Proizvodi koji nisu ispunili očekivanja u 2014. godini

by Friday, January 9, 2015

Do sada ste proizvode koji mi se nisu dopadali mogli da vidite OVDE.

Danas, upravo takva tema, ali na blogu. Interesantno mi je zato što je mix desetak proizvoda, različitog cenovnog ranga.
Neke sam dobila, neke kupila. Pojedini su dosta hvaljeni od strane blogera, a prilično i na domaćim i stranim forumima. No, zajedničku za ovu skupinu jeste da meni, mom tipu kože lica, tela, kose – jednostavno nisu prijali. Jako mi je važno da naglasim da osim jednog proizvoda (Nuxe, koji imam oko 2 meseca), sve ostale posedujem dugo. Imala sam priliku da im u više navrata dam šansu da “poprave (prve) utiske”. Takođe, nisam neko ko testira previše. Generalno, imam dosta proizvoda (mada najviše za ruke/telo), ali ih ne koristim sve, a još manje  svakodnevno rotiram (odnosi se na lice posebno), te mislim da imam sasvim korektan uvid u to da li mi se i zašto nešto (ni) je(ste) dopalo. Volela bih da pročitate u rubrici NEGA ukratko o mojoj koži lica/tela i kosi, kako biste imali uvertiru.
U redu, počinjem.
LICE 

 

*Lancome Dream Tone (oko 100$) & *NUXE Nuxellence Jeunesse (oko 4200 dinara)Dva proizvoda, iako različitih namena (Lancome – ultimate dark spot corrector; Nuxe – anti age fluid), ipak imaju dosta sličnosti, makar vrlo površno gledano:
luksuzno odrađene ambalaže, poklopci koji se rotiraju i pumpice koje lepo doziraju proizvod, približna i mililitraža (40ml i 50ml)
lagante teksture, lako razmazive na koži
mirišu solidno, ali ne previše atraktivno

 

Pored navedenog, takođe i:
– nakon nanošenja, imam osećaj kao da sam stavila masku za lice u tankom sloju. Dakle, nije reč o “zaštitnom filmu”, nego baš kao da sam stavila masku, čija mi formula ne prija i prosto sedi na licu. Svakako, manja količina kod oba proizvoda je nešto što treba imati na umu, pošto ukoliko se zanesete, možete vrlo brzo da skidate sa lica, u vidu prljavštine.
– rekla bih, malo više lepljivo nego što bih mogla da tolerišem. Volim kada nanesem prozvod na sveže oprano lice, a koža ga prosto prihvati i deluje osveženo, a pod rukom glatko i prijatno. Kod oba mogu da konstatujem, da to nažalost nije slučaj.

Znam da dosta devojaka ignoriše neke činjenice “prijatnosti” na koži i jednostavno nešto maže jer: “To tako treba”, “Sastavni je deo rutine” ili šta već. Lično preferiram kreme koje su prijatnijeg  mirisa od ovih (osim ako nije nešto propisano, kao lek, pa nemam izbora baš), koje se fino mažu i brzo upijaju, a meni prosto bude zadovoljstvo što sam se namazala nečim tako lepim, jer se osećam zadovoljnije.

Ma koliko hvaljeni ovi proizvodi bili, meni Lancome nije prijao, za to vreme koje sam malo iskreno i forsirala sebe da koristim, nadajući se bilo kakvom rezultatu po pitanju fleka. Najiskrenije, nisam videla nikakav napredak. Nuxe, takođe na drugi način. Verujem da je ovo fluid koji ima srećne i zadovoljne korisnice. Ima 10 patenata, sadrži 87% sastojaka prirodnog porekla i u svom sastavu ne sadrži parabene. Ipak, sa mojom kožom se nije složio. Štaviše, primetila sam da me koža pomalo pecka i da se zacrveni. Pratila sam i da li je problem sa osetljivošću jer je jednom bilo i vreme pred ciklus, ali nije. Samo mi nije prijao.

Dobra stavka u priči sa pomenutim proizvodima, mada i generalno za ovaj članak, jeste da nisam dobila neke alergije, niti bilo kakav veći problem, sa kojim bih se naknadno borila.

 

DEKORATIVNA KOZMETIKA
ARTDECO  baza za senku, cena: 869 dinara, u Jasmin parfimeriji
 
Ovu bazu kupujem godinama. Izuzetno mi je odgovarala iz više razloga: lepa boja kože koja se fino stapa na mojim kapcima, kao i sitne, ali zaista jedva primetne čestice. O tome da pojačava intenzitet senki i produžava trajanje, ne bih previše, jer je tu opravdala svaki dinar.
Međutim, prošle godine ponovo sam nabavila jedan primerak i imam utisak da je formula promenjena, odnosno da je ova baza pretvorena u senku sa šljokicama, što mi se ne dopada. Ranije su te čestice samo doprinosile da mi koža deluje ujednačeno i sveže – zbog čega sam često samo to nanosila uz maskaru, dok bi sada delovalo kao da sam nanela šljokice preko celog kapka. To baš nije moj izbor, posebno ne za posao. Što se tiče postojanosti, ona je i dalje tu odlična, ali zbog tog prekomernog sjaja, to više nije to. Opet, možda je to neka serija koja je takva, mada sam poredila sa tri devojke koje koriste duže, obnavljaju zalihe i sve imamo veoma sličan komentar.

ESSENCE liquid ink eyelinercena: 339 dinara, u Lilly i DM drogerijama

 

Postoje dve verzije ovog proizvoda, jedna je vodootporna, a druga ne, oba su na fotografiji. Zbog izuzetno pozitivnog iskustva sa eyelinerom koji ima čep plave boje, poželela sam da kupim i ovaj, koji nije vodootporan. Ispostavilo se da je dosta ređi, da pigmentacija nije ni blizu dobra kao ovom drugom, a takođe ni postojanost nije na strani ovog proizvoda. Već posle oko dva sata, lepo izvučena linija (mislim na krilce), delimično je uništena. Razloga je i više nego dovoljno da se nađe na listi, ali s obzirom da proizvod nije skup, ovo i nije neka veća šteta.

 

 

OPI PINK-ING OF YOU, cena: 500 dinara (sajamska cena “iz korpe”)

 

U bočici deluje kao jedna od najlepših nežnih ružičastih. Na noktima je opozit, nažalost. Retka formula mi nije iznenađenje, to sam videla pri kupovini i nemam problem sa tim delom. Ono što mi se ne dopada jeste da ni posle tri, četiri sloja ne vidim ni deo tog roze tona na noktima. Brzina sušenja nije čak ni prosečna, na koji god način da apliciram, a prilično sam strpljiva i voljna da probam da nanosim i najtanje slojeve, kako bih izvukla najbolje iz svakog laka, pa i ovog.Nosila sam ga jedino u prilikama kada sam imala dovoljno vremena da stavljam prvo kreč lak, a potom dva/tri ekstremno tanka sloja ovog i rezultat je skoro pa zadovoljavajući  – što svakako nije nešto što može proći test kada sam ja u pitanju.

 

TELO

 

*BODY RESORT Exotical Guava piling za telo, cena: oko 250 dinara, Lilly drogerije

 

Ne dugo nakon što su i zvanično postali dostupni, dobila sam nekoliko stvari za testiranje, između ostalog i ovaj piling. Kod ovakvih proizvoda, vrlo retko sam nalazila zamerke, ali ovde ih ima. Na prvom mestu, miris. Očekivala sam svež, lep, voćkast, a ovo me ipak malo više asocira na nešto čemu je prošao rok trajanja i što polako ali sigurno što se kaže “vene”. Druga stvar, doživljaj je kao da mažem pastu za zube na telo, a jačina pilinga je neka “ni ovde ni tamo”. Sve u svemu, nije mi se dopao.

 

 

*Eucerin In Shower losion za telo, cena 1227 dinara, dostupno u apotekama i Lilly drogerijama
Nivea verzijom koja je prva predstavljena na tržištu, bila sam i još uvek sam oduševljena (post OVDE). U maju je na prezentaciji  (post – OVDE), predstavljen i Eucerin.
Tekstura je blaga (za moj ukus previše) u tom pravcu da mi deluje čak bljutavo – prosto to je izraz koji najbolje opisuje moj doživljaj iako ne zvuči baš…. Nema miris, što nije neka zamerka, ali bih volela da ima. Lako se nanosi na kožu, takođe se i ispira fino. Ne ostavlja film, ali opet nemam nikakav osećaj da pruža hidrataciju niti bilo šta. Jednako kao da sam samo gelom za tuširanje isprala kožu i to je to. Očekivala sam blagu kremu, koja će osvežiti kožu i dati mekoću na dodir. Takođe, cena nije baš mnogo pristupačna, a kada uporedim sa Nivea losionom, koji je duplo jeftiniji i često na akciji (usput lično mnogo draži)… Izbor je jasan.

P2 Ultra Moisturizing hand sorbet, oko 3 evra

Po rečima sa poleđine, ovo je proizvod koji predstavlja dobar izbor ako imate suve ruke i potrebna vam je hidratacija. Lep miris mandarine koji osvežava (i zadržava se kratko), gelast proizvod. Količinski nije potrebno puno, lepo se raspoređuje i razmazuje. Ono što mi se ne dopada jeste prividno upijanje, da tako kažem. U prvi mah, deluje da je koža upila, izgleda mat i svilenkasto, a već nakon samo par minuta na dodir, oseća se lepljivost pod prstima. Izuzetno čudno i ne nešto preterano prijatno. Do sada jedini proizvod iz P2 asortimana koji mi se nije baš dopao, a probala sam dosta stvari.

 

KOSA
U ovoj sekciji, verujem na iznenađenje većine koja je oduševljena upravo ovim proizvodima, imamo:



Serical Latte, cena: 350 dinara, na pijaci

Maska za kosu draga svačijem budžetu. Nakon dosta pohvala odlučila sam da je probam. Jedino dobro što mogu reći jeste da miriše na karamele i mleko, što mi veoma prija.
Što se tiče efekta na kosi, bez obzira na količinu nanošenja, vreme držanja (dosta sam varijanti praktikovala), nisam zadovoljna učinkom ove maske, iako sam je testirala duži vremenski period. Volim kada proizvod omekša kosu, ali ne volim kada ona deluje praktično mlitavo, u kombinaciji sa time da izgleda previše neuredno i po principu da svaka vlas vodi svoju politiku. Koliko ovom nisam zadovoljna, toliko je Placenta odlična. Iako je jedno proteinsko, a drugo hidratantno, više stavljam akcenat na to da mi se od istog brenda dopada neki drugi artikal više.

 

Orofluido maska i ulje, cena maske  oko 1900 dinara, cena ulja oko 1500 dinara, u DM drogeriji

 

Tegla i bočica su jako lepe i sofisticirane. Miris kod maske me malo guši, dok je ulje vrlo fino, orijentalno, a istovremeno veoma senzualno. Naravno, mirisi su donekle slični – ista je kolekcija, ali mi kod maske to deluje prigušeno što kvari utisak.

 

Osećaji na pomen ovih proizvoda nakon određenog vremenskog perioda su masnoća i težina. Ponovo, kao i kod prethodnog proizvoda, nema veze sa količinom i vremenom, isprobavam uvek dosta dugo i na više načina, pružam šansu više puta da ako ne vidim konekciju u startu, da vremenom pokušam da nađem mogućnost da izvučem najbolje, ako je to moguće. Maska ne radi ništa mojoj kosi, a svaki put nakon upotrebe, obavezno perem kosu dan ranije nego što je “po planu”, jer izgleda prljavo i neuredno. Deluje kao da je “podeljena” u par pramenova i vizuelno veoma slepljeno uz lice. To što vlasi omekšaju prilikom ispiranja, generalno može pružiti bilo koji pristupačniji balzam, čak i bolje. Ulje na krajevima, čak i uz mrvicu nanetu, ne funkcioniše. Volim zdrav sjaj koji ulja pružaju, zaglađenost, što dobijam Macadamia uljem, Balea, Velnea, Nuxe…Uz ovo imam utisak kao da sam stavila mini tegove na kosu. Sve deluje dosta teško, uz sjaj koji nije “zdrav sjaj”, nego nešto poput: “Poljubio bih te, ali postim”.

Zaista sam ostala razočarana ovim artiklima i oni su definitivno nešto u šta više sasvim izvesno neću ulagati.+ probala sam dosta davno i šampon i sprej za sjaj, koji takođe nisu ostavili neki pozitivan utisak

+ gratis, kojeg sam se setila u poslednjem trenutku, a o kojem imam najmanje da govorim: Dr Colić krema namenjena flekama. Nažalost učinak 0 bodova, nakon 2 meseca aktivne upotrebe. Kupila sam je u Lilly drogeriji za 900 dinara. Evo slike sa Instagrama, da vidite o čemu je reč – OVDE
To bi bili proizvodi koji iz iznad navedenih razloga nisu ispunili moja očekivanja. Bilo je i malo onih koji su me ostavili ravnodušnom, ali o tome nekom drugom prilikom. Spisak favorita i njima pripadajućim linkovima za prethodnu godinu, biće na mojoj FB stranici, kao note u toku sutrašnjeg dana.
Imamo li sličnih “ne baš” favorita?
Do narednog naslova,
Di/Proizvodi označeni “*” poslati su od strane PR na testiranje. Više o politici rada, pročitajte u KONTAKT sekciji./

12 Responses
  • Tanja Pipile
    January 9, 2015

    AD baza mi nikako nije jasna,bila je fantasticna a sada se apsolutno slazem sa svim sto si napisala,definitivno su nesto mijenjali jer drugo objasnjenje jednostavno nemam 🙂

  • SuperNova Kozmetika
    January 9, 2015

    U pa dosta hvaljenih stvari su ti bile lose. Ja se nesto ne mirisem sa tim uljima za kosu i dalje trazim neko koje ce mi biti bas dobro. Artdeco bazu sam mnogo volela pre promenjene formule a od kad je nova formula nisam je ni kupila pa ne znam kakva je. Presla sam na Avon i ne mrdam, savrseno mi odgovara. Ostalo nisam nista probala. Doduse Essence plavi ajlajner imam i kao i ti mislim da je bas dobar, a sad svakako ne planiram da probam i taj koji nije vodootporan.

  • Milica
    January 9, 2015

    Volim ovaj tip postova. In shower sam sad prvi put probala Balein I odusevljena sam. Planiram uskoro recenziju. Inace ja koristim crvenu serical masku, za moju plavu, farbanu kosu I ta mi je dobra. Secam se da ni meni nisu sve odgovarale. Poslednji put sam uzela in sight masku za ostecenu kosu I super mi je.

  • Andrijana
    January 9, 2015

    I ja koristim ovaj isti Serical Latte i super mi je, ja doduse imam kovrdzavu kosu pa mozda njoj vise prija, ali meni je super.

  • Anonymous
    January 9, 2015

    E vidis a meni je na primer serical latte najbolja maska koju sam ikada probala, kosa mi posle nje bude meka, sjajna, poslusna, ma divna, dok mi cuvena macadamia maska nista posebno ne uradi, kosa mi bude onako mekana i lepo mirise ali to je to.. Toliko sam se trudila da je zavolim da sam cak kupila dve tube, misleci "ma nemoguce da je svima fenomenalna a meni nista posebno, moram ja to jos da isprobam, popravice se" ali nista :/

  • Marijana
    January 9, 2015

    jedino što koristim od proizvoda koje si navela je Artdeco baza. Davno sam je kupila, pa mi je savršena

  • Chickfreak
    January 9, 2015

    Od ovih proizvoda sam isprobala samo Artdeco bazu i Essence tuš. Baza mi je ok, ali se meni znala jako brzo osušiti tako da sam odustala od daljnjih kupovina. A tuš jako volim i stvarno sam ih već xy kupila 🙂

  • Teky Frost
    January 9, 2015

    meni je essence liquid in baš odličan, ja čak ni ne želim probavati ovaj "obični" 😀

  • Anela
    January 9, 2015

    sad mi je drago sto nisam uzela orofluido ulje 😀 artdeco bazu nikad nisam voljela. imala sam neku kupljenu prije godinu i po, u pocetku je bila ok, ali se osusila jako brzo i nije vise fino sjedala na kapak a sjenilo se neravnomjerno nanosilo preko nje. jos trazim savrsenu bazu.

  • Anonymous
    January 9, 2015

    slazem se za serical late masku,meni masti kosu veoma brzo.

  • Andja
    January 12, 2015

    jos jedan razlog da se drzim mac paint pota kao baze…mnogo sam se plasila od ovih sljoka, ubedjivali su me da nisu jake ali avaj. hvala za body resort, prvi put sam odolela, pa pocela da obigravam, ali sad def. odustajem

  • Mica beautyblog
    February 27, 2015

    Joj ja sam koristila barem dvije godine uzastopno tus essence sa plavim cepom i nikako mi nije jasno sto su proizveli onaj drugi pored njega, smijesno, a sto se tice baze Artdeco bas sam neki dan pisala post o njoj meni je skroz ok i zanemarim te sljokice kada vidim koliko doprinosi trajanju make upa 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *