Caudalie Beauty Elixir

by Tuesday, June 30, 2015
Ovo je samo jedan u nizu proizvoda koji na internetu imaju “svojih pet minuta”, budu u mnogim favoritima, a onda dugo o njima ne vidim ništa. Caudalie “eliksir lepote”, neki ga zovu “lepša verzija termalne vode”.Bilo kako bilo, ovo za mene predstavlja nešto više od lepo (dobro, savršeno) upakovane mirisne vodice. Njegova uloga je da pruži blistav ten, suzi pore i osveži kožu. Svojevremeno sam se opredelila za proizvod zato što sam želela da imam uvek sa sobom nešto što će me osvežiti, lepo mirisati i ako je moguće umiriti kožu u periodu ciklusa – kada zbog osetljivosti u svakom smislu, sebe tretiram na potpuno drugačijem nivou.

Na bazi  je ruzmarina, ruže, grejpfruta i cveta pomorandže, a namenjen svim tipovima kože. Nema parabene i fenoksetanol. Stižemo do mog tipa kože. Stanje se vremenom menja (normalno, pa kombinovano sada), ali ono što nije ranije bilo izraženo toliko je osetljivost, biću preciznija – preosetljivost trenutno.

Bez obzira na period meseca, a posebno u karakterističnim danima, nakon temeljnog ali nežnog čišćenja lica, sve moje fleke koje su posledica hormonskog disbalansa, dolaze do izražaja više. Čak i u toku dana kada ne nosim puder, primećujem pozamašno crvenilo na pojedinim delovima lica. Ne bavim se izvesno vreme “ručnim radovima”, osim kad ne mogu da izdržim, ali to ne računam. Tu ovaj proizvod odigra svoju ulogu.

Dakle, nakon što sam očistila lice penom ili mlekom, prešla vaticom natopljenom tonikom, nakon par minuta nanesem ovaj eliksir. Lagaću ako kažem da mi treba i prija 2-3 pumpice, obično bude skoro duplo. Osim veoma svežeg, ali pomalo oštrog mirisa karakterističnog za Caudalie, osećam svežinu, mekoću i prijatnost. Dok čekam 10-ak minuta da se sve slegne, svaki put primetim kako mi instant umiruje kožu i vraća joj balans, svaki put. Ten deluje ujednačenije – koliko god je to moguće sa toliko pirsutnih fleka, koža mi je glatka i prirodno matirana. Nakon ovog mini osveženja, posežem za hidratantnom kremom koju taj dan odredim i standardno put šminkanja. Što se tiče sužavanja pora, moja situacija nije alarmantna i u tom smislu dobro radi. Ne prouzrokuje mi peckanje, niti bilo kakvu reakciju, ne isušuje – baš naprotiv, a ponoviću, koža mi je postala izuzetno osetljiva.

 

INCI – OVDE.

Kao finalni komentar, mogu reći da za osobe koje nemaju problema sa osetljivošću ili crvenilom, ovaj proizvod nije toliko neophodan, više predstavlja luksuz. Verujem da osim osveženja, prirodnog matiranja, ne bi osetili benefite ujednačenja tena i smanjenja crvenila koji su meni ključni utisak kod ovog eliksira. Takođe, karakterističan miris koji dominira Caudalie prozvodima, što je grožđe uglavnom u kombinaciji sa drugim aromama, tako oštar i možda intenzivniji, verujem da se neće dopasti svima. Pri prvom kontaktu sa proizvodom, meni je bio neuobičajen, ali ne ružan. Što više kupujem i koristim ovo, više mi se dopada i navikla sam se. Ono što želim da istaknem kao stranu kojom nisam oduševljena je brzo trošenje. Ne koristim ga za fiksiranje šminke, smatram da je to poprilično neracionalno ponašanje, ali nakon čišćenja lica da. Pakovanje koje je isplativije je svakako veće mililitraže, ali primećujem da ga je teško naći zbog čega češće nabavljam ovo.

Cena je oko 1600 dinara za 30 ml i dostupan je u drogerijama i apotekama.
Da li koristite nešto iz Caudalie asortimana?

Do narednog naslova,
Di

8 Responses
 • Marija Filipović
  June 30, 2015

  Isti su nam utisci :). Jako mi prija, miris mi je prelep i baš mi lepo osveži kožu. Uživanje mi je za sva čula 🙂

  • admin
   June 30, 2015

   Mnogo mi je drago da ti se dopada i da ti prija 🙂 :*
   Pravi mali luksuz od brenda, a cene nisu toliko lux kako bi mogle da budu.

 • Make Up Obsessed
  June 30, 2015

  Ja ga zovem luksuzom u bočici 🙂
  A Caudalie… Jedini njihov proizvod koji me se nije dojmio je micelarna voda – ugodna je, ali što se tiče skidanja šminke mi se nije pokazala 100% efikasnom. Stvarno divne proizvode imaju ♥

  • admin
   June 30, 2015

   Jeste, baš je to :).
   Stvarno, ne mogu da verujem. Kupila sam je pre dva dana i oduševljena sam. Tako je prijatna, nežna, miris ovde nije toliko intenzivan, fino skine svu šminku sa lica. Sa očiju skidam drugim sredstvima tako da nisam ni pokušavala.
   Imaju fantastičan asortiman, žao mi je što nam nisu dostupni njihovi putni setovi, to mi se dosta dopada.

 • Anonymous
  July 1, 2015

  Oduvek me privlači ovaj njihov proizvod, posle ovog teksta i jos više, ali me alkohol, koji je već drugi sastojak po količini, istovremeno odbija. 🙂

  • admin
   July 2, 2015

   Kao neko sa veoma osetljivom kožom, mogu reći da to apsolutno nije napravilo nikakav problem – zato nisam ni pominjala. Postoji priča zašto se koji alkohol gde stavlja, ali ne bih o tome razvijala filozofiju. U svakom slučaju, nije pravilo problem.

 • Anonymous
  August 11, 2015

  Ovo je jedini kulturan i rečit blog ovog tipa , odlično konstruisan. Isprobano, realno, iskreno… S obzirom da imam problema sa jakim crvenilom na licu u odredjenim periodima u mesecu, itekako ću da probam ovaj eliksir. Hvala vam za informacije i preporuku, a u iščekivanju novih postova, pozdrav!

  Jelena Vasić

  • admin
   August 11, 2015

   Mnogo Vam hvala na divnim rečima Jelena.
   U pripremi su, stižu. 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *