Make Up For Ever HD Powder

by Friday, September 4, 2015

Za svega par brendova se ne libim da kažem da su izvrsni, u svakom smislu. Osim MAC-a, Guerlain-a i pojedinih proizvoda drugih manje pristupačnih kuća, tu je Make Up For Ever – u daljem tekstu “MUFE“.
Ništa bolje i jednostavnije od crnih i kvalitetnih ambalaža ako mene pitate 🙂 (dobro, Guerlain je priča za sebe). Osim što estetski odišu ozbiljnošću, sofisticiranošću, kada se “uhvatite u koštac” sa proizvodom i vidite kvalitet, znate da ste uložili u pravu stvar. “Sladunjava” i šarena pakovanja, prosto nisu moj izbor, što ne znači da sami proizvodi unutar nisu dobri.
HD puder u formi praha je jedan od članova moje postavke.

 

Proizvod je namenjen setovanju šminke, a istovremeno pruža matirajuć i “blur” efekat. Pošto je transparentan, odgovaraće svim tonovima kože, što je zaista odlično. Jedini na “spisku” sastojaka, ovde je silikon. Kako oni na sajtu kažu –  mineralni puder, bez talka koji ne isušuje.
PAKOVANJE
 
Ovo koje ja imam je manje, putno, sadrži pet grama, što je verujte, dosta. Teglica sa crnim poklopcem na okretanje. Unutra se nalazi “plastični separator” – hajde da ga krstim, koji ima tri rupice kroz koje može prolaziti proizvod, mada ga ja redovno sklanjam. MUFE je nakon ovog tipa proizvoda, zbog (pretpostavljam) rasipanja unapredio ambalažu, pa sada, umesto plastičnog dela, stoji pričvršćena mrežica kroz koju izlazi optimalno prozivoda. Evo na sajtu kako to izgleda – OVDE. Osim toga, ima i presovanu verziju.
UPOTREBA 
 
Puder možete koristiti prilikom:
setovanja šminke
– matiranja “T zone”
– prekrivanja bubuljica i većih nepravilnosti ili
– nositi ga samostalno, ukoliko želite zaglađen izgled na oko, a mekano na dodir
Kada je reč o prekrivanju bubuljica, nekoliko jednostavnih koraka je u pitanju. Na odabrano mesto, preciznijom četkicom, lokacijski nanesite ovaj proizvod. Nakon toga, ako je nepravilnost veća, ponovo takvom vrstom četkice, uzmite recimo kamuflažni korektor i natapkajte. Treći korak, isti je kao i prvi, malo pudera preko i nepravilnost je prikrivena i fiksirana. Ovo funkcioniše i sa proizvodima koji nisu silikonski, ali sasvim lepo i sa ovim (ne sklizne), isprobala sam na sebi toliko puta.
Još korisnih saveta, u intervjuu sa Ivanom Lisak – OVDE.

 

Koža izgleda veoma lepo, a sama šminka je na nivou više. Proizvod je postojan, vrlo prijatan i krajnje ekonomičan. Ne isušuje moju kožu, koja je smenom godišnjih doba nekada više, a nekada manje sklona isušivanju.

Cena manje verzije je 2050 dinara, a ovaj brend dostupan je isključivo u Sephora parfimerijama.

Imam u kolekciji MUFE stvarčica i zaista sam svakom zadovoljna, jer sam ciljano kupovala ono što mi je bilo potrebno i sve se pokazalo kao odlično. Želela bih da probam, da pokušam da nađem i nijansu tečnog pudera koja će biti jednako svetla kao i moj MAC nc 15 – OVDE .

Nažalost, postoji neki problem svaki put kada zakoračim u naše Sephore, pa od “ljubaznosti” pojedinih zaposlenih, progutam knedlu i – ili izađem ili na brzinu pogledam i kupim šta mi treba od MUFE-a i Sephora brenda. Ostalo imam i na drugim mestima. Žao mi je što je tako, jer krajnje pristojno pristupam svaki put. Na kraju, toliko bih više kupovala (bar pudere i korektore), da mi svaki put nije neprijatno kada tamo uđem, zbog čega šaljem druge koji na to ne obraćaju pažnju, ili kupujem u inostranstvu. Svakako, preporuka za artikal stoji, zato što je sjajan.

Da li ste probali ovaj meni sjajan proizvod? Nešto drugo iz MUFE asortimana?
Do narednog naslova,
Di
9 Responses
 • mara
  September 4, 2015

  Imam ga i malo je reci da je fenomenalan. Isti slucaj,zato skoro sve kupujem u inostanstvu. Sve u svemu,delimo iste utiske. Saljem pozdrave Di 😊😊😊

  • admin
   September 4, 2015

   Drago mi je da ti se svidja proizvod :))))), ovo ostalo, sta da se radi.

 • Vesna Matic
  September 4, 2015

  Zamolila bih te da uporediš,u par rečenica,ovaj puder i MAC Blot,prvenstveno u smislu matiranja T – zone.Pozdrav i hvala :).

  • admin
   September 4, 2015

   Draga Vesna, hvala na komentaru i veoma dobrom (i teskom) pitanju. 🙂

   Sto se tiče Blot-a, planirala sam poseban članak, ali ovako:
   – Blot ima neku minimalnu pokrivnu moć, nešto oko 10-15% maksimum, dok je MUFE transparentan potpuno, jedino što baš dosta zagladi i koža deluje lepše
   – matiranje im je veoma slično, kako po trajnosti, tako i po subjektivnom osećaju

   Poenta je ovde u tome šta se koristi kao baza i kakav je puder pre toga. Neće nijedan od ova dva proizvoda naročito da istakne suve delove, makar ne kod mene. Međutim, MUFE ima taj blur efekat, koji recimo Blot ne. Ali, ako se kao prajmer stavi nešto silikonsko, onda koža već ima taj "svila" izgled i dodir pa je Blot tu da matira samo. Znači, suština je šta imaš od proizvoda u postavci pre i da li ti je bitan i mat i blur efekat, ili samo mat i manja pokrivna moć. Takođe, neko voli presovanu verziju, a neko ipak u prahu. 🙂

  • mira
   September 4, 2015

   Hvala na savetima. Super ste. Prvom prilikom cu ga kupiti. Nasmejala sam se za " ljubaznost" jer sam iz radnje pre neki dan izasla pokunjene glave. Radnica mi je čak dosta drsko rekla da puder koji gledam devojke ne kupuju nego se odlucuju za one skuplje? Kakva preporuka. Kakav argument.
   Vi ste odlični, pišite, pišite samo pišite.

  • admin
   September 4, 2015

   Hvala Vam Miro.
   Žao mi je iskreno zbog ne baš lepog iskustva. Naravno, da ne bude da se to dešava samo u Sephori, ima i u drogerijama ovih situacija, ali njih je znatno više od dve u gradu, pa nije naročito teško otići tamo gde je prijatno.
   Verujem da možete naći i nešto drugo da Vam odgovara.

 • Tatjana Werockfashion
  September 5, 2015

  Nikada nisam koristila ovu vrstu proizvoda, ali imam u planu 🙂 ! U Novom Sadu u Sephori su za sada, prema meni, bili ljubazni 🙂 !

  • admin
   September 6, 2015

   Obavezno probaj, zaista je izuzetan, a razlika primetna.
   U Novom Sadu su ljudi inače kulturniji, tu nema šta :).

 • Ena
  September 11, 2015

  Bas imam zelju da ga probam! 😀 Strasno me zanima kako se slika (odn. kako se ponasa na licu tokom slikanja i reaguje li cudno na kamere koje nisu HD)?

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *