30 minuta za relaksaciju

by Monday, July 7, 2014

Donosim svoje utiske i priču o jednom opuštajućem tretmanu, na kojem sam bila pre mesec dana.
Aktuelna tema u svim medijima behu poplave. U gradu gužva, sparina. Preumorna, sa torbom u ruci zaputila sam se na kako rekoše – mini tretman.
Već na samom ulasku čuje se relaksirajuća muzika, a kroz glavu mi prolazi: “Pola sata poklanjam sebi, bez razmišljanja o “rešavanju svetskih problema””.
 
Za mene se pobrinula vrlo prijatna kozmetičarka Bojana, koja mi je nakon krajnje posvećeno urađenog tretmana, dala i neke korisne savete, smernice i preporuke.
Metropoliten beauty salon, prostorija za Dr. Hauschka tretmane

Prvi korak ovog tridesetominutnog iskustva, bilo je uklanjanje šminke koju sam imala na licu.
Koristeći mleko namenjeno toj svrsi (Cleansing Milk), nežnim pokretima, a uz svega par poteza lice ostaje čisto, nežno i prijatno na dodir, a kompletna šminka je uklonjena.
Ovaj, mada i gotovo sve u nastavku  proizvode, posedujem, o nekima ste mogli da čitate utiske, a mnogi su još uvek na testu.

Dobar savet koji je dala Bojana, jeste da, ukoliko iz bilo kog razloga recimo u periodu pred ciklus, osećate blago peckanje na licu od ovog proizvoda ili vam u datom momentu ne prija, prethodno ga pomešajte sa malo vode i potom nanesite na lice, problema neće biti. Lično sam imala nekoliko situacija, zato sam i pitala, a potom i poslušala.

Čarolija mirisa počinje lagano.

Čišćenje lica uz Cleansing Cream (krema za čišćenje), o kojem sam govorila u ovom postu detaljnije.

Ono što je fokus kod ovog proizvoda, jeste način korišćenja. Možete, pogledajti ovaj video, u kojem je pokazan postupak. Koliko je bitan dobar preparat, toliko je važna i njegova pravilna upotreba.

Lepo raspoređeno i laganim pokretima utapkano po licu, topla kompresa, jednom, drugi put, koža je spremna za najlepši deo – masku.

Pre toga, još malo na temu efekta kreme za čišćenje. Osećaj koji imam već preko pola godine koliko aktivno koristim proizvod, za sada je nezamenljiv. Prijatnost, elastičnost i mekoća pod pristima kada dodirnem lice, a iznad svega, čistoća.

Moja koža, praktično “traži” ovaj proizvod. Zaštitni film koji ostavlja, prisutnost mirisa kraći vremenski period (pošto obično malo sačekam pa nanesem tonik i kremu). Maksimalno sam posvećena tom ritualu čišćenja od par minuta koji me jako opuštaju, a i ovom prilikom su, čak i više, jer prosto, nisam radila ja. Kada za to nemam vremena, radije posežem za nečim drugim, nego da nepravilno koristim ovaj. Treba li pričati priču o važnosti čišćenja lica, rekla bih da je suvišno.

                                              Metropoliten beauty salon, prostorija za Dr. Hauschka tretmane

Rejuvenating Mask (maska za regeneraciju)


Natopljeni tupferi na kapke, dragocena tekstura na lice, muzika u pozadini. Ćutim i uživam.

Ulje jojobe, ekstrakti semenki dunje, zečje deteline i boražine, ulje koštice kajsije sastavni su deo ove maske. Namenjena je svim tipovima, stanjima kože. Čuva vlažnost, umiruje osetljivu kožu, smanjuje proširene pore. Dobar pomoćnik koži koja je dugo bila izložena suncu.

Masku sam probala jednom prilikom davno, imala sam tester, pa sam kupila putno pakovanje i njega trošila, a pre koju nedelju i full size. Nimalo agresivan biljni miris, lagana formula koja prijanja na lice, na momente se čini i da hladi. Poseban ugođaj je u regiji oko oka i na čelu, tu nekako osećam da se nešto dešava svaki put, pa i tada, vrlo je prijatno i kao što rekoh, hladi, bar meni. U nekoj meri se upija, a ostatak koji je prisutan se ispere. Efekat nakon jednog korišćenja je instant prijatnost i hidratacija. Na malo duže staze, ujednačenje tena, umirujuće dejstvo i to nije fraza, realan efekat – nikada veći plus za jednu masku.

                                                  Metropoliten beauty salon, prostorija za Dr. Hauschka tretmane

Tonik, krema od matičnjaka, malo korektora da prekrije flekice i ja sam bila spremna da “nastavim dalje”.

Kada je reč o korektoru, veoma prijatno sam se iznenadila. Manja količina, utapkana na nepravilnosti, praktično ih je na par sati uklonila. Nije težak, neprijatan na licu, već se baš stapa. Nije korektor koji samo prekriva, već i što se kaže, daje povratnu informaciju. Meni recimo utiče na crvenilo veoma brzo. To je bila jedna od preporuka, koju sam momentalno nabavila. Čitaćete recenziju.

Takođe, dobila sam preporuku i za masku od gline. Imam, testiram.

Tih, umilan glas, pokret ruku po licu koji prija, opušta. Ona zna na koji način da istovremeno aplicira proizvod, tako da to ne bude rutinska radnja, već umetnost, da usput da korisne savete i učini da zaista izađete zadovoljni.

Iako se na mom licu, usled svih stvari koje su me me tih dana tištile, logično nije moglo videti “to nešto”, niti je poenta bila da se nešto konkretno vidi,. U svakom slučaju, ja sam bila izuzetno zahvalna na tome što je kompletna priča učinila da se ja osećam iznutra bolje, lepše, snažnije. A iz stanja duha sve polazi.

Na kraju, zahvalnica Ljiljani, Maji koji su uputile poziv, a posebno Bojani, koja je priču sprovela u delo.

Da li među vama ima još zaljubljenika u Dr. H kozmetiku? Moj kutak postaje sve veći, a skoro su mi zbog slika na Instagramu, drugarice i nekoliko blogera rekle: “Dijanino Hauschka svetilište” – šta da radim, širim porodicu, kad mi se već dopada i prija.

2 Responses
  • Ljiljana Maricic Grujic
    July 8, 2014

    Nema na čemu, Dijana.
    A Bojana je divna. Treba probati njenu holističku masažu u salonu.

  • Mirna
    July 8, 2014

    Joj, da mi je uživati…i tako svaki dan. Obožavam ovakve tretmane još pogotovo kozmetikom Dr Hauschka. Svakako proučim ostale recenzije pa kad sve potrošim kupim nešto njihovo.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *