Osvežavajuće kupke: za miran san i relaksaciju

by Monday, March 31, 2014
Ako na nečemu insistiram, to je onda da dan privedem kraju potpuno bezbrižno, uz saznanje da sam ispunila sve sa liste obaveza i na taj način bila mirna prema sebi.  Sa uživanjem, sveže okupana i pod toplim ćebetom, obično pišem planove ili čitam nešto lagano dok se ne uspavam.
Ovih dana, na repertoaru bila je jedna fantastična priča pod karakterističnim nazivom: SPOKOJ, koju sam nedavno dobila od Magdalene. Smena osećanja, količina uzbuđenja, na trenutke i neverice, interesantna tema koja se prožima, čini ovu knjigu jako zanimljivom, bar meni. Moja preporuka.

Kupke o kojima danas govorim, posedujem oko 3-4 meseca i rado ih iznova koristim.
Dve vrste, za miran san i relaksaciju.
Kako se ne bih  ponavljala, objasniću način upotrebe u pasusu koji sledi, koji možete praktikovati za oba proizvoda, a u nastavku više o mirisma i utisku.
Možete ih koristiti svakodnevno. Način na koji ćete to činiti, ostaje na vama. Da li  direktno na vlažnu  kožu, nežno masirati kružnim pokretima i potom isprati, ili, poput aromaterapije, sipati malu količinu u napunjenu kadu i jednotavno uživati nekih 20 minuta do pola sata. Probala sam oba načina i definitivno više volim da umasiram u kožu, osetim teksturu prozvoda, a i intenzitetu mirisa koji se više oseća u dom direktnom kontaktu.
Osvežavajuća kupka za MIRAN SAN (nana, hajdučka trava, kamilica, majčina dušica, kantarion i kopriva)
 
Iz samog naslova vidite koliko je korisnih biljaka uključeno u ovu priču “mirnog sna”. Ukratko, iako već verovatno znate,  još jednom o svakoj:
nana – sadrži mentol sa supstancom pogodnom za dezinfekciju. Mentol kao takav, draži nerve, a čija isparenja hlade, pomažu otklanjanju glavobolje, umora..
hajdučka trava, antiinflamatorno dejstvo i baktericidno, kao i kamilica, pomaže u sprečavanju upala i zapaljenja kože i sluzokože, pucanja i pojave osipa.
majčina dušica, snažan antiseptik i konzervans
– kantarion (ekstrakt), dovodi do zatezanja tkiva, sadrži dosta karotena i vitamica C, pomaže pri lečenju akni i reumatizma
– kopriva, bogata mineralima, vitaminima, belančevinama, ugljenim hidratima..
 
Miris je nešto intenzivniji, možda bi nekima bio prejak, ail upravo zbog toga biste trebali pravilno da dozirate, odmerite šta je ono što vam odgovara i verujem da će reakcija biti pozitivna. Koža je nakon korišćenja ove kupke izuzetno nežna, a vremenom aktivnim korišćenjem primećuje se i elastičnija.
 
Osvežavajuća kupka ZA RELAKSACIJU(matičnjak i kopriva)
 
Kada sam govorila o anksioznosti, pominjala sam čaj od matičnjaka kao jednog od saveznika u trenucima kada želim relaksaciju, a koji je između ostalog i sastavni deo ove kupke.
Sam miris je vrlo opuštajuć, svež, što bi rekli oslobađa od stresa, vraća energiju i deluje blagotvorno na organizam, a i psihu, mogu vam reći. Kopriva, ništa manje vredna – utiče na hidrataciju kože, neguje je i poboljšava cirkulaciju. Kombinacija ova dva sastojka, zaista je odlična u ovom proizvodu i mogu da kažem da se naziv proizvoda može poistovetiti sa efektom, dakle, opušta definitivno.
Smatram da su ova dva proizvoda vrlo dobra, sporije se troše u odnosu na neke druge, a samim tim i dosta traju iako su standardne mililitraže od 250. Lepo mirišu  vrlo prirodno, a i neguju.
Jedina zamerka, odnosno predlog, jeste malo unapređenje ambalaže (koja je inače funkcionalna i praktična, ali nije u tome stvar), zato što smatram da je šteta da nešto što je dobro, ne bude još bolje, dizajnom koji će privući više onih kojima je i taj segment bitan – među kojima sam i ja.
Iako sam svesna troškova i kompletnog procesa koje ovaj predlog povlači, bilo bi lepo nekada poraditi na tome, a do tada vam preporučujem da date šansu ovim proizvodima, verujem da će vam se dopasti.
Cene kupki su oko 460 dinara.
Da dam najavu za jedan post koji je u pripremi, a pošto smo već kod ovih biljaka, uklapa se. Naslov je:
Uz pomoć čajeva do kvalitetnije kose (koja i malo brže raste) i čistijeg lica
 
Priča bazirana na ličnom iskustvu, a proces i dalje traje, prepoznajete li koji su čajevi u pitanju?
Da li ste probali neku od ovih kupki?
____________________________________________________________________
Proizvodi predstavljeni u postu, poslati su od strane PR na recenziju. Za više informacija, rubrika Kontakt +, Politika rada i autorska prava.
 
7 Responses
 • Anonymous
  March 31, 2014

  gde imaju da se kupe? 🙂

 • Malo Prase
  March 31, 2014

  Uvek su me privlačile njihove kupke a onda su nestali na neko vreme… sada si me podsetila, moram nabaviti 🙂

  • admin
   March 31, 2014

   Eto, probaj sad, meni su stvarno dobre :))!

 • Misha
  March 31, 2014

  Matičnjak, lavanda… iiii… ne znam šta je ovo žuto -.-

  Oh, btw, kupke nisam probala.
  Mada bih, nakon ovakve recenzije.
  Trenutno sam u fazi pomicanja granica tolerancije prema lavandi (inače, jako sam slaba na miris u smislu da se rušim- doslovno me baca u nesvest!). Lagano napredujem 😀

  • admin
   April 1, 2014

   Žuto je neven, tu je i matičnjak, ali i hajdučka trava :D.
   Granica tolerancije, razumem. Imala sam, verovala ili ne, upravo sa lavandom te trenutke. 😀

 • Mirna
  April 2, 2014

  Knjiga ide na popis. A što se tiče kupki, sastavljam listu sa svim stvarima kojih nema u Hrvatskoj, a koje se isključivo rade kod vas u Srbiji i svakako planiram sve nabaviti kada dođem u Beograd. 🙂

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *