Tamniji lak, skupa i povoljna opcija

by Wednesday, January 20, 2016

Danas imam nešto drugačiji post za vas. Nije “dupe”  karaktera, ali je priča o lakovima koji bi se mogli svrstati u istu grupu boje, istina različitog podtona (ovaj put tako), ali velike cenovne razlike. Zašto da ne, može biti možda korisno i interesantno, a uvek ima neko ko voli topliji ton više od hladnijeg i obrnuto.

Reč je o vrlo trenutno popularnoj tamnoj nijansi koja, ako mene pitate, spada u klasike. Vanvremenska elegancija. Da pređem na stvar: Chanel 18 Rouge Noir (3030 dinara) ima jednu (donekle) sličnu pristupačnu opciju,  a to je Golden Rose Color Expert 82 (130 dinara).  Chanel je “na vinu” bazirana boja, potpuno predivna i sofisticirana. Golden Rose je takođe jedna puna, bogata tamna hladnija priča.

Naizmenično nalakirani.

zamena 2

Da malo objasnim situaciju sa (donje) fotografije. Na levoj slici nanet je jedan tanji sloj GR laka. Minimalne neravnine, skoro potpuno prekrivanje. Na desnoj Chanel jedan srednji (ka debljem) sloj. Vidite da ove nije baš “ujednačena situacija” na nokatnoj ploči, ali tamo gde je količinski ostalo laka više – tamniji delovi, donekle se slaže sa prethodnim.  Crvenkasta dolazi više do izražaja kod Chanel-a (logično), ali pri vrhu nokta je prisutna i kod GR primerka. Opet naglašavam, nije lak istog tona, ali negde idem na upoređivanje i koliko je moguće daleko u sličnosti. Za potpuno prekrivanje GR laku su potrebna dva sloja, CH tri.

chanel zamena chanel dupe di golubovic 1

PAKOVANJE I APLIKATOR

Chanel –  stvarno besprekorno u svojoj jednostavnosti. Finih i čistih linija, sa interesantnim poklopcem širine bočice. Ima 13 ml. Četkica tanja, ali korektna za manevrisanje.

Golden Rose – definitivno naizgled malo skromnija verzija, valjkastog oblika sa lepom i jednostavnom nalepnicom i nazivom. Ima širi i pljosnati aplikator, mnogima koji nisu usavršili lakiranje, odlična i praktična. Sadrži 10,2 ml.

chanel i golden rose opcija zamena

FORMULA I POSTOJANOST

Chanel je malo ređi i komplikovaniji za naneti, jelly sa sjajnom završnicom. Ne meni težak za nanošenje, ali da prijateljicama koje su probale oba primerka na moju inicijativu. Golden Rose se stvarno lagano nanosi, ako se aplikator postavi na sredinu nokta uz optimalnu količinu i povuče kako treba, brzo ste gotovi. Oba traju na noktima svega par dana, jer „magija bele linije“ nastupa na scenu, tako da što se mene tiče tu su mi jednaki. Ono gde nisu to su sastojci, Chanel su „3free“.

chanel i golden rose opcija zamena 2

U principu, Chanel ima lepše pakovanje i bolji sastav, Golden Rose to nema, ali je  bolji po pitanju aplikacije i uštede od oko 2900 dinara. GR je dostupan u drogerijama, privatnim parfimerijama i to širom Srbije i regiona, a Chanel u Jasmin drogerijama, Sephora i Glamour parfimeriji.

Nadam se da sam vam otkrila nešto što vas interesuje i odgovara ukusu.

Ako vas interesuje priča na temu urednog lakiranja noktiju, imam članak iz arhive za vas – OVDE

Šta kažete? Dopadaju li vam se boje?

Do narednog naslova, Di

 

8 Responses
 • Tamara
  January 21, 2016

  Uvek sam za jeftiniju varijantu laka, s obzirom da mrzim lakirati nokte..Ali realno, gledano na slikama, razlike i nema 🙂

  • digolubović
   January 21, 2016

   Dobro, onda se ne isplati davati više novca, ako nije baš … 🙂
   Pa dobro nije da nema razlike baš, ali ok :).

 • Maja
  January 21, 2016

  Golden rose lakovi prijatno iznenadjenje.U najmanjoj verziji nasla sam nijansu,koju odavno trazim.Nema je, a i kad bi je imalo cena bi isla do 3000 dinara.Mene je kostala mala varijanta nekih 90 dinara.Postojanost dobra,usteda odlicna.Sto se ove nijanse tice,slazem se,vanvremenska.Odlicna preporuka 🙂

  • digolubović
   January 21, 2016

   To su oni WoW pretpostavljam :).
   Hvala ti puno :))))

 • Olivera Babić
  January 21, 2016

  Obožavam GR lakove za nokte,a poloako se zaljubljujem u ruževe i olovke za usne. Imam po neki iz njihove Rich kolekcije, woow i express dry i vrlo sam zadovoljna!

  • digolubović
   January 21, 2016

   Preporučujem ruž 115, jako lep ružičasti sa malo svetlijom završnicom, ali se lepo kombinuje sa taupe olovkama :).

   Rich su im za mene najbolji 🙂

 • Jelena
  January 21, 2016

  Chanel <3
  Za mene dalje ne vredi pisati 😀

  • digolubović
   January 21, 2016

   Jasno, ali ne može svako da ga priušti 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *