Federic Malle – umetnost i sloboda

by Friday, February 12, 2016

Danas vam govorim o novom parfemskom brendu dostupnom u Metropolitenu, ali i o ličnom pogledu na ovaj nesvakidašnji koncept. Pojedoše nas hiperprodukcija i komercijala, a zasluge i pohvale „pokupiše“ zaštitna lica i imena velikih kuća. Ne samo u parfemskoj industriji, već inače. Da li se ljudi stvarno oduševe mirisom, ili više idealizuju lik prezentera ? Ima svega.

3 Federic Malle parfem promocija Di Golubovic blog

Ono što ostaje negde u zapećku, jeste čovek – ili tim, koji je radio na stvaranju jednog remek dela, ili makar to pokušao dok verovatno nije čuo magičnu rečenicu:

„Menjaj, to neće proći/neće se dobro prodavati“

Kreativnost je često sputavana i blokirana, a već poznate i „društveno prihvatljive“ kompozicije preuzimaju vođstvo.

4 Federic Malle parfem promocija Di Golubovic blog

/Foto: Jovana/

Dobro, jasno je svima da je kvalitet u manjini, a da primat često dobija neodgovorna buka, na ušrtb (komercijalne) umetnosti i lepote. Zbog toga mi je priča o brendu Federic Malle interesantna.

Zamislite situaciju u kojoj okupljate poznavaoce, strastvene ljubitelje i umetnike ove oblasti. U mogućnosti ste da  im obezbedite finansijsku podršku, najfinije sirovine, a da pritom budete toliko nesebični i genijalni, da im date šansu da naprave svoj – kako ja kažem: Parfemski san. Bez ograničenja. Osim toga, da se ne kriju u nekom izveštaju kao učesnici, nego da dobiju svoj prostor, fotografiju na samim policama ekskluzivnih art parfimerija i da ponosno stoje ispred svog remek dela. Primerci su raznovrsni, od osvežavajućih, toplih puderastih, preko citrusa do intenzivnih mirisa – za one hrabre. Sve u svemu, nesvakidašnje i čarobno na svoj način.

5 Federic Malle parfem promocija Di Golubovic blog

Eto, tako nešto postoji i stiglo je u naš Beograd. Znate da nisam poznavalac nivoa nota, niti je moje umeće na ovu temu zavidno, ali negde verujem da umem da procenim šta ide uz moj karakter i emociju.

Tako, od 20 mirisa i šest sveća, najviše mi se dopala Zima (L’ EAU D’ HIVER).

Mek, topao, sofisticiran i senzualan. Note se elegantno prepliću poput nijansi na akvarelu, a utisak relaksacije i zadovoljstva ne napušta. Iris, jasmin, kapi meda i još predivnih začina. Izuzetan primerak čiji je tvorac Jean-Claude Ellena.

2 Federic Malle parfem promocija Di Golubovic blog

Takođe, svaki parfem imao je svoju razglednicu, na kojoj se nalazilo ime parfimera, kao i kompozicija mirisa. Ideja fenomenalna, ali o tome drugom prilikom, kada pronađem o kom je umetniku reč. Na donjoj fotografiji, vidite kako izgleda originalan bloter brenda.

6 Federic Malle parfem promocija Di Golubovic blog

Kako vam se čini?

Do narednog naslova, Di

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published.