Puderi za veoma svetao ten

by Tuesday, January 19, 2016

Tužna je ponuda svetlijih nijansi pudera. U cenovnom rangu 4000+ dinara  možete pronaći nekoliko dobrih primeraka, ali u drogeriji imamo izazov.

Zbog čega je to tako? Nisam sigurna, mada sam postavljajući pitanje uvoznicima uvek dobijala sličan odgovor: „To se ne prodaje/najslabije ide kod nas.“ Mislim da je generalno procentualno manje ljudi izrazito svetlijeg tena, ali više to što devojke ne žele puder u nijansi koja im zapravo odgovara, već tamnijoj. Mešanje teza: samopotamnjivanje lica i ujednačavanje tena.

Bilo kako bilo, obišla sam drogerije (Lilly, DM, Jasmin, Mauricius i privatne parfimerije koje imaju povoljniju šminku) i isprobala sve (doslovno) nijanse koje su (naj)svetlije, bez obzira na to za koji tip kože je puder, kakva mu je završnica i ne obazirući se na to da li mi se brend dopada ili ne.

Artdeco, Alverde, Bourjois, Deborah, Golden Rose (u privatnim) Essence, L`Oreal, Maybelline, Max Factor, Rimmel, Revlon (u privatnim parfimerijama), Pupa, She. Valjda nisam izostavila. NYX i City Color sam ostavila za drugi krug istraživanja.

Gledala sam i ružičasti, žut  i neutralan podton. E pa ovako:

–          Žuto i neutralno rešenje ne postoji dovoljno svetlo (o izuzetku pišem),

–          Sa baš lepim rozikastim podtonom ima Deborah puder – Radiance creator

Šta nam je ostalo, Aura. Brend otvoreno ne simpatišem, ali ne mogu da osporim da jedini imaju nijansu koja je zapravo odgovara tome što tražim. Hajmo detaljnije o njemu onda.

AURA COVER ME u nijansi Alabaster

PAKOVANJE

Crna tuba, 30 ml proizvoda, vezan poklopac. Sasvim dobrog kvaliteta, nemam zamerke.  Što se tiče naziva, njihov stil sa brdo informacija sa prednje strane i providni deo gde vidite kakva je nijansa. Ima i nalepnica kružnog oblika, pa znate da niko nije “samo hteo/morao/mogao da proba” i to je pohvalno.

O PUDERU

Obećava prekrivanje gotovo svih vrsta nepravilnosti. Aura (na prednjem delu) kaže da je puder “water resistant”, a na poleđini da je “waterproof”. Dobro, nisu baš sigurni da li je to isto, pa su tako nedavno izbacili “bronzer za konturisanje?”, no nema veze. Elem, da se vratim na kolosek. Formula je izuzetno gusta, odlično pigmentovana i daje srednje ka jakom prekrivanju, zavisno čime aplicirate i koliko. Završnica mu je nešto sjajnija, mada ne “blistava”. Miris koji ima je zaista specifičan i meni iskreno neprijatan. Nije problem što je hemija, već što po nanošenju ostaje bar dva sata i vi to neizbežno udišete. To bih mu istakla kao stavku koja mi se baš ne dopada. Na meni nije oksidirao, ali drugarica je imala zamerku na taj deo.

APLICIRANJE

Svakom proizvodu treba se prilagoditi kako bi se izvuklo najbolje iz njega. Kod ovog sam utvrdila da je najbolje koristiti sunđerčić za nanošenje šminke (beauty blender ili koji god imate). Ovo je malo zahtevniji puder za rad na koji se treba navići, posebno ako niste naročito vični. Zato, ne treba da vas obeshrabri ako niste uspele iz prvog puta. Samo uzmite manju količinu (analogno grašku) i vlažnim sunđerom utapkavajte dok lepo ne rasporedite. Pošto je završnica ide u pravcu sjaja, savetujem puder za matiranje, fiksiranje šminke. Ako posle tog prvog sloja niste zadovoljni prekrivanjem, ne bih preporučuila da stavljate sloj više, već da samo na regije gde vam je to neophodno, utapkate. Takođe, četkica Blush 32 je dosta dobro radila sa ovim proizvodom. Što se tiče obećanja vezanog za prekrivanje nepravilnosti, ispunjava.

Zaključak: Ako izuzmem da baš nisu sigurni u globalu šta koji termini znače i koriste ih kako stignu, napravili su dobar proizvod i sa dostupnom nijansom koja može biti solucija devojkama koje ne mogu (ili ne žele) da potroše više od recimo 1000 dinara za puder.

CENA  ovog je oko 700 dinara.

Slike pre i posle, sastavOVDE.

2 Puderi za veoma svetao ten Di Golubovic aura cover me

 

VICHY Teint Ideal u nijansi 15 Ivory

Ovo je puder koji se može naći u Lilly i drugim apotekama i sada zvanično napuštamo veoma povoljan rang cenom od 2500 dinara.

PAKOVANJE

Divna neutralna tuba sa štampom starog zlata. Ima poklopac koji nije vezan i otvor dovoljno dobre širine da proizvoda izlazi dovoljno. Sadrži standardnih 30 ml. Izašli su u februaru 2014. godine, a video sa promocije dostupan je na mom YouTube kanalu OVDE.

O PUDERU

Ova kremasta varijanta (pošto ima i fluid) inicijalno je namenjena suvom tipu kože. Ne mogu do kraja sa time da se složim. Ako je vaša koža normalna, kombinovana, puder će vam zaista odgovarati, jer pruža tu finu svežu i blistavu završnicu, pri čemu je prekrivanje lagano ka srednjem – ako se baš potrudite da ga nadogradite. Ako je vaša koža sa izraženim “suvim pečatima”, nakon par sati ovaj puder će to sigurno naglasiti. Zato, preporučila bih ga iznad pomenutim tipovima kože.

APLICIRANJE

Baš za poželeti što se tiče teksture i apliciranja. Srednje je gustine, ali baš razmaziv i može super kako prstima, četkicama i sunđerčićem. Meni najviše odgovara OVA četkica zbog brzine, ali sam probala i na druge načine i dopada mi se. Stoji nekih šest sati a onda lagano bledi.

Zaključak – Ako želite puder koji pruža laganu prekrivenost, svež i blistav izgled, uzevši u obzir iznad oko tipa kože, verujem da se nećete pokajati. Ovo mi je omiljen puder već drugu godinu sa karakteristikama laganog prekrivanja.

Kako izgleda na meni, pogledajte detaljnije i na više slika u OVOM postu.

3 Puderi za veoma svetao ten Di Golubovic

 

Dr. Hauschka puder – recenzija OVDE

4 Puderi za veoma svetao ten Di Golubovic

Za kraj, ali prosto omiljen, MAC Studio Fix Fluid – OVDE

5 Puderi za veoma svetao ten Di Golubovic

Dakle, to je ta ekipa.

1 Puderi za veoma svetao ten Di Golubovic

Puderi za svetliji ten di golubovic mac puder aura puder dr hauschka 1

Ako su vam potrebni predlozi za povoljan alat koji fino nanosi puder, evo podsećanja na stari članak  – OVDE

Bilo bi sjajno kada bi nam uvozili Bourjois HM 51, jer bi to bilo jedno odlično rešenje, ali očigledno uvoznik nema interesa.

Vaši predlozi za (pre)svetle pudere?

Do narednog naslova, Di

49 Responses
  • Milica
    January 19, 2016

    Imala sam velikih problema sa puderima bas z bog toga jer sam bela kao sir. Jedino resenje mi je Albaster. Nanosim ga sa blush 32u tankom sloju jer se tesko nanosi a vec u drugom sloju nizgleda kao previse pudera iliti maska….najvise mi odgivara jer prekriva apsolutno sve a ja imam bubuljice. Najteze mi je kad me uslikaju blicem pa izgledam kao snesko belic 😁probacu nadam se uskoro mac studio fix.. Odlican post 🙂

    • digolubović
      January 19, 2016

      Drago mi je da si našla nešto što ti odgovara :).
      Da, on je malo jači i nepotrebno je stvarno stavljati drugi sloj, osim lokacijski jer ima tendenciju da ode u tu “maska” stranu.
      To što imaš “problema” uslovno rečeno za fotografisanje, to je zato što puder ima visok zaštitni faktor (SPF 20) a to zna da izgleda ne baš super kada se koristi blic.
      Želim ti da što pre probaš MAC :)).
      Hvala ti :)!

  • Miljana
    January 19, 2016

    Mislim da Revlon Colorsta ima jako svetle nijanse. Cover mi me me nikako nije legao, doslovno me prekriva 🙂

    • digolubović
      January 19, 2016

      Pogledala sam Revlon, mnogo tamno stvarno.
      Da, on i jeste za to namenjen. Ako želiš neko slabije prekrivanje, a na primer ne možeš da nađeš nijansu, možeš da razblažiš ovaj (ili koji imaš) puder. Hidratantna krema pomešana sa proizvodom i lepo izblendana daće ti manju pokrivnu moć :).

  • Purple
    January 19, 2016

    Hej, pitanje, jesi li pisala o tome zašto ne voliš Aura proizvode? I ako nisi, možeš li da mi napišeš zašto ih ne voliš? Ja ih dosta koristim, pa bih volela da znam ako im nešto fali a ja sam to propustila. Pozdrav

    • digolubović
      January 19, 2016

      Zdravo :),

      Nisam pisala, ali evo sada ću ti dati bar deo razloga koji tebi verovatno neće smetati, ali meni ipak da.

      Pre par godina imali su liniju lakova koja je bila izuzetno lošeg kvaliteta ( a jako lepih boja), pa su srećom povukli – nakon što je stajala 100 godina na policama. Onda su izbacili usput još jednu i od prve do poslednje nijanse iskopirali jednu OPI kolekciju po pitanju (boja, što je ok kao povoljna opcija) i naziva. A ni ta kolekcija nije bila dobra. Da li je moguće da nisu u stanju da smisle bar nešto originalno po pitanju imena.
      Druga stvar, izbacuju proizvode svako malo ne obraćajući pažnju na kvalitet ambalaže koja se samo dobro fotografiše, a nije baš kvalitetna.

      Kada su izbacili fiksator, očigledno su to shvatili bukvalno. Ono je bio lak za kosu, a ne fiksator šminke. Jako loše.

      Za mene je strašan promašaj da brend koji se jako upinje da postane gigant regiona, ulaže užasno u marketing ne ume da razlikuje termine kao što su “waterproof” i “water resistant” kao i to da izbace proizvod koji se maltene zove “bronzer za konturisanje”. Klasičan primer toga da ako već onaj ko to smišlja ne zna da razlikuje određene i elementarne termine. Valjda bi onaj koji to kontroliše trebao da kaže da to ne može tako da se pusti u etar, jer tom logikom, hajde da izbacimo “rumenilo za hajlajt” 🙂 …

      Zbog čega mi to smeta? Pa devojke u drogerijama već nemaju mnogo mogućnosti po pitanju nijansi, a recimo da vole da konturišu. Onda one nesigurne kupe “Contour Me”, a ono je zapravo narandžasto da boli, ali povoljno je i to je to. Tako će onaj ko nema baš puno znanja, a voli da se šminka i vidi nešto što se tako zove, kupiti potpuno pogrešnu stvar. Ista stvar je i za puder. Možda neko očekuje da puder bude otporan na manju količinu vlage, a ono težak oblik cementa koji mora da skine veoma ozbiljno sredstvo za šminku – ne mislim sada da je to za Cover Me, već dajem primer zablude i toga da onaj ko kupuje ne zna šta da očekuje, jer ni oni nisu sigurni šta prodaju – bar po tome što piše na prednoj strani i poleđini.

      Velika je šteta što oni očigledno ulažu određenu količinu novca, a neverovatno pucaju na masovnost. Mislim da bi bilo pametnije da selektivno izbacuju, ali prave stvari. Na taj način, bili bi sjajan domaći brend vredan glasnog podržavanja. Postoje tu još neke stvari, koje se tiču samog odnosa i poštovanja nečijeg mišljenja, imanja takta i slično.

      Tako da, sve u svemu, previše kapitala i buke i jeftino upakovanog marketinga. No masa to voli pa neka im :).

      • Purple
        January 19, 2016

        Hvala najlepše na ovako opširnom i stručnom odgovoru 🙂 I ako nije tema, ja moram da pohvalim njihove tečne mat karmine, koji su zaista sjajni. Veliki pozdrav

    • digolubović
      January 19, 2016

      Nema na čemu :).
      Jesu, dobro su uradili i formulu i selekciju boja. To i olovke za usne stvarno valja.

  • By Ilona
    January 19, 2016

    Meni je Alabaster za malo više od cele nijanse tamniji. 🙂
    Nyx ima neki HD koji odgovara duhovima ali ja recimo u drogerijama ne mogu da nadjem puder. Tako sam kao ti isprobavala sve ali meni baš nijedan nije odgovarao. Mac studio fix u NC15 mi je taman, NW10 mi odgovara ali ga nema svuda. Muke. 😀

    • digolubović
      January 19, 2016

      Jeste svetao, ali opet i meni nekada malo tamniji, kao i MAC-u što se desi, kada sam u “onesvestiću se” danima.
      NYX ima jedan puder koji matira u nijansi Ivory koji doslovno belo izgleda, ali tek moram da odem da ih sve redom iz svih kolekcija probam, kao i bb kreme.
      Mac pl korektor u nijansi nc15 nema šanse da ti bude taman, a ne znam da li sam (možda grešim) kod tebe već videla taj proizvod :).
      Stvarno je nezgodno naći za svetlu put proizvod.

  • Fifty And Polished
    January 19, 2016

    Ovo o cemu govoris odnosi se od reci do reci i na pudere u prahu i kamene pudere. Veoma tesko nadjem nijansu jer sve u Skoplju pocinje od broja 2 pa navise , sto su zuto-narandzasti tonovi, koji jako odstoje od mog tena i deluju veoma neprirodno. Il, i ako su rozikasti, onda su tamno-roze,,,Tesko nalazim nijansu slonovace, koja mi najbolje stoji. Danas sam trazila korektor – isti problem, tamne nijanse, imas li neku preporuku?

    • digolubović
      January 19, 2016

      Verujem, veoma smo slično tržište, uz šta bih možda rekla da je kod nas možda malo bolja situacija – bez namere da nešto uvredim ili slično nego mi tako deluje.

      Loreal ima dva korektora iz linije True match – http://www.digolubovic.com/2014/07/korektori-iz-drogerija.html

      O tom kremastom imaš u postu, a ovaj drugi ne mogu da garantujem da se tako zove, ali ne možeš ga promašiti u formi markera je. Taj je nešto suvlji, ali ima izuzetno svetlu nijansu koja može da se kombinuje i malo “smekša” i razblaži po potrebi ako treba da prekriva neku regiju tipa podočnjaci ili tako nešto.

      Od manje povoljnih uvek MAC pl – http://www.digolubovic.com/2015/03/mac-pro-longwear-concealer.html 🙂

      • Fifty And Polished
        January 21, 2016

        Hvala na detaljnom odgovoru, krakom i jasnom. I ne, ne gresis, ovde je zaista nije prisutan dobar broj brendova, a i neki dobr,kao sto je Chanel , su se povukli, tako da nam je izbor dodatno suzen, 🙁 Srecom, sestra mi zivi u Beogradu, a i Solun je blizu ;).

  • Desanka Savic
    January 19, 2016

    Meni Aura Cover me Alabaster savršeno odgovara, naročito za večernju šminku. Jedina mana je što se teže nanosi. Na meni ne oksidira, niti sam primetila da ima sjajnu završnicu, mada uvek koristim i kameni puder jer mi je koža masna.

    • digolubović
      January 19, 2016

      Dobro, malo vežbanja i to će biti kako valja :).
      Definitivno je za fiksiranje, jer verujem da je retko kome u interesu da izgleda masnije.

  • Jasenka
    January 19, 2016

    Istu muku mučim ali sam zasad našla ono što mi godi (neutralan, hladan) – Max Factor Facefinty 55 kada mi treba dobro prekrivnje i mat završnica, za srednje prekrivanje i dewy završnicu koristim Max Factor Skin Luminizer, takodjer nijansa 55. Probala sam i Maybelline Fit Me 110 koji mi je nazalost presvijetal. Max Factor kupujem u Bosni i ne znam da li se nijanse razlikuju kod vas.

    • digolubović
      January 19, 2016

      Ne ne, imamo gotovo istu ponudu :).

  • sanja
    January 19, 2016

    Deborah DD daily cream tečni puder, nijansa ivory cool 00..
    Nakon duuugog traženja odgovarajućeg pudera za bledoliku mene …
    🙂

    • digolubović
      January 19, 2016

      Drago mi je da Deborah ima to što si tražila 🙂

  • Marija
    January 19, 2016

    Taj Deborah puder je savrsen (po meni) za izuzetno svetao ten, sa rozim podtonom I za suvu kozu. Zaista, do sad nisam nasla puder koji ce mi odgovarati. Svi su ili previse tamni, ili oksidiraju, ili su mi zuti, ili nisu za suvu kozu. Ovo je otkrice, samo ne daj Boze da ga povuku 🙂

    • digolubović
      January 19, 2016

      Eeee baš mi je drago da se javio i neko ko ga koristi :)!
      Ja sam se tako srećno ponadala da ima i sa drugim podtonom, ali nema nažalost.
      Ne verujem da će ga povući, sada je i na sniženju, baš je povoljan 1047 dinara u Jasminu do marta.

      • Marija
        January 20, 2016

        Ja ne koristim svakodnevno, jer mi je lice dosta cisto, ne secam se koliko je kostao kad sam ga uzela, ali svakako I kad nije na snizenju jo ok cena, s obzirom na kvalitet I na to sto je za moj tip savrsen :). Kod mene je problem spojiti sve, a najmanje takvih stvari ima na trzistu. 🙁

  • Mira
    January 20, 2016

    Ja licno porucujem s neta bourjois 51 kao resenje ovog problema (a jeste problem, jer smatram da je sramota i sto nama bledolikim ne daju izbor, a i sto su devojke toliko neuke pa kupuju po 4-5 nijansi tamniji puder), a ima i loreal true match n1 da se poruci (mada se sa njim nisam usrecila) i cini mi se neki max factor.
    Dok moja drugarica kupije u nasim drogerijama neki maybelline u tubi… da, affinitone. Njega ima u nekoliko veoma svetlih nijansi sto je za pohvalu. A mislim da nije ni skup. Ono sto me je iznerviralo je kada sam ovako bleda kakva sam usla u Lilly i gledala sa tom drugaricom najsvetliju nijansu, da bi mi prodavacica rekla sta ce ti tako svetao i ponudila, pa recimo 4-5 nijansu. Mrak mi padne na oci kad cujem tako nesto.
    Dodala bih jos i onaj maybelline bb cream, koji znam, tehnicki nije puder, ali ima neku pokrivnu moc i VEOMA je svetao. A u jednoj parfimeriji blizu mene imaju revlon, ali mislim d su i oni prestali da uvoze te najsvetlije nijanse.

    • digolubović
      January 20, 2016

      Znam i ja da postoji mogućnost poručivanja. Ipak, nekako me baš nervira što ne mogu da uđem u drogeriju i lepo kupim, kada je već brend dostupan, to je baš bezveze.
      Ne znam, ne mogu da krivim. Mnogi ne znaju niti ne shvataju poentu pudera – prosto maltene svi moraju proći kroz tu maska fazu, neki jednostavno ne žele puder koji im se slaže sa tenom.

      Affinitone je pretaman meni, a bb krema je narandžasta, to sam isto probala.
      Ne vredi, skromno, tužno sa izborom.

  • Emilija Ema
    January 20, 2016

    Ne koristim pudere na svakodnevnoj bazi,ali muku mučim sa nijansom jer sam prirodna ridjokosa izuzetno belog tena sa rozim podtonom,a kod nas sve sami žuti puderi!
    Koristila sam Max Factor colour adapt i on je žućkast,ali se donekle adaptira mom tenu pa leti može da prodje. Zimi Loreal Lumi,on ima nijansu na “roze” ,ali mi to lumi baš i ne odgovara ,mnogo mi se sija lice.
    Inače u Avonu može svašta da se nadje od nijansi,imaju i za nas bele. 🙂
    Pozdrav!

    • digolubović
      January 20, 2016

      Probaj ovaj Deborah koji sam pomenula, stvarno je odlične teksture i baš je svetao :).

  • Jovana D.
    January 20, 2016

    Mislim da nisam pogodna za najsvetlije nijanse, ali videh Mejblin Afiniton u nijansi 09, baš je svetao i čini mi se da ga ranije nije bilo. Kada sam ga isprobala, prišla mi je prodavačica i preporučila nijansu 24, što je jedna od tamnijih i verujem pretamna za mene. S obzirom na to da ljudi uzimaju prilično tamnije nijanse (ne računam sitnije omaške u slaganju sa bojom tena, već par nijansi tamnije), stvarno nije ni čudo što su svetliji u manjini.

    • digolubović
      January 20, 2016

      Znam koji je, probala sam, tamno :/.
      Dobro one u 85% slučajeva ne znaju da preporuče, ali dobro neke imaju stvarno dobru volju :).

      A šta ćeš, imam dve poznanice sa rečenicom odbrane: “Pa neću valjda da budem toliko svetla?!”
      Nema veze što već jesu, prosto svesno ne žele nešto što im se slaže uz nijansu kože i vrata već uporno solarijum ten.

      • Jovana D.
        January 20, 2016

        E jbg, meni je recimo taj 9 presvetao, mislim da mi odg. br. 17. Pazi, teško je neukima (tu smatram i sebe) pogoditi baš tačnu nijansu, ali ono što se da videti po ulicama je stvarno strašno, o ,,konturisanju” da ne pričam, više nagrde sebe nego bilo šta drugo.

    • digolubović
      January 20, 2016

      Znam, sve mi je jasno.
      Veruj mi.

  • Maja
    January 20, 2016

    Revlon ima svetlije nijanse,u privatnim parfimerijama ,ali tu je ono vecno “nemamo testere”.Znaci kad neko otvori puder da se isproba tu vec kupovina otpada,pa neka su svetli koliko god.Steta,parfimerija puna Revlona,a bez testera.Nekad sam kupovala njihove lakove,karmine,tonike,ali su imali stand kao Essense,probas pa kupis.Valjda CE neko najzad da pocne da ih distribuira.

    • digolubović
      January 20, 2016

      Jedno je sigurno, ne bi im niko zamerio da ubace testere :).

      • Desecrator
        March 12, 2016

        U parfimeriji na Zelenom vencu navedenoj u komentaru dole imaju ‘test’ za Revlon, ali i to, kao i sam puder se traži na kasi i onda ga ona odnekud izvuče.

  • Ana DRAMA
    January 20, 2016

    Uff, ovo je moja tema 😀
    Lice mi je svijetlo, ali to me ne zabrinjava koliko i vrat. On samo što nije proziran 😀 Zbog toga se uvijek prilagođavam boji lica, ali kako puder nanosim u jako tankom sloju i dobro ga izblendam (i na licu i na vratu) to se ni ne primijeti.
    Među skupljim puderima mi nije problem pronaći dovoljno svijetao puder koji zadovoljava moje kriterije ( lagan na licu, prirodan izgled i slabo do srednje prekrivanje ) dok sam u drogeriji pronašla samo jedan: Bourjois Healthy Mix Serum u nijansi 51.
    Isprobala sam i Dr.Hauschka puder koji si spomenula u postu i on mi predivno izgleda na licu kada ga nanesem, ali nažalost oksidira :/

    • digolubović
      January 20, 2016

      Bourjois je odlican, tu nema sta, samo je pitanje nijanse.
      Dr. H je stvarno dobar puder, ali bih ga ja nekako definisala `odlican taman svetao puder`. Meni ne oksidira, ali recimo leti kada me uhvati malo vitamina D, posto se ne izlazem suncu, on je stvarno odlican. :))

  • Anela
    January 21, 2016

    Meni je Vichy od ljetos na wl, samo ne znam koliko je opravdano kupovati novi puder, s obzirom na to da imam već 6-7 različitih, odgovarajućih nijansi i raznih finiša. 😀 Čekat ću još malo dok koji potrošim.
    Meni je super Rimmel Lasting Finish 103, a prije otprilike pola godine smo dobili i svjetlije nijanse od njega.

    • digolubović
      January 21, 2016

      Potroši bar nešto Anela 😀
      Meni je tamno sve od Rimmel-a 🙁

  • Aurora
    January 21, 2016

    Svaka čast Dijana! Konačno da se neko dotakne i ove teme. I ja imam isto problem sa ekstremno svetlim tenom, ne mogu da nađem odgovarajuću nijansu u parfimerijama. Sve mi je ili pretamno ili preroze. Katastrofa. Pre jedno 2 godine probala sa Maybeline Affinimatt Opal Rose se zove nijansa, on mi je po nijansi odgovarao ali zato formulacija katastrofa. Namenjen je kombinovanoj i masnoj koži ali je prepun alkohola iz nekog razloga, tako da mi je od ucestalog korišćenja lice dehidriralo, jedva sam ga vratila u normalu konstantim mazanjem najmasnijih krema u trajanju od skoro godinu dana. Baš šteta pošto sam konačno našla nijansu pudera. Dodatni problem mi je što imam neutralan podton kože ali na licu imam dosta crvenila, pa mi je puder ili previše roz ili previše taman. Definitivno moram da skupljam novac za high end puder, nema druge ili da se nadam da će se otopiti srca distributera i konačno početi da uvoze svetle nijanse.
    Inače pratim te već duže vreme, ali eto pro prvi put komentarišem. Blog ti je zaista kvalitetan, sve pohvale za tebe. Želim ti puno sreće u radu!

    Pozdrav

    • digolubović
      January 21, 2016

      Aurora, hvala ti puno na komentaru u i što si se potrudila detaljnije da obrazložiš “kakva je tvoja situacija”.
      Mnogo mi je krivo što ne postoji više da kažem pravih mogućnosti izbora za svetlu put, ali za sada nam je ovako.
      Ipak, gledala sam našu Milenu pre neki dan na njenom YT kanalu i pričala je o jednom Alverde proizvodu koji se meša sa puderom da bi se dobila tamnija nijansa. Ok, to nam ne treba, ali pomenula je da postoji i svetla opcija tog proizvoda pa pogledaj, možda ti bude iinteresantno, ja ću otići da pogledam svakako – https://www.youtube.com/watch?v=uUkXQnqEvmU, negde na šestom minutu priča o tome.
      Hvala ti puno još jednom na komentaru i mnogo mi znači što ti se dopada blog :)).

      • Aurora
        January 22, 2016

        Hvala tebi na odgovoru i na preporuci naravno:) Pogledaću svakako, vidiš sama se ne bih ni setila da zavirim u Alverde štand, nekako ga uvek zaobiđem. Ovo mi se čini kao odlična ideja i rešenje tako da ću prvom prilikom isprobati 🙂
        Pozz

    • digolubović
      January 22, 2016

      Nema na čemu. Iskreno skoro nikada ne stajem za njihov štand, mada ima šta da se nađe.
      Ako si iz Beograda, idi u dm u Kneza Miloša, zatvaraju ga za pet dana i imaju – 15% popusta i daju vaučer za popust u februatu, ako ti to znači 🙂

      • Aurora
        January 23, 2016

        Nažalost nisam iz Beograda ali hvala ti u svakom slučaju 🙂

  • My beauty notebook
    January 23, 2016

    Skoro sam se dala u potragu svetlijeg pudera u drogerijama i stvarno sam, da kazem, ljuta. Ponuda je bas losa, a 95% njih ima spf (sto je odlicno za dnevne varijante, slazem se), sto je fotografisanje nocna mora. Vec sam dovoljno bela, ne treba mi jos i kombinacija blica i spf-a. Vidim dosta pohvala za DD kremu koja je sa rozikastim primesama, bas cu da je pogledam, a za puder bez spf-a ziva nisam, citala sam da ima Flormar u ponudi, ali da oksidira. Muke, bukvalno 🙂

  • Ana Petrovic
    January 27, 2016

    Poštovana, jako koristan tekst, za nas sa svetlim tenom. MAC je dobar, AURA takođe mada se malo teže nanosi. VICHY 15 mi je dosta narandžast kada ga nanesem, mada se posle solidno adaptira. Međutim ja volim COLLISTAR pudere. Trenutno koristim no.1matte finish. I drugi omiljeni koji se takođe kao AURA teško razmazuje, ali fina porculanska nijansa je PUPA Silk touch foundation. Oba pudera se po nanošenju, skoro pa pretvaraju u svilenkasti prah, i oba su za jako svetao ten. Ja baš imam problem jer imam izuzetno svetao i hladan ton kože. Baš mi se dopao tekst.

    Veliki pozdrav.
    Ana

  • Ksenija
    February 14, 2016

    Odličan post, i ja muku mučim sa tečnim puderima. Čak i kad pronađem svetlu nijansu, obično ima žuti podton što mi nikako ne odgovara. Definitvno ću isporbati ovaj Vichy!

    Meni lično su do sada odgovarala formule Diorskin Forever u nijansi 020 i Guerlain Lingerie de Peau (mislim da se više ne proizvodi) krem puder u nijansi 02.

    Pokušavam već par godina da nađem i neku BB kremu, ali to je tek baš, baš nemoguća misija…

  • Desecrator
    March 12, 2016

    Revlon ColorStay for combination/oily skin, nijansa IVORY(slonovača)* je svetao, postojan (8 sati lagodno sa kamenim puderom), mat, košta oko 2000RSD (1790 ako se ne varam), a slobodno može da se takmiči sa MAC Studio Fix Fluid koji je više nego duplo skuplji.
    *dostupna u parfimeriji na Zelenom vencu; https://www.google.rs/maps/@44.8145847,20.4560293,3a,40.7y,185.21h,87.04t/data=!3m6!1e1!3m4!1sP8bXKkPh3iTT479fyMvsPg!2e0!7i13312!8i6656

    http://www.revlon.com/products/face/foundation-makeup/colorstay-makeup-combination-oily-skin#309975410013||0

  • Ema
    May 11, 2016

    Upravo sam prvi put naisla na toj blog i odusevila sam se. Prvo da ti kazem da kroz citanje uopste ne delujes izvestaceno ili puna sebe, kao sto je slucaj sa vecinom blogerki danas (ili ja bar taj utisak imam, zato i ne citam blogove).

    Naisla sam na ovo jer i sama imam svetao ten i jako veliki problem pri odabiru pudera, ovo mi je bas otvorilo oci i samim tim — hvala ti puno 🙂

    Samo jedno pitanje: posto ja imam jako suvu kozu (peruta se), zanima me priprema pre nanosenja pudera. Koje kreme bi mogla da preporucis, a takodje i prajmere? Hvala ti unapred!

    • digolubović
      May 11, 2016

      Ema, hvala ti što si se zadržala na blogu i ostavila komentar. 🙂

      Pre svega, ako ti je koža suva do te mere, mislim da bi trebala da poradiš na njenoj nezi. U kom smislu? Da izbegavaš agresivne čistače, da uvedeš bogatije kreme i naravno kreme koje hidriraju.

      Što se tiče krema, uvek volim da pitam koji je cenovni rang u igri, pošto mi je neprijatno da preporučujem skupe i proverene stvari, bez pitanja o budžetu, okvirnom naravno.
      Što se tiče prajmera, ista stvar, ali ono što mogu da ti kažem jeste da izbegavaš baze za lice koje imaju silikone, jer to dodatno može isušiti kožu.
      Ukoliko imaš volju da nastaviš da pišeš ovo što sam te pitala, čekam tvoje odgovore, pa da zajednički nadđemo nešto što bi ti odgovaralo 🙂

  • Ema
    May 12, 2016

    Nisam ni ocekivala da odgovoris, tako da je ovo svakako lepo iznenadjenje 🙂

    Sto se tice same nege, ja nikada nisam imala problem sa kozom lica, uvek sam koristila samo najobicniju Nivea kremu za lice ili Bekutan, kako kad, i regularno umivanje. To je sve bilo super dok nisam pocela da se sminkam u srednjoj skoli 😛 kada sam primetila da bez obzira na kremu kao podlogu, svaki, apsolutno svaki puder koji sam koristila je zavrsavao nekako ruzno na licu vec nakon par minuta nakon sto je nanesen. Sad eto faks zavrsavam i i dalje se mucim sa istim problemom, a jako je obezhrabrujuce sto ni devojke u parfimerijama, koje inace treba da znaju bar otprilike da pomognu, samo slezu ramenima 🙂

    Istrazujem vec godinama, i ono sto sam do sada i sama shvatila je da imam roze podton, svetao ten (mada ne totalno porcelanski) i kozu koja se peruta oko nosa i na celu. Ostatak lica je relativno okej.

    Cena u ovom trenutku vise nije ni bitna, ja bih samo da nadjem odgovarajuci puder. 🙂 Dakle, sta god mozes da preporucis ja bih bila voljna da isprobam (ovo se odnosi i na prajmere i kreme).

    Dodajem opet komentar jer nisam sigurna da li moze odgovor lepo da se procita (ja ga vidim nekako odseceno O,o nisam sigurna zbog cega).

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *