Vreme nežnosti: OPI Infinite Shine 2

by Sunday, October 16, 2016

OPI Infinite Shine 2, neutals. Minut ćutanja  divljenja za kolekciju koja (meni) oduzima dah. Reč je o postavci osvanuloj nedavno završenog leta 2016. godine. Imamo DIvno koncipiranih šest nijansi, optimalne kremaste konzistencije izuzetno zahvalne za rad bez obzira na spretnost rukovanja četkicom i ono najvažnije, dovoljno raznolikosti da različiti tonovi kože i ukusi mogu biti zadovoljeni.

di-golubovic-opi-infinite-shine-kolekcija-imenovani-lakovi

Karakteristično za kompletnu kolekciju jeste formula koja je drži nivo kvaliteta od prvog do poslednjeg primerka. Ono što je uvek očekivano jeste da se najsvetlije nijanse (u ovom slučaju prva i poslednja) teže nanose, da ostavljaju praznine pri prvim nanošenjima, kao i da se najbrže zgusnu. Ipak, pažljivo testirajući svaki lak, stvarno ne mogu da kažem da ima nekih odstupanja što me je obradovalo, s obzirom na to da znam da se ne mogu niti svakom svideti sve boje, a ponajmanje stajati na svaki ton kože.

Zanimljivo je da u okviru sistema imaju i Infinite Shine 1 prajmer, kao i Infinite Shine Gloss 3 kao završnicu.  O njima u posebnom članku. Dakle, sistem je jednostavan: Baza, lak, nadlak. Testirala sam nanošenje proizvoda poštujući sva tri koraka, a naravno i koristeći samo lak.

Napisaću vam nešto više o nanošenju (sistem ili samostalno), zajedničkim karakteristikama svih lakova kako se ne bih ponavljala kasnije.

01

Sistem daje besprekoran rezultat – u nivou nokti sa reklame (naravno ako uredno namažete). Baza kao zaštitni sloj na koji lakovi klize kao poručeni. Prvi sloj daje relativno potpunu pokrivenost. U zavisnosti od veličine nokatne ploče, na nekim noktima možete čak i iz prvog sloja dobiti ono što očekujete (dominantno na malom, domalom…) dok na ostalima treba drugi sloj. Ideja ovde i jeste dva tanka sloja, ali za sve one koji su zainteresovani za malko više detalja, to je situacija. Brzina sušenja je izuzetna, već nakon minuta ja nastavljam sa nanošenjem drugog tankog sloja i tada dobijam potpuno punu, fino raspoređenu boju. Nemam neravnina ili slojeva koji prave sendvič, sve je kako treba. Treći sloj doprinosi sjaju i to čini na jedan fin decentan način. Dakle ne napadan sjaj, već umereno dovoljno da to izgleda elegantno. Što se tiče samostalnog lakiranja, ne mogu da kažem da se nokti sporije suše ili da je razlika u formuli, ona je dobra pa je dobra, ali svakako da preporučujem da nanosite bazu da biste zaštitili nokatnu ploču i nadlak, ako je to ono što praktikujete.

Dakle, dva tanka sloja, bez problema u mazanju.

digolubovic-com-opi-infinite-shine-kolekcija

1. Staying Neutral on This one

Obećani mir. Mlečno sa dodirom roze, dovoljno svetla i nimalo krečasta, uvek tražena i retko dobro napravljena. Neutralan ton, božanstveno uklopiva.

2. Don`t Ever Stop!

Elementi fino začinjenog lososa. Ovo mi je pored prve nijanse favorit. Rukama daje instant svežinu, malo nenapadne boje koja pleni, a ako se oblačite crno-belo kao ja, onda je ovo lep detalj koji svakako predstavlja ukras koji ne remeti koncept.

3. Can`t Stop Mysef

Srednje neutralna breskva kojoj se nisam naročito obradovala u bočici, mada priznajem da mi se dopao finalni rezultat. Na koži koja je preplanula, ili samo nije izrazito svetla kao moja, mislim da je ovo jako lep odabir.

di-golubovic-opi-infinite-shine-kolekcija-01

4. No Stopping Zone

Kolač tri čokolade, središnji deo. Ni tamna da guši ni previše svetla da pravi problem, a opet nijanse srednje preplanulog tena. Mislim da u ovom trenutku ovo nije najbolji izbor za mene, mada bih volela da vidim kako izgleda na drugom podtonu kože. Štaviše, možda bih mogla da je kombinujem za neki nail art, ili pečatiranje, jer mislim da na neku drugu podlogu ipak mogu da izvučem kompletno zadovoljstvo.

5. Hurry Up and Wait

Poput jesenjeg rumenila (kao da mešam Cubic i Moca by MAC), samo na noktima. Tipična office friendly nijansa, dovoljno zagasita, ali ipak vrlo uredna i prijatna na oko.

6. No Strings Attached

Ako ste pomislili da vam ponavljam nijansu broj jedan, prevarili ste se. Ovo je druga svetlija nijansa u kolekciji, samo bez ružičastog prizvuka u sebi. Još jedan retko dobar lak svetlog tona.

di-golubovic-opi-infinite-shine-kolekcija-02

Finalne misli jesu pozitivne. Formula nema greške, nijanse su apsolutno moja paleta i ne mogu stvarno da kažem ništa što mi je zasmetalo u ovoj priči. Naravno, ne mislim da mi svaka boja stoji kao salivena, niti je to moguće, ali recimo da treba da izaberem polovinu kolekcije, onda bi to bile 1.; 2. i 5. nijansa.

Ostavljam vam u prilogu i “beleške” sa sajma, da vidite i na rozetnama

opi-infinite-shine-2

Kako vam se dopada #OPIInfiniteShine2?

Do narednog naslova,

Di

 

 

3 Responses
  • Vedrana
    October 17, 2016

    Mislila sam da posle Zoya Naturel kolekcija ništa neće biti više u tvom fazonu, ali rekla bih da su ih ovi nadmašili.

  • Vesna
    October 20, 2016

    Prvi i zadnji, predivni ! Nokte ne bih ni komentarisala, zavidim u najpozitivnijem smislu te reči 👑 !

  • Jelena
    November 10, 2016

    Hurry up and wait mi se najviše dopada! 🙂 Moraću da isprobam. 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *