YSL – Mon Paris

by Sunday, April 2, 2017

Voćno, slojevito, promenljivo i mladalački.

 

Ovo je nešto kao zaljubljivanje (u proleće). U početku bude “samo slatko” (malina, kruška, jabuka i jagoda), posle vam se dopadne unutrašnja lepota (na primer jasmin), a onda nakon nekog vremena bude čudno što je sve ok (vanila) pa se desi i koja trzavica (hello pačuli!). Osim pokušaja da budem, na primer duhovita opisom, ovo je redosled nota koje sam osetila svaki put kada sam probala ovaj parfem.

Da budem iskrena, mislim da ovo nije miris za mene. Količina voća koja me obuzme u početku nije nešto što umem da nosim i “u čemu” se osećam prijatno. To traženje jasmina traje, ali budem zadovoljna kad ga primetim u sitnim naletima jer je to komponentna koja mi zaista odgovara. Pačuli me preseče na momente, a inače nismo u dobrim odnosima pa mu se ne radujem naročito. Isuviše sam gruba za miris ovakvog tipa. Nekako, ne ide uz moj karakter. Ipak, bila sam dovoljno radoznala da pitam i dam koleginicama na test.  Skoro sve su rekle da im je “pravi prolećni” i da im se dopada njegova svežina i ne preterana slatkoća. Uglavnom je komentar da doza maline i citrusa jako prijaju, a da miris, iako nije najinovatvniji na planeti jeste jedan od onih koje ili imaju ili bi rado kupile.

Što se tiče estetike, prozračna gentlewoman mi je pun pogodak. Volim kada brendovi povedu računa o detaljima pa i ova mašnica bude izrađena od kombinacije dva materijala plus naravno začinski logotip koji je tu da kao broš podigne priču. Jako lepo.

Bez obzira što nisam našla konekciju sa ovom bočicom, preporučujem da probate, da vidite kako se vama čini. Moja okolina je prilično pozitivno reagovala, a i po brojnim komentarima na webu, ovaj miris dosta dobro prolazi. Testirajte, javite.

Da li ste već probali ovaj parfem?

Do narednog naslova, Di

No tags 1 Comment 0
1 Response
  • Bibi
    April 29, 2017

    Ysl Mon Paris i ja imamo vrlo cudan odnos. CINEMA, BLACK OPIUM su mi jedni od omiljenih ali ovaj me zbunjuje.
    Upravo ga imam na sebi, divan mi je trenutno ali za par sati situacija ce biti drugacija. Mozda veceras nece, nadam se.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *