Celulit borba 2014

by Wednesday, April 9, 2014
Već četvrto proleće, vodim bitku sa celulitom. Naravno, to traje par meseci, održava se do kraja leta, a onda… Iskreno, moja lenjost uzima maha do narednog marta. Mislim da su celulit i farbanje kose, stvari u tim ritualima na koje prevrćem očima, ne jednom, nego 100 puta.
Poslednje dve godine, rutina je krajnje pojednostavljena, što se svodilo na bršljanovo ulje (oko 300 dinara u apoteci) i masažer. Ove, 2014. – manje , ali vredne promene, nešto brže počele su da donose više nego zadovoljavajuće rezultate. Uzimam u obzir da ove godine imam (znatno) više pomorandžine kore, a vreme za koje rešavam situaciju je približno onom ranije.
U nastavku pročitajte nešto više o rutini koju primenjujem već mesec dana (koji dan više), a sa kojom ću nastaviti u narednom periodu.

Proizvodi:

– Weleda piling za telo od breze
– Guam  blato
– Weleda ulje od breze za celulit
– masažer ( Top Shop)

Polazimo od Weleda pilinga koji sam nabavila na sjajnom sniženju (-50%), a koji sam imala priliku prethodno da probam, pošto sam dobila tester pre više od pola godine. Dovoljno intenzivan, ali jako prijatan, blago citrusan i energičan miris. Eksfolijacija dovoljno gruba, ali ne prelazi granicu prijatnosti.
Aktivni sastojci: ulje kajsije, ulje pšeničnih klica, ruskus, karanauba vosak.

Način upotrebe koji  praktikujem: Jednom u pet dana, na suvu, ili blago vlažnu kožu, nanosim optimalnu količinu proizvoda (individualno je, ali ne morate preterivati). Kružnim pokretima polako masiram, a nakon toga isperem. Sama tekstura proizvoda je izuzetno kremasta, prijatna, a rezultat  nežna, vrlo svilenkasta koža čiji sjaj je primetan, a mekoća se oseća pod prstima.
Cena: oko 1000 dinara, zavisno od lokacije

Idemo dalje, GUAM. Pred novu godinu, Deda M(etropoliten)raz, u paketiću mi je spakovao 3 kese zaniimljive sadržine, a namenjene napasti koja je tema teksta (Deda Mraz zna moje muke). Reč je o brzodelujućem blatu od algi.

Upotreba je vrlo jednostavna. Nanesite u srednje debelom sloju blato na delove gde smatrate da vam je to potrebno, ostavite 10ak minuta, a potom isperite vodom. Za tih 10 minuta, može se osetiti blago, dakle ne dramatično i nepodnošljivo, već sasvim malo osetno peckanje, što je potpuno normalno. Takođe, nema potrebe da se pokrivate, obmotavate ćebadima, folijama i slično.
Jednu kesicu, mogla sam da koristim, dva ili tri puta, zavisi koliko količinski nanesem, a upotrebljavala sam ih na tri dana. Funkcija je izvršena, sve je izbilo na površinu (zastrašujuće), što je i bio cilj, a onda sam nastavila sa rešavanjem uz ulje, pa čitajte u narednim redovima.

Stižemo do favorita.
Ulje od breze – kombinacija prirodnih ekstrakata i prirodnih biljnih ulja, poboljšava teksturu, elastičnost i tonus kože.

Upotreba: Svaki dan koristim, u zavisnosti od obaveza jednom ili dva puta dnevno. Lagala bih ako bih rekla da sam apsolutno svaki dan nanosila 2 puta, pošto nisam (uglavnom jutarnji deo), nemam uvek vremena.
Ali, kada praktikujem to, onda ujutru na vlažnu kožu nanesem uz kraću masažu i ono brže upije, dok se uveče posvetim kompletnom procesu, koji obuhavta nanošenje na suvu kožu, razmazivanje, a potom masiranje svake noge masažerom po 10ak minuta na najjačem stepenu. Nakon masaže, ulje još uvek nije upilo, pa ga dodatno za par minuta umasiram. Koža mi izgleda jako zdravo i lepo.
Cena: 1990, 00 dinara za 100ml proizvoda, pratite kada imaju akcije, pa možete proći sjajno kao ja.

*Ako se pitate koliko će vam ulje trajati, odgovor je krajnje nezadovoljavajući, a to je – zavisi. Zavisi od više faktora: Koliko ga redovno koristite, kolika je regija na koju nanosite i da li stavljate malo, optimalno ili previše.

Nisam neko ko se hrani zdravo, naprotiv. Nemam nikakvu fizičku aktivnost, već sam se isključivo oslonila na ove proizvode i masažer. Tečnost u vidu čajeva pijem svakodnevno (zbog lica-bubuljica i kose), o tome ću govoriti već. Uprkos svim tim faktorima, za mesec dana, ako ćemo procentualno, uspela sam da saniram 40%+ problema, tako procenjujem. To je za mene i više nego dobro, zapravo odlično.

Zadovoljna sam povećanom elastičnošću kože,samim izgledom i kvalitetom, a naravno i činjenicom da se moja “utakmica” privodi polako kraju, a da ja izlazim kao pobednik.
Nisam nerealna, nije gotovo, niti kao rukom odnešenom (ne znam ko još veruje u te stvari), već proces koji ide u dobrom pravcu. Kada sam čitala opise i recenzije proizvoda, na stranim sajtovima, mogla sam ovako, virtuelno, da se složim sa mnogim blogerima. Nijedan od proizvoda ne obećava ništa nerealno, nestvarno, rešenje u prekratkom roku, a svi spunjavaju svoj zadatak – što je suština.

Svaki, ima svoju ulogu i doprinosi(o je) rešenju, ali ako bih morala da izdvojim nešto kao posebnu preporuku , što stvarno smatram da obavezno vredi imati, jeste ulje. Nisu “sva ulja ista”, iako sam prva iskreno tu tezu podržavala kada je  u pitanju taj proizvod orijentisan na celulit (pošto znate da imamo i ulja za telo, nevezano za tematiku). Ovo je ispunilo moja očekivanja, u potpunosti.

Kako se vi borite sa ovom napašću? Preporuke su dobrodošle, kao i uvek.

 

31 Responses
  • Deni
    April 9, 2014

    Nije celulit napast već nezdrava hrana. Ja ga nemam, ali celog života se zdravo hranim, a potrebu za čokoladama, grickalicama, gaziranim pićem ni nemam.

    Drugo rešenje su anti-celulit masaže, ali to je kratkoročno.

    Samo treba promeniti prehrambene navike, pa će se povući. U dejstvo kozmetičkih proizvoda ne verujem.

    • admin
      April 9, 2014

      Loša, odnosno nekvalitetna ishrana je izvor velikog broja poblema, a i celulita. Ja ne mogu, bukvalno sam gadljiva na zdravu hranu i svesna sam da će me to stići, kad tad.
      Ja sam dosta stvari probala, neke mi se više, neke manje sviđaju, ovo mi je stvanro super sada. 🙂
      Mada, radim na tome da menjam navike, ali definitivno teško ide.

    • Deni
      April 10, 2014

      Kažu da je ljudima mnogo teže da promene način ishrane nego da počnu da vežbaju.

      Mislim da u tvom slučaju ima rezultata zbog masažera koji koristiš. Kada prođe leto, probaj da koristiš masažer sa običnim uljem za telo i verujem da će rezltat biti isti.

      Većini ljudi je asocijacija na zdravu hranu tofu sir, soijno mleko i bezukusno zrnevlje. To ni ja ne jedem, niti planiram. Dovoljno je za početak da beli hleb zameniš integralnim. Deo brašna kada praviš kolače, palačinke zameniš crnim, smanjiš udeo šećera u receptu. U Merkatoru imaš fantastičan hleb koji oni prave (nije onaj u celofanu), u obliku okrugle pogače, posut velikim semenkama, ne možeš da promašiš. Mislim da se zove komšijin hleb ili tako nešto. To je zdravo, a nema šanse da ti se ne svidi, kao kolač je. Izbaci gazirana pića, umesto kutije keksa uzmi "overnight oats", dodaj u to mlevene lešnike, kakao. Umesto kupovnog voćnog jogurta biraj običan, ako ga baš voliš napravi sama u blenderu (zamrznute maline, malo meda, dobije se isti ukus kao kupovni). I one ćufte o kojima si pisala ja svrstavam pod zdravu hranu, dok kolač sa višnjama ipak ne. Ali, ako mu dodaš integralno brašno, staviš manje šećera, dodaš jos neko crveno voće, biće vrlo prihvatljivo.

      Zdrav način ishrane može da bude vrlo ukusan, samo treba biti maštovit. Ne iziskuje ni više vremena u pripremi, samo se malo menjaju recepti. Malo po malo, to sve pređe u naviku i postane način života. A ako povremeno pojedeš sladoled ili neku brzu hranu, ne znači da si se vratila starim navikama. 😉

    • admin
      April 12, 2014

      Draga Deni, ne bi verovala koliko se slažem sa tobom po pitanju ishrane, ali nažalost, samo u teoriji, zato što do sada nisam bila istrajna ni u jednom režimu koji sam započinjala.

      Zanima me taj hleb, Merkator mi je blizu prilično, tako da ću sigurno pogledati. Problem je što ja pravim povremene izlete sa zdravom hranom, umesto obrnuto, no valjda ću se opametiti. Masažer definitivno ima ulogu svoju, ali što se tiče ulja, ne znam. Probala sam dosta, ali nisu mi sva bila jednako dobra, ovo me je stvarno iskreno oduševilo. Na sve to treba da se doda i fizička aktivnost, a ne da sedim i da čekam da mi neko "odnese" celulit.

      Hvala ti na iskrenim i korisnim savetima, baš si lepo napisala, a mogla bih i da usvojim, ne bi mi škodilo zaista.

  • Ana
    April 9, 2014

    Da li si probala kremu Somatoline nocni tretman?

    • admin
      April 9, 2014

      Čitala sam o njoj, ali je nisam probala nikada :).

    • Make Up Obsessed
      April 10, 2014

      ja se moram ubaciti i reći da je Somatoline noćni tretman stvarno izvrstan, meni možda i najbolji proizvod za borbu protiv celulita, uz minimum muke (čitaj masaže) sam vidjela pozitivne pomake

      mene ovo ulje od breze već neko vrijeme privlači, no opskrbljena sam trenutno anticelulitnim proizvodima pa zasad preskačem, no imam na umu da valja 🙂

    • admin
      April 12, 2014

      Nisam probala, verujem da je dobar. Ma ako je to muka onda :D.
      Ne moraš gomilati :).

  • peace_oglory
    April 9, 2014

    E, jesi cula mozda za suvo cetkanje (dry brushing)? Poenta je da par minuta pre tusiranja suvu kozu tela iscetkas cetkom od prirodne dlake, ima i neki metod kako se to radi pravilno radi drenaze limfnih cvorova. Citam u poslednje vrme kako je to odlicno i za kozu generalno i za celulit, pa cu da isprobam taj ritual, mada ne poznajem nikoga ko je probao. 🙂

    • admin
      April 9, 2014

      Čula sam, pročitala, a čak i gledala neke videe. Nisam probala, nekako me ne privlači, ali verujem da je jako dobro, bar po onome što sam se informisala 🙂

  • Snow
    April 9, 2014

    Kod mene je proces sledeci- skoro svaki dan na stadion i trcanje. Poslije toga tusiranje i dooobro utrljavanje aniticelulitne kreme- trenutno Kräuterhof onaj gel sto grije. Ma sta grije, przi, posebno tako nakon tusiranja. Nije ugodan, ali je ucinkovit. Koristim ga u kombinaciji sa brsljan gelom od Mei Laba cini mi se. Bijela neka tuba- u apoteci je kupujem. Weledino ulje sam imala pretprosle godine, a prosle sam mazala ruzmarin. Nije zapravo protiv celulita, ali moze proci, vise je za masazu.
    I da povecala sam kolicinu vode, i posebno mi se fino odrazilo na kozu. Dobro da si ti krenula piti cajeve, sigurno ce pomoci licu.

    • admin
      April 9, 2014

      Svaka ti čast za trčanje. Generalno za utinu.
      Voda je najbolji pijatelj :)!
      Jesam, ne pitaj.

  • Tara Avant
    April 9, 2014

    Odlican tekst. Ulje cu obavezno da probam :))

    • admin
      April 9, 2014

      Tara, hvala ti puno :).
      Nadam se da će ti se dopasti kao i meni :).

  • Tijana LeClaire
    April 9, 2014

    Moj celulit i ja smo blisko vezani i teško se odvajamo. 😉 Ulje prelepo miriše i ja bih ga mazala svuda, ne samo na butkice.

    • admin
      April 9, 2014

      Svi smo vezani za svoj celulit -.–
      Da, sjajan miris. 🙂

  • Ime nemam, Komentar uvek
    April 9, 2014

    Moj celulit i ja smo jedno, nit ja mogu bez njega, nit on bez mene. 😀 Šalim se, ja bih bez njega mogla, ali kako ne mogu bez koka kole i ostalih gluposti, onda sam, jelte, osuđena na posledice. Mažem već pomenutu gel Krauterhof, kupujem ga u Rodi jer je znatno jeftiniji nego u Liliju i DM-u. Plus, pijem svako jutro čašu vode sa cimetom, pravi se vrlo lako: u flašu od 2 litre vode staviš štapić cimeta, i ostaviš da stoji 7 dana u frižideru. Kad počneš prvu flašu, odmah stavljaš drugu da odleži svoje. Pije se svako jutro na prazan stomak. Odlično je, izbaciš sav višak tečnosti već nakon par dana. 🙂

    • Anonymous
      April 10, 2014

      Hej, da li ovo moze sa mlevenim cimetom? Ako ne, gde mogu da kupim cimet u stapicima? I jos nesto, moze li da se pije vise casa dnevno ili samo ova jedna? U napred hvala na odgovorima 🙂

    • Ime nemam, Komentar uvek
      April 11, 2014

      Ne, samo sa štapićima. Imaš ih u prodavnicama zdrave hrane, a čini mi se da se videla i u Merkatoru. Piješ samo jednu čašu ujutru, na prazan stomak. Obavezno drži u frižideru jer je ukus mnogo bolji kad je rashlađeno. 🙂 Srećno! 🙂

    • admin
      April 12, 2014

      U Rodi je dosta toga jeftinije :).
      I ja volim te gluposti :D.
      Čula sam za ovaj recept, mogla bih učiniti nešto.

  • Marry J
    April 10, 2014

    Meni se moj masazer smeska svakodnevno sa police a o sobnom bajsu da ne pricam. 😀 Odlican clanak! 🙂

    • admin
      April 12, 2014

      Svima nam se smeše biciklice :D. Hvala ti :)!

  • Malo Prase
    April 10, 2014

    O ulju sam čitala samo reči hvale i čekam akciju pa da ga uzmem. Mene uhvati tako pa se mesecima mažem a onda me mrzi… Ovih dana menjam sve navike 😀

    • admin
      April 12, 2014

      Isplatiće se sigurno :)!
      Hahhahah ista priča. 😀

  • Zdrava Kosa
    April 10, 2014

    Srecom, nemam problema sa celulitom, imam ga jako malo, tako da mi ne smeta. Moja drugarica koristi Kräuterhof i ima neki masazer. Tvrdi da joj pomaze.

    • admin
      April 12, 2014

      Uh, srećnice.
      Pa da, to je skroz dobra kombinacija 🙂

  • Smizletina
    April 10, 2014

    Poslednje 2 godine (a i narednih godinu dana) se ne borim protiv celulita zbog trudnoće i dojenja. A pre nego što sam zatrudrudnela sam išla na anticelulit masaže – serija od 10 komada, 10 dana za redom, posle menstruacije (zbog nivoa hormona da ne gnjavim sad). Posle prve serije – majko moja na šta to liči kad krene da izbija. Posle treće serije skoro da ništa nisam imala (vrlo malo na zadnjici). Nikakve kremice, tretmani, samo te masaže sa bršljenovim uljem. Ako kreneš sad – skinućeš sve do leta 🙂 e, da, u to vreme sam sedela na poslu po 10ak sati, hranila se nezdravo i nisam vežbala…

    • admin
      April 12, 2014

      Ti imaš bogatstvo, decu, tako da, celulit je marginalizovan kod tebe.
      Ja ne volim te masaže. I kod frizera idem što moram. 🙂

  • Anonymous
    April 10, 2014

    Uvek se zacudim kada cujem da neko ne voli cokoladu,grickalice i sokove O.o.Ja sam dobila celulit u 30oj,hipotireoza i visak kilograma su uradili svoje,mucim se i sad sa njim ali s godinama sam prihvatila to da ga se verovatno nikada necu otarasiti.Celulit,pa sta.Ne kazem da treba odustati,ovo je samo moj stav.Pozdrav tebi Dijana,divan i iskren post:)

  • superlady
    April 11, 2014

    Ja sam isla na anticelulit i vidim promene u idnosu na to dok me niko nije "tukao", ali teretana tj vezbanje ne moze da zameni nista. Mislim da mu kreme ne mogu nista osim da zategnu povrsinski sloj koze pa izgleda kao da ga je manje.

  • S
    April 12, 2016

    Zdravo, zanima me samo koliko cesto koristis piling, blato i masazer, to mi nije bas najjasnije? I javi rezultate na kraju, super je clanak, zaista od pomoci 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *