MAC: Wash & Dry

by Sunday, May 17, 2015

Godinama unazad pratila sam kako to izgleda u inostranstvu, a sada i kod nas ovi događaji postaju praksa. Ne tipično koncipirani, već u radnji, uz scenografiju i u trajanju od par dana. Ako ste propustili moje prvo javljanje u 2015. godini –> Heirloom Mix priča.

Elem, Wash & Dry postavka je tu, uz vibrantna pakovanja, lepe boje za predstojeću sezonu i generalno interesantnu ideju za kampanju. Praonica veša, pena i zabava. Vruće.  U samoj kolekciji ima dosta zanimljivih proizvoda, pa zavisno od toga šta kome treba ili voli da ima više (bronzera, highlighter-a, rumenila), vredi  baciti se u istraživanje.

 Imala sam sreću da budem u terminu za šminkanje kada je tu Brigi.
Jedna je od ljudi iz event tima, regionalni trener, a ono što mi je posebno bilo interesantno – često šminka na većim modnim događajima.
Kombinacija velike količine stresa, neophodne brzine, specifičnih zahteva za izgled modela zavisno od prilike, uz činjenicu da prema svakom treba pristupati ljubazno, pažljivo, profesionalno i u skladu sa politikom rada ove kuće. Modeli su takođe ljudi, što mnogi nekad zaboravljaju. Uprkos toj konstantno prisutnoj euforiji i dinamici, vidim za zaista iskreno uživa i voli svoj posao.
U toku prvih par minuta, osvežavanja četkica i prikupljanja “materijala” za moj look, dogovorile smo da ima punu slobodu što se tiče šminke i da me ulepša onako kako ona želi. Mislim da je u ovakvim prilikama uvek lepo prepustiti se šminkeru, da ispolji svoju kreativnost i pokaže kako on nas vidi u datom trenutku. Što se mene tiče, raspoložena sam za promene :).
Počela je uređivanjem mojih obrva i tom prilikom je koristila Dirty Blonde. Nakon toga, nanela mi je na kapak Sublime Nature,  a potom na pokretni deo i pregib iz Green Clean trio palete najtamniju, odnosno srednju maslinastu notu sa zlatnim u sebi. Blend, blend, blend uz 217, a onda Blacktrack.
Dok se pri svakom šminkanju kada stignem do stadijuma eyeliner-a pomolim svim silama da ne upropastim svoj trud, doživela sam da čujem po dva puta: “Close please, open your eye” u ekstremno kratkom roku i voila! Nindža.
U “praonici veša”, sretoh se i sa njima :)..
Za naglašavanje donje linije, koristila je takođe minimalno Blacktrack – a, a na unutrašnju polovinu veoma svetlu olovku Color Matters, koja se kasnije odlično uklapa sa  najupečatljivijom senkom iz palete Green Claean koju iz MAC-a opisuju kao – lime. Sve to, začinjeno sa Haute & Naughty maskarom, o kojoj ćete čitati nekom prilikom.
Na licu je koristila Mineralize korektor u nijansi nw 20 + Mineralize Skinfinish – Light. Iskreno, začudila sam se odabiru nijanse korektora, pošto nosim OVAJ, ali mi se jako lepo uklopilo uz celu priču. Kasnije sam gledala i jedan novi ProLongwear proizvod isto u nw nijansi i videću da odem ovih dana da probam na licu, pošto sam tada sam pipkala.
Baza koja ne skreće pažnju sa očiju, ali je sveža uz dodir Freshen Up-a  i poljubljena od strane Delicates-a.
Što se tiče usana, In Synch olovka (koja neutrališe maltene boju usana) + Girl on Board sjaj iz nove kolekcije.  Izuzetno svetla priča sa dosta šimera (prikaz OVDE), mada ne krade show usnama ni najmanje.
Nažalost i pored xyz fotografija koje smo napravili, nisam uspela da izvučem neku kompletnog lica koja je zadovoljavajuća, ali oči su bile fokus u ovoj priči, te ih imate u krupnom planu. Meni se jako dopada, finalni rezultat. Kamera krade lepotu, uživo je bilo sjajno.
To se dešavalo između 15-16h, a ja sam zahvaljujući aktivnostima stigla kući nekoliko sati posle ponoći, te sam i tada zagledala kakva je situacija na kapicima. Ništa se nije pomerilo, zaista ništa. Vrlo postojano, lepo, ne rasipa se.  Što se tiče tena, jesam prosijala malo u T zoni, ali je sve u principu bilo na mestu.
 
 
U sledećem postu ću vam prikazati highlighter, za slučaj da ima neko zainteresovan za njega, da napravim malo detaljniji prikaz, dok ga još (pretpostavljam) ima na stanju.
Bilo mi je jako prijatno, a takođe sam srećna što sam upoznala Brigi ( @breegoca na Instagramu ).
Kako vam se dopada intenzivna šminka na mojim očima?
Do narednog naslova,
Di
/Foto: Nataša, Zlatana, tata :). Hvala!/
18 Responses
 • Teodora Mladenovic
  May 17, 2015

  Prelepo je nasminkala oci, divno izgledaju. 🙂

  • admin
   May 17, 2015

   Hvala ti, meni se takođe dopada veoma. 🙂

 • Malo Prase
  May 17, 2015

  Jao a ja otišla bukvalno 10 min pre tebe, baš mi krivo 🙁
  Divno te je našminkala, baš ti lepo stoji ovako a fotke su, kao i uvek božanstvene :-*

  • admin
   May 17, 2015

   Ma daj :/. Još pričam sa devojkama, šalimo se na temu tvog spiska, sve mislim to bilo puno ranije.
   Baš mi je drago da ti se sviđa kako je ispalo, znaš da sam neutralac večni :)!

  • Malo Prase
   May 17, 2015

   Haha ja i moji spiskovi – jedan se skine sa liste, upadnu nova tri 😀
   Divno, baš mi se dopada – slobodno se odvaži, makar leti 🙂

  • admin
   May 17, 2015

   Ne pričaj mi ništa :D.
   Vežbam se i menjam :).

 • Dali Makeup
  May 17, 2015

  Odlična šminka! 🙂

 • Lil'Mee
  May 17, 2015

  Odlična i zanimljiva promjena! 🙂

 • Anonymous
  May 17, 2015

  Jako lepa promena i odlično ti stoji! 🙂

 • Tanja Matejic
  May 17, 2015

  Predivno. 🙂 Prosto je milina prepustiti se profesionalcima i videti kako bi nas oni udesili. 🙂

  • admin
   May 19, 2015

   Uvek, posebno ako osetiš nečiju harizmu i konekciju, onda je uživanje potpuno :).

 • Mila
  May 18, 2015

  Prekrasno! Jako mi se sviđa ovaj touch žutog 🙂

  • admin
   May 19, 2015

   Trebalo je to snimiti, da se vidi kako je lepo :).

 • Helena M.
  May 18, 2015

  Divno, divno, konacno malo iskoka iz nude sveta 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *