Iskustvo: Farbanje u plavo, Aloxxi

by Sunday, March 20, 2016

Kada vidite da iz frizerskog salona izlaze plavokose čija boja ne izgleda ispošćeno, jeftino, a kosa oštećeno i na ivici života, onda znajte da se u tom prostoru „krije“ majstor zaslužan za to. Druženje sa Aloxxi timom sam počela pred kraj prošle godine. Do sada smo radili tretman oporavka (pročitajte OVDE), a pre dva meseca počeli sa prvim farbanjem. Nakon što je prošlo dovoljno vremena, par „intervencija“, prenosim vam kakvo je moje dosadašnje iskustvo :).

3 Dijana GOlubovic blog Aloxxi farbanje u plavo

Šta očekujem kao finalni rezultat?

Počinjem od ovoga, jer smatram da je najvažnije sa kakvim zahtevima dolazim kao klijent i pored toga – da li su oni ostvarivi.
Svetla, ali ne bela, ne žuta, već balansirana i koliko je to realno prirodnija plava. Kada to kažem, mislim više na sjaj vlasi, punoću boje i ton koji će se uklapati uz moj ten. Podloga koju sam imala jeste plava uz mali izrastak.

Aloxxi farbe

Iza ovog brenda stoji George Schaeffer, osnivač kompanije koja je jedna od svetskih lidera u oblasti ulepšavanja i nege noktiju – OPI.
Same farbe, koncipirane su na biljnoj osnovi, ne testiraju se na životinjama, nemaju parabene, sulfate i soli, a deluju na poljima rezultata i očuvanja zdravlja kose. Kombinacija dva učinka, između ostalog su i razlozi zašto je Gordana Vujčić – internacionalni Aloxxi trener odabrala brend.

Proces je interesantan zbog prisustva dva proizvoda van same (standardne) farbe sa kojima se do sada nisam susretala, a to su Colour Prime i Colour Lock. Prime se stavlja na samom početku (samo ime kaže), on je čistač koji otvara kutikulu dlake, omogućava da boja bolje prione (i radi na njenoj dugotrajnosti), podiže pH vrednost. Lock je finisher koji zatvara pigment i kondicionira dlaku. Osim u ovim salonskim pakovanjim, dostupni su i u putnim verzijama.

2 Dijana GOlubovic blog Aloxxi farbanje u plavo

4 Dijana GOlubovic blog Aloxxi farbanje u plavo

A šta je to kolor personaliti ?

Identitet, ime, ili lični pečat boje koji će lakše zapamtiti klijent (i frizer). Umesto pamćenja 8NA, 5NT ili nekih drugih oznaka, zanimljivije i lakše za pamćenje je primera radi ANDIAMO – LET’S GO PLATINUM, što vam je recimo moj kolor personaliti :). Ideja je da mešanjem nijansi postignete svoj cilj, a ne da gledajući fotografiju sa kutije kupite nešto u nadi da će „ispasti“ tako na vama.

Subjektivan osećaj, rezultat

Tokom farbanja (i prvog i drugog), nisam imala neprijatnosti u vidu peckanja, svraba ili bilo kakve reakcije na same prozvode koji su se nakon određenog vremena, a u skladu sa pravilima korišćenja smenjivali.  Kosa mi je nakon tretiranja regularno meka, ima dosta sjaja u sebi što mi se dopada i ne deluje (i nije) suvo i beživotno. Naravno, prirodno kako vreme prolazi, a nova kosa raste malo dolazi do tamnjena korena i prvih par centimetara. Kod prvog farbanja – kada nije bila Aloxxi podloga, kosa je zaista odlično prihvatila nove boje, ali kod drugog, baš se videlo kako “prepoznaje” formulu i znatno brže prihvata i stapa se. Rekla bih, vidno je bilo lakše.

3 Dijana GOlubovic blog Aloxxi farbanje u plavo 1

Na kafi sa frizerom i pitanja

Umesto što kratim i komponujem sto puta tekst, odlučila sam da praktične savete i smernice frizera uvrstim u nove postove. Kako farbati sedu kosu (a kako onu koja to nije), šta je to plavi hidrogen, kako da farbom ne učinimo da kosa izgleda (dodatno) umrtvljeno i još drugih zanimljivih stvari u toku naredne nedelje čitajte na blogu. Vaša pitanja su, naravno, uvek slobodna – zašto ne bismo zajedničkim snagama napravili mini serijal? Trudim se da svakom novom posetom pitam stvari koje znam da zanimaju različite starosne grupacije, saznam nešto novo i nadam se pomognem vam i razrešim neke nedoumice.  Zato, izvolite.

2s Dijana GOlubovic blog Aloxxi farbanje u plavo

Kako vam se dopada boja i generalno fotografije kose koju viđate na mom Instagramu? Aloxxi farbe su za tu boju zaslužne.

No tags 2 Comments 0
2 Responses
  • Tatjana
    March 21, 2016

    Iskreno, nisam do sada cula, a ni imala priliku da se susretnem sa ovom farbom. Bas mi se dopada tvoja boja 😍 Ja sam takodje plava, ali je moja boja zimsko tamnija.:D Svakako da sa pojavom suncevih zraka planiram da se posvetlim, tako da mi je drago da si mi otkrila tajnu tvoje divne boje i sjaja kose.😊

  • Vanja
    March 22, 2016

    Boja kose je zaista predivna i sjajno ti stoji!
    I lepo si to rekla, poenta dobijanja željene boje, jeste u mešanju više različitih tonova.
    Uživam u tvom instagram profilu i svetlim tonovima! Veselo, svetlo i lepo, kakva si i ti :*

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *