p2 šminka: Perfect Eyes, Profi Contouring, Glow Up!

by Tuesday, April 22, 2014
Pre nekoliko nedelja, onako u prolazu, mama mi je spomenula da je sin njene drugarice, otišao da poseti Berlin. Pomislih: “Blago njemu!”. Kratko nakon te dragocene informacije, uključila se lampica i ispitivanje: “A da li bi mu bio problem da, AKO ostaje još koji dan (čovek ostaje celu nedelju) …”. Ostatak priče je prilično predvidiv.
Na sajtu sam uočila liminitranu kolekciju i izabrala Glow Up! i Profi Contouring. Baza za senku Perfect eyes je deo stalne postavke, ali mi je bila potrebna, zbog tuge za onom starom, dobrom – Essence.

GLOW UP! HIGHLIGHTER eyes + cheeks
Pakovanje ovog proizvoda, a i ostalih su jednostavna i od kvalitetne plastike. Mene oduševljavaju, zato što su vrlo povoljni, ambalaže ne izgledaju jeftino, a kvalitet je odličan – uglavnom.
Konkretno, ovaj highlighter je u nijansi 021  high beam. Gramaža ne piše.
Boja je svetla kajsija sa vrlo sitnim ružičastim i zlatkastim česticama. Četkica kupi sasvim dovoljno proizvoda, ne rasipa se, a on na licu izgleda besprekorno,  Prirodno, diskretno, daje potrebnu svežinu i idealan je za svaki dan.  Da sam znala da je ovako dobar, 5 komada bih naručila.
Cena: 2,95 evra
PERFECT EYES base
 
Baza za senku: bela kutijica prečnika 3 cm  i metalik poklopac – preslatko. Sadrži 5 ml penaste teksture bež boje, ali na kapku je prozirna.  Brzo se stapa sa kožom, ne lepi se i nije neprijatna. Dolazimo do postojanosti i generalnog utiska:
pojačava intenzitet senki
– nekih 6-7 sati ih besprekorno drži, nakon čega se one lagano preklapaju na kapku
– maksimalno pogodna za one koji nose isključivo “no make up make up”. Tada nema šta previše da se vidi posle 7-8 sati ako krene da se preslikava.
praktičnost pakovanja? Sa noktima ove dužine, neću još moći dugo jagodicama da uzimam proizvod – praktično da dotaknem, već ću to činiti četkicom. Ljubitelj sam aplikatora, teglica ne baš (ali pakovanje je presimpatično), ali naravno koristim kad mi je nešto dobro.
potrošiću je relativno brzo

Zaključak u vezi ove baze je da je od 1 do 5 ona sa moje strane ocenjena između 3+ i 4-. Ima dobrih strana, ima i onih drugih. Za neke svakodnevne varijante, gde nemate puno toga u planu da nanosite na oči i da se zadržavate ceo dan, ona je odlična, ali ipak za drugačije varijante baš i ne. Svakako ne biste bacili novac i pokajali se kao što ni ja nisam za 2,95 evra – što je složićete se povoljno za svačiju kupovnu moć.
 


PROFI CONTOURING blush 

Ovo je prvo što sam spazila i poželela. Sadrži kajsijasto mat rumenilo, kvazi bronzer (još jedno rumenilo tamnije, pošto ne ide da bronzer bude tako narandžast) i highlihter.
Rumenilo je izuzetno pigmentovano, mat, licu da je potrebnu svežinu. Nanosim ga Blush četkicom broj 32, lepo utapkam i sjedinim – efekat je divan, prirodan i gotovo je neprimetno da ga nosite ali se vidi “ono nešto” što licu daje za nijansu lepši izgled.
Bronzer/rumenilo mi nije skroz po volji u ovom momentu, za leto će biti kako treba. Takođe, odlična pigmentacija.
Highlighter je za razliku od prethodnog jače pigmentacije, ima više svetlucavih čestica,i što se mene tiče, pogodan je za veče, za dan je ipak to previše. Na slici gde su swatchevi, on iz nekog razloga jako vuče na kajsijasto, ali zapravo je uživo baš svetao sa srebrnim i zlatnim česticama. Deluje kao da sam zamenila mesta prvom i poslednjem, ali nisam, tako se slikaju.
Cena: 3,45 evra
Swatchevi:
Preporučila bih vam da ako ste u mogućnosti nabavite highlighter, nećete se pokajati verujem, ovaj trio takođe ako vam boje odgovaraju, mada mislim da su prilično univerzalne.
Što se tiče baze, mislim da treba proceniti spram navika i potreba. Ja bih je svakako ponovo kupila. Ne mislim da je sjajna, ali ni da je toliko loša da ne bih volela da bude član moje make up postavke, makar za svaki dan, kada se neobaverzno sređujem.
*p2 proizvodi dostupni su na teritoriji Nemačke i Austrije, isključivo u DM drogerijama, pošto je u pitanju njihov brend.
 **O artiklima ovog brenda govorila sam u postu “Moja nega noktiju” i u postu o kremi za zanoktice.
19 Responses
  • divna
    April 22, 2014

    odlican posting … imam highlighter i obozavam ga … moj je samo "rozkaste" nianse … eye base sam imala staru (u tubici) grozna je bila, tako da ovu nisam bas ni obracala … preporucujem takodje karmine a njihova "beauty insider" maskara je odlicna!
    a sto se tice marke: austrijska firma je, medjutim u austriji je dostupna u pojedinacnim palmers-prodavnicama – ali ne svi proizvodi kao i u njemackoj (znam, nema ni najmanje logike)
    puno pozdrava iz beca

    • admin
      April 22, 2014

      Hvala puno na preporuci i informacijama :)! Značiće svakako.
      Ja sam dosta njihovih proizvoda probala i jako sam zadovoljna odnosom cene i kvaliteta. Šteta što nam u Srbiji nije dostupno.
      Ovo nisam znala za radnje i dostupnost, hvala :).

  • Milena Nesic
    April 22, 2014

    Kakva divota bukvalno za dž. Sad si ti meni upalila lampicu, jer mi dragi ide u Nemačku za mesec dva, taman ima vremena da mu održim mini obuku šta i gde da traži. Idem da uvežbam umiljatu i bespomoćnu facu 😀

    • admin
      April 22, 2014

      Dopusti da ti dam uputstvo :D.
      Šta sam ja uradila (pošto je i meni muško nabavljalo kao što si videla): Našla sam željene proizvode na internetu i preuzela fotografie. Potom, napravila kolaž, iznad svake slike naziv proizvoda i cene koje sam proverila na nemačkim blogovima, pošto na oficijelnom sajtu nemaju. To je ono, samo da uđe u DM i pokaže sliku :D, a za slučaj da su neljubazni prodavci, nek prošeta do štanda i nalazi ih sigurno :D.

  • Nikol Štefić
    April 22, 2014

    Ja također imam highlighter, ali je moj bijele boje i stvarno mi super odgovara. 🙂
    Inače sam p2 "upoznala" prvenstveno preko njihovih ruževa, za sad ih imam par i stvaaaarno su odlični, ako hoćeš pogledaj recenziju na mom blogu (http://wee-heart-beauty.blogspot.com/2013/10/recenzija-p2-ruzeva.html#more) 🙂

    • admin
      April 22, 2014

      Imam i ja par komada iz 2 linije, jedan sheer i jedan pure :).
      Sad ću pogledati :).

  • shpeksyy
    April 22, 2014

    Highliter sam probala, jako mi se svidio, jedva cekam probati vise njihovih proizvoda.

    • admin
      April 22, 2014

      Drago mi je da se i tebi dopao 🙂

  • Tijana LeClaire
    April 22, 2014

    Svidja mi se nijansa velikog rumenila, a essence baza ima da se kupi u dm-ovima, bas sam danas na zelenjaku videla. 🙂

    • admin
      April 22, 2014

      Poenta je u tome što su joj promenili formulu. Reč Essence je linkovana, a link vodi do teksta koji to objašnjava :).

    • Tijana LeClaire
      April 22, 2014

      Sada radi, ali prvi put kada sam kliknula otvorila se samo fotka essence baze. :/

  • SuperNova Kozmetika
    April 22, 2014

    Ohhhhh ma ovo je prelepo. Blago tebi! Joj ja merkam te p2 stvarcice…jednog dana nesto cu nabaviti. Ovaj trio mi fenomenlano izgleda. Mada sve bih bas bas probala. I fotografije su ti predivne!

    • admin
      May 1, 2014

      Nabavices vec <3 hvala ti 🙂 trudila sam se.

  • The beauty department
    April 23, 2014

    Ja od p2 imam samo jednu paleticu, vidjet ces uskoro ako se nakanim da sta poskrabam na blogu 🙂 rado bih isprobala i ostalo…

    • admin
      May 1, 2014

      Ajde, ne budi lenja 🙂

  • Janci :)
    April 23, 2014

    Super recenzija! Ja placem za p2 lakovima za nokte, probala sam kod drugarice nekoliko njih i odusevljena sam, velika je steta sto ih nema kod nas :-/

    • admin
      May 1, 2014

      Hvala Janci :).
      Steta, zaista.

  • Make up Judge
    April 24, 2014

    Ostala sam blago je reci oduševljena pakovanjima ovih proizvoda.. Do sada nisam imala ništa od P2 ali cu ubuduće obratiti pažnju na njih 🙂

    • admin
      May 1, 2014

      Obavezno, vredni su pažnje.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *