Federic Malle – umetnost i sloboda

by Friday, February 12, 2016

Danas vam govorim o novom parfemskom brendu dostupnom u Metropolitenu, ali i o ličnom pogledu na ovaj nesvakidašnji koncept. Pojedoše nas hiperprodukcija i komercijala, a zasluge i pohvale „pokupiše“ zaštitna lica i imena velikih kuća. Ne samo u parfemskoj industriji, već inače. Da li se ljudi stvarno oduševe mirisom, ili više idealizuju lik prezentera ? Ima svega.

3 Federic Malle parfem promocija Di Golubovic blog

Ono što ostaje negde u zapećku, jeste čovek – ili tim, koji je radio na stvaranju jednog remek dela, ili makar to pokušao dok verovatno nije čuo magičnu rečenicu:

„Menjaj, to neće proći/neće se dobro prodavati“

Kreativnost je često sputavana i blokirana, a već poznate i „društveno prihvatljive“ kompozicije preuzimaju vođstvo.

4 Federic Malle parfem promocija Di Golubovic blog

/Foto: Jovana/

Dobro, jasno je svima da je kvalitet u manjini, a da primat često dobija neodgovorna buka, na ušrtb (komercijalne) umetnosti i lepote. Zbog toga mi je priča o brendu Federic Malle interesantna.

Zamislite situaciju u kojoj okupljate poznavaoce, strastvene ljubitelje i umetnike ove oblasti. U mogućnosti ste da  im obezbedite finansijsku podršku, najfinije sirovine, a da pritom budete toliko nesebični i genijalni, da im date šansu da naprave svoj – kako ja kažem: Parfemski san. Bez ograničenja. Osim toga, da se ne kriju u nekom izveštaju kao učesnici, nego da dobiju svoj prostor, fotografiju na samim policama ekskluzivnih art parfimerija i da ponosno stoje ispred svog remek dela. Primerci su raznovrsni, od osvežavajućih, toplih puderastih, preko citrusa do intenzivnih mirisa – za one hrabre. Sve u svemu, nesvakidašnje i čarobno na svoj način.

5 Federic Malle parfem promocija Di Golubovic blog

Eto, tako nešto postoji i stiglo je u naš Beograd. Znate da nisam poznavalac nivoa nota, niti je moje umeće na ovu temu zavidno, ali negde verujem da umem da procenim šta ide uz moj karakter i emociju.

Tako, od 20 mirisa i šest sveća, najviše mi se dopala Zima (L’ EAU D’ HIVER).

Mek, topao, sofisticiran i senzualan. Note se elegantno prepliću poput nijansi na akvarelu, a utisak relaksacije i zadovoljstva ne napušta. Iris, jasmin, kapi meda i još predivnih začina. Izuzetan primerak čiji je tvorac Jean-Claude Ellena.

2 Federic Malle parfem promocija Di Golubovic blog

Takođe, svaki parfem imao je svoju razglednicu, na kojoj se nalazilo ime parfimera, kao i kompozicija mirisa. Ideja fenomenalna, ali o tome drugom prilikom, kada pronađem o kom je umetniku reč. Na donjoj fotografiji, vidite kako izgleda originalan bloter brenda.

6 Federic Malle parfem promocija Di Golubovic blog

Kako vam se čini?

Do narednog naslova, Di

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *