Usavršavanje online – preporuke

by Wednesday, March 18, 2020

Kultura i obrazovanje nikada nisu bili ovoliko blizu i ovako besplatno. Nikada.

Idealna je prilika da usporite, reorganizujete svoje prioritete, aktivnosti i koristite mudro najvredniji resurs koji imamo – VREME. Preporuke su podeljene po “vrstama” i uz neke smernice i linkove gde sam mislila da je to potrebno. Marljivo krojim svoj raspored i to želim i vama.

K U R S E V I

Kurs kaligrafije – osnove umetnosti lepog pisanja

Becca Courtice je devojka koja vodi YT kanal The Hapily Ever Crafter, a koja takođe ima i svoj kurs o ovoj, za mene predivnoj oblasti. Dva puta godišnje (početkom i polovinom godine) ona otvara svoj kurs “Show me your drills” besplatno, a potom za više nivoe ko želi da nastavi, plaća. Sada je otvorila BESPLATNE prijave za osnovni deo i OVO je link putem kog se možete prijaviti. Na ovo se prijavljujem 100% jer već dugo maštam o ispisivanju čestitki prijateljima i lepih misli za uređivanje enterijera koje bih uramila.

Izvor: PrtSc iz maila

Skill Share daje dva meseca besplatnog pristupa za svoje online kurseve

Ana, poznatija kao Anushka Design poslala mi je linkove do kurseva koji su njoj omiljeni iz oblasti kojom se ona bavi a to je crtanje vodenim bojama i gvasom. Kako i sama kaže, crtanje biljaka nije toliko teško a može dosta i da opusti. Da biste se prijavili na besplatna dva meseca pristupa, kliknite OVDE.

The pigeon letters – OVDE

Pattern design with Gouache Paints – OVDE

Botanical Illustration – OVDE

Izvor: PrtSc

Preko 450 kurseva iz 13 oblasti sa prestižih univerziteta

Na OVOM linku istražite oblasti i pogledajte da li ima nešto interesantno za vas.

Izvor: PrtSc

K NJ I G E

Cambridge otvara besplatan pristup za preko 700 izdanja knjiga do kraja maja

Na OVOM linku možete potražiti blago znanja iz različitih oblasti i preuzeti materijal po izboru. Nije li to sjajno? Prečešljaću na temu ekonomije, edukacije, jezika, menadžmenta i psihologije šta ima pa ću naknadno update-ovati koji naslovi su mi ostavili utisak. Hvala Jovani, profesorki srpskog i mojoj drugarici, na deljenju ovog dragocenog linka.

Izvor: PrtSc

30 dana besplatnog pristupa kompletnoj biblioteci Bookamate

Na OVOM linku možete se uz promo kod SEDIGDESI prijaviti i 30 dana čitati besplatno ono što vam se dopada iz njihove biblioteke.

Izvor: PrintScreen

Na Facebooku više ljudi je podelilo link do Google Drive-a osobe koja je nesebično poslala svoju biblioteku ako se ne varam Jovani M. Ima pet foldera a u svakom pregršt knjiga, od klasika, do beletristike, različiti žanrovi. U svakom imate file list, odnosno listu autora i dostupnih dela. OVO je taj link.

M U Z E J I

Ako ste bili a “niste stigli” da vidite jer ste samo “protrčali” ili želite da posetite, ovo je jedan od načina. Da, naravno da nije “to to” ali je predivno što je moguće. Kliknite OVDE da pogledate sve muzeje.

Izvor fotografije: PrintScreen

P O Z O R I Š T E

  • Atelje 212 na FACEBOOK STRANI , utorkom, četvrtkom i subotom emitovaće predstave od 20h. Na linku možete pogledati koje su.
  • NARODNO POZORIŠTE, putem sajta, sledeći repertoar:
Izvor fotografije: Facebook strana Narodnog pozorišta u Beogradu

MetropolitanOpera – stream-ovi, kliknite OVDE da pročitate detalje

Z A D E C U

  • Predstave za najmlađu publiku preko sajta POZORIŠTE MLADIH u terminima redovnog repertoara
  • Pozorište lutaka PINOKIO na svom YT KANALU objavljivaće predstave
  • Zvučne knjige zrenjaninske bibliotete, pogledajte spisak OVDE
  • Umetnički konkurs za male kreativce: “Nema frke uz unuke”, pogledajte detalje na OVOM linku
  • Sajt PAMETNICA daje besplatnih 50 materijala za učenje. Potrebno je da odaberete vrstu pretplate “mesečna pretplata” a oni vam je neće tarifirati jer žele da ova usluga bude besplatna
  • YT kanal nagrađivanog matematičara iz niša “Uči Slobodno Akademija”, posvećen matematici i fizici za osnovnu školu – VIDEO lekcije, pogledajte OVDE

KONCERTI BERLINSKE FILHARMONIJE – potrebno je samo da se registrujete OVDE i imate pristup.

Za sada toliko. Nadam se da ćete probrati vama interesantan sadržaj. Odaberite, bolje i manje ali da zaista sve pogledate što vas zanima, nego da želite sve pa na kraju ništa.

Želim vam siguran i pametno iskorišćen boravak kod kuće.

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *