Online diary: Body #underconstruction

by Sunday, May 14, 2017

Prošlog ponedeljka krenula sam u nedavno otvoreni fitnes centar SEKTOR A da vežbam. Reč je o centru koji u okviru trening programa ima individualne, vođene (monitoring) opcije, a ima i dosta pogodnosti i propusnica na različitim nivoima koje valja ispitati. Takođe, tu je i prostorija rezervisana za masažu i fizikalnu terapiju (fotografije u  galerijama u nastavku).

Mnogo je stvari koje me je na ovaj korak motivisalo duži vremenski period, a između ostalog i rečenica jedne jako bliske osobe:

 

“Mila, sada si najlepša, lepša od ovoga biti nećeš. Pa ti vidi …”

Vidi, Dijana:

 • šta jedeš (ulice hrane, volim i ja vas ali dosta je)
 • koliko dnevno sati sediš (9+)
 • koliko se nerviraš (…)
 • Sinergija odgovora daje finalno nešto što mi ne odgovara..

Vrlo slično kao i mnogima iz mog okruženja. Svesna da istinski nisam karakter bilo je više nego jasno da mi je potreban neko ko će da me motiviše, “stoji nad glavom”, pomogne i objasni koji je najbolji put do cilja koji se ne tiče samo oblikovanja tela, već zdravijeg načina života, ali ne generalno nego potpuno personalizovano. Taj neko je trener koji radi sa mnom, Bojan Subotić.

Prilikom prvog susreta, ispitali smo (diskutabilnu) kondiciju, radili prvo merenje (videćete full tabelu kad uradimo i sledeće), a potom meni naporan, ali objektivno blag trening. U meni je sve odjednom počelo da radi i cirkuliše, a ja, kao i svaki početnik sa već avansnom upalom mišića počela sam da se krećem kao pingvin. Sledeći put imali smo priču na temu ishrane, detaljno. Računali smo procenat masti u organizmu, razgovarali o namirnicama i njihovim količinama na dnevnom nivou, kao i satnicama kada se šta koliko konzumira. Ono što mi je jako važno u celoj priči jeste da to nije dijeta, kao što se odmah da pomisliti. Suština je od ponuđenih stavki jesti ono što biste inače “regularno” jeli, samo ukombinovano na pravi način, u pravo vreme i spram potreba. Nema izgladnjivanja, nema preterivanja. To treba preći u lifestyle, a ne moranje koje ima svoj rok i kad se nešto postigne da se ne praktikuje.

Iskreno, do sada nisam imala naviku da jedem 6x dnevno, niti da unosim tečnost već se sve svodilo na “nisam stigla”, “ko će sada to da spremi..”, “a ne mogu da pijem toliko tečnosti…”. Izgovori su pakla vredni

 

Train like a beast, look like a beauty

Realnost je da izgledam kao:

 • rotkvica po boji – jer se zajapurim posle polovine jedne serije bilo čega,
 • kao krompir prema građi,
 • a da (za sada) treniram kao beauty

 

Da li mi je teško? Pa nije da berem majske ruže.

Da li pružam maksimum? Još uvek ne, jer još nisam naučila pravilno da dišem i da se fokusiram – na tome se radi, ali se trudim svaki put koliko god mogu.

Da li mi je palo na pamet da odustanen? NE, već samo da pokušam da ubrzam to da budem bolja jer sam svakim treningom (3x nedeljno) svesnije koliko je tužno što nisam pokretna i fleksibilna, a imam 25 godina.

Planiram da radim update postove na nedeljnom nivou, kako bismo svi zajedno prolazili i bili u toku kako se stvari odvijaju. Neki recept, komentar na temu izdržljivosti, upale, napretka i slično. Naravno i šta nosim na trening, neki savet i druge korisne stvari. Fotografija “before” je spremna, a after je #underconstruction. Danas vas samo uvodim u priču da vidite gde idem, kako to izgleda i neke početne informacije.

 

 

Pratite me na Instagramu (@digolubovicgde redovno na instastory-ju objavljujem postove pre, za vreme i posle treninga. Što bi rekao Bojan, smeh je legalan pa izvolite :).

A ako želite da gledate kako vežbe rade profesionalci onda @fitnescentar.sektor.a

Šta kažete, da li biste se i vi upustili u ovakvu priču 🙂 ?

Ima li još neko da želi da podeli svoje iskustvo na temu vežbanja, ishrane..?

 

 

Do narednog naslova,

Di

6 Responses
 • Jelena
  May 14, 2017

  Jao da! Odlepila sam od svakodnevnog sedenja, sve čekam normalno proleće da se kao aktiviran, a proleća ovde nema. Tako da se odnedavno družim sa sobnim bajsom, a razmišljam ozbiljno o polasku na neki aerobik, pilates, bilo sta… Samo piši i budi istrajna sad kad si krenula!

  • digolubović
   May 15, 2017

   Jao da, kod vas je kiša često :/.
   Kreni na bilo šta, samo da se aktiviraš.
   Hvala ti na podršci, treba svakako :)!

 • Šmizletina
  May 14, 2017

  Samo ću ti reći da sam i ja našla ličnog goniča robova. Nemam šta da dodam :)))

  • digolubović
   May 15, 2017

   SPARTA!

 • Katarina
  May 15, 2017

  Takodje sam pocela ovih dana, pre dve nedelje tacnije (zbog 10 kg vise nego kad sam dobila indeks pre dve godine), i prosto me sramota sto od mene s 20 bolje rade vezbe neke bake na grupnim treninzima. Sve najbolje, zelim ti (a i sebi) da istrajes 🙂

  • digolubović
   May 15, 2017

   Fakultet uvek poremeti kilažu, većini.
   Odlično, drago mi je da si krenula, nemoj da odustaneš :)!
   I hvala ti :))

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *