BaByliss Paris promocija

by Wednesday, June 8, 2016

Nedavno se brend BaByliss Paris o kojem sam već govorila na blogu (OVDE) predstavio zvanično medijima u Lavanda room-u hotela Metropol. Ocifijelni deo podrazumevao je obraćanje glavnog i odgovornog za dostupnost brenda u zemlji, gospodina Vukadinovića, nakon čega je predstavik kompanije BaByliss Dominique Gregoire govorio nešto detaljnije o Conair korporaciji i brendu koji je razlog okupljanja. Po završetku, standardno usledili su nefomali razgovori uz kolačiće koji su osim fotogeničnosti bili veoma i ukusni.

babyliss srbija di golubovic

Preferiram da kada god mogućnosti dozvoljavaju, uradim neku vrstu neformalnog intervjua sa ljudima koji dolaze iz firme i pitam šta me interesuje, pa je tako bilo i slučaj na ovom događaju. Tri pitanja i odgovora su tu, a ja vam na kraju ostavljam i moje impresije, razmišljanja nakon toga što sam čula.

Autentičnost Curl Secret-a je zaista nemoguće ne prokomentarisati. Ipak, možete li nam reći šta se još pokazalo kao favorit dama koje vole same da prave frizure kod kuće?

Curl Secret je definitivno katerogija za sebe, naš top proizvod. Informacija koja to potvrđuje jeste da je on prodat u preko milion i sto hiljada primeraka, a da su BaByliss proizvodi za stilizovanje kose izbor broj jedan u Evropi. Mogućnost da za veoma kratko vreme napravite samostalno frizuru kod kuće kakvu želite, odnosno da uređaj radi sam i sve za vas, svakako je naišla na odobravanje mnogih ljubitelja lokni uz poverenje koje traje već godinama. Pored njega, izuzetno visoko se kotiraju i rotacione četke koje su za veoma kratko vreme osvojile srca žena koje vole da na dnevnom nivou imaju savršeno isfeniranu kosu. Ponovo, proizvod uz minimum napora korisnika radi za njega. Figaro i prese za kosu su već tradicionalni uređaji i u zavisnosti od preferencija svaki oblik i prečnik imaju svoju grupu klijenata koji ih konstantno kupuju i koriste.

di golubovic babyliss paris srbija 2

Da li unapređujete izgled i kvalitet proizvoda na osnovu sugestija vaših potrošača?

Da, svakako. Mišljenje naših klijenata nam je izuzetno važno i oni nam daju povratne informacije. Imamo posebnu diviziju koja se bavi komunikacijom, kako sa profesionalnim frizerima tako i sa individualnim korisnicima. Takođe, jedina smo kompanija na svetu koja je prvobitno razvila uređeje za profesionalne korisnike, pa tek onda za potrebe individualnih korisnika.
Zahvaljujući komentarima, raznim iskustvima, unapredili smo Curl Secret i uskoro lansiramo novu verziju. Ono što je interesantno, a do sada nije bilo opcija kada je taj uređaj u pitanju jeste mogućnost odabira pravca lokne. Do sada je uređaj automatski kreirao naizmenično jednu loknu na unutra, drugu na spolja, a sada su korisnici u mogućnosti da dodatno kontrolišu tok pravljenja svoje frizure i dobiju rezultat kakav su do sada viđali samo kao proizvod posete profesionalnim frizerima. Osim u originalnoj metalik nijansi, biće dostupan i u beloj boji.

Deo asortimana namenjen je jačoj polovini. S obzirom na to da asortiman brenda sadrži trimere i šišače za kosu da li proizvodi prate aktuelne trendove kada je brada u pitanju?
Brada kao vid izražavanja, u poslednjih 15-ak godina imala je razne faze. Od glatko obrijanih lica, preko brade stare nekoliko dana, ekstremno duge, do sada – potpunog miksa i poigravanja sa oblicima i dužinama. Naši uređaji napravljeni su tako da se lepo mogu prilagođavati, okretati i na jedan potpuno prijatan način za korisnika upotrebljavati formirajući željeni stil.

Završetak prijatnog razgovora bio je moja zahvalica na francuskom, nakon što smo konstantovali koliko reči na srpskom (on) i ja na francuskom znam(o) :).

di golubovic babyliss paris srbija 2a

Postoje dve stvari o kojima sam razmišljala nakon razgovora. Prva, da sam izgleda tradicionalna po pitanju odabira alata za stilizovanje kose, a druga da nikada nisam istraživala da li je neka kompanija prvo bila posvećena profesionalnoj niši, kao BaByliss koji ponosno ističe da su prvi u tome, ili je prvo imala retail.

Kada mi neko kaže stajler za kosu, odmah pomislim: “Figaro ili presa” – prosto moja interesovanja idu u tom pravcu. Međutim, iz nekoliko razgovora sa devojkama, a naročito ženama koje nemaju vremena “da se bave kosom, ali… ipak je “super rezultat važan”, otkrila sam da one imaju, ili ih više zanimaju rotirajuće četke. Ne znam, one su meni ostale u reklamnim blokovima detinjstva, ali prijatno me je iznenadila raznolikost koju nisam do sada namenski “tražila”.

Kada je reč o pristupu, proizvodnji, sama činjenica da su prvo razvili proizvode za profesionalce me nije naročito “dotakla” na prvi pomen. Međutim, nakon analize (jer valjda sve moram razmotriti), negde mi je to zvučalo potpuno logično, a sa druge strane zanimljivo. Ako umeš da napraviš proizvod za nekoga kome je to osnovni alat, pa malo (dobro ne baš malo) istraživanja i prilagođavanja može dati onda odličan rezultat i za “prosečne individualne korisnike”. Beše mi zanimljivo misliti o tome kao poslovnom poduhvatu.

Najavila bih i temeljnu recenziju Curl Secret-a, kao i poređenje sa jednim primerkom koji se ne može pohvaliti time da je original, već kineska kopija. Mislim da je kod šminke, ali i kod uređaja koji koriste električnu energiju važno podizati svest o tome šta je to original, kako izgleda, a šta ne i zašto mislim da treba voditi računa prilikom kupovine. Verujem da ste do sada shvatili da uslovno rečeno vodim online borbu protiv fake proizvoda (primer, ovde). Ako vam ni do čega drugo nije stalo, onda bar do toga da ne mislite da imate u ruci proveren proizvod određene kompanije, kada (ako) to nije slučaj.

Za kraj, jedina slika koju imam sa eventa je sa Zlatanom,🙂 pa da podelim svoj #ootd.

di golubovic babyliss paris srbija

Da li koristite stajlere za kosu ili tu “brigu” oko frizure prepuštate profesionalcima?

/Foto: PR/

No tags 2 Comments 0
2 Responses
 • dona
  June 9, 2016

  Koristim rotirajuću četku. Super stvar za karaće i srednje dužine. Za nekih 15-20min gotova frizura. I peglu koristim.

  • digolubović
   June 9, 2016

   Eto :).
   Presu i ja, religiozno već preko 10 godina.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *