovan u jednu ili više kutija. I to vam je obeleženo. Pravac kasa i to je to. Postoji mogućnost otvaranja njihove kartice, a takođe možete uzeti i račun za firmu – isprobano danas, radi :).

U nastavku je galerija nekih sitnica koje sam danas zapazila, od igračaka za klince (ok, prase na noši je mene kupilo – imate story na Instagramu :))) …) preko fenomenalnih kuhinjskih elemenata do dekoracije koju hrčak uvek kupuje. Očekujem da će sve mreže tresti Ikeamania, novi rekviziti za fotografisanje i slično, ali preživećemo :).

Za kraj, do Ikee nije teško doći, posebno ne kolima. Auto-put Beograd Niš, isključujete se kod petlje Tranšped, a ima i oznaka za Ikeu. Posle 1578 kružnih tokova i tokića na parkingu ste i uživanje može da počne..Sve i da vas vid ne služi najbolje, plavu robnu kuću nije realno promašti.

 

Šta kažete? Raduje li vas otvaranje ovakvog objekta?

Do narednog naslova,

Di

/Foto: Jovana Džopalić, Di Goloubović/

No tags 0 Comments 2

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *