Make Up For Ever – Smoky Extravagant maskara

by Sunday, March 13, 2016

O Make Up For Ever maskarama ne čitam previše na domaćim blogovima, pa sam odlučila da napišem koju reč o Smoky Extravagant.  Kupila sam je u okviru seta koji je bio aktuelan oko praznika, a  čija su sadržina osim nje bile veštačke trepavice i ajlajner.

ESTETIKA I UPOTREBA

Crna (naravno) ambalaža, ovalna u donjem delu gde se nalazi proizvod sa suženjem i spljoštenijim delom kod drške. Izgleda elegantno, skupo i ne zauzima puno prostora. Ovaj primerak sadrži 5 ml, dok originalna veličina ima koji mililitar više. Četkica je dosta interesantna, kupastog oblika, ali nije gumena/plastična kao što inače volim, već od čekinjica različitog oblika. Pri samom vrhu je formirana spirala i to omogućava da lepo i “bez povreda na radu” nanesem maskaru.

Kada je reč o samoj aplikaciji, možete vući iz korena pa celu dužinu, može cik-cak, a može i deo po deo (iz unutrašnjeg ugla ka spošljašnjem, ili obrnuto). Kako vama odgovara. Što se mene tiče povlačenje po dužini je sasvim dobro i brzo rešenje. Nadogradiva je, ne stvara grudvice, lepo razdvaja, a daje infinitezimalno na dužini. Volumen baš i nisam primetila.

2 Make Up For Ever Smoky Extravagant Mascara digolubovic

MOJE I MIŠLJENJE DRUGIH KORISNIKA

Pozitivne stavke koje bih izdvojila:

 • ne slepljuje trepavice i ne pravi grudvice
 • lepo razdvaja
 • dugo stoji i ne preslikava se – meni izuzetno važno
 • pogodna za moje osetljive oči
 • lepo je možete ukloniti kako mlekom za uklanjanje šminke, tako i micelarnom vodom

Manje pozitivno:

 • očekivala sam da pruži malo više u segmentu punoće izgleda samih trepavica

Čitajući recenzije stranih autorki, zaključila sam da ova maskara otprilike na skali od jedan do pet ima ocenu 3+. Zbog čega? Njen osnovni “problem” je u tome što volumen nije na visini zadatka kao na reklamama za ove proizvode i da treba da bude očigledno da je šest kilograma maskare naneto, što je meni.. dobro nije  baš moja šoljica čaja, ali se slažem da bi u tom segmentu mogla biti bolja. Opet, ima dosta onih koji kod ovog primerka cene to što je prilagodljiva dnevnim i poslovnim opcijama, što je blagonaklona prema osetljivijim očima i što dugo stoji – u toj grupi sam i ja.

 

Ovako izgleda pre i nakon nanošenja jednog i po sloja. Otprilike sve iz nekoliko poteza, a dodala sam naknadno gde treba. Smatram da je preko ovoga nepotrebno, mada se može izvlačiti do paukovih nožica, ali bolje ne, u mom slučaju. Prikazano je bez ajlajnera i druge drame na očima, jer je ideja videti kako maskara zapravo izgleda bez dodataka.

Na obrvama mi je samo Make Up For Ever olovka “Pro Sculpting Brow” koja nosi broj 40 i minimalan dodir ove Guerlain palete.

MUFE maskara di golubovic

 

KOME BIH PREPORUČILA:

 • onima koji vole elegantan i prirodniji izgled trepavica
 • onima koji žele da daju definiciju i malo boje i života očima
 • za sve koji imaju osetljive oči i traže dugotrajnu maskaru koja ne iritira i ne preslikava se

3 Make Up For Ever Smoky Extravagant Mascara digolubovic

 

 

Što se mene tiče, zadovoljna i to veoma i imate moju preporuku.

Možete je kupiti u Sephora parfimerijama (Beograd i Novi Sad), a pretpostavljam da je cena originalne veličine oko 2500 dinara.

Da li vam se dopada?

4 Responses
 • Fifty And Polished
  March 13, 2016

  Imam kratke i tanke trepavice, pa je nalazenje maskare za mene problem: ako zelim da izgleda uredno, onda nema volumena, a ako ima volumena, onda pravi grudvice. Kad izmerim- bolje izgledam sa volumenom, pa makar i neuredno, nego bez, a uredno, S toga, napravila sam neki kompromis sa urednoscu i vec nekoliko godina koristim Lancome Hypnose Drama. Nova Lancome Volume-a-Porter izgleda obecavajuce, nije neuredna, ali ipak ima volumena. Ova tvoja isto zvuci, a boga mi i izgleda dobro.

  • digolubović
   March 16, 2016

   Da, to je po opisu situacija koja nije najzavidnija.
   Važno je naći rešenje tako da ti budeš zadovoljna. Lancome maskare su neprevaziđene, tu nema šta :).
   Zadovoljna sam ovom, zaista jesam.

 • sparklygoddess
  March 15, 2016

  Ja sam iskreno ocekivala vise od ove maskare i cetkica mi se uopste nije dopala posto mi slepi trepavice i kao sto si rekla volumen nije zavidan

  • digolubović
   March 16, 2016

   Šteta, meni je kao što vidiš na fotografiji lepa.
   Dobro, činjenično za volumen, ali ovako sasvim dobra :).

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *