Lancome Grandiose maskara

by Saturday, September 27, 2014

Novitet na našem tržištu, koji će se uskoro naći u prodaji. Zahvaljujući Lancome timu, pre skoro dva meseca, stigla je kao jedno lepo iznenađenje, koje sa zadovoljstvom trošim. Podrobnije u nastavku.
Hypnose je proslavila 10. rođendan, a Lancome je lansirao, ujedno pomerio granice novom maskarom Grandiose, koja, po rečima stranih blogera, preti da svrgne sa trona čuvenu, prethodno pomenutu.
Fokus kod grandiozne lepotice je četkica oblika labudovog vrata koja treba da olakša prilaz, nanošenje, a pruži dobar efekat – to je i ideja tima koji je osmišljavao ovaj novitet. Naravno, prati je (standardno dobra za Lancome) formula, koja omogućava savršen balans boje, postojanosti i nege.
Prvi susret sa proizvodom, čak i pre otvaranja, odisao je manjom nesigurnošću sa moje strane, zbog otvaranja, zatvaranja. Sve četkice do sada, bile su ravne i nisam uopšte pravila pitanje oko toga da li će negde da “zapne”. Bez brige, sve najnormalnije funkcioniše.
Jako jednostavno i precizno se nanosi. Možete lako da obuhvatite dosta, od najsitnijih do najdužih trepavica, a i da dopunjavate sa strane.
Do sada nisam imala nikakve probleme niti iritacije, posebno ne kada popravljam gornji red kod unutrašnjeg ugla oka. To je mesto gde se povremeno događa da oči krenu da suze, ali sa ovom nisam imala poteškoće, iako sam očekivala, čak i malo “izazivala sudbinu” stavljanjem četkice u različite položaje i istražujući najbolji način za nanošenje.
Formula je odrađena optimalno. Nije previše “mokra”, a ni “suva”, a lepo se raspoređuje po trepavicama i intenzivno je crna. Smatram da je jedno nanošenje (koliko ima na slikama ispod), uz par povlačenja da se lepo raščešljaju  sasvim dovoljno i pruža, rekla bih jako dobar efekat.
Ovde pričam o svakodnevnom šminkanju težeći što boljem rezultatu i tada izvlačim maksimum iz proizvoda, ali se držim: “Manje je više” pravila.
Ne volim da vidim, a još manje praktikujem “kilogram maskare”, te više slojeva nisam ni prikazivala. Ako želite: “Možda je rođena sa tim” efekat nerealnog obećanja, stavite veštačke trepavice.
Stižemo i do konkretnog prikaza koji sam slikala pre neki dan. Imam svoje opšte utiske, kao i objašnjenje za fotografije, pa pažljivo ispratite.

Sedela sam kod kuće, radila za kompjuterom kompletno popodne, kada sam je slikala i sumirala finalne utiske.

Fotografije levo na oba kolaža su dakle, samo baza i dve senke. Trepavice ne uvijam spravom za mučenje još uvek (ali ću je uskoro kupiti), iako su prirodno dosta spuštene.

Jednostavno izvlačenje četkicom iz korena do vrha, uz kratko zadržavanje na kraju, koje omogućava da se one lepo podignu i u tom položaju ostanu. Kao što možete da vidite iznad, veoma lepo su razdvojene iako prilično neposlušne i različitih političkih opredeljena, te svaka prati svoju priču. Crne, čak i malo produžene.

Nekoliiko sati kasnije, možete primetiti da su i dalje podignute, ali su se u nekoj meri “udružile/grupisale”.
Nema razmazivanja, ili grudvica. Ovako, u ovom stanju, one su ostatak dana, postojane. 


Ne znam koliko će paradoksalno da zvuči ako kažem da mi se više dopada efekat  i činjenica, što mi je maskara duže na očima, oko deluje lepše i otvorenije – upoređujući slike, a i po komentarima drugarica koje sam redovno molila da obrate pažnju u toku dana kako izgleda. 

Na stranu što treba da uzmete u obzir da ne mogu na fotografijama jednako otvoriti oko uvek pa i to doprinosi utisku, Na prvoj desnoj (kolaž 1.), vidite da nije baš otvoreno dovoljno kao na drugoj (kolaž drugi, ili donje poređenje), pa i to malo utiče na celokupan izgled. Prosto treba obratiti pažnju na sve i uzeti više faktora u obzir. Suština je da se ovo ovako dešava kada je nosim. Ne smeta mi, štaviše odgovara, no volim da obrazložim.

Na sve ovo dodajte i malo intenzivnije senke, eyeliner i priča ima potupno novu dimenziju. Sada to nisam praktikovala, maskara je fokus.

Proizvod se ne definiše kao vodootporan, ali recimo da određenu količinu vode može da izdrži kao da jeste (probala sa prskalicom), bolje od nekih koje imaju tu naznaku .

Opšti utisak je da je ovo jedna jako dobro odrađena maskara, kod kojeg vas na prvi pogled istovremeno može oduševiti i malo “uplašiti” oblik četkice, ali sa kojim uz samo malo rada i bez količinskog preterivanja, možete dobiti, rekla bih, odličan finalni rezultat. Makar je to ono što meni odgovara.

*fotografija sastava mi ne uspeva zbog presitnih sloba, okačiću je već, ili ću, kad budem stigla prekucati za zainteresovane

Da li vam se dopada Grandiose?
Ako bi vam bilo interesantno, mogu uporediti Hypnose i Grandiose četkicu na fb strani? Efekat je veoma sličan.

22 Responses
 • Tijana Velimirovic
  September 27, 2014

  Ova maskara je stvarno prelepa…Pocecu da je merkam 🙂

  • admin
   September 27, 2014

   Obrati pažnju kad je puste u prodaju :).

 • Anonymous
  September 27, 2014

  Koja je cena

  • admin
   September 27, 2014

   Nemam tu informaciju, u suprotnom bi se u prvoj rečenici uz "uskoro u prodaji" našlo i "po ceni od xy dinara". Verujem da će biti kao i ostale isto. 🙂

  • Anonymous
   September 28, 2014

   Cemu tolika nadmenost? Citalac te pita da li znas cenu a ti odgovaras nadmenim i sarkasticnim komentarima. Nekada si cenila citaoce a sada ti je nos otisao u nebo.

  • admin
   September 28, 2014

   Obrazložila sam sasvim kulturnim tonom i više nego opširno.
   Ko želi da vidi/traži sarkazam, naći će ga. Nema potrebe za nadmenošću, niti je to u mom stilu.

 • Mell's corner
  September 27, 2014

  Nemam u planu kupnju, ali mi skroz dobro, štoviše odlično, izgleda efekt na trepavicama! 😉
  I fotke su ti kraaaaasne <3

  • admin
   September 27, 2014

   Pogledaj je lada se pojavi u prodaji :)), stvarno su je lepo odradili :).
   Hvaaala ♡♡♡.

  • Mikka MB
   September 27, 2014

   Kupila je. Ali nisam još isprobala, očekivanja su velika! Na tvojim trepkama baš lijepo izgleda 🙂

  • admin
   September 28, 2014

   Jedva čekam tvoje utiske!
   E drago mi je da ti se dopada, mislim da je skroz ok ispalo.

 • ana2cats
  September 27, 2014

  Znamo da Lancome ima verovatno najbolje maskare na svetu tako da ne sumnjam da je i ova fenomenalna!

  I molim da mi se ne dozvoli da je kupim dok ne potrosim barem jednu od ovih koje imam… 😀

  • admin
   September 28, 2014

   Upravo tako.
   Mislim da će ti zabrana biti stavljena :D.

 • Vedrana Brankovic
  September 27, 2014

  Baš je uočljiva razlika. Moja omiljena maskara je bila Lancome Amplicils, koja se dugo već ne proizvodi, a efekat ove me podseća na efekat koji sam imala sa tom.

  • admin
   September 28, 2014

   Već si mi je pomenula. Našla sam je na google-u, bila joj je baš lepa četkica, šteta.

 • Marry J
  September 28, 2014

  Uuuu bas je dobra! 🙂 Mene malo plasi ta labud drska ali bih je sigurno probala. Prelepe okice imas! <3

  • admin
   September 28, 2014

   Hvala Marry <3.
   Da, mene je takođe malo plašilo to, kako šta, ali zapravo je poenta u tome da ti to olakšava prilaz oku, a i kad prelaziš na drugo da se ne zamrlja. Dobra je priča skroz.

 • Anaviglam beauty blog
  September 28, 2014

  Zaista je posebna.

  • admin
   September 28, 2014

   Ima neku svoju priču :).

 • Malegria
  September 28, 2014

  Мени се маскара не свиђа, јер превише слепљује трепавице за мој укус. Али пост је као и увек лепо написан :).

  • admin
   September 28, 2014

   Ako, svako mišljenje je dobrodošlo :). Okačila sam efekte u različitom vremenu, da se može napraviti poređenje i na osnovu toga doneti neki zaključak.
   Hvala ti puno <3.

 • Anonymous
  September 29, 2014

  Jel mozes molim te da mi napises koja je cena crvenog Chanel lak sa tvojih instagram slika?:)

  • admin
   September 29, 2014

   Naravno, cena je oko 2800 dinara. Nisam sigurna da li je 2780, ili 2870, ali tu je okvirno :).

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *