Glambox priča #novembar

by Sunday, November 23, 2014

Ideja, koja je u inostranstvu popularna već izvestan vremenski period – čak bih mogla i da je imenujem kao “hit”, sada je dostupna kod nas, pa i same imamo priliku da naručimo našu kutiju iznenađenja.

Kako funkcioniše: Poručujete paket čiji vam konkretan sadržaj nije poznat, iako  na oficijelnom sajtu možete videti koji su brendovi u opticaju. Postoji mogućnost pretplate na jedan, ili više meseci. Relevantni detalji se nalaze na njihovom sajtu.

Doživljaj iskustva, sadržaj i prvi utisci
Kao nekome ko nije “osoba od izenađenja” (pročitajte: strpljiv) i ko voli da “ode-vidi-proceni-pipne-kupi” ovo je bilo interesantno isčekivati s obzirom da ne znate tačan dan dostave. Iako sam videla par fotografija sadržaja (i pratećih komentara), trudila sam se da ignorišem iz prostog razloga što sam želela da doživim iskustvo bez uvertira drugih.
Veoma cenim estetski momenat, a posebno osetim zadovoljstvo kada uočim da je pažnja posvećena detaljima. U tom smislu, obradovala me je optimalna veličina kutije sa zaštitnim znakom GlamBox-a, a po samom otvaranju što je sve ušuškano u papir, sa mašnom i “zapečaćeno”. Usput, sve su “moje boje” te dodatno prija oku.
Sadržaj

 

Dobila sam dva Revlon Professional proizvoda za kosu – Shine Spray Glamourama (sprej za sjaj i glamurozan efekat), kao i Hairspray Photo Finisher 3 (lak za kosu visokog stepena učvršćivanja). Na preparativnoj strani takođe su se našli: MeiLab krema za lice sa bademovim uljem, dva Gerovital testera iz Gerovital Plant linije (hidratantna krema) i H3 Evolution Classic i tester BIODROGA High-Performance. Tu je i Yves Rocher sjaj za usne u boji maline, a i tester Hugo Boss parfema  Ma Vie. Nekoliko prospekata, vaučer sa 20% popusta na online kupovinu preko sajta www.vsdtrade.com kao i Moritz razglednica.

 

Prvi utisci
 
REVLON Professional Style Masters
Shine Spray Glamourama & Hairspray Photo Finisher
 
Lak za kosu je proizvod koji koristim veoma često, gotovo svakoga dana. Redovno tapiram i pravim “profil” (pošto moja kosa baš nema volumena i pada onako kako mi ne odgovara u potpunosti) a svakodnevni saveznik mi je lak za kosu. Dominantno koristim one jačeg koeficijenta, pošto imam utisak da mi oni koji nose oznake 1,2 ne rade ništa (mislim na Nivea, Taft…).  Zato sam se obradovala ovom primerku. Za sada mogu reći da mi se miris izuzetno sviđa, podseća me na Unique samo je oštriji. Takođe, lepo učvrsti i drži kosu, pri čemu je ne ulepi tako da se svaka vlas vidi što se ponekad dešava sa lakovima
 
Što se tiče spreja za sjaj, ovih dana sam imala puštenu kosu koja je bila uvijena figarom. Isto veče kada sam otvorila kutiju i videla da je spej sastavni deo, nisam dugo čekala da testiram. Inače nisam najveći fan proizvoda za sjaj, pošto sam nekoliko puta ostala razočarana. Upravo je jedno od razočarenja bilo nešto slično, a to je Orofluido sprej.
Naprskala sam jednu stranu i zagledala koliko ima razlike. Frizura deluje življe. Nije to “disko kugla sam” tip sjaja, što ne bi bilo ni lepo, nego je nekako prirodno, lepo, sveže i zdravo. Vlasi deluju zdravije i lepše. Dovoljno je reći da ću sigurno kupiti proizvod u punoj mililitraži.
Predlog: Volela bih da u nekoj narednoj kutiji ponovo bude OVO, ili OVO, pošto vidim i komentare. Takođe, gledala sam prospekt, zanimljivo deluje i glina, mada nikada nisam koristila.
 
Yves Rocher sjaj za usne
Prijatno iznenađenje kada je u pitanju ovaj proizvod. YR je meni “brend za negu”, a njihovi dekorativni artikli do sada nisu kod mene naišli na interesovanje – bez posebnog razloga.
Ovaj sjaj estetski deluje veoma korektno, ima klasično pakovanje sa diskretnom šarom. Aplikator je sunđerčić u obliku koji donekle podseća na broj osam. Ono što je najveće iznenađenje jeste odlična pigmentacija, blaga kremasta, a bogata i veoma prijatna tekstura koja lepo prijanja na usne. Takođe, sjaj nije lepljiv, postojan je, a boja je puna. Jedino za šta ne bih mogla da pružim adekvatnu deskripciju je miris. Nije mi neprijatan, ali nije ni neki koji me oduševljava. Ako ste probali Rimmel tečne ruževe, recimo da je to otprilike ta nota, samo manje intenzivna. Sve u svemu, definitivno ću više istražiti njihovu ponudu dekorative.
Predlog: Pod pretpostavkom da je i ostatak šminke sličnog kvaliteta, bilo bi lepo videti rumenilo u nekom od narednih paketića. To je jedan od proizvoda koji većina devojaka/žena voli i sakuplja kao hrčak.

 

 

MeiLab Badem ulje 30% krema za lice
 
Prva asocijacija: Pavlovićeva mast. Fino miriše, kada se nanese malo intenzivnije, ali to brzo izbledi/ispari nakon što prođe nekoliko minuta dok koža ne upije proizvod. Nakon 10-ak minuta, nema lepljivih tragova, ali se oseća blaga težina i film. Nanosila sam na vrat i dekolte uveče i sasvim je ok za sada. Ujutro je pod prstima koža mekana i lepa.

 

BOSS Ma Vie

 

Pošto “sjajno” opisujem mirise, neću previše detaljisati, već samo na osnovu asocijacije koje uvek imam kada prenosim utisak. Ima tih “popularnih” parfema za koje kada osetite u prolazu na nekome pomislite: “Šta beše ovo, fino miriše?”. Intenzivno, lepo, ženstveno ali nekako moćno. Ovaj bih tako definisala. Ako će biti od pomoći nekome, evo pravih informacija: gornja nota – kaktusov cvet, srednje note – ružičasta frezija, jasmin i ruža, bazne note – cedrovina i drvene note (info sa jednog hrvatskog sajta).

 

Celokupan utisak nalazi se na pozitivnoj strani. Ideja mi se dopada, priča je nova i mislim da joj treba pružiti priliku da se razvije. Kada je reč o sadržaju, ako izuzmem Gerovital – konkretne testere koje sam imala već priliku da probam, Biodroga tester koji će već nekada doći na red, proizvodi koje sam dobila su mi stvarno korisni i dopadaju mi se. Na kraju, odnosno početku, drago mi je da sam uz osmeh otvorila ovaj paketić i sa zanimanjem pažljivo, ali relativno brzo (uz usputno fotografisanje), raspakovala da vidim sadržaj.
Potpuno jasno kao danbilo bi još bolje da je tu mogao da se nađe još koji artikal u punoj/putnoj veličini. Međutim, razumem iz kojih objektivnih razloga se to nije dogodilo, te je ovo novembarsko izdanje, ne tako izdašno kao prethodno. Svakako, ne osećam potrebu da to ističem do te mere da mi  postane fokus pored ostalih detalja i stvarčica koje su mi se dopale.Bez obrzira  na zadovoljstvo koje teži priči u superlativu, ili scenariju koji je potpuni opozit, smatram da treba sagledati stvari iz nekoliko uglova, biti dovoljno informisan, a iznad svega u iznošenju svojih stavova biti kulturan, odmeren, korektan, a najvažnije dostojanstven.

Elem, verujem da će naredne kutije biti bolje, interesantnije. Bilo bi veoma lepo, da opstanu i uspeju, što im svakako želim, pa da kao i u inostranstvu imamo i specifične edicije koje mogu biti veoma interesantne (sezonske, one u čijem stvaranju učestvuju blogeri, neke poznate ličnosti..). Pratiću razvoj ove priče, a potrudiću se i da vam predstavim sadržaj na blogu, ili zajedno sa Magdalenom na našem portalu. Pratite :).
Da li vam se dopada sadržina moje kutije? Šta biste vi želele da vidite u narednim? Verujem da bi predlozi bili uzeti u razmatranje, a i sama sam dala nekoliko.
Do narednog posta preporuka za novembar,
Di
17 Responses
  • Kati
    November 23, 2014

    Odmereno , kulturno i sjajno kao i uvek. Potpuno si drugačija od svih drugih što si pokazala i ovim tekstom. Ja nisam poručila ovu novembarsku kutiju ali ne mislim da je sadržaj loš. Poručila sam decembarsku kutiju da bih dala podršku kompaniji. Još jednom , svi komplimenti za tekst, fotografije ali i za stav.

    • admin
      November 23, 2014

      Kati, hvala ti na ovakvom komentaru. Verujem da će decembarska biti zanimljiva, jer je mesec praznika, pa pretpostavljam da će nešto u skladu sa tematikom biti. Poručujem i ja.
      Drago mi je da delimo mišljenje po pitanju sadržaja, a takođe po tome što si napisala zaključila da delimo stavove.

  • Make Up Obsessed
    November 23, 2014

    Jako lijepo i odmjereno napisan tekst, izvrstan kao i uvijek 🙂

    Mene je osvojilo pakiranje, divne boje i jedva čekam da mi dođe u 12. mjesecu moja kutija s Lookfantastica (iako također nisam osoba od iznenađenja).

    Mislim da su ovo dječje bolesti i nadam se da će uspjeti ta priča, treba podržati domaće ideje i projekte 🙂

    • admin
      November 23, 2014

      Hvala ti puno,a kao što to često biva slažemo se. Iskreno sam uvek tu da podržim sve za šta smatram da je lepo i ima potencijala da u budućnosti zaživi.
      Čekam tvoj post kad bude vreme ♡♡♡.

  • Anonymous
    November 23, 2014

    Da li se i koliko placa ta kutija iznenadjenja?

    • admin
      November 23, 2014

      Napisala sam u drugom pasusu da postoji mogućnost pretplate, i linkovala sajt za sve informacije :).

  • Beauty Doctor
    November 23, 2014

    Korektno od tebe 🙂
    Konačno je stiglo i kod nas,defitnitivno zanimljiva stvar,probaju se stvari koje možda sami nikad ne bi kupili 🙂

    • admin
      November 23, 2014

      Slažem se, to je negde i ideja, da se testiraju proizvodi različitih brendova, a bez unapred poznatih informacija o konkretnim artiklima. Interesantno je :).

  • Malegria
    November 24, 2014

    Мени се лично идеја не свиђа, јер је тешко, усудила бих се да кажем и немогуће, упаковати у кутијицу нешто што би свакоме користило. Лако се може десити да особа с масном косом добије производе за суву, љубитељ тамних кармина да добије светао, да не набрајам даље. То ме превише подсећа на израз ,,мачка у џаку", тако да никад не бих купила тако нешто. Евентуално бих размислила о идеји ако би чланови попуњавали неку врсту профила где би набројали које и какве производе користе па да им се пошаље нешто у складу с њиховим преференцијама. Баш ме занима шта други људи мисле о оваквом концепту :).

    • admin
      November 24, 2014

      Nakon registracije, postoji mogućnost popunjavanja upitnika, koji ima za cilj upravo da prikupi te informacije koje će kasnije doprineti. Nisam želela o tome da detaljišem – zato sam linkovala sajt na startu, pošto sam imala ideju da se fokusiram na sadržaj i utiske o samom doživljaju iskustva :).

    • Malegria
      November 24, 2014

      То је онда већ друга прича, нисам видела јер се нисам регистровала. Хм, судећи по овоме што сам до сада прочитала, требало би да се они мало више уходају да би то заживело међу људима којима се свиђа такав концепт. У сваком случају, лепо си нам приказала како тренутно стоје ствари :).

    • admin
      November 24, 2014

      Da, da dobro jasno je da si pomislila da sam iznela detaljnije priču (kao što nisam).
      Slažem se sa tobom, a hvala ti, potrudila sam se :).

  • Jas S
    November 24, 2014

    Ja sam vec svuda(a i njima) pisala o tome da nisam zadovoljna sadrzajem kutije:tester parfema skoro prazan (hajde desi se), dok su YR proizvod ocigledno dobile samo blogerke sto uopste nije korektno (da ne pricam da je to bio jedini full size proizvod).
    Mene kao potrosaca ne interesuje ko je i zasto otkazao-bolje i oni da su otkazali ako ne mogu da se drze onog cega su sami napisali na sajtu;a ne naplate standardno,a podbace u sadrzaju. A tek neprofesionalni komentari na IG 🙁 stvarno im to nije trebalo.
    Porucivala sam kutije iz inostranstva i tako cu i nastaviti jer ovde ne znas sta mozes da dobijes za svoj novac ( a bila sam tako srecna kada sam cula da ce i ovde biti kutija-utoliko je moje razocarenje vece).
    Vec sam ostavljala komentare sta bih volela da dobijem (pre ovog fijaska) a to svakako ne bi bili Revlon proizvodi iz oktobra. Naime, ja jesam ostavila recenziju da su dobri (sto je tacno) ali zelim nove proizvode a ne svaki mesec neko ponavljanje. Ma koliko kvalitetni bili poenta kutije je u isprobavanju novih proizvoda.
    Nadam se da me neces pogresno shvatiti,ali ovo je moje misljenje.

    • admin
      November 24, 2014

      Nemam potrebu da te shvatim pogrešno, jer uvek težim da tumačim u skladu sa izalagnjem onoga ko iznosi svoj stav a ne da kreiram svoje verzije. 🙂 Jasno mi je apsolutno sve i razumem te.
      To za blogere ne mogu da tvrdim, a ni automatski da se složim, jer se nisam upuštala u u sadržinu pojedinačne kutije bilo koga do svoje.
      Ovi predlozi što sam postavila, to sam više na osnovu svojih preferencija napisala šta mi se dopalo pa bih u svojoj volela eventualno da vidim, mislim da razumeš šta sam htela da kažem :).

  • Jas S
    November 24, 2014

    Naravno 🙂

  • Jelena J.
    November 24, 2014

    Sve sto si rekla je vecinom i moje misljenje ali sa tim sto moja kutija nija imala sjaj-karmin pa je onda stvarno smesno pricati da dva spreja i kremica pravdaju cenu. Ali nadam se da ce se popraviti 🙂

    • admin
      November 25, 2014

      Da, evo sad baš uz kafu videh i tvoj post. Šteta stvarno.
      I ja verujem, bilo bi dobro :).

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *